Universitatea Babes Bolyai din Cluj, finantata si propagata de Organizatiile lui George Soros. Si ceva “laboratoare sociale” de “redesteptare a tinerilor” cu fonduri de la SOROS

GeorgeSoros

Celula de cadre universitare neomarxiste, de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, finantata si propagata de Organizatiile lui Soros. Opriti propaganda in Universitatile Romanesti. Propaganda neomarxista se face astazi direct in scolile si in Universitatile Romanesti. Neomarxistul Norbert Petrovici, unul dintre semnatarii scrisorii deschise de mai jos si cadru universitar la UBB Cluj comenta incantat, despre evenimentul Marxist gazduit si organizat impreuna cu organizatia „Critic Atac” la UBB din Cluj: „Ma bucur ca a fost apropiata public dimensiunea critică a sociologiei lui Michael Burawoy printr-o conferinta Critic Atac la Facultatea de Sociologie o data cu vizita sa la conferinta Societatii Sociologilor din Romania, dincolo de faptul a fost presedintele Asociatiei Americane de Sociologie si acum este presedintele Societatii Internationale de Sociologie”. „Marxismul se va intoarce in aceasta parte de lume” – a clamat excitat Michael Burawoy, la aceasta conferinta de la Cluj, unde a pledat din greu pentru o resapare a Marxismului.

Asta e propaganda ce se face in Universitatile Romanesti de Stat si astea sunt „ingrijorarile” cadrelor universitare neobolsevice din Universitatile Romanesti de Stat, oameni platiti din banii poporului roman, popor care a fost supus la suferinte greu de imaginat (inchisori, canal, lagare de munca, crime, torturi, deposedari de proprietate etc…) si la un experiment bestial de exterminare a elitelor sale de catre marxistii din anii ’50. E de neimaginat cum autoritatile romane permit ca o asemenea propaganda politica neobolsevica sa aibe loc in Universitatile de Stat romanesti.

Pentru cine nu stie cine este Michael Buyrawoy, Michael Buyrawoy este un cunoscut sociolog Marxist:  el este prezentat ca fiind : „a British sociological Marxist, best known as author of Manufacturing Consent.

Neomarxismul isi are astazi organizatorii ideologici in Universitatile Americane. De acolo neomarxismul este propagat in Universitatile Europene si Romanesti iar raspandirea lui e sustinuta si finantata din banii lui Soros.

Odata propagat, in Universitatile Europene si Romanesti, este propagat mai departe in societatea romaneasca de catre cadre universitare neomarxiste din Universitati. Aceste cadre universitare neomarxiste sunt in acelasi timp si activisti de mediu, si membri in diverse ONG-uri si organizatori de mitinguri si organizatori ai protestelor si miscarilor de strada. Un astfel de activist neomarxist, prezent pe la toate mitingurile de protest de la Cluj, este si Dumitru Cornel Valcu, un alt semnatar al scrisorii deschise de mai jos si el cadru universitar, si el bun prieten cu Norbert Petrovici. Prin intermediul acestor cadre universitare, care sunt cureaua de transmisie a noii ideologii, neobolsevismul ajunge in strada. El porneste astfel, de la catedrele universitare din universitatile de stat si se propaga prin ONG-urile si prin miscarile ecologiste si libertariene finantate de Soros, „ajungand in” protestele de strada.

De aici, pana la aparitia si formarea unui partid politic neobolsevic care sa vrea sa ajunga la putere in Romania nu va mai fi decat un pas. Exemplul partidului, Syriza din Grecia este elocvent: principalii activisti Syriza, multi dintre ei ajunsi azi deputati si ministri, provin din randul cadrelor universitare din Universitatile de Stat din Grecia.

Observam ca transferul ideologic, catre aceste grupurile neomarxiste de cadre universitare din Universitatile Romanesti se face si este pilotat de peste Ocean, de catre cadre marxiste din Universitatile Americane.

Acest lucru este important de observat, caci organizarea partidelor din Europa cum sunt Syriza in Grecia si Podemos in Spania, s-a facut si se face prin propagarea ideologiei din Universitatile Americane spre Universitatile de Stat din Europa. De aici propaganda neomarxista, a penetrat cu materiale si activisti, ONG-uri ecologiste si libertariene, majoritatea dintre ele finantate de Soros. Activistii care au ajuns sa controleze in totalitate protestele de strada din Spania si Grecia. In Grecia Syriza a ajuns deja la putere, in Spania Podemos se pregateste s-ajunga.

De altfel, si organizarea neomarxista din Romania urmeaza si ea aceeasi „reteta Soros” de organizare a celulelor si a grupurile neomarxiste in Universitatile de Stat precum si in mentinerea unor nuclee de activisti in „ONG”-urile finantate de Soros, cu alte cuvinte construirea a ceea ce ei numesc „o organizare in retea”: „universitati”, „ong”-uri, „miscari de strada”.

Cam asta este reteta propagarii si formarii noilor activisti de azi, care vor fi folositi activ pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale din Europa.

Stiati ca la Universitatea Babes Bolyai din Cluj se dau doctorate marxiste si se fac conferinte marxiste?

„Şcoala Doctorală “Paradigma europeană”, aparţinând Facultăţii de Studii Europene, are un dublu potenţial care îi oferă un caracter aparte în contextul școlilor doctorale de la Universitatea Babeș-Bolyai: prin supervizarea doctoratelor în domenii disciplinare ..” se prezinta ea insasi ca fiind profund interesata de „forme şi manifestări ale inegalităţilor şi excluziunii sociale”, o formula tipic marxista.

De altfel, Şcoala Doctorală “Paradigma europeană”, aparţinând Facultăţii de Studii Europene de la Universiatea Babes Bolyai din Cluj se ocupa intr-o abordare marxista despre „Cum lucreaza clasa muncitoare in rampele de gunoi”. Printre participanti, il regasiti si pe coordonatorul de programe al Fundatiei Soros, Lorin Nicolae, dovada ca cadrele marxiste de la Babes Bolyai lucreaza strans mana-n mana cu Fundatiile lui Soros: • Arhitectura echității sociale (Lorin Niculae, architect UAUIM și coordonator de programe la Fundația Soros din București, 20.05.2013);

Ziarele locale din Cluj, au semnalat demult aceasta stare anormala din Universitatea Babes Bolyai

Ziarele din Cluj, ca Ziarul de Cluj” si „Napoca News” au scris pe larg despre orientarea neobolsevica marxista a acestui grup si de legaturile sale cu Fundatiile lui Soros. Iata ce scrie Ziarul de Cluj despre cat de armonios impletesc aceste cadre didactice „ecologismul”  : „Nu ştiu dacă doamna Alexandra Ionescu a venit să vorbească sau doar să-l asculte, fascinată, ca de obicei, pe domnul Barbu. Stephanie Roth care demonstrează, pe faţă, că de la ecologism  nici măcar nu trebuie să schimbi locaţia. Vasile Ernu, nu mai are nevoie de nici o prezentare, iar Gáspár Miklós Tamás (dacă apare) va tuna şi va fulgera contra de pe poziţii marxiste clare şi ferme”.

Din pacate, ecologismul pentru care toate aceste cadre universitare militeaza, nu mai e doar „aer curat si apa curata” ci e „despre „lupta de clasa”. Cu alte avem de-a face cu un pepene verde ecologist cu miez rosu marxist.

La randul ziarul clujean „Napoca News” scria: „Anarhismul este un curent care prinde bine la Cluj-Napoca datorită lipsei reacţiei ferme a autorităţilor şi a societăţii civile. Numeroşi anarhişti clujeni sunt pe lista de plată a Fundaţiei “Soros” şi a altor organizaţii similare şi fac campanie electorală fostului senator Eckstein Kovacs Peter de la UDMR. Ne întrebăm cu ce scop sunt plătiţi aceşti tineri? Liderii anarhiştilor clujeni nu-şi pot justifica, prin publicarea fişelor fiscale dacă au lucrat vreodată cu carte de muncă. Ei sunt nişte mercenari care fac jocul politic şi economic al unor forţe transnaţionale care urmăresc blocarea economică a României şi destabilizarea politică a acesteia? Asaltul negativ asupra UBB e clar şi evident. Se încearcă prin manipularea unor tineri idealişti şi naivi să se arată lumii că conducerea UBB nu reuşeşte să gestioneze problemele, deci e necesară înfiinţarea unei Universităţi maghiare de stat, pe fundamentul fostei „Bolyai”, mai deschisă şi modernă în comparaţie cu universitatea românească. E un joc ieftin al anarhiştilor în favoarea separatismului radical maghiar pe termen lung”.

Din aceasta perspectiva, tot grupul de la Babes Bolyai Cluj (si nu numai el), se aliniaza foarte bine si aplauda in cor, pseudo-teoriile sorosist-internationaliste  ale lui Dan Alexe, individ care a ajuns pana acolo incat a scris „o carte”, daca va vine sa credeti, despre „Dacopati”.

Prin urmare, avem de-a face cu o extrema care uraste istoria si traditiile poporului roman. Oricine vorbeste de „traditiile istorice” este catalog printr-o scrasnitura de dinti de Valcu si comp. ca fiind „rrroman dacopat”.

Va puteti usor inchipui si ce cred acesti indivizi despre Mihai Eminescu, Stefan-cel-Mare sau Mihai Viteazul cat si despre alte personalitati istorice si culturale romanesti.

Acesti extremisti sustin de-asemenea anti-romanismul legat de istoria romanilor, anti-romanism propagat zi-de-zi de Boia, Djuvara si de tizii lor – majoritatea tot bursieri Soros – epigoni aflati in numar mare (ati ghicit unde?), tot in Universitatile Romanesti de Stat.

Dupa Boia, nu prea erau romani pe teritoriul care avea sa devina Romania Mare la 1918 (cu alte cuvinte pentru cine nu intelege „mesajul”, acest Boia afirma cu subinteles ca „romanii au facut abuzuri si epurari etnice romanizand fortat Romania” – chiar noi? cei ocupati si siluiti 1000 de ani. Va dati seama?), si de altfel tot Boia afirma ca nici nu s-a facut un referendum la 1918, deci Unirea romanilor de la 1-Decembrie 1918, a fost si cam „ilegala” (de parca erau referendumuri in Austro-Ungaria la 1918)

Teoria lui Boia, este reluata si propagata in ziarul cu cel mai mare tiraj (dupa tabloide) din Romania „Adevarul”, in articolul elogios la adresa cartii: „Lucian Boia „Cum s-a românizat România?“ „, asta ca sa vedeti si ce expunere masiva in massmedia le este asigurata acestor indivizi. Teoria este larg aplaudata pe Facebook de activistii universitari, iar cartea lui Boia, pentru cine nu stie, a fost publicată (de alti Sorosisti) la editura Humanitas.

Celalalt apostol al anti-romanismului istoric, Djuvara ne-a mintit cu nerusinare cand a afirmat ca Basarab I – intemeietorul Tarii Romanest ar fi fost „cuman” (adica in traducere pentru cine se face ca nu-ntelege propaganda lui Djuvara: „romanii astia de cacat n-au fost in stare sa-si intemeieze o tara daca nu erau cumanii sa le-o faca”.

Celula de cadre universitare neomarxiste de la Universitatea Babes Bolyai s-a activat si ia apararea cadrelor universitare neomarxiste care au fost sanctionate pentru ca au facut propaganda homosexuala in Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti. Reteaua s-a activat.

Iata Scrisoarea Deschisa – de sustinere a „tinerilor” profesori bolşevici din UNATC – Scrisoare deschisa emisa de „celula” „tinerilor” profesori bolşevici – de la Babes Bolyai Cluj. Dovada ca Reteaua Exista.

Scrisoare deschisă

Semnatarii acestei scrisori, cadre didactice ale Universității Babeș-Bolyai, dorim să ne exprimăm public solidaritatea cu colegii noștri Andrei Rus și Andrei Gorzo, lectori universitari ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale”, precum și cu redacția publicației Film Menu. Considerăm că în ultima perioadă colegii noștri au fost supuși unor grave abuzuri de putere, unor vicii de procedură și au fost victime ale denigrării publice din partea Rectoratului UNATC și a unor membri ai Senatului UNATC. De asemenea, dorim să atragem atenția asupra gravității faptului că nici Rectoratul, nici Senatul UNATC nu au sancționat luările de poziție profund rasiste și homofobe, contrare eticii universitare, exprimate public de membri ai conducerii UNATC în relație cu colegii lor universitari.

În calitate de cadre universitare suntem preocupați de formarea și menținerea în spațiul academic a unor condiții care asigură libertatea academică: libertatea oricărui profesor sau cercetător de a nu fi de acord cu ideile dominante și de a contrazice autoritatea de orice fel. Un mediu deschis este precondiția pentru a putea îmbunătăți, în mod colectiv, cercetarea, calitatea educației, punerea în practică a pedagogiei orientate spre student și, mai ales, relevanța socială a activității noastre. Această decizie a conducerii UNATC instituie un precedent periculos, în care o universitate își judecă angajații după criterii non-academice și îi elimină din sistemul educațional pentru delicte de opinie.

Suntem convinși că, în absența unui angajament ferm de a menține universitatea ca un spațiu democratic, care respectă legislația și reglementările interne, rolul acesteia ca instituție și comunitate academică va fi lezat. Considerăm că principiile universitare asumate și de UNATC au fost grav încălcate și că, în consecință, funcționarea și legitimitatea UNATC au fost grav prejudiciate.

Recenta propunere a Comisiei de Etică de desfacere a contractului de muncă al lui Andrei Rus face transparentă transformarea într-un conflict de muncă a ceea ce, inițial, a fost un dezacord de opinii și viziuni între angajat și conducerea universității, dezacord care ar trebui să fie permis și încurajat într-un mediu academic ce se dorește deschis, performant și legal. Documentele și relatările din spațiul public atestă faptul că desfacerea contractului de muncă al lui Andrei Rus este o sancțiune directă aplicată acestuia pentru luarea unei poziții critice față de conducerea , ceea ce constituie un semnal de alarmă pentru întregul mediu universitar.

Dincolo de solidaritatea cu colegii noștri, ne exprimăm totodată speranța că Rectoratul și Senatul UNATC vor lua o decizie în spiritul democrației, tradiției universitare, respectând reglementările interne la toate nivelele. Diferențele de viziune sau cele privind gestiunea universității ar trebui rezolvate în cadrul forurilor instituționale ale Senatului și Consiliului de Administrație în spirit colegial, nu înăbușite prin amenințarea cu pierderea contractului de muncă. De asemenea, sperăm ca legile și regulamentele să fie interpretate astfel încât toate vocile, specializările profesionale și rangurile universitare să își poată exprima pozițiile fără represalii, animate de dorința obținerii unui beneficiu comun.

Semnatari,

(n.red. informatiile despre fiecare se updateaza – vom reveni)
Lector Univ. Dr. Norbert Petrovici, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Lector Univ. Dr. Anca Simionca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai
n.red. Anca Simionca este e si ea o sponsorizata Soros  al Fundatiei Pentru o Societate Deschisa, unde a urmat pe banii lui Soros un „Scholarship at the Central European University”

Lector Univ. Dr. Sorin Gog, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj
n.red. Un alt sponsorizat Soros, care a primit o Scolarizare intre 2004-2006 de la Institutl Pentru o Societate Deschisa a lui Soros, asa cum reiese chiar din propriul sau CV : „2004 – 2006 Cluj-Napoca, Romania • Project Manager Assistant for the “Teaching Anthropology Means and Meanings”.

Lector Univ. Dr. Cristina Raț, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai
n.red. Cristina Raț a urmat si ea un stagiu de pregătire doctorală finantat de Open Society Institute a lui Soros) OSI/FCO Chevening Scholarship de nouă luni la Social Policy and Social Work Department, University of Oxford (2003-2004). Dizertaţia doctorală The Social Segregation of the Poor in Romania during the Transition.

Lector univ. dr. Calin Goina, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai.

Prof. dr. Gabriel Bădescu, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai.

Lector univ. dr. Lucian Butaru, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai face parte alaturi de Norbert Petrovici, de Adrian Dohotaru si de altii din grupul  „Grupul pentru Actiune Sociala” – grup care printr-unul dintre membri sai cei mai activi Adrian Dohotaru – (bun prieten si el cu Dumitru Cornel Valcu, cu Norbert Petrovic, cu Butaru etc..) lauda elogios printre altele, propunerile anarhiste de Federalizare ale Ardealului de la sfarsitul sec.

Ce bine ar fi o Federatie, intr-un Ardeal separat de Romania, citez din articolul lui Dohotaru:
„Apoi, este combătut idealul unui stat burghez care ar include românii din toate provinciile pe motiv că statul este unul dintre marii exploatatori alături de capital, din cauza numeroaselor dări și taxe menite pentru menținerea privilegiilor aparatului administrativ și pentru prezervarea proprietății private (pp. 167-168).
„Fiind pentru emanciparea populațiunii române din Dacia suntem în acelaș timp contra statului daco-român. Dorind din inimă și lucrînd toată vieața noastră pentru emanciparea fraților noștri, ceia ce nu voim și ceia ce nu înțelegem este statul, noi, propovăduitorii ai revoltei și independenței.”
Ati inteles ce-si spun indivizii astia , care ii republica pe cei care sunt „contra statului daco-roman – pe motiv că statul este unul dintre marii exploatatori alături de capital”? Isi spun unii altora: „Bucurati-va”.

Prof. univ. dr. Eniko Vincze, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai
(n.red. Eniko Vincze – este o alta sponsorizata a lui Soros – foarte prezenta in multe programe finantate de fundatiile lui Soros – asa-zisele ” Soros network initiatives”. De altfel multe dintre activitatile ei de cercetare au fost finantate de Open Society Foundation a lui Soros.

Soros finanteaza si ramura politica si civica din establishment-ul actual, nu numai ONG-urile ecologiste instruite si antrenate pentru noua ordine mondiala

1. Activitate intr-una din Fundatiile lui Soros sau intr-un ONG important finantat de Soros

2. Cursuri de instruire peste ocean

3. Instruire la „Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative” (SNSPA)

Regasim aceste „trei trepte de pregatire” in CV-urile unor oameni care ocupa functii publice sau pozitii de influenta importante in societatea noastra.

Lector univ. dr. Veronica Mateescu, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. dr. Selyem Zsuzsa, Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai

Lector univ. dr. Ioana Cristea, Facultatea de Psihologie si Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai

Lector dr. Dumitru-Cornel Vîlcu, Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai

Asist. dr. Dina-Gabriela Vîlcu(familia Valcu?), Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai

Lector dr. Horea Poenar, Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. dr. Rareş Moldovan, Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai

Lector univ. dr. Alex Goldiș, Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai

Prof. dr. Irina Culic, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Asist. drd. Raluca Perneș, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Asist. cerc. Carmen Gabriela Greab, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai

Conf. dr. Alina Preda, Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai

Conf. univ. dr. Edit Szegedi, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Lector univ. dr. Adrian Costache, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. univ. dr. Adrian Marian Rosan, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. dr. Gabriel Troc, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. univ. dr. Dégi László Csaba, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Asist. sr. Pásztor Gyöngyi, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. univ. dr. Mihaela Frunza, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. univ. Ioan Hosu, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai

Conf. univ. Sandu Frunza,(familia Frunza?) Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai

Lector univ. dr. Claudiu Turcuș, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. univ. dr. Cristina Felea, Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai

Lector univ. dr. Attila Szigeti, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. univ. dr. habil. Sergiu Mișcoiu, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai

Dr. Claudiu Gaiu, cadru didactic asociat, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea Babeş-Bolyai

Conf. univ. dr. Ion Copoeru, Dept. de Filosofie, UBB Cluj-Napoca.

Asist. univ. drd. Toma Burean, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj

Prof. univ. dr. Ion Pop, Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai

Asist. univ. drd. Kelemen Kinga, Facultatea de Teatru si Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai

Prof. Univ. dr. Maria Roth, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Lector dr. Petruta Teampău, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai

Lector univ. dr. Radu-Alexandru Nica, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai

C.S. dr. Cristian Pop, Academia Romana, filiala Cluj-Napoca, cadru didactic asociat Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babes-Bolyai

Cercetător Dan Balica, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai

Asist. dr. Mihai Pedestru, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai

Conf. univ. dr. T. Szabó Levente, Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai

Lector univ. dr. Csata Zsombor, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai

Prof. univ. dr. Răzvan Cherecheș, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai

Prof. univ. dr. Andrei C. Miu, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai

Prof. univ. dr. Dan Eugen Rațiu, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai

Cercetător drd. Ionuț Sociu, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai

Cercetător drd. David Schwartz, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai

Cercetator Dr. Alin Nicula, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai

Asis. univ. Dr. Bianca Balea, Facultatea de Sociologie si Asistenta sociala, Universitatea Babeş-Bolyai

Lector. univ. dr. Stefan Maftei, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai

Cercetator Dr. Stefan Cibian, Facultatea de Stiinte Politice, UBB

Cercetător Dr. Veronica Lazăr, Centrul de Filosofie Aplicată, Universitatea Babeș-Bolyai

Dr. Ligia Ruscu, Facultatea de Istorie si Filosofie, UBB

Lect. dr. Laura Visu-Petra, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai

Lect. dr. Codruța Sîntionean, Facultatea de Litere, Universitatea Babeş-Bolyai

Renate Weber, fosta coordonatoare a Retelei Soros din Romania, in prezent europarlamentar, militand alaturi de George Soros pentru Independenta Kosovo. Politicianul Renate Weber in 1994 era visiting scholar la Columbia University, New York si a urmat cursuri de drept si cursuri de relatii internationale la School of International Public Affairs.

A fost presedinta Fundatiei Soros, fosta Fundatie pentru o Societate Deschisa, in anii 1998-2007.

In acest timp a fost:

In ianuarie 2000 a fost judecatoare la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.

Din 1997 pana in 2003 a fost lector la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, in 2003-2004 era lector la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti.

In anul 2005 – lector la Institutul National pentru Magistratura din capitala.

In perioada 2004-2005 a fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, pe probleme constitutionale si legislative.

Din anul 2007 este deputat in Parlamentul European, in 2008-2009 a fost sefa delegatiei PNL. In 2008 si in 2009 era sefa Misiunii Uniunii Europene de Observare Electorala in Ecuador si Bolivia.

Este presedinta executiva a Centrului de Resurse Juridice si membra in numeroase organizatii nationale si internationale de drepturile omului.

Eduard Hellvig a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997.

În timpul studiilor universitare a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”. Tot în timpul facultății a ocupat și poziția de director de programe al Institutului de Analiză Politică din Cluj. Intre anii 1995 – 1996: Coordonator programe Fundatia Soros, filiala Cluj.

În 1997, proaspăt ieșit de pe băncile facultății, Eduard Hellvig a dobândit licența de broker al Bursei de Valori București.

În 1999 a participat la școala de vară organizată de Centrul de Studii a Universității Maryland, College Park.

În perioada 2001-2003 Eduard Hellvig a ocupat poziția de Director General al Institutului de Studii Sociale, iar în 2004 a devenit Directorul Executiv Sintezis România.

Și-a continuat pregătirea profesională, în 2006 absolvind Colegiul Național de Apărare al Universității Naționale de Apărare „Carol I” și SES Centrul European de Studii de Securitate “George Marshall”.

În 2009 a devenit doctor în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București (SNSPA).

Pe 19 februarie 2015 este propus de către președintele României la conducerea Serviciului Român de Informații, Pe data de 3 martie 2015 preia funcția de Director al Serviciului Român de Informații.

Evolutia lui Cristian Parvulescu – sursa propriul CV

Nume: Pîrvulescu

Prenume: Cristian-Romulus

Studii: Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, 1989

Doctor în ştiinţe politice cu teza Tendinţe şi evoluţii în dinamica partidelor politice (vest)europene la sfârşitul secolului XX, SNSPA, 2003

Activitate didactivcă :

• din 2004 confernţiar universitar, Facultatea de Ştiinţe Politice , SNSPA

• cursuri susţinute la Facultatea de Ştiinţe Politice a Şcoalii Naţionale de Studii Politice şi Administrative: Concepte fundamentale în ştiinţa politică, Paradigmele ştiinţei politice, Sisteme politice contemporane, Politici comparate şi Instituţii politice;

• 1998 – prezent cursurile Partide şi sisteme de partide, respectiv Ştiinţa politcă la Facultatea de Ştiinţe Politcec a Universităţii Dimitrie Cantemir

• 1999 – prezent cursul Politologie genrală la Facultatea de Jurnalism şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Bucureşti,

Experienţă profesională:

• membru în comitetul de redacţie şi redactor şef adjunct al revistei de ştiinţe politice Sfera Politicii ( 1994-1997)

• membru fondator al Asociaţiei Române de Ştiinţe Politice

• membru fondator a Societăţii Române de Ştiinţe Politice

• 1999 – prezent, membru al juriului Barometrului de Opinie Publică, cercetare bianuală realizată de Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă

• colaborări şi prezenţe în dezbaterile din mass media românească (22, Dilema, Bursa, BBC, Radio Europa Liberă, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio 3, Radio Contact, EuropaFM, Radio Total, MixFM, TVR, Antena 1, Prima TV, ProTV etc.)

• consultant în cadrul Programului CDF (Cadrul de dezvoltare cuprinzătoare) al Băncii Mondiale (2000, 2003)

Alte activităţi:

• 1999 – prezent , Preşedinte al Asociaţiei Pro Democaţia (n.red. finantata de Soros)

• 2002, coordonator al Forumului Constituţional, dezbatere publică ce a vizat implicarea societăţii civile în procesul de revizuire a Constituţiei

• 2003 – prezent, moderator al Dialogurilor politice organizate de Clubul Prometheus

Specializări:

• Institutul de Studii Politice şi Fundaţia Naţională de Ştiinţe Politice din Paris (mai-august 1995)

• CESI, Paris (septmbrie-octombrie 1998)

• Universitatea Paris X – Nanterre (noiembrie1998)

• CEFIPA , Paris (octombrie-noiembrie 1999)

• Universitatea Paris X – Nanterre (februiarie 2001)

• Stagiu de informare finanţat de Institutul Goethe la Fundaţia Ştiinţă şi Politică, Institutul German pentru Politică şi Securitate Internaţională, Berlin şi IGMedien, Stutgart (martie 2001)

• Schimburi academice Departamentul de Stiinte Politice al Universitătii din Amsterdam, Olanda (noiembrie 2002)

• Schimburi de experienţă asociative şi academice în Statele Unite ale Americii organizat prin International Visitors Program al Departamentului de Stat (iulie – august 2003).

Alina Mungiu Pippidi – Evolutia profesionala si politica – sursa CV-ul ei
Alina Mungiu-Pippidi

Status: February 2011

Current Positions

2007 Hertie School of Governance Democracy Studies Chair

1999 ROMANIAN ACADEMIC SOCIETY (www.sar.org.ro), ROMANIAN CENTER FOR PUBLIC POLICY (n.red. ONG finanta de Soros)

Chair/Academic Director 2003, 2004, 2005 UNDP RBEC – Europe and Asia Academic Consultant for Early Warning Systems

Academic Qualifications and Training 1999 OHIO STATE UNIVERSITY INSTITUTE OF POLITICAL PSYCHOLOGY

Graduate

1991-1995 UNIVERSITY OF IASI, ROMANIA, FACULTY OF PSYCHOLOGY PhD in Political Psychology

1994-1995 HARVARD UNIVERSITY, DEPARTMENT OF GOVERNMENT Postdoctoral Fulbright fellow

1988-1989 MEDICAL UNIVERSITY OF IASI, ROMANIA Teaching assistant and researcher, Clinical Psychology Department

1982-1988 MEDICAL UNIVERSITY OF IASI, ROMANIA Graduate

Teaching and Academic Research Positions

2007, spring – EUROPEAN INSTITUTE, ST ANTONYS COLLEGE, OXFORD UNIVERSITY Senior Associate Fellow

2005-2006 NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY Reagan Fascell Democracy Academic Fellow

2004-2005 STANFORD UNIVERSITY, CENTER FOR DEMOCRACY AND THE RULE OF LAW Visiting Scholar, Research Associate (Project on Comparing Rule of Law in Democratizing Countries)

2004 EUROPEAN CONSORTIUM OF POLITICAL RESEARCH Director Workshop on Comparative Transformations, Uppsala Workshops

2004- EUROREG SIXTH FRAMEWORK PROJECT Research coordinator for EU accession countries

2002-2004 CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY, CENTER FOR POLICY STUDIES Research Coordinator, Bluebird Project, Research Group on State and Nation in South-Eastern Alina Mungiu-Pippidi Curriculum Vitae Europe

2001-2003 UNDP Romania Coordinator, UNDP Early Warning System Romania

2003-2005 FIFTH FRAMEWORK, Research Coordinator of Work Group on Social Capital, Functional Borders and Sustainable Security Fifth Framework Research Project

2002-2003 EUROPEAN UNIVERSITY INSTITUTE Jean Monnet Fellow

1999- ROMANIAN NATIONAL SCHOOL OF POLITICAL AND ADMINISTRATIVE STUDIES (SNSPA, ECPR MEMBER) Associate Professor

1998-1999 HARVARD UNIVERSITY, JOAN SHORENSTEIN JOHN F. KENNEDY SCHOOL OF GOVERNMENT Postdoctoral research fellowship on media and politics

1996-1998 UNIVERSITY OF BUCHAREST, FACULTY OF POLITICAL SCIENCE Associate Professor

1994-1995 HARVARD UNIVERSITY, GOVERNMENT DEPARTMENT Fulbright Scholar

Professional Memberships

Member of American Political Science Association (APSA)

Member of International Political Science Association (IPSA)

Member, Editorial Board of Journal of Democracy

Member, Advisory Board Balkan Trust Fund (n.red. unul dintre principalele „noduri feroviare” din Europa de Est pe unde intra banii lui Soros destinati ONG-urilor

Member, Research Board of NDRI (Network of Democratic Research Institutes, National Endowment for Democracy)
NICUSOR DAN, cel care se viseaza viitor primar al Bucurestiului, a primit sponsorizari de peste 120.000 de euro ca sa „SALVEZE BUCURESTIUL” prin ONG-ul sau „Salvati Bucurestiul” de la fdsc.ro, locul prin care Soros si Norvegienii isi varsa banii in Romania

O MARE DIVERSIUNE: „NICUSOR DAN, ARE UN PLAN”, E FINANTAT SI EMANAT.

SI finantat si propagat fiind, a fost chemat la Cotroceni, ca EMANAT al REVOLUTIEI.

Daca tot vorbim de „transparenta”, cu toate insistentele noastre, practic in „pusculita” fdsc.ro varsa multi „filantropi” bani ‘laolalta’…Asta ca sa se piarda urma finantarilor directe. De aceea Nicusor Dan „un luptator pentru transparenta totala” (cum se autodeclara) trebuie sa mearga pe urma banilor si sa clarifice si care este sursa ULTIMA a acestor bani, nu doar ca i-a primit de la fdsc.ro care este doar ‘o pusculita’.

NICUSOR DAN, cel care se viseaza viitorul primar al Bucurestiului, a primit sponsorizari de peste 120.000 de euro ca sa „SALVEZE BUCURESTIUL” prin ONG-ul sau „Salvati Bucurestiul” de la fdsc.ro, „nodul feroviar al banilor” prin care Soros, „Norvegienii” si altii ca ei isi varsa banii „filantropici” in Romania si de unde se finanteaza o puzderie de ONG-uri.

Sa tot „Salvezi Bucurestiul” daca cineva iti da peste 120.000 de euro nerambursabili ca „sa-l salvezi”. Voi „ati salva Bucurestiul” daca cineva v-ar da 120.000 de euro nerambursabili ca sa faceti „doua proiecte” si „sa salvati Bucurestiul”?

Acum dupa ce a „Salvat Bucurestiul” folosindu-se de acesti bani, bani donati marinimos de marii filantropi ai lumii, Nicusor Dan si-a castigat notorietatea si vrea sa devina Primarul Bucurestiului, pentru ca, din 2016 incolo, sa „Salveze Bucurestiul” cu banii dvs. nu cu banii Filantropilor, bani care l-au ajutat pana acum in demersurile sale.

Ati inteles mecanismul? Filantropii din strainatate, fiind „foarte ingrijorati de situatia mediului si a Bucurestiului”, DAU BANI prin care ii sustin pe unii oameni inimosi care vor „sa salveze mediul si Bucurestiul, capitala Romaniei”.

Acesti oameni inimosi dupa ce „salveaza mediul si capitala Romaniei” vreo 5-6-7 ani si devin prin aceste actiuni foarte cunoscuti, atat de cunoscuti incat isi propun ca de acum incolo „sa nu mai salveze mediul si Bucurestiul folosind banii filantropilor” ci „sa salveze mediul si Bucurestiul folosind banii cetatenilor”…

Acesta e motivul pentru care Nicusor Dan s-a decis sa candideze la functia de Primar al Bucurestiului. A salvat 7 ani Bucurestiul, ca „ONG sponsorizat de filantropi” acum doreste „sa-l salveze ca primar sponsorizat de bucuresteni”.

Banuim ca dupa ce vor Salva Bucurestiul, Nicusor Dan si cei din jurul lui, vor dori sa „Salveze Toata Romania!”

Doar stiti Sloganul nu? „Uniti Salvam Toata Romania !” ajutati fiind de banii filantropilor din strainatate – numai ca aceasta ultima parte, uita s-o mai spuna cetatenilor carora le cer votul.

Sponsorizari primite de la „marii filantropi ai lumii”

I. O prima sponsorizare de 60.646 euro primita de ONG-ul „Salvati Bucuresti” ONG unde Nicusor Dan este sef, sponsorizare de la marii filantropi din strainatate via fondong.fdsc.ro.

II. O a doua sponsorizare de 61.576 euro primita de ONG-ul „Salvati Bucuresti” ONG unde Nicusor Dan este sef, sponsorizare de la marii filantropi din strainatate via fondong.fdsc.ro.

Iata cum se prezinta chiar Nicusor Dan, citez din propria sa prezentare:

Nicusor Dan: „Cine sunt”

Nicusor Dan: „Sunt inițiatorul și președintele Asociației Salvați Bucureștiul (2008 – prezent).” (…)

Nicusor Dan: „M-am întors în România de la un salariu de 2000 de dolari la unul de 60 de dolari. De ce?”

PS. „S-a întors în România”, cu siguranta ca sa „Salveze Bucurestiul” si cu cei peste 120.000 de euro primiti de la marii filantropi din strainatate via fondong.fdsc.ro.

“LIDERII” PROTESTELOR ANULUI : militanti de profesie, veleitari, “rebeli” fara cauza. Si ceva “laboratoare sociale” de “redesteptare a tinerilor” cu fonduri de la SOROS
Asadar, ce avem?
1. Avem exemple de militanti “de profesie”.
Adica, pe de o parte, avem oameni care sunt activisti, militanti ai schimbarilor sociale prin protest sau prin crearea de miscari sociale care se manifesta si stradal, si care, facand acest lucru si tocmai pentru acest lucru, sunt stipendiati, finantati, obtin granturi etc. Si care au totodata seninatatea sa zica, asa cum o face Bumbes, ca e ridicol sa se afirme despre ei ca “sunt platiti de Soros.” Ah, ca nu sunt platiti cu bacsis, “la negru”, ca nu vine Soros in persoana sa le spuna faceti x, y, z si luati aci niste cash si niste diurne, e una. Dar ca sunt activisti de profesie si ca obtin granturi considerabil de consistente fix de la Soros, pentru ANUME teme de “cercetare” si “interventie” sociala, este alta si e cat se poate de DUBIOS.
De ce? Pai pentru ca, de pilda, se face foarte mare caz de conflictul de interese. Pe scurt, conflictul de interese spune ca n-ai voie sa si centrezi si sa si dai cu capul. Esti actionar la o firma? Nu ai voie sa te afli in comitetul public care incheie un acord cu acea firma. Esti intr-o pozitie de putere, avand capacitatea de a influenta? Nu e etic sa te folosesti de ea pentru a-ti promova interesele tale, agenda ta, intr-un mod structurat si incompatibil cu postura in care te afli.
Daca vrei sa studiezi miscarile civice si obtii granturi, e una. Dar sa pretinzi ca esti independent, sa obtii granturi pentru analizarea fenomenelor de “redesteptare a tinerilor” si sa fii, in acelasi timp, unul dintre liderii principali ai miscarilor de protest este cu totul si cu totul altceva. Sa avem pardon, asta e complet ne-etic. Ori esti independent si esti lider de capul tau, ori esti platit sa faci asta si atunci o vei face in functie de conditionalitatile (oricat de soft, subtile sunt ele) granturilor. Adica esti acolo cu agenda. Iar obtinerea granturilor la modul – “m-au chemat si mi-au zis sa cercetez” e o vrajeala. Granturile se obtin extrem de greu si niciodata nu esti solicitat. Daca esti, atunci esti “pe linie de partid” – indiferent despre ce partid e la mijloc.
Cum se explica faptul ca Soros et comp. au devenit interesati de miscarile de protest din zona periferica rasariteana?
Pai pentru ca nu trebuie sa fii nici profet, nici mare social scientist ca sa-ti dai seama ca se acumuleaza un rezervor social de nemultumire, de frustrare, de atitudini politice – si nu numai – contestatare fata de establishment, fata de mainstreamul/centrul puterii. Si atunci, cea mai buna metoda de preintampinare, dar si de exercitare a unei presiuni din interior fata de decidenti (care devin astfel si mai vulnerabili in fata ta) este nu sa cenzurezi aceste “zacaminte”, ci sa le exploatezi. Cu stiinta. Spre folosul tau, agenda ta. Mai precis: sa captezi aceste energii contestatare pe “conducta”, astfel incat nu care cumva se formeze o miscare sociala cat de cat independenta, care sa fie de capul ei, incontrolabila, imposibil de remorcat politic sau altfel. Finantarea societatii civile din diverse tari inseamna capacitatea de a exercita control social si politic in acea tara.
De altfel, Soros a fost implicat oricum in miscarile Occupy de acum cativa ani:
Soros finanteaza miscarea Occupy Wall-Street
SOROS SIMPATIZEAZA CU REVOLUTIA MONDIALA
Se pare insa ca simtul mirarii si al dubiului dispare la cei care sunt finantati de fundatiile lui Soros. Astfel, ei ajung sa nu-si mai puna intrebari elementare, cum ar fi urmatoarea: care e explicatia pentru care unul dintre rechinii financiari mondiali, unul dintre pilonii capitalismului neoliberal provocator de crize, unul dintre cei mai mari investitori in mine si gaze de sist, finanteaza organizatii care sa se implice in miscarile sociale revolutionare de tip Occupy? Pentru activisti, totul pare a fi perfect coerent si mana “revolutionara” si datatoare de granturi a lui Soros o spala pe cea oligarhica.
O alta intrebare ar putea fi: cum ar putea unul din consilierii apropiati ai presedintelui Obama sa fie implicat in finantarea organizatiilor de protest/revolutie/contestare din Estul Europei si din Orientul Mijlociu si, totodata, sa fie imaculat de orice interese si agende (geo)politice?
Fie ca scopul tau este sa organizezi protestele astfel incat obiectivele asumate sa nu poata fi atinse; fie ca speri sa le re-directionezi catre obiective false, lipsite de substanta (cum a patit Bulgaria, unde miscarea contestatara a ajuns la sloganuri europene de lemn); fie ca le canalizezi inspre agenda ta cu cateva puncte clare, principiul de baza este acelasi: sa plantezi in locurile strategice liderii tai, pregatiti din timp, care sa-i pregateasca pe altii, la randul lor, in “laboratoare sociale”.
Si uite-asa te poti trezi dupa multi ani de zile, cum a fost cazul cu liderul “revolutiei” anti-Milosevici din Serbia (si trainer al revolutionarilor egipteni), Srja Popovici, ca acesti mari vajnici luptatori erau niste meschini datatori cu pixul la agentii ale serviciilor secrete. Asta nu spune insa nimic despre justetea unor cauze sau despre justetea unor actiuni de protestare sau rezistenta locala. A fi prudent nu inseamna a nu lua atitudine, a nu protesta.
2. Un alt tip este “veleitarul”.
Cel care vrea sa capitalizeze nemultumirea sociala si sa o transforme in voturi. Este cel care vrea partid politic. S-ar prespune ca un astfel de lider ar avea un simt pragmatic crescut si ar fi foarte priceput in actiunea de teren. Cine vrea partid trebuie sa stea foarte bine la capitolul strategie si organizatie. Nu ajunge sa fluturi niste sloganuri, sa-ti tragi niste poze cu tarani suparati si sa apari la TV. Or, daca luam la bani marunti pe cei care, pe baza implicarii lor in proteste, vor sa-si faca partid, vom descoperi ca stau dezastruos tocmai la capitolul organizare si strategie. Vom descoperi ca nu au obtinut si nici nu par ca vor sa obtina rezultate concrete si tangibile in confruntare, ca, dimpotriva, s-au implicat in actiuni de tip petarda care nu folosesc “cauzei” pe termen scurt, ci sunt profitabile pentru adversar pe termen lung. Veleitarii par a fi, astfel, mai degraba, pusi acolo sa compromita orice fel de rezistenta inteligenta. Nici macar sa o redirectioneze, ci sa o tina la un nivel al penibilului si al lipsei de rezultate concrete.
3. In fine, ultimul tip de lider este “rebelul fara cauza”.
Este “anarhicul” care se remarca, insa, nu atat prin dispozitia sa de a rezista/combate “sistemul” in mod radical, ci prin faptul ca taie frunza cainilor jandarmilor. Se distinge tocmai prin faptul ca, in afara galagiei, nu are nimic – nici program, nici ideologie, nici strategie, nici tactica. El doar se agita si vorbeste, vorbeste, vorbeste, pana iti vuie capul si te ameteste definitiv. Si vorbeste, din punctul de vedere al eficientei actiunii de protest, exact ce NU trebuie, exact cum NU trebuie, transmitand exact ce NU trebuie si ca stare de spirit. Ai nevoie de luciditate si de sange rece? “Rebelul fara cauza” iti tine un discurs epocal si apoteotic despre Marele Moment Istoric la care esti martor. “Acum, Incepe, Istoria!”.
Nimeni din cei prezentati nu are o framantare anume, un ideal, niste valori clare si concrete pentru care sa lupte. A vrea “schimbarea sistemului” este intr-atat de general incat e echivalent cu a vrea totul – adica… nimic. Toti sunt, de fapt, niste oportunisti care asteapta momentul “infierbantarilor” si acele lucruri care tensioneaza societatea pentru a specula in propriul lor interes.
Nu trebuie sa fii un conspirationist ca sa te deranjeze sa fii manat la lupta de unul platit de Soros. Nu trebuie sa fii apolitic sa ti se scarbeasca de veleitari. Odata circumscrisa, miscarea de contestare se reduce considerabil, mai ales in conditiile in care valul de efuziune, de fervoare si de solidaritate stradala incipient a trecut si ne aflam intr-un moment de “depresie” profunda. De fapt, miscarea de proteste a inregistrat, in ciuda optimismului unora din liderii sai, un esec rasunator.
In ceea ce priveste tipologia de la “Gandul”, aceasta e mai degraba structurata pe tipuri de categorii sociale si, asa cum am aratat deja, se remarca prin obstinata, incapatanata vointa de a ignora taranul, actorul social cel mai lovit de agenda corporatista a guvernului.
Si o ultima precizare: atrageam atentia, ca, de fapt, unele revolutii sunt fabricate si ca nu exista spontaneitate in asa ceva. De asemenea, semnalele legate de strategiile suspect de falimentare ale activistilor.
Soros pare tipul de rechin perfect specializat in operatiunile la doua maini – pe de o parte, sapa establishmentul din care el insusi face parte, pentru a trage profituri uriase din bresele pe care el singur le finanteaza si, normal, le “anticipeaza”.
Si desigur ca scopul nu este de a obtine doar profituri, ci si de a contribui la edificarea acelei noi ordini mondiale despre care tot vorbeste.

Lasă un comentariu