De ce vin investitorii străini în România?

Investitorii-străini-nu-aduc-prosperitate

Romania trebuie sa vanda tot, sa fie un stat minimalist”. „Investitorii” straini au taiat padurile tarii si care exploateaza la sange muncitorii romani de catre „corporatiile americane si europene”.

Legile sau modificările legislative care afectează grav interesul naţional se fac de obicei cu mare discreţie, departe de ochii opiniei publice. Multe din legile care ne-au făcut viaţa mai grea, ne-au ruinat economia şi au afectat negativ societatea, au fost adoptate de guvernele ultimilor ani la presiunile sau lobby-ul exercitate de o serie de organizaţii ale afaceriştilor străini, ale corporaţiilor care activează în România, sau în urma ordinului direct venit de la FMI, BM sau UE.

„Consiliu al Investitorilor Străini”, la cererea căruia a fost adoptat şi Codul Muncii, a propus o serie de măsuri. Printre acestea se numără şi eliminarea obligaţiei publicării decla­ra­ţiilor de avere de către membrii consiliilor de administraţie din companiile de stat. Deci cei aflaţi în conducerea companiilor de stat sunt obligaţi să-şi declare doar salariul, nu şi toate veniturile pe care le obţin. Asta probabil pentru a nu fi făcute publice şpăgile pe care „investitorii străini” le dau acestor funcţionari pentru a obţine contracte sau privatizări avantajoase pentru ei.

O altă acţiune de influenţare a procesului legislativ a fost făcută de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), care a făcut posibilă modificarea unui articol din legea de aplicare a Codului de procedură civilă,și care facilitează eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, mai concret acele comisioane aberante şi clauze perverse, care transformă clienţii băncilor în sclavi.

După cum se vede corporatiştii străini îşi apără interesele persoanle şi luptă pentru protejarea acestora, dar pe noi, cetăţenii români cine ne apără? Statul?! Mă îndoiesc!

În aceste condiţii, de ce trebuie să plângem atât după investitorii străini şi după băncile străine care ne-au invadat ţara şi nu vor decât să facă bani pe spinarea noastră, împingându-ne tot mai mult în sărăcie, haos şi subdezvoltare socială?!

Surse

1, http://dantanasescu.ro/2012/11/26/investitorii-straini-fac-presiuni-pentru-modificarea-legislatiei-in-interesul-lor.html

2, http://dantanasescu.ro/2010/10/02/investitorii-straini-care-ne-au-distrus-economia.html

Mafia străină scoate din România, an de an,miliarde de euro! Închipuiţi-vă câţi bani se mai scot din ţară din economia subterană şi din profiturile nedeclarate realizate de speculanţii şi afaceriştii străini şi autohtoni!

„Investitorii” straini folosesc tot felul de paravane legale, ce urmăresc să spele bani, sume mari pleacă din România în Occident.

Multinaţionalele, hipermarketurile sau industria de componente auto duduie în România. Produc, exportă. Pare nirvana capitalismului, dar de fapt este aproape tragic. Salariile de sub 1.000 de lei sunt, cred eu, o plagă pentru economia şi societatea românească. Componentiştii şi asamblatorii de diverse oferă, în medie, salarii de 1.000 de lei. Casierii din hipermarketuri, şi ei la mare căutare, duc acasă 900 de lei pe lună. Mulţi dintre marii noştri investitorii străini,nu fac decât să recolteze munca brută şi ieftină.

„Investitorii” straini obţin scutiri de taxe şi facilităţi, ajutorarea băncilor străine pe seama unor nevinovaţi (salariaţi, pensionari, contribuabili), iar, într-o a doua fază, să-i zicem microeconomică, eliminarea brumei de economie românească din România prin ţintite privatizări şi prin aşa-numita liberalizare, de fapt o banală dar dramatică creştere, a preţurilor.

Actualul model economic al României este un model de tip colonial, cu valoare adăugată joasă şi control integral al capitalului străin în axa majoră a economiei, model rezervat periferiilor de către centrul colonial (în cazul în speţă Occidentul). României îi este de fapt rezervat cel mai de jos dintre stadiile modelului de tip colonial: cel de anexă de consum, care nu este nici măcar integrat centrului precum este atelierul. Cum s-a ajuns aici doar cei ce vor să nu vadă evită subiectul: prin rapt de tip colonial, prin preluarea de către capitalul centrului a punctelor strategice şi sectoarelor de forţă ale economiei.

Lasă un comentariu