Tsipras şi cu partidul lui sunt slugile oligarhiei financiare globale. Tsipras mimand rezistenta de stanga

syriza-soros-tsipras-EU

Eu cand aud de stanga si vad pentagrame, ma apuca greata. Asta nu inseamna ca cei dinainte erau buni. Asa ca ce sa zic? Biata Grecie …

V-am demonstrat că bancherii au transferat datoria Greciei din bilanțurile proprii în cârca statelor . V-am spus că Tsipras a ajuns la putere cu sprijinul finanțiștilor americani, precum Soros. V-am arătat ipocrizia economiștilor americani (finanțați de aceleași cercuri banchero-corporatiste) care cer acum ștergerea datoriei Greciei, deși cu ceva ani în urmă spuneau altceva. Astăzi însuși președintele Obama spune: „Tari care se afla in recesiune profunda nu pot fi stoarse la nesfarsit”.

Logic. Ele trebuie stoarse treptat, nu dintr-o dată! Mișcarea a fost salvarea băncilor europene, după cum se vede din graficul de mai jos. De fapt, a tuturor băncilor, implicit a celor americane, fiindcă din cauza fenomenului de contagiune pierderile se transmit în întregul sistem financiar global. Astăzi pierderile sunt acumulate la nivelul instituțiilor publice europene. Iar americanii nu au nimic de-a face cu asta, acum le convine ștergerea datoriilor, ei nu au nimic de pierdut. Au doar de câștigat, eventual o Grecie mai curată și mai uscată, care să înceapă să se îndatoreze din nou, că cine-știe, poate are nevoie de autostrăzi, poate vrea să creeze locuri de muncă, poate vrea să stimuleze consumul… La urma-urmei, finalul e previzibil dar e tot în câștigul bancherilor: multe profituri realizate, multe bonusuri încasate, o altă ștergere de datorii…

În plus, statul american are tot interesul să faulteze zona euro, cu cât euro este mai fragil cu atât cererea pentru dolari crește, ceea ce înseamnă spațiu de manevră pentru tiparnița Fed. Se cheamă păstrarea echilibrului monetar: dacă cererea de bani crește, atunci trebuie să crească și oferta, ca să asigurăm stabilitatea… completați singuri.

Tsipras a ajuns la putere cu sprijinul finanțiștilor americani, precum Soros

Noul lor ministru de finanțe, profesor la Texas University, unde face echipă cu James Galbraith, Yanis Varoufakis este foarte atașat de idealul unității europene. Atât de atașat, încât el vrea mai multă centralizare, un stat european dacă se poate; în nici un caz separare! Ce zice Varoufakis? Că Europa nu mai poate aștepta federalizarea. Că dacă stăăăm să așteptăm modificarea tratatelor până când vom avea buget unic european, prin care impozitele și cheltuielile să fie decise de la Bruxelles, atunci trece vara, trece toamna, trece anul și ne mănâncă criza. Că este nevoie de soluții mai rapide – desigur, în spiritul integrării europene, nu al dizolvării ei.

max_600_400_inet_logo_021213-cop

Unde am mai auzit noi acest gen de mesaj? Unde am mai auzit această pledoarie pentru centralizare politică neîntârziată?

Soros finanțează Syriza. (Cum, sunteți șocați, ați căzut în șpagat? Aveați impresia să Soros îi susține cumva pe libertarieni?! Nu știți că Soros finanțează tot felul de organizații socialiste pe mapamond, asta atunci când nu susține direct revoltele sociale?) Ideile lui Varoufakis; ele sunt reluarea punct cu punct a argumentelor lui Soros. În anul 2009 filantropul Soros a decis înființarea unui think-tank de economie, care să îi promoveze ideile. A donat 50 milioane dolari pentru înființarea Institute for New Economic Thinking (INET), organizație care subvenționează de fapt viziunea paternalistă a statului și cele mai noi pledoarii pentru intervenționism economic. Lui i s-au alăturat imediat alți moguli, dintre care nu putea să lipsească David Rockefeller – pentru că bancherii doresc, nu-i așa,… salvarea planetei. Jeffrey Sachs, alături de Willem Buiter (fost la Goldman Sachs, în prezent la Citigroup) și alți economiști apropiați industriei bancare, sunt în Advisory Board.

rjohnson0414greece

Mai uimește, deci, pe cineva că ONG-urile sponsorizate de Soros au finanțat deplasările în SUA ale șefului Syriza, Alexis Tsipras, care a ținut prelegeri academice și s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali americani?

Să rezumăm:

Syriza, Podemos și celelalte mișcări socialiste de pe continent nu doresc destrămarea UE, ci preluarea puterii politice pentru a accelera procesul de centralizare economică și politică a acesteia. Este interesant de descoperit cine sunt finanțatorii acestor mișcări politice. Cine le inspiră. Cine le susține, măcar așa, tovărășește, dacă nu și altfel.

Cui servește ștergerea datoriilor… acum că creanțele au fost oricum transferate din portofoliile băncilor în spinarea contribuabililor?! Cui servește ca Grecia “să pornească de la zero”, gata să-și asume alte datorii (evident)?!

logec.ro

În urmă cu doi ani, săptămânalul economic german Wirtschaft Woche lansa informaţia potrivit căreia

Syriza, şi liderul său, Alexis Tsipras, ar fi intrat pe statele de plată ale miliardarului George Soros. Se întâmpla la nici un an după ce Syriza reuşise o performanţă electorală remarcabilă, ajungând principalul partid al opoziţiei şi fiind cotată deja cu şanse mari la preluarea puterii.

Wirtschaft Woche sugerează că vehiculul prin care George Soros a reuşit atragerea lui Tsipras se numeşte INET (Institute for New Economic Thinking), un think tank creat şi finanţat de miliardarul american, format în special din economişti şi jurnalişti, de unde speculaţia că în spatele acţiunii lui Soros.

tsipras-kratiko-panepisthmio-mosxas

Tsipras a ţinut un discurs la Columbia University, prin intermedierea INET, discurs în care a atras atenţia asupra politicii greşite impuse de Berlin ţării sale şi întregii zone euro. Pe site-ul oficial al INET sunt găzduite mai multe dintre materialele actualului ministru de Finanţe al Greciei, Yannis Varoufakis.

Catherine Ashton, the high representative of the European Union Delegation to the United States for foreign affairs and security policy, spoke at The Brookings Institution on Tuesday, Sept. 28, 2010. Strobe Talbott, president of Brookings Institute, hosted the event.

Brookings Institution

Totodată, Soros ar fi fost cel care l-a introdus pe Tsipras mai-marilor din sistemul american, când actualul premier grec s-a întâlnit cu oficiali din Departamentul de Stat şi a tinut un discurs la Brookings Institution, unde Soros asigură o parte din finanţare.

Ceea ce miliardarul american nu a negat a fost implicarea sa în înfiinţarea unui “Centru al Solidarităţii” în Grecia, în 2013,

. Centrul de solidaritate a fost înfiinţat la Salonic, oraş al cărui primar, Yiannis Boutaris, este considerat şi el un cal troian al lui Soros în interiorul stângii elene. În 2012, Boutaris a fost ales drept “cel mai bun primar din lume” de către Fundaţia Primarilor de Oraşe din Marea Britanie.

podemos

INET a infirmat speculaţiile privind sprijinirea de către Soros a stângii radicale elene, însă semnele de întrebare revin, după doi ani. Aceasta pentru că în Spania, acolo unde partidul-frate al Syriza, Podemos, cotat cu prima şansă pentru câştigarea alegerilor din acest an este suspectat că ar avea parte de sprijinul mediatic al presei finanţate direct sau indirect de George Soros.

Pe de altă parte, este de remarcat că pe marginea şi revenirea în atenţie a unui articol publicat în urmă cu doi ani într-un articol german

se produc prin intermediul unor site-uri de limba engleză terminate în .ru, precum http://www.pravoslavie.ru, http://www.agionoros.ru.

La finalul traducerilor publicate de aceste site-uri după articolul orginal din Wirtschaft Woche apar opinii ale “unor analişti greci” care susţin că Syriza a colaborat de mult timp cu ONG-uri finanţate de Soros şi că acesta ar fi motivul pentru care actualul partid de guvernământ susţine minorităţile sexuale şi religioase, se opune influenţei Bisericii Ortodoxe în societatea elenă şi chiar ar fi dispus să facă concesii teritoriale unor state vecine!

În realitate, articolul publicat de Wirschaft Woche este o lungă critică la adresa întregii activităţi a lui George Soros, iar referirile la influenţa asupra lui Alexis Tsipras sunt extrem de succinte. Iată câteva fragmente din articol.

“De unde această veneraţie pentru domnul Soros? De unde acest respect aproape submisiv din partea celor care îi urmăresc fiecare vorbă? De liderii de opinie simt nevoia să umfle până şi cele mai banale opinii ale unul acrobat financiar?”, se întreabă Wirtschaft Woche.

245px-George_Soros_-_World_Economic_Forum_Annual_Meeting_Davos_2010

“Este cu adevărat uimitor cum Soros îşi poate reinterpreta existenţa sa trecută de speculator. Se prezintă ca un om purificat şi ca un teoretician al globalizării (…) George Soros locuieşte acum pe Olimpul sectorului financiar şi este un oracol al mediului politic; profeţiile sale pompoase sunt ascultate în forumurile elitei mondiale şi sunt văzute drept aur intelectual – iar aceasta nu ca urmare a pariului său legendar

, ci ca urmare a speculării participării sale intelectuale în mediul de afaceri. Asta arată lumii că banii îi oferă drept de acces şi audienţă. Banii îi asigură dreptul la cuvânt şi îi asigură şi valididatea celor spuse.”

Publicaţia germană mai scrie că, după ce în 2012 Soros profeţea dispariţia monedei euro, în câteva luni face o întoarcere de 180 de grade şi începe să declare lupta pentru salvarea monedei unice şi a proiectului european. “Tot ce face George Soros este învăluit în mister. Este totuşi sigur că angajamentul lui Soros de a contribui la salvarea euro este îmbogăţirea.

Agenţii lui Soroş.

„Violențele din noaptea de miercuri spre joi din Grecia nu au rămas fără urmări. 12 persoane au fost arestate de poliție, fiind acuzate că au devastat o stație de metrou din Atena.

Surpriza este însă că printre cei luați de polițiști nu se află niciun grec. Cei arestați sunt patru germani, doi francezi, un australian, un ucrainean, un olandez și trei polonezi.”

Super tare acest documentar difuzat pe ARTE! Explică cum stă treaba cu ticăloşiile şi jafurile şerpilienilor neoliberali în UE. Grecia este doar vârful icebergului. Obligatoriu de văzut!

Lasă un comentariu