Cine a închis spitalele din România? UE,FMI,PNL, PDL, UDMR

foto-spital-4-465x390

Pe fondul campaniei anticreştine “Vrem spitale, Nu catedrale”, reamintesc:

Cine a închis spitalele din România? UE și FMI pe mâna PNL, PDL, UDMR, recte Nicolăescu, Băsescu, Attila. Marţi, 11 mai 2010 : In urma discutiilor purtate cu reprezentantii FMI, reprezentantii Guvernului s-au angajat sa inchida 150 – 200 de spitale, din cele aproximativ 450 existente in prezent in tara. Numarul spitalelor care ar trebui inchise a fost confirmat chiar de Basescu, la una din intalnirile pe care acesta le-a avut cu parlamentarii PD-L. Cseke Attila a inchis 67 de spitale în aprilie 2011. Nici unul din Harghita si Covasna. Băsescu l-a susţinut. Băsescu declara, în aprilie 2011, că susţine programul iniţiat de Cseke Attila – respectiv inchiderea spitalelor -, afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă. “Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare”, a spus Băsescu. 67 de spitale s-au inchis ieri in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011 . Repet, din 31 martie, 2011. Nou-nascuti in incubatoare “zburau” pe scarile spitalelor, mame lauze, care abia se tarau, cu sondele si furtunele in mana, dezorientate si inspamaintate, asteptand nici ele nestiind ce, in curtile spitalelor, bolnavi operati, imobilizati in carucioare, scosi din saloane de brancardieri, batrani suferinzi, disperati si cocarjati, care spuneau, cu voce pierita, ca se duc acasa sa moara…
Asa s-a derulat filmul apocalipitc al aplicarii in pratica a Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011.

67 de spitale s-au inchis in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011.

Repet, din 31 martie, 2011. Cele mai multe spitale au fost în judeţele Argeş şi Prahova, câte patru. La polul opus se află spitalele din judeţele Brăila, Covasna, Dolj, Harghita, Satu Mare.

Lista spitalelor, pe judeţe

Alba
1Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş
2Spitalul de Boli Cronice Zlalna
3 Centrul de Sănătate Baia de Arieş

Arad
4Spitalul Comunal Gurahonţ
5Centrul de Sănătate Chişmeu-Criş
6Spitalul Orăşenesc Sântana

Argeş
7Spitalul „Dr.Teja Papahagi” Domneşti
8Spitalul _Dr. Ion Crăciun” Călineşti
9Spitalul de Boli Cronice Mozăcem
10Spitalul de Boli Cronice Rucăr

Bacău
11 Spitalul Orăşenesc „loan Lascăr” Comăneşti

Bihor
12 Spitalul Orăşenesc Ştei
13 Centrul de Sănătate Bratca

Bistriţa Năsăud
14 Centrul de Sănătate Teaca

Botoşani
15 Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda
16 Spitalul Orăşenesc Darabani
17 Spitalul Comunal Truşeşti

Braşov
18 Spitalul Municipal Săceie
19 Spitalul de Boli Cronice Victoria
20 Spitalul Municipal Codlea

Buzău
21. Spitalul Comunal Vintilă Vodă
22 Centrul de Sănătate Pârscov
23 Spitalul de Boli Cronice Pătârlagele

Bucureşti
24 Spitalul Clinic Caritas Acad. “N.Cajal”

Caraş Severin
25 Spitalul de Boli Cronice Bocşa
26 Spitalul Comunal Bozovici
27 Spitalul Orăşenesc Anina

Călăraşi
28 Spitalul Orăşenesc Budeşti

Cluj
29 Centrul de Sănătate Moeciu

Constanţa
30 Centrul de Sănătate Băneasa

Dâmboviţa
31 Spitalul Orăşenesc Titu

Galaţi
32 Spitalul de Boli Cronice Iveşti

Giurgiu
33 Centrul de Sănătate Ghimpaţi

Gorj
34 Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu

Hunedoara
35 Spitalul de Boli Cronice Petrila
36 Centrul de Sănătate Călan

Ialomiţa
37 Spitalul Orăşenesc Ţăndărei

Iaşi
38 Spitalul Orăşenesc Târgu Frumos

Ilfov
39 Spitalul Orăşenesc „Dr. M. Burghele” Buftea
40 Spitalul Comunal Periş

Maramureş
41 Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie
42 Centrul de Sănătate Şomcuţa Mare

Mehedinţi
43 Spitalul Orăşenesc Strehaia
44 Spitalul Orăşenesc Vânju Mare

Mureş
45 Spitalul Orăşenesc Sărmaşu

Neamţ
46 Spitalul Orăşenesc Bicaz
47 Spitalul Orăşenesc Roznov

Olt
48 Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt

Prahova
49 Centrul de Sănătate Bălteşti
50 Preventoriul TBC Poiana Ţapului
51 Centrul de Sănătate Plopeni
52 Centrul de Sănătate Urlaţi

Sălaj
53 Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei

Sibiu
54 Spitalul Orăşenesc Cisnădie
55 Spitalul de Boli Conice Solca

Teleorman
56 Centrul de Sănătate „Regele Carol I Depăraţi
57 Centrul de Sănătate Cervenia
58 Centrul de Sănătate Furculeşli

Timişoara
59 Centrul de Sănătate Buziaş
60 Centrul de Sănătate Ciacova

Tulcea
61 Spitalul Orăşenesc Babadag
62 Centrul de Sănătate Sulina

Vaslui
63 Spitalul Orăşenesc Negreşti
64 Spitalul de Boli Cronice „Dr.I.T.Nicolaescu” Tutova

Vâlcea
65 Spitalul Orăşenesc Bălceşti

Vrancea
66 Spitalul Orăşenesc Mărăşeşti
67 Spitalul Orăşenesc Odobeşti

Sursa listei: Impact News

În atenţia băsiștilor lingăi de clanțe occidentale:

Victor Ponta doar execută ce a aranjat Băsescu. UE şi SUA au acceptat USL la guvernare numai cu condiţia ca Băsescu să tragă în continuare sforile şi astfel planurile fostului regim Băsescu-Boc, concepute pentru servirea intereselor acestor puteri străine, să meargă mai departe. E încă în vigoare legea lui Boc cu înghețarea numărului de bugetari și FMI-ul s-a împotrivit când a vrut PONTA sa schimbe legea!

Dar ce faci cu spitalele, dacă nu ai doctori? UE şi FMI au spus că numărul de paturi de spital din România depăşeşte media europeană.

UE şi FMI consideră că în România numărul de paturi de spital depăşeşte media europeană. Prin urmare în timpul guvernării Băsescu-Boc, ne-a cerut reducerea numărului de spitale şi şcoli şi eficientizarea celor rămase din punct de vedere al „performanţei economice”. Aşa că au fost desfiinţate sau comasate 67 de spitale şi peste 200 de şcoli în toată România. În 2010, Boc-Băsescu-Cseke au închis 67 de spitale, pentru că ăia de la UE şi FMI au spus că avem prea multe faţă de „media europeană”. Bisericile nu aduc profit multinaţionalelor producătoare de medicamente, spitalele da.

image-2011-12-22-11009635-0-legea-sanatatii

DARWINISM SOCIAL FARA MILA prin provocarea artificiala a unei crize majore a medicamentelor DE CATRE DICTATUL BASESCU-FMI

Lucrurile sunt simple: FMI a cerut ca statul roman sa se mai debaraseze de inca o cheltuiala “ineficienta” – cea generata de achizitionarea medicamentelor prin sistemul de compensare, adica prin sistemul de asigurari de sanatate. Drept urmare, insusi presedintele a cerut sa nu se mai plateasca datoriile catre furnizorii de medicamente pana la stabilirea unui nou sistem coerent cu cerintele FMI.

Ca sistemul actual nu era nicidecum cel mai corect, e foarte adevarat. Ca lobby-ul Big Pharma, al producatorilor si furnizorilor o fi fost mare si ca s-a ajuns la abuzuri sau licitatii aranjate, iarasi este nu doar posibil, ci si real. Insa ce este cert este ca “reforma” de tip FMI in sanatate inseamna mai putini bani pentru medicamente, deci mai putine compensate, deci mai putine tratamente pentru bolnavi.

Cine stie un spital romanesc dinauntru, fie din postura de pacient, fie altfel, vede cu ochii sai cum statul investea, in virtutea asigurarilor sociale, in aparatura medicala si medicamente, tratamente, pentru a mentine in viata o serie de persoane care, in viziunea sadic-darwinista a FMI, sunt o povara pentru bugetul de stat: batrani, bolnavi in stare grava care nu mai pot sa munceasca, deci nici sa produca, dependenti de ingrijire si asistenta medicala uneori non-stop. Ei bine, acesti “oameni de prisos”, alaturi de toti cei care au nevoie de tratamente pentru alt gen de afectiuni cronice care ii impiedica oricum sa fie “productivi”, sunt de acum o povara, o cheltuiala inutila. Iar “reforma” inseamna ca statul sa se debaraseze de aceasta cheltuiala inutila, deci de acesti oameni neproductivi, bolnavi si “de prisos”.

Pentru ca, in final, nu Big Pharma o sa fie lovite de “reforma” sanatatii, nici furnizorii si nici cei care au girat abuzurile, ci pacientii saraci, oamenii amarati si bolnavi, precum si sistemul de asigurari de sanatate care facea posibila ingrijirea unor cazuri din punct de vedere social “ineficiente”.

Sa fim constienti: chiar am inceput sa traim asadar sub dictonul: la resurse putine, oameni mai putini!

Oribila “lege a sanatatii”, pritocita la Cotroceni, care mergea atat de departe cu privatizarea sistemului sanitar incat includea si serviciile de urgenta, si care a starnit proteste in TOATA tara acum, aparata de initiatorul si promotorul ei pe baza unei reductii la minciuna si pe baza memoriei scurte a publicului.

Astfel, Basescu se bazeaza pe uitare, pe faptul ca publicul uita usor si repede si nu isi mai aduce aminte contextul in care Legea Sanatatii a cazut. Pe cealalta tema, dintr-o data, dupa ce ani de zile a depus o propaganda nu doar persistenta, ci inadmisibil de AGRESIVA in favoarea proiectului minier (deci bazat pe cianuri) de la Rosia Montana, Basescu schimba foaia si invoca alte metode de exploatare, alternative.

Acest lucru arata ca nu-i pasa catusi de putin de opinia publica si ca se bazeaza oricum pe fanatismul celor care-l sustin, iar fanaticii trec cu vederea orice. Pentru orice om cu mintea intreaga, o astfel de schimbare de atitudine e atat socanta, cat si revelatoare. Intr-o lume normala nu poate exista asa ceva: anume, sa sustii ani de zile intr-un mod, repetam, AGRESIV si INTIMIDANT, MANIPULATOR, o agenda, iar apoi sa adopti, tam-nesam, argumentele opozitiei.

Pai asta inseamna ca maine Basescu poate adopta, la fel de bine, argumentele opozitiei fata de Legea Sanatatii, pe care astazi o stigmatizeaza ca fiind “alimentata” de un sistem mafiot. Asta inseamna ca sustinerea inversunata a exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica este ceva total conjunctural, cum a fost cazul cu RMGC, si ca presedintelui nu-i pasa absolut deloc de metoda de exploatare, de fapt, pentru ca nu despre asta e vorba, ci de interesul americanilor si propriul sau interes. De altfel, si in cazul gazelor de sist, Basescu a schimbat propaganda necesitatii asigurarii independentei energetice a Romaniei pe cea a asigurarii independentei Moldovei. Prin urmare, el poate sustine orice, oricand, in functie de agenda “partenerilor strategici”.

Altfel, atat pe reforma sanatatii, cat si pe exploatarile de resurse, am remarcat, deja, continuitatea formidabila intre puterea controlata total de Basescu si actualul guvern condus de Ponta. El doar arata, inca o data, ce fel de animal politic e si la ce hal de manipulari se preteaza.

DISTRUGEREA SISTEMULUI SANITAR SI A CELUI DE PENSII PUBLICE: planuri de privatizare, campanii mediatice, propaganda. CE SE URMARESTE? PUNEREA STATULUI IN SLUJBA INTERESELOR MARILOR CORPORATII

Dupa cum stim, pe agenda demantelarii statului social se afla privatizarea sistemului sanitar si renuntarea la sistemul de pensii public (prin privatizarea sa completa, cel mai probabil).

Ce inseamna insa, la o prima vedere, transformarea spitalelor in fundatii, trecerea asigurarilor la privati si negocierea separata a salariilor de catre medici?

1. Inseamna ca statul “scapa” de cheltuielile pentru spitale, salarii si medicamente, care sunt reduse la un minim. Nu a fost deajuns ca “descentralizarea” a adus Spitalele autoritatilor locale, acum trebuie smulse de tot din mainile statului si date unor “privati”.

2. Inseamna ca banii luati de la populatie pe asigurari – pentru ca taxele se vor plati in continuare! – se vor duce in buzunare private.

Ambele “solutii” duc la acelasi deznodamant: excluderea a unei bune parti (majoritare) din poporul roman de la serviciile medicale, fie ele si cele de baza. Asadar, solutia este ca romanii sa apeleze tot mai mult la pensiile private, la asiguratorii privati, ca si in cazul sanatatii. Asta inseamna insa ca X, adica statul, este in slujba corporatiilor private, corporatiilor financiare. Asta in ceea ce priveste starea de lucruri din punct de vedere principial.

Din punct de vedere contextual, lucrurile stau si mai rau. Cum poti sa vii, ca pensiile private sunt solutia?

Lasă un comentariu