Culmea “elitismului” totalitar

rule-the-world

De la alegerile europarlamentare incoace, reprezentantii “intelighentiei” modernizatoare si euroatlantice, ce-si zice si de “dreapta”, sustinatoare a “valorilor” si a capitalismului pur si dur, justitiara si antisociala, au ramas la fel de blocati mental in propia propaganda. Cat de irational poti sa fii (apropo de rationalitate) astfel incat sa continui acelasi mesaj si aceleasi greseli, vazand ca audienta e, daca nu tot mai restransa, atunci macar redusa, in principiu, chiar la agentii respectivei propagande?

Romania este o tara condusa prin forta manipularii, prin forta institutiilor, in fine, prin forta unui mic grup care controleaza toate acestea. Democratia dirijata, manipulata prin institutii de forta si de catre “mici grupuri“, este in toate aceste locuri si experimente enumerate. Si nu numai acolo. Este conceptia neoliberala a democratiei, asa cum a fost ea gandita in interbelic de oameni ca Walter Lippman sau Edward Bernays, stalpi ai stiintei de manipulare a oamenilor prin propaganda.

Walter Lippman, un autor clasic considerat progresist, sustinea ca majoritatea este ignoranta si participarea acesteia la procesul decizional ar duce la un dezastru. Prin urmare, trebuie gasite mijloace prin care oamenii “responsabili” (elitele, cei care pricep, care stiu) vor fi protejati de “tropaitul bestiilor”, de majoritatea ignoranta (de popor). Modul in care poate fi realizat acest lucru era prin “fabricarea consensului” (manufacturing consent) prin dezvoltarea industriei relatiilor publice.

– Edward Bernays (nepot al fondatorului psihanalizei, Sigmund Freud, figura clasica si fondatoare pentru PR si propaganda in SUA) considera propaganda ca un mijloc de inregimentare a opiniei publice (public mind) similar cu modul de inregimentare al oamenilor intr-un batalion militar. Bernays credea, la randu-i, ca oamenii sunt prea prosti pentru a se autoguverna singuri.

Asistam la o auto-demascare a gandirii, in esenta, totalitare care sperie chiar mai mult decat recunoasterea cinica a luptei pentru putere intre mafii vanduta sub numele de “justitie independenta“. Ni se spune in fata ca trebuie sa fim manipulati si condusi prin institutii de forta. Ni se spune ca suntem prea periculosi pentru ca Romania sa fie o democratie reala. Ba, chiar, ni se spune ca democratia, la noi, trebuie aparata de… popor prin “Justitie”.

Asadar, acest autoritarism al fortei brute, pana la urma, al politicii bățului, este gandirea politica a agentilor de influenta cei mai vocali ai structurilor euro-atlantice. Este o conceptie care se inrudeste direct nu atat cu putinismul, cat direct cu leninismul, cel putin in doua puncte esentiale: anume,

– punerea politicului inaintea socialului, adica transformarea structurilor si practicilor sociale trebuie fortata, bruscata de sus, prin conducere si decizie politica. Aceasta este realitatea: politic vorbind, SUA si UE ne privesc ca un popor ce trebuie guvernat cu bățul. Economic, suntem semi-periferie a sistemului economic mondial, adica un statut mai jalnic decat colonia, supus metodei pamantului parjolit. Toata discutia si propaganda despre “statul de drept”, “justitia independenta”, “modernizarea Romaniei”, “parteneriate strategice” ascunde, de fapt, o cinica si brutala politica a fricii.

Politica bățului si politica pamantului parjolit sunt, de asemenea, doua coordonate care caracterizeaza TOATE taberele politico-mafiote din Romania.

Si, cum nimeni nu e interesat ca Romania sa nu mai fie ”democratie dirijata”, putem spune ca soarta noastra e pecetluita si ca suntem, cu adevarat, numai la mila lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s