De ce sunt mai multe biserici decât spitale? UE şi FMI în timpul guvernării Băsescu-Boc, ne-a cerut reducerea numărului de spitale şi şcoli

romania-nationalist-ortodoxa

De la Luci Lucescu :

NU STIU CARE E PROBLEMA CA S-AU CONSTRUIT BISERICI! BISERICILE NU S-AU FACUT DIN BANI PUBLICI CI DIN CONTRIBUTIILE OAMENILOR. NU BISERICILE SUNT MULTE CI SPITALELE SUNT PREA PUTINE IAR INTRE ACESTEA NU EXISTA NICI O LEGATURA. SUNT SPITALE CONSTRUITE PUTINE FIINDCA GUVERNELE AU FURAT BANII NU BISERICA ORTODOXA ROMANA.

De la Dan Tănăsescu :

Dar ce faci cu spitalele, dacă nu ai doctori? UE şi FMI au spus că numărul de paturi de spital din România depăşeşte media europeană.

Nu voi discuta acest subiect din perspectivă politico-economică şi în contextul apartenenţei României la Uniunea Europeană, ci voi arăta cum stau lucrurile mai mult din punct de vedere istoric.

UE şi FMI consideră că în România numărul de paturi de spital depăşeşte media europeană. Prin urmare în timpul guvernării Băsescu-Boc, ne-a cerut reducerea numărului de spitale şi şcoli şi eficientizarea celor rămase din punct de vedere al „performanţei economice”. Aşa că au fost desfiinţate sau comasate 67 de spitale şi peste 200 de şcoli în toată România.

Totuşi, de ce sunt mai multe biserici decât spitale?

Una din explicaţii ar putea fi faptul că pe teritoriul patriei noastre se construiau biserici şi mânăstiri cu mult înainte să apară spitalele moderne şi medicina masonică, bazată pe anatomie, fiziologie, biochimie şi farmacologie. Voievozii români construiau biserici pentru că erau credincioşi şi oamenii pe vremea aceea urmau mai îndeaproape cuvântul lui Dumnezeu. Prin urmare, având un suflet mai sănătos, se îmbolnăveau mai puţin şi dacă totuşi sănătatea lor avea de suferit, se tratau singuri, cu leacuri băbeşti.

Propaganda ateistă de azi numără atât bisericile istorice, vechi de sute de ani, mânăstirile, capelele şi chiar troiţele de la sate, cât şi bisericile noi, construite recent, dar uită să numere şi cabinetele medicale din mediul rural. Pentru că, dacă nu v-aţi dat seama, spitalele se construiesc numai la oraş, nu poţi construi spital în fiecare sat, pe când biserica face parte din structura de bază a satului de sute sau chiar mii de ani.

Pe urmă avem şi aspectul practic al utilizării acestor instituţii sociale. Dacă la biserică merge toată lumea, teoretic cel puţin o dată pe săptămână, la slujba de duminică, la spital mergem numai când ne îmbolnăvim grav, asta întâmplându-se doar de câteva ori pe parcursul vieţii, iar în unele cazuri niciodată. Prin urmare, în mod natural este nevoie de mai multe biserici decât spitale, pentru a acoperi numărul de cetăţeni care apelează la serviciile oferite de acestea.

Şi încă un amănunt important: numărul actual al bisericilor din România este mai mic decât numărul total de localităţi, deci ar mai fi loc pentru construirea de noi lăcaşe de cult.

Sursa și autor articol :

http://dantanasescu.ro/2015/07/16/de-ce-sunt-mai-multe-biserici-decat-spitale.html

Lasă un comentariu