Sistemul închisorilor din SUA, o afacere de miliarde de dolari pentru marile corporaţii occidentale

11742830_416350361882407_6317394115765033352_n

Cele mai mari inchisori private din SUA, au adus in 2010, un profit de 3 miliarde de dolari si au facut publicitate pentru aceste produse realizate de ei, in valoare de zeci de milioane de dolari, numai in ultimii zece ani. A incarcera oameni, este o afacere in SUA si s-a trecut de la fabrica – puscarie la puscaria – fabrica. Cele mai mari puscarii private din SUA, cheltuiesc sume impresionante pentru campaniile electorale, iar sistemul este din ce in ce mai corupt.

Daca puteti sa credeti, cele mai mari trei inchisori private din SUA, au cheltuit impreuna in campaniile electorale din ultimii zece ani , suma de 45 de milioane de dolari. Cheltuiau ei banii, daca nu credeau in reusita?

Inainte de 1980, nu existau inchisori private in SUA, dar odata cu aparitia marilor corporatii, ele au inceput sa fie unul dintre cele mai mari afaceri din SUA. Aceasi americani vin in Romania prin FMI, desfinteaza mari companii pentru ca au fost comuniste si trimit Amnesty International, sa vada regimul de detentie din inchisorile romanesti, criticind daca detinutii sint pusi la munca si uite ce se intimpla la ei acasa.

Intre 1990 si 2009, numarul americanilor incarcerati in inchisorile private, a crescut cu 1.600%, iar intre 1980 si 2007, numarul detinutilor in inchisorile americane a fost de patru ori mai mare.

Penitenciarele sunt gestionate de privați, dar nota finală o achită statul

Corrections Corporation of America (CCA), cea mai mare inchisoare privata din SUA, a primit 74 de milioane de dolari de la contribuabilii americani, pentru a construi un centru de detentie pentru emigranti. Cel mai mare centru de detentie din cadrul acestei inchisori – companie privata, cea din Lumpkin, Georgia, primeste 200 de dolari pe noapte pentru fiecare din cei 2000 de detinuti pe care ii are, iar profitul anual a ajuns la aproape 50 de milioane de dolari pe an.

Lista coprporatiilor care au contracte masive cu inchisorile private americane, este compusa din : IBM, Boeing, Motorola, Microsoft, AT&T. Wireless, Texas Instrument, Dell, Compaq, Honeywell, Hewlett Packard, Nortel, Lucent Technology, 3Com, Intel, Northern Telecom, TWA, Nordstrom’s, Revlon, Macy’s, Pierre Cardin, Target Stores si multe altele. Toate aceste companii de care voi stiti ca sint oneste, sint bucuroase ca pot extinde afacerea si deveni competitive pe piata, producind in inchisorile private.

O industrie de milioane

In Colorada, detinutii din inchisorile federale primesc 2 dolari pe ora pentru o munca extrem de grea, in timp ce pentru aceasi munca, in inchisorile private , detinutii primesc 17 centi pe ora pentru sase ore pe zi de munca grea, pentru ca trebuie avut in vedere profitul corporatiilor.

In momentul de fata , inchisorile private detin peste 50% din centrele de detentie pentru tineret din SUA. Ceea ce este interesant, este ca actualmente in SUA sint pe rol procese cu judecatori corupti, care au luat bani de la marile companii pentru a condamna tineri la pedepse maxime prevazute in Codul Penal,chiar daca erau la prima condamnare. Deci mai multi americani dupa gratii, inseamna mai multi bani pentru corporatii si “falsa credinta” ca industria americana este competitiva.

CCA, stăpână peste închisori

Considerată cel mai mare grup din industria închisorilor, Corrections Corporations of America (CCA), care gestionează 51% din închisorile federale, cu venituri de 1,6 miliarde de dolari, a înregistrat, un profit de 162 de milioane de dolari. CCA are 17 mii de angajați și un patrimoniu de aproximativ 3 miliarde de dolari. Activitatea Corrections Corporation of America este strâns legată de cea a guvernului american. Conform ziarului Boston Phoenix, compania a cheltuit, între 2006 și 2008, pentru activități de lobby, 2,7 milioane de dolari.

Un alt gigant din acest domeniu este Geo Group, care gestionează 22% din centrele de detenție. Fondată în 1984, compania are venituri de un miliard de dolari și are 12.000 de angajați. Unul dintre atu-urile sale a fost că a reușit să își extindă „raza de acțiune” și în afara Statelor Unite, ajungând până în Australia, Africa de Sud și Regatul Unit.

Lobby pentru pușcărie

Lobby-ul dus de privații care gestionează închisorile are o singură miză: modificarea legilor, astfel încât americanii să ajungă după gratii pentru orice delict. CCA nu a ascuns niciodată că îi finanțează pe politicienii dispuși să dea legi de pedepsire cu închisoarea a unor infracțiuni care în alte țări nu prevăd privarea de libertate. Spre exemplu, deținerea unor cantități mici de marijuana, care, în unele state din America este pedepsită cu închisoarea. Cam la fel stau lucrurile și în cazul actelor normative care pedepsesc imigrația clandestină.

Ce produc pușcăriașii

Industria închisorilor este profitabilă. Aceste puscarii fabrici, ale complexului industrial corporatist american, „angajeaza” si exploateaza “muncitorul ideal”. Puscariasii nu primesc pensii si nici beneficii medicale sau de alta natura pentru munca pe care o presteaza. Ei nu au voie sa organizeze greve la locul de munca sau in afara lui. Ei sint la „servici” mereu in timp si nu au zile pe care le pot lua din concediu. Ei nu au cum sa revendice conditiile inumane in care lucreaza si produc pentru marile corporatii si nici conditiile extrem de toxice si de mare periculozitate in care isi desfasoara intreaga activitate.

Ei nu pot reclama orele suplimentare lucrate, atunci cind marile corporatii au nevoie de marfa produsa de ei. Daca fac reclamatii, ei „beneficiaza” de conditii de izolare in celule „amenajate” special. Puscariasii care muncesc in puscarii pentru corporatiile americane, avide de bani si putere si care ne vind produse din ce in ce mai scumpe realizate cu preturi din ce in ce mai mici, acestia muncesc si pentru a produce pentru structurile guvernamentale, ei reprezentind modelul lucratorului american sclav al marilor corporatii si al evreilor care conduc structurile guvernamentale, iar restul americanilor vor intelege ca marea lor majoritate vor fi in aceasta situatie in fata unui sistem pe care nu numai ca nu il pot controla, dar care ii transforma in fiecare zi in sclavi controlati din toate punctele de vedere.

Puscariile sint orase ale corporatiilor in America

Marile corporatii si guvernul SUA, nu au nici o intentie sa faca o reforma a sistemului penitenciarelor ancorate economic la aceste mari corporatii si guvernul ghidonat. In realitate, aceste corporatii americane, cauta sa creeze cit mai multe puscarii pentru a crea o intreaga industrie in acestea si a produce mai ieftin.

Mai mult, statul California a scos puscariasi din inchsori pentru a lupta cu incendiile devastatoare din padurile statului, platindu-i 2 dolari pe zi si expunindu-i la un pericol fatal, fara echipmanet si fara o protectie corespunzatoare, in cea mai “dezvoltata” tara capitalista a lumii.

In Marea Britanie, puscariasii lucreaza in “call centers” telefonind englezilor si intrebindu-i despre planurile de asigurari pe care le au si ce le pot oferii ei, adica companiile de asigurari, care “nu fac bani destui” si trebuie sa reduca costurile folisind puscariasi in marketing…

Inchisorile private ale marilor corporatii americane, impun plati exorbitante puscariasilor pentru a telefona familiei, de cele mai multe ori fiind imposibil de platit pentru ei, asta in conditiile in care un detinut primeste sub un dolar pe zi pentru munca presatata in puscarie.

Corporatiile, in acest moment in America, decid pedepsele pentru diferite infractiuni si impun Congresului American votarea unor legi care sa le furnizeze foarta de munca ieftina, iar noul proiect de lege al emigratiei si legalizarea unui numar de peste 5 milioane de emigranti ilegali, vor aduce forta de munca necesara in puscariile americane private ale marilor coroporatii.

Cifrele de profit ale Correction Corporation of America, sint ametitoare, incredibile, in 2013, ei avind un profit de peste 1,7 miliarde de dolari.

Aceasta afacere a puscariilor private in America, le ridica lor enorm PIB-ul, pentru ca acesta reprezinta totalitatea valorica a produselor si serviciilor realizate sau derulate intr-o societate, iar puscariile ofera servicii pe banii contribuabililor, pentru ca finantarea lor este partial facuta de stat sau sint platite conducerile puscariilor private, aceste inchisori produc marfuri, ofera servicii si totul aproape pe degeaba.. dar cu sume fabuloase intrate in buzunarele si conturile bancherilor si marilor corporatii.

Primele trei corporatii care controleaza puscariile private, au cheltuit peste 45 de milioane in lobby incercind si chiar reusind sa convinga politicienii sa voteze legile care ii avantajeaza. Correctional Corporation of America, a oferit peste 710 mii de dolari in contributii politice pentru candidatii la birourile diferitelor state, pentru a-si asigura chiar si functionarii oamenilor politici americani, asa cum se obisnuieste in “democratia” vestica, adevarata…

Aceste corporatii care detin puscariile private americane, au “donat” peste 1,07 milioane de dolari pentru a face lobby in favoarea unor oficiali de rang mai inalt din anumite state americane. Inchisorile private din America, au in interiorul lor, aproape toti emigrantii incarcerati de guvernul federal si ei lucreaza pe termene pe care de multe ori nici ei nu le stiu, pentru corporatiile “for profit”…

Ceea ce trebuie inteles, este faptul ca nu numai aceste mari corporatii care detin inchisorile private, beneficiaza de serviciile acestor detinuti ci INTREAGA ECONOMIE AMERICANA, intreaga industrie americana. Acesti puscariasi din inchisorile economiei nationale, platiti cu maxim 1,25 de dolari pe ora in anumite ramuri economice, produc echipament militar, munitie de razboi, corturi militare, uniforme militare si asa mai departe.

Acesti detinuti lucreaza pentru “amaritele” corporatii multinationale americane ca: Chevron, Bank of America(pentru care fac carduri de credit), IBM, Motorola, Microsoft, AT&T, Starbucks, Nintendo, Sears, Walmart, Kmart, Procter& Gamble, Johnson&Johnson, Caterpilar,Taxas Instruments, Honeywell, Hewlett Packard, Pierre Cardin, Taget si multe altele, bietele de ele…

Canada deja extinde semnificativ numarul puscariilor pe teritoriu ei, pentru a face loc investitiilor marilor corporatii si a putea avea pe piata marfa ieftina cu emblema “Made in Canada” si a arata lumii intregi ca se produce mai mult in Canada si mai ieftin datorita “tehnologiei”, iar clasa politica va rezista datorita preturilor mici la produse pe care canadieni nu stiu unde sint realizate…

In America, in acest moment sint 707 adulti incarcerati la fiecare 10.000 de locuitori, este cea mai mare rata din lume si parerea mea este ca in citiva ani, tara va fi o puscarie de proportii in care vor investii marii afaceristi, bancile si alte institutii financiare ghidonate de binecunoscutii manevranti internationali…

In multe localitati din sudul Americii, traiesc mai multi americani in puscarii decit studenti in campusurile universitare ale acestor zone.

Florida, Arizona si California au puscarii in aproape fiecare localitate, ele fiind private si producind pentru “amaritii” de industriasi americani si pentru bancheri…

Asa arata tabloul real de care ar trebui sa fie interesat fiecare roman care vede America ca tara fagaduintei, o Mecca a prosperitatii cu efort minim, in realitate fiind o tara care se transforma pe zi ce trece intr-un lagar de munca fortata pe care doreste sa il popularizeze peste tot in lume, pentru ca sleahta de infractori internationali din finanțe sa traisca ca in paradis, ca doar sistemul capitalist este sistemul lor si nu al marii majoritati… pentru ca asa este in “democratie”… Ne dorim acest sistem?

Adrian Cosereanu – alternativaromaniei.com

Mă dobitocilor din US Embassy, chiar aşa de mare mândrie este pentru voi că în SUA sunt peste 2,5 milioane de puşcăriaşi? Nu ar fi fost mai bine ca să fie create în SUA tot atâtea locuri de muncă? Doar o parte din alea care au existat până când capitalismul speculativ a început să-şi facă de cap? Ia mai cărăbăniţi-vă din spaţiul virtual cu propaganda voastră infectă despre „stâlpii democracy” :tribunalul şi puşcăria!

Imigranţi de vânzare

În SUA s-a dezvoltat o adevărată industrie a închisorilor private, ale căror clienţi sunt cu predilecţie imigranţii. Cele mai mari 3 corporaţii din această industrie, CCA, GEO şi MTC, susţinute de diverse grupări de dreapta (fasciste), deţin pe teritoriul Americii 200 de centre de detenţie care însumează un număr de peste 150.000 de paturi, iar profitul anual pe care astea îl realizează este de circa 5 miliarde de dolari.

Aceste corporaţii licitează şi tranzacţionează deţinuţii ca pe orice altă marfă şi interesul lor este să existe cât mai mulţi condamnaţi şi să-i ţină cât mai mult în arest, pentru că de asta depinde şi câştigul pe care îl realizează, câştig obţinut evident din bani publici.

Cazuri de imigranţi, condamnaţi şi încarceraţi pentru infracţiuni minore şi care au fost abuzaţi, brutalizaţi şi lipsiţi de drepturi elementare în închisorile private deţinute de aceste corporaţii, unii dintre ei pierzându-şi chiar şi viaţa.

http://dantanasescu.ro/2015/06/25/imigranti-de-vanzare.html

Occidentul e devina nu pentru ca primeste imigranti din tări sărace ci pentru ca le-a bombardat.distrus si jefuit tarile !!! De aia pleaca oamenii, ca si românii, fiindca tările lor sunt transformate in colonii de criminalii occidentali !

Cum se câştigă, cum se menţine şi cum se schimbă puterea în societate şi de ce ieşitul în stradă în mod haotic nu foloseşte la nimic şi nu schimbă nimic.

dantanasescu.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s