La ce ne foloseşte intrarea în spaţiul Schengen?

Imagine  Eu încă cred că, dacă vrem să avem un viitor bun şi roditor ca naţiune, trebuie să ieşim cât mai repede din Uniunea Europeană şi să ne clădim singuri destinul. Avem toate resursele necesare acestui lucru … numai că ştiu că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. De ce? Pentru că toţi politicienii din România sunt vânduţi marilor puteri occidentale. N-ai cu cine, din păcate… aşa că…ne merităm soarta!

Asist la aceeaşi manipulare parşivă la care am fost supuşi şi cu ocazia intrării în NATO şi a aderării la Uniunea Europeană. Se face un mare circ mediatic avându-i în centru pe Traian Băsescu şi câţiva miniştri şi se dezbate cu înflăcărare, cine este de vină pentru amânarea intrării României în spaţiul Schengen. Băsescu îşi face numerele sale de circ obişnuite, acuzând Franţa şi Germania de lipsă de respect pentru cetăţenii români, opoziţia îl acuză de lipsă de diplomaţie şi învinuieşte puterea de eşecul neaderării, dar nimeni nu discută premizele acestei probleme. Nu a pus nimeni întrebările fundamentale în această chestiune: Cine a fost cu ideea să intrăm acum în spaţiul Schengen? Doreşte poporul român să intre în spaţiul Schengen? La ce ne foloseşte intrarea în spaţiul Schengen?

Lucrurile ne sunt prezentate ca şi cum nici nu s-ar pune problema că această aderare nu ar fi un lucru nemaipomenit pentru România şi că acesta este ţelul nostru suprem în acest moment. Dar aşa să fie oare? Ia să gândim puţin cu creierul nostru!…

Ce avantaje vom avea în urma aderării la spaţiul Schengen?

Unii spun că în primul rând vom câştiga la capitolul imagine şi credibilitate. Vax! Pe urmă, prin desfiinţarea punctelor vamale interne vom putea călători mai uşor în spaţiul european. Da, asta va fi valabil pentru cei 15 – 20% din români care au banii necesari şi îşi permit să călătorească.

Acum să trecem la dezavantaje. Prin desfiinţarea vămilor şi implicit a controlului vamal şi al taxelor aferente, România va fi invadată şi mai mult ca până acum, de o avalanşă de produse europene de proastă calitate, care vor fi vândute în continuare la preţuri mari, dar suficient de mici pentru a elimina de pe piaţa românească a ultimilor producători autohtoni de mărfuri. Acest lucru va duce la “îngroparea” definitivă a economiei româneşti şi la dependenţa ei totală faţă de milostenia “investitorilor străini”, care deja şi-au pregătit, prin intermediul presiunilor FMI, o serie de legi menite să transforme salariaţii români în “sclavi pe plantaţie”.

Nu mai pun la socoteală “avantajele” creşterii traficului de droguri, arme, carne vie şi accesul liber a tot felul de criminali şi infractori, care de multe ori găsesc un adăpost călduţ şi liniştit în România.

Şi uite aşa românii vor fi păcăliţi încă o dată să îşi semneze condamnarea la o şi mai mare sărăcie şi sclavie, crezând că l-au prins pe Dumnezeu de picior! În plus, pentru ca imaginea prostiei noastre să fie perfectă, le-am mai oferit aproape pe gratis şi resursele de petrol, gaze şi energie companiilor europene, doar pentru a fi primiţi în Uniunea Europeană. Şi cu ce ne-am ales? Cu nişte firmituri de pâine. Unii vor spune: “Dom’le, dar putem călători în Uniunea Europeană fără vize!”
Aşadar, încă o dată întreb: ce avantaje am avut noi până acum că suntem membru al UE? NICIUNUL! Absolut niciunul! Suntem exact în situaţia unui sărac luat de pe stradă şi dus în casa unui bogătaş pentru a-l ajuta la nişte treburi casnice. Iar acolo în casă, săracului, nu numai că nu i se dă niciun ban, dar bogătaşul îi mai şi ia bani. Surse – http://dantanasescu.ro/2011/01/08/la-ce-ne-foloseste-intrarea-in-spatiul-schengen.html , http://www.lovendal.ro/wp52/ce-dracu-mai-cautam-noi-in-uniunea-europeana/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s