Vânzarea Petrom a fost o condiţie a aderării României la Uniunea Europeană

16highres_00000402128914

Ca o condiţie a accederii României în UE a fost impusă preluarea companiei de stat Petrom de către firma OMV din Austria. Aşa s-a ajuns ca gazele şi petrolul din subsolul României, care aparţineau poporului român, să fie extrase cu utilajele româneşti şi muncitorii români, să fie trimise prin conducte sau cu vagoane cisternă româneşti şi vândute tot României de către OMV. După ce că sunt jefuiţi la drumul mare, mai ceva ca în epoca sclavagistă, românii acceptă să plătească şi o taxă de membru al UE, de 10 miliarde de euro/an, fără să primească un cent înapoi sub formă de investiţii. Jefuirea României a fost cât de cât suportabilă până acum pentru români, întrucât ei a avut un preşedinte patriot precum Ceauşescu care a creat o industrie vastă şi valoroasă. Cum R.Moldova n-a avut parte de un Ceauşescu, jefuirea ei după „standardele UE” va conduce automat la foamete, dublată de o corupţie inimaginabilă, dirijată de la Bruxelles. Trebuie să recunosc că odată cu intrarea în UE vor exista şi un număr de aproape 10 moldoveni „fericiţi”, care vor câştiga 7.956 euro pe lună, în calitate de europarlamentari. Aleşi după aceeaşi reţetă de familie, clientelism şi nepotism, aplicată de UE României adică: Elena Băsescu, fiica preşedintelui României.

Ca o concluzie, mafia de la Bruxelles, stimulează, acoperă şi întreţine corupţia de tip mafie-statală de la Bucureşti. Aşa cum UE o face şi în prezent prin marionetele sale şi o va face la cote ridicate în viitor, la Chişinău.

La începutul anilor 2000, curentul anti-european s-a dezvoltat mult în Austria. Acest lucru a îngrijorat peste măsură diriguitorii Europei şi ai Lumii. Austria trebuia să fie recompensată pentru apartenenţa la U.E. şi să fie convinsă să rămână în Uniune. României i s-a cerut să dea unor societăţi austriece Petrom-ul, cea mai importantă societate din ţară. Banca Comercială, cea mai puternică bancă a ţării, Banca Agricolă şi altele. Privatizarea Petrom-ului a inclus şi exploatarea de către austrieci a zăcămintelor de petrol ale ţării, o bogăţie mare, de care depinde şi securitatea naţională a României. Astfel, Austria a fost convinsă că în U.E. nu este chiar atât de rău.

Una dintre marile curiozităţi ale procesului electoral din România constă în faptul că nu există vreo forţă politică care să se opună vânzării continue a resurselor naturale ale ţării. Unica diferenţă reală dintre alianţele aflate în cursa electorală se reduce la detalii şi la numele beneficiarilor „tainului” rezultant din aceste vânzări.

Presa, aservită politic sau economic unor interese politice sau proprietarilor străini ai resurselor vândute în ultimele două decenii, este dispusă să regurgiteze încontinuu „argumentele” prezentate de aceşti politicieni, fără a le supune unei analize critice.

Privatizarea Petrom este un caz celebru de vânzare pe nimic a unor resurse valoroase, dar şi astăzi toată clasa politică (şi o bună parte din mass media) încearcă să inoculeze electoratului ideea că, de fapt, acest jaf a fost o acţiune în beneficiul bugetului statului.

Printre „argumentele” lansate în susţinerea acestei teze se numără sofismul devenit celebru: înainte de privatizare Petrom era „pe minus”, iar după privatizare OMV-Petrom a devenit cel mai mare contributor la bugetul statului, deci privatizarea Petrom a fost un lucru bun. Implicit, se sugerează că unicul mod de a face profitabilă o companie petrolieră este de a o privatiza, ceea ce este total fals.

Argumentul referitor la contribuţia OMV la bugetul statului este unul penibil, deoarece nu se ia în calcul faptul că în mod normal această contribuţie trebuia să fie de câteva ori mai mare şi acest lucru se poate demonstra destul de uşor.

Până la momentul actual, pierderile totale ale statului român de pe urma vânzării Petrom (preţ de vânzare subevaluat plus regim inadecvat de redevenţe) se ridică la 20,14 miliarde de dolari şi această sumă creşte cu aproximativ 3 milioane de dolari pe zi. Traian Băsescu a semnat memorandumul cu Banca Mondială prin care s-a angajat să privatizeze Petrom.

Citiţi şi:

Vom cumpăra de la străini gaze româneşti la preţuri liberalizate

http://dantanasescu.ro/2012/02/29/vom-cumpara-de-la-straini-gaze-romanesti-la-preturi-liberalizate.html

Lasă un comentariu