Nesimţire crasă ! SUA ne ameninta: ”ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam

646x404

SUA santajeaza Romania: ”Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”

Politologul american evreu George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al  Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii :

”Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea.
In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.”
“Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura.

Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii.

GETTY-Bakken-formation-dril

Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist.  Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.

Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.”

.infocivic.ro

 61584645PS. Cat ma bucura sa vad cat de generosi sunt americanii si cum au ei grija de bunastarea si pacea noastra! Stai un pic! Am zis pace ? Oare nu sunt ei cei cu razboiul in minte, cei care umbla dupa resurse mai ceva ca curva dupa p…a ?  Cred ca nu am inteles eu bine! Si dupa ce terminam si gazele de sist, ce se va intampla? Si de ce ar trebui sa le matrasim acusica, pe toate, sa le exploateze firmele americane, care sa plece cu malaiul, si sa sustinem Ungaria sau Ucraina sau alti „prieteni” cu ele? Lumea se termina cumva cu generatia noastra? Oare gazele naturale, chiar de sist fiind, nu le-or mai trebui si generatiilor care vor trai in Romania peste 100 de ani? Lor ce le lasam? De sursele alternative de energie de ce nu spun nimic d-nul acesta si Victorita Nuland& Co? Daca va doare asa mult de viitorul si pacea Romaniei, de ce nu veniti cu investitii serioase in domeniul energiei regenerabile? De ce la voi masinile hibrid circula pe toate strazile si aici Ford nici nu se gandeste sa le introduca in productie? Vreti ca toata planeta sa-si consume rezervele, in timp ce voi vi le pastrati cu mare grija. Ce vrajeala au americanii astia vin  sa ii convinga pe romanii ca sa ne exploateze, sa ne distruga tara  au venit si cu argumente adica ca sa ne apere de rusi iar noi trebuie sa ii lasam sa distruga toata tara prin poluare. Chiar si americani protesteaza impotriva gazelor de sist , trebuie sa scapam urgent de UE si sa ii aruncam pe americani afara. Actiunile lui Putin in Ucraina au blocat globalismul iar americanii sunt in imposibilitatea de a-si largi puterea asupra intregii planete . Exploatarea gazelor de sist in Polonia , Romania si Ucraina este singura lor sansa de a gitui Rusia si a-si putea pune in continuare in practica planurile mirsave de inrobire a intregii umanitati . Din pacate guvernele romanesti , compuse in mare lor majoritate din alogeni , in fapt evrei cu nume romanesti precum , astern Romania la picioarele globalistilor , au transformat tara in colonie si pe noi in sclavi .

Intr-o nota mai optimista, Friedman ne atrage atentia ca “gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre. Dar nu uitati ca in SUA am avut o revolutie energetica si am putea incepe sa exportam energie in Europa.”

Deci e clar, da?! Dacă nu ne exploatează americanii gazele de şist va fi război!
Cateva aspecte negative legate de exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, care nu au fost facute publice pana acum : http://dantanasescu.ro/2012/12/18/ce-nu-s-a-spus-pana-acum-despre-gazele-de-sist.html

Nu prea depindem de gazul rusesc. Importăm doar maxim 20% din necesarul de consum intern şi nici măcar direct de la ruşi ci printr-o firmă intermediară elveţiană. Şi dacă industria românească merge tot aşa, în curând consumul intern de gaze va scădea foarte mult. Dependenţi de ruşi sunt nemţii şi alte state vest europene care profită de prostia noastră şi ne sperie cu ruşii.
Poate nu aţi înţeles, dar aici nu e vorba de energie şi combustibili, e vorba de bani şi speculaţii la bursă. Gazele alea de şist se epuizează în 5-10 ani, după care ăia îşi iau catrafusele şi pleacă, iar băieţii deştepţi, numiţi investitori sunt plini de miliarde.
Gazul se epuizează tocmai pentru că nu se află în cantităţi aşa de mari ca şi gazul natural şi este mult mai dificil de extras fiind dispersat în roci.

11 gânduri despre &8222;Nesimţire crasă ! SUA ne ameninta: ”ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam&8221;

 1. sa le dam la cioc cu interesul geopolitic…”aur+ cianura= ura otravind natura umana si vegetala in egala masura …si noi o sa riscam rezervele de apa dulce atuncea cand o sa le permitem sa distruga tulcea,pentru gaze de sist,lumea tace din plisc,nu vor sa afle de risc si cat se poate de trist”!

  • sa stii… de ce sa ai pupam pe evrei in cur cand putem fi parteneri cu rusii!!! daca stiim sa negociem rusii pot fi parteneri mai viabili si mai seriosi decar americanii.

  • În prezent România este condusă de nişte marionete dirijate de la Washington şi Bruxelles. Ţara este masiv îndatorată la FMI şi bănci occidentale, iar politica şi măsurile economice ale guvernului sunt dictate de FMI/BM/CE. Bogăţiile ţării sunt exploatate masiv de multinaţionale din Vest. Mass-media oficiale sunt aservite şi fac propagada pro SUA/UE/NATO. Generaţiile tinere sunt sub influenţa totală a culturii pop americane. Mai toată lumea vorbeşte romgleza. Pe teritoriul României sunt amplasate baze militare americane. Oamenii nu înţeleg că soluţia nu este schimbarea lui Ponta, Băsescu, Isărescu, venirea la putere a partidului X sau Y etc. Soluţia ca să trăim mai bine este să ne câştigăm independenţa faţă de UE, SUA şi finanţa occidentală. Până nu vom face asta nu se va schimba nimic în bine. Nu achitarea datoriilor înseamnă independenţă, dimpotrivă. Independenţă înseamnă ieşirea din sistemul financiar occidental controlat de americani, ieşirea din UE şi ieşirea de sub influenţa politico-conomică, culturală, propagandistică şi subversivă a SUA.

 2. Cu santaj niciodata nimic.
  Reaursele sunt ale noastre.
  Vom nationaliza tot ce tine de asigurarea populatiei romanesti pe termen lung.
  Vom confisca averile obtinute ilegal.
  Vom avea „grija ” de multinationale.
  Probabil unul din numele retailuri-lor se va numi Vlad Tepes.

  Si NU U I T A T I. NOI SUNTEM ROMANI !!!

 3. sper ca americanii sa stea in banca lor odata si o data o vor platii cu varf si indesat peste tot pe unde s-au dus au adus numai molima si numai razboaie cand sa terminat de papat resursele unui stat gata isi iau bocceluta si pleaca in alta parte sa jecmaneasca

 4. americanii n-au nicio treaba cu masinile hibrid. Consuma benzina, petrol. Au nevoie de petrol ieftin din orientul mijlociu,in timp ce productia lor proprie (neneglijabila) este consumata cu moderatie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s