În 1980 FMI a cerut brusc returnarea împrumutului, odată cu blocarea conturilor țării

1013806_535762983222178_5448664297288013092_n

Cine conduce o firmă, știe că absolut orice activitate economică funcționează pe bază de creditare. Îți taie banca linia de credit, intri în faliment. Cu o țară e însă mai greu. Și, astfel, România n-a intrat în faliment, în 10 ani  Ceaușescu reușind returnarea integrală a împrumutului, fiind probabil ultimul șef de stat din istoria planetei care a reușit plata integrală a datoriei publice a unei țări. Ghinionul lui însă, pentru că un comunist exilat la Iași l-a răsturnat în decembrie ’89 și apoi, pe seama unei povești cu teroriști care nu au fost niciodată găsiți, l-a omorât ca să nu vorbească.

20 de ani mai târziu, marinerul Băsescu ne-a băgat mortul în casă contractând pentru România, de la același FMI, un credit de 20 de miliarde de euro, cu care chipurile să plătească pensiile și salariile. Ironic, după realizarea împrumutului, pensiile și salariile au fost retezate, pentru că, vezi bine, trebuie să dăm banii înapoi la FMIbasescu-bani11 și suntem nevoiți să reducem cheltuielile. 

Firește, dacă o să-l întrebați pe Hurezeanu, acesta vă va spune că foametea din anii ’80 în România a fost cauzată de vizita lui Nicu în Coreea de Nord. Și, într-un fel, se poate să aibă dreptate, atâta timp cât, umblă vorba, Ceaușescu, Kim Ir-sen și Gadaffi, acesta din urmă susținut de petrolul libian, aveau de gând să concureze FMI cu o bancă centrală menită să creeze o valută forte susținută de aur, care să contracareze sistemul financiar inflaționist dictat de la Washington. Înainte de asta însă, Ceaușescu trebuia să plătească datoria la FMI.

Acum Gadaffi e și el mort, ucis în numele democrației. Ați mai auzit ceva despre Libia de atunci? Păi, vă spun eu. Mișună cohorte de fundamentaliști musulmani pe acolo care au dat și pe de lături prin Mali și Algeria.

NOUA ORDINE MONDIALĂ  TRĂIEȘTE BINE. 

Un gând despre &8222;În 1980 FMI a cerut brusc returnarea împrumutului, odată cu blocarea conturilor țării&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s