Vânzarea Electrica S.A. sărăceşte România cu 17,4 miliarde euro

Imagine  Cred că realizaţi faptul că, în timp ce ţara întreagă este preocupată cu mătrăşirea lui Băsescu, străinii pun la cale încă un jaf de câteva zeci de miliarde, care ne va băga şi mai mult în sărăcie! Din păcate, întotdeauna oamenii observă nenorocirile când deja efectele s-au produs. Eu v-am zis că ăsta e cel mai important subiect pentru ţară, nu diversiunea cu Enel sau Mircea Băsescu şi interlopii!

Dan Tănăsescu

Vânzarea pe Bursă a 51% din acţiunile Electrica cu doar 450 milioane euro este prezentată în mass-media ca o mare reuşită şi un progres pentru poporul român… În fapt lucrurile stau exact invers!

Este vorba despre distrugerea României prin cedarea ultimelor companii profitabile în mâna altor popoare. România va fi mult mai săracă după această cedare a Electrica S.A. pentru alte popoare!

Săptămâna trecută am aflat cum că fondurile americane caută să cumpere toate acţiunile Romgaz de pe Bursă. Acum 6 luni, dl. Ponta a vândut pe Bursa 15% din acţiunile Romgaz, tot pentru bani foarte puţini. Acum Fondurile Americane vor să cumpere aceste 15% acţiuni la Romgaz, vândute de dl. Ponta.

Rezulta că, după ce se va vinde pe Bursă 51% din Electrica, fondurile străine vor cumpăra toate aceste acţiuni şi astfel vor fi majoritari, urmând a prelua conducerea Electrica.

Electrica deţine 53.000 km de reţea electrică de medie tensiune x 10 stâlpi / km = 530.000 stâlpi x 1.500 euro / stâlp = 795 milioane euro doar valoarea stâlpilor + conductoarele electrice = 1,05 miliarde euro + TVA. Asta doar valoarea liniilor de medie tensiune.

Electrica deţine 12.600 km linii de înaltă tensiune x 4 stâlpi / km = 50.400 stâlpi x 50.000 euro / stâlp = 2,52 miliarde euro + valoarea conductoarelor = 3,35 miliarde euro + TVA.

Electrica deţine la reţeaua de joasă tensiune 134.834 km reţea electrică x 30 stâlpi / km x 1.000 euro / stâlp = 4,045 miliarde euro + valoarea conductoarelor = 5,38 miliarde euro + TVA.

Staţiile de transformare de pe 110 kV/ medie tensiune sunt aprox. 20 în fiecare judeţ. Preţ 4 milioane euro / staţie + TVA = 80 milioane euro + TVA pentru un judeţ.

Posturi de transformare de pe medie tensiune / joasa tensiune sunt aprox. 2.500 buc. / fiecare judeţ x 15.000 euro / post = 37,5 milioane euro + TVA pe un judeţ.

Electrica deţine echipamente SCADA în valoare de 20 milioane euro + TVA.

Reţeaua Transilvania Nord are 6 judeţe. Reţeaua Transilvania Sud are 6 judeţe. Reţeaua Muntenia Nord are 6 judeţe.

Un alt aspect important este faptul că energia electrică se transmite până la client prin reţeaua Electrica – care a fost realizată de români în 100 de ani… de ce să ne factureze nouă capitaliştii energia electrică? Ei vor scoate banii din ţară prin lucrări de mentenanţă şi consultanţă, aşa cum se întâmplă acum cu celelalte 5 sucursale pe care Tăriceanu le-a dăruit pe nimic cehilor, italienilor şi nemţilor.

Total valoare Electrica: 11,9 miliarde euro + TVA – fără sedii. Adăugând şi sediile, valoarea este de minimum 14 miliarde euro + TVA = 17,4 miliarde euro. 51% ar însemna 8,85 miliarde euro.

Valoarea Electrica este de 14 miliarde euro + TVA = 17,4 miliarde euro.

Electrica a avut pe 2013 un profit extrem de mic = 175 milioane euro. Dacă “s-ar elimina” firmele căpuşă de la consumatorii mari, ar fi un profit anual de 1,5 miliarde euro! În plus, Electrica face anual investiţii de 200 milioane euro prin firme “prietene” de reparaţii reţele – unde preţurile sunt mărite enorm, iată că o mână de fier, care să taie aceste furturi, ar aduce profitul Electrica la minimum 1,5 miliarde euro /an. Deci reţeaua are un potenţial imens. Cum să dai pe nimic o aşa reţea valoroasă? Este posibil ca un guvern vremelnic să înstrăineze o aşa reţea… capitaliştilor?

Şi dacă rămâne aşa, a României, cu aceste căpuşări, tot este bine, pentru că firmele căpuşă sunt toate ale românilor; dar dacă se dă reţeaua altor popoare, banii cu toţii vor ajunge în alte ţări.

Ex.:  s-a anunţat că Romtelecom – recent preluat de Deutsche Telekom – a anulat toate contractele de instalări echipamente şi mentenanţă cu firme româneşti şi a încheiat un singur contract cu Ericsson pentru toate lucrările. Asta înseamnă că toţi banii pentru lucrări Romtelecom vor merge în Suedia.

Alt exemplu: italienii de la Enel, după ce au primit cadou  în 2006 regiunea Banat, au schimbat mai multe tipuri de echipamente aproape noi din cadrul reţelei cu echipamente vechi din 1991 aduse din Italia prin firmele căpuşă ale ENEL – la preţuri enorme.

 Iar FMI cere să vindem totul.  “Mărita” pe nimic valoroasa reţea Electrica! De ce poporul nu reacţionează?

Sursa: Cotidianul

Iată ce soluţie propune dl Nicolescu pentru problemele grave din energie: atât resursele cât şi nevoile pe ansamblu UE să fie puse în comun, în spiritul solidarităţii care ar caracteriza UE şi, tot în spiritul solidarităţii, UE din fonduri europene să-i ajute pe consumatorii vulnerabili în funcţie de veniturile lor. Să-i “ajute”este termenul folosit chiar de dl ministru (în Ziarul Financiar), pentru că – recunoaşte domnia sa – cei care vin la coşul comun cu mai multe resurse decât nevoi vor cunoaşte o creştere a preţurilor la energie, în timp ce aceia care vin cu mai multe nevoi decât resurse vor înregistra preţuri “mai competitive” (dl Nicolescu nu îndrăzneşte să spună “mai mici”, căci, vai!, ar fi vorba tocmai de cei care dictează pe la Bruxelles). Deci, ce propune dl Nicolescu pentru România?! Ca aceasta să vină anual cu vreo 10 miliarde euro în puşculiţa comună (4-5 miliarde euro din exploatarea resurselor ei şi restul din creşterea de vreo trei ori faţă de prezent a preţurilor la consumator) şi să ia din această puşculită, tot anual, doar vreo câteva sute de milioane de euro! Bună afacere! Apocalipsă totală! O adevărată “solidaritate”: noi cu resursele, ei cu nevoile; noi cu preţurile abominabile, ei cu preţurile “competitive”!

Tare maestrul Şerbănescu!

 

Sursa: Jurnalul.ro  Energia regenerabilă este sprijinită de ţara noastră printr-o schemă cerută de către FMI și UE, însă această sumă imensă nu este plătită de stat, ci de către consumatori. http://dantanasescu.ro/2013/05/14/energia-verde-este-finantata-din-buzunarul-cetatenilor.html Taxa pe stâlp o să se regăsească, de anul viitor, în tarifele pentru energie plătite de toţi consumatorii http://dantanasescu.ro/2012/06/09/ce-inseamna-masuri-de-austeritate.html LIBERALIZAREA PRETURILOR LA ENERGIE doar pentru MARILE COMPANII si pe seama micilor consumatori http://dantanasescu.ro/2013/03/28/ue-vrea-sa-platim-mai-mult-la-caldura.html Repartitoarele de caldură sunt o mare ţeapă http://dantanasescu.ro/2013/01/03/repartitoarele-de-caldura-sunt-o-mare-teapa.html Există un calendar convenit cu FMI şi UE conform căruia, până în 2017, România are două scopuri: în primul rând liberalizarea preţurilor la energie http://dantanasescu.ro/2014/03/20/de-ce-s-a-angajat-romania-sa-scumpeasca-gazele.html

Un gând despre &8222;Vânzarea Electrica S.A. sărăceşte România cu 17,4 miliarde euro&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s