Vrăjeala secolului cu fondurile europene

Imagine  De 8 ani de cand România a intrat in Uniunea Europeana, tara noastra dă in fiecare an miliarde de euro bani  jecmăniţi , acesti bani se vireaza anual, direct, fara proiecte, fara formalitati si fara complicatii, doar pe baza unei simple hartiute, un ordin de plata (ca si o chitanta de la aprozar) prin care Romania isi plateste acum “tributul” Uniunii Europene la fel cum platea in urma cu sute de ani. Din visul romanilor pentru un trai mai bun, sau cel putin decent in Uniunea Europeana s-a ales praful, deoarece in 8 ani europenii beneficiind de complictitatea, vasalitatea sau chiar tradarea liderilor politici din Romania de dupa “revolutia din 89″ au distrus agricultura, economia si finantele autohtone si ne-au dat la schimb doar iluzii si vorbe desarte despre drepturi si oportunitati.

Foarte mulți continuă să vadă în fondurile europene o cale sigură (sau singura) spre prosperitate, dezvoltare și bunăstare. Un prim mit este acela al gratuității acestor bani. În fond, acești bani provin în mare parte din taxele percepute românilor care au fost colectate la bugetul statului și apoi transferate către bugetul UE. UE a militat pentru integrarea României în Uniunea Europeană tocmai pentru a beneficia de astfel de mecanisme de jecmanit miliarde de euro de la gura multor români. Dupa 1989 si in special in ultimii ani, am schimbat jugul de lemn al sovieticilor-rusi, pus in anii 40’-50’ pe Romania, cu jugurile de “aur” al U.E. si al Statelor Unite in conditiile in care nici “prietenii” rusi nu au renuntat la jugul avut pe tara noastra. Din nefericire, nici guvernantii actuali (ca si cei vechi din PDL) nu vor sa ia masuri in beneficiul cetateanului roman. Mai mult, ultimul acord cu “asasinii economici” de la F.M.I. si B.M., alaturi de marirea taxelor, impozitelor, marirea preturilor la energie si utilitati si vanzarea unor companii de stat profitabile duc la saracirea si mai accentuata a populatiei si caderea spre un prognozat faliment de tara si sclavia totala a majoritatii populatiei din Romania.

Nu mai putem suporta atatea taxe jecmanite din munca de sclavagism al românilor care se duc în afara țări în diferite instituţii UE și financiare. Iluzia pe care ne-o oferă UE cu fondurile europene are efecte perverse și evident țepe din plin. Așadar ce ne oferă UE în schimbul sutelor miliardelor de euro furate ? Multe țepe ! Cunoasteti care sunt criterile pentru acordarea fondurilor europene? Vă spun eu sunt multe conditii aberante impuse românilor în primul rând vi se solicită dețineți cont bancar de 25 de mii de euro. Deci unde sunt beneficiile  UE  ? Iar țeapă !!!

Lasă un comentariu