În timp ce „presedintele tuturor românilor” acceptă în continuare produsele occidentale modificate genetic Putin spune că Rusia trebuie sa-si protejeze cetatenii de Organismele Modificate Genetic

russia_gmo_no-263x164 

Iata ce putem citi in articolul Vladimir Putin: Russia Must Protect Its Citizens From GMOs:

Rusia trebuie să-și protejeze cetățenii de consumul mâncării derivate din organismele modificate genetic (OMG), iar acest lucru poate fi realizat în conformitate cu îndatoririle țării față de Organizația Mondială a Comerțului (World Trade Organization – WTO), a declarat joi președintele rus Vladimir Putin.
,,Trebuie să ne construim activitatea în mod corespunzător, astfel încât să nu fie în contradicție cu obligațiile noastre față de OMC. Dar chiar și în acest sens, avem metode și instrumente legitime pentru a ne proteja propria piață și, mai presus de toate, cetățenii”, a declarat Putin la o întâlnire cu membrii consiliului de administrație al Federației Ruse.
El a accentuat faptul că piața și cetățenii ar rebui protejați de produsele necorespunzătoare. Consumul acestor produse va continua până când oamenii vor vedea consecințele.
,,Noi putem să o facem, trebuie să o facem și o vom face. Nu demult acest lucru a fost discutat la întalnirea Consiliului de Securitate. Trebuie să acționăm cu grijă, pentru a evita să fim în neconformitate cu obligațiile noastre față de OMC, dar acest lucru poate fi realizat”, a repetat președintele, remarcând că nu ar trebui uitată cercetarea științifică și de laborator. Între timp, Putin a continuat spunând că este necesar controlul consumului de OMG și ,,nu putem estima exact procentul acestor OMG pe piața noastră”.
,,Asta vom face noi cu publicul, cu experții, cu senatorii, vom acționa pentru a ne proteja cetățenii” a spus președintele Federației Ruse.
În timpul întâlnirii, unul dintre senatori a remarcat că, până în prezent, vânzările de semințe modificate genetic la nivel mondial au atins un prag de aproximativ 50 de miliarde de dolari. ,,Și principalul deținător al drepturilor pentru OMG – Statele Unite” – a spus el. Senatorul i-a cerut președintelui să preia controlul acestei probleme, reamintind că a existat un proiect de lege pentru a interzice importul de OMG-uri.

saccsiv.wordpress.com

Lasă un comentariu