Băsescu delirează din nou

10644857_277350089129778_2916828807638146429_n  

Alcoolicul Traian Băsescu DEBITEAZĂ: „Dacă statele UE, NATO nu vor trece rapid la sprijinirea armatei ucrainene cu echipamentele necesare pentru a face faţă Rusiei, şansele guvernului de la Kiev de a pune sub control estul Ucrainei devin iluzorii” … De când e Ucraina in NATO şi UE ? Cu alte cuvinte să dăm bani pentru a înarma o ţară care este nici membră NATO, nici membră UE! Ce mai contează că armata noastră nu mai are capacităţile pe care le avea acum 25 de ani, ce mai contează că flota a dat-o pe un pumn de arginţi, ce mai contează că importăm cu 600 de milioane de Euro 12 avioane de vântoare F-16, de mâna a paişpea, pe care le plătim de ne uscăm, acum trebuie să dăm bani pentru înarmarea Ucrainei, dar în baza cărui tratat, parteneriat sau acord internaţional? Nu mai pun la socoteală că războiul dus între oameni de aceeaşi credinţă şi etnie din Ucraina este finanţat de americani !
Mi-a crescut adrenalina ! Să vedeţi ce aberează alcoolicul de la Cotroceni: „Cred că armata ucraineană s-a săturat de câte căşti şi arme neletale le-au fost trimise. Trebuie să acţionăm ca Federaţia Rusă, adică să punem la dispoziţia ucrainenilor toate mijloacele pentru ca lupta să nu devină ilegală. De asemenea, trebuie reevaluat nivelul de sancţiuni împotriva Rusiei. Aceasta este poziţia mea, Ucrainei trebuie să îi fie puse la dispoziţie toate mijloacele. De asemenea, trebuie impuse noi sancţiuni militare şi energetice la adresa Rusiei.” ….. Poziţia lui? Sancţiuni militare şi energetice împotriva Rusiei? Ăsta se crede pe tarlaua lui, cumva? Cum vrea el să impună sancţiuni energetice Rusiei? 

Frați pe crucile altora

Mircea Druc, fostul premier al Republicii Moldova în perioada 1990 – 1991, declara într-un interviu televizat, difuzat în România acum niște ani buni de zile în urmă, că ucrainenii sînt cei mai mari dușmani ai moldovenilor, față de care au o atitudine mai agresivă chiar și decît rușii.

Nici nu e de mirare o astfel de declarație, dacă ținem cont că populația de origine română care trăiește în interiorul granițelor actuale ale Ucrainei nu se bucură de nici un fel de drepturi, pe care minoritățile naționale din România, de exemplu, le pot considera de ani de zile ca fiind asigurate și garantate de Statul român.

Nici măcar frăția Revoluțiilor Portocalii de la București și Kiev, din perioada 2003-2004, nu a adus mai multe avantaje pentru românii din Ucraina, așa cum nu a adus nici pentru cei din România.

Să ne amintim numai de conflictul îndelungat pe care România l-a avut cu Ucraina pe tema Insulei Șerpilor, a platormei continentale și a zonelor maritime economice exclusive din Marea Neagră, dispute ce au atins apogeul tocmai în perioada ”valului portocaliu” din Europa de Est și pentru rezolvarea cărora a fost nevoie de arbitrajul Curții Internaționale de Justiție de la Haga.

De fapt, relațiile dintre România și Ucraina, ca urmașă a URSS-ului la nordul și nord-estul țării noastre, nu au fost niciodată din cale-afară de cordiale, ba din din contră, se poate spune, pe fondul atitudinii mereu ostile pe care au avut-o autoritățile de la Kiev la adresa intereselor românești.

Însă, pe măsură ce autoritățile de la București au acționat, în ultimii ani, tot mai mult ca agenți ai intereselor SUA și UE în zonă, uitînd de drepturile propriilor cetățeni, pe care nu le apără nimeni, românii s-au trezit brusc în situația de a fi, vrînd-nevrînd, aliați de nădejde ai ucrainenilor.

Ba, mai mult decît atît, se poate spune că drepturile românilor din România au ajus să fie direct lezate de acțiunile autorităților de la București, în atitudinea lor partinică și exagerat de binevoitoare cu regimul de la Kiev.

Și aici nu este vorba doar de asistența medicală, consulară, economică și de orice altă natură pe care Bucureștiul s-a grăbit să o acorde, fără nici o condiție, Ucrainei, în timp ce românii tot mai săraci și mai împovărați de taxe și impozite mor cu zile, răpuși de sărăcie sau uciși de un sistem sanitar pentru care Statul nu găsește bani.

Însăși atitudinea generală a autorităților de la București, începînd cu Președintele, Premierul, ministrul de Externe și terminînd cu ultimul pion de pe scena politică românească, atitudine manifestată prin poziția extrem de belicoasă la adresa Rusiei, din postura de trompetă a UE și SUA și aliat necondiționat al Ucrainei, se constituie într-o gravă încălcare a intereselor economice și de securitate ale României.

Totul în numele ”frăției de cruce” a clasei politice de la București cu regimul fascist de la Kiev, condus de niște indivizi față de care Traian Băsescu și Monica Macovei sînt niște bieți pisoi simpatici și lipsiți de apărare.

Un regim fascist care, pentru a crea haos și a-și consolida în acest fel pozițiile de conducere, nu are nici o problemă să instige la mitralierea propriilor cetățeni, doar pentru vina acestora de a aparține altei etnii decît cea ucraineană.

Iar marea ”democrație americană” a ținut cu tot dinadinsul să arate lumii că girează acest regim, prin trimiterea unuia dintre fiii vicepreședintelui SUA, Joe Biden, la Kiev, să preia funcția de vicepreședinte al unei companii de gaze din Ucraina. Asta strict în interesul democrației și al poporului ucrainean, desigur.

Alianța dintre lacheii americanilor de la Kiev și București se dovedește, iată, a fi în stare de cele mai abominabile fapte, după cum s-a putut vedea cu ochiul liber. Acțiunile acestei ”frății de cruce” nu au nimic de-a face cu România și Ucraina, cu popoarele român și ucrainean, ci doar cu interesele foarte concrete și bine țintite ale SUA și UE în zonă.

O ”frăție de cruce” cu atît mai monstruoasă cu cît nu a fost pecetluită cu sîngele celor ce participă la ea, ci cu viețile unor nevinovați.

invectiva.ro

De ce era bine sa tinem cu Rusia, nu cu Ucraina

 1. 1. Pentru ca aveam sanse sa negociem dreptul la autonomie pentru cei 400.000 de romani din raioanele ucraineene Odesa si Cernauti. 
 2. 2. Pentru ca am fi putut cere oprirea lucrarilor la canalul Bistroe, inceput de Ucraina, care creeaza o grava problema de mediu in Delta Dunarii.
 3. 3. Pentru ca am fi putut cere compensatii pentru combinatul de la Krivoi-Rog, in care Romania a bagat aiurea un miliard de dolari.
 4. 4. Pentru ca ne convine ca rusii sa ia Transnistria; Republica Moldova fara un milion de rusi e mai romaneasca.
 5. 5. Pentru ca am fi putut negocia continuarea explorarilor petroliere in zona continentala a Insulei Serpilor, unde se afla gaze de minim 10 miliarde de euro.
 • Daca va uitati un pic, toate subiectele sunt apolitice. Vizeaza doar, intr-un mod practic, interesul national

Dar toate sunt considerate inacceptabile de sustinatorii idioti, din aceste zile, ai democratiei. Nu putem ajuta Rusia, Rusia e Satana, spun ei. Asa, si? Vi se pare ca Rusia nu se poate tine de planul ei, din cauza ca nu-i ajutam noi? Ca nu le iese pasenta cu Odesa, cu Donetsk si cu Crimeea, pentru ca i-a facut Basescu betivi si teroristi? Vi se pare ca tot rahatul asta cu NATO, cu civilizatia, cu democratia, ii deranjeaza sau ii incurca in vreun fel, pe rusi?

Nici pomeneala. Si cand vor termina ce-au de facut, ne vor informa ca:

 • 1. Romanii din Odesa nu vor mai fi obligati sa invete ucraineana, ca acum, ci rusa.
 • 2. Nu e treaba lor ca Ucraina ne fute Delta cu canalul Bistroe.
 • 3. Nu e treaba lor ca am bagat un miliard de dolari in combinatul de la Krivoi-Rog si nu ne apartine nici un surub de acolo.
 • 4. Nu e treaba noastra daca isi vor manifesta influenta doar in Transnistria, sau in toata Republica Moldova.
 • 5. Nu mai avem voie sa cautam gaze in zona continentala a Insulei Serpilor. Ii deranjam.

Ce e frumos este ca nici macar nu trebuia sa ne asumam asa ceva. In politica externa, astea se discuta pe furis. La vedere, se dau doar declaratii neutre si idioate. Cum da Germania, de exemplu, de doua luni, cel mai mare client al Gazprom. Marea Britanie vinde arme rusilor, iar Franta – nave strategice. Si noi am fi putut sa organizam o agenda secreta de discutii romano-ruse si sa ne urmarim interesele, iar la nivel politic sa facem declaratii la fel de goale ca Merkel, Obama etc.

Pentru cei care nu le au cu politica externa, toata povestea se poate rezuma asa: am avut sansa de a stabili, pasnic, niste reguli cu cel mai temut interlop din cartier. N-am facut-o, pentru ca un vecin a strambat din nas, vexat ca vrem sa negociem cu un tigan borât. Interlopul s-a mutat in cartier, si ameninta ca ne taie.Acum ascultam cu totii, ascunsi de frica, in sifonier, manelele care rasuna din parcare. 

Rusia e un interlop, e adevarat. Dar e mana in mana cu Politiabogdanstoica.ro 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s