Noile aventuri al baronului Klaus Werner Iohannis von Münchhausen

 

Iohannis Klaus Werner continuă seria de minciuni cu care s-a lansat în politica naţională şi cu care i-a obişnuit pe sibieni de 14 ani de când este primar. Iată ce afirma cu o zi înainte de Congresul PNL, la postul de televiziune „Realitatea”, în faţa slugarnicului moderator Rareş Bogdan: „Eu am spus că mă aștept la foarte multe atacuri și nu s-au lăsat așteptate. Dar putem sta foarte liniștiți. Sunt etnic german, chiar am condus Forumul Democratic al Germanilor timp de 12 ani. Nu este nimic suspect în jurul grupului etnicilor germani. Aceste povești se crează în jurul persoanei mele pentru a mă decredibiliza, dar nu există nici un fel de urmărire penală, nici o decizie a unei instanțe care mă incriminează în vreun fel. (…) A existat o grupare etnică, Grupul etnic german, organizație nazistă la ora aceea, dar Forumul German s-a delimitat clar de acea grupare, nu există nici o continuitate ideologică. Chiar a fost speculată în una dintre campaniile electorale și cineva chiar a făcut o plângere penală și instanța competentă a stabilit că nu există nici un fel de problemă în jurul FDGR”. După cum se poate observa, Iohannis se contrazice singur! Mai întâi susţIne că „nu este nimic suspect în jurul grupului etnicilor germani”, încercând să minimalizeze nazismul acestei organizaţii etnice din Al Doilea Război Mondial, după care tot el afirmă că „a existat o grupare etnică, Grupul etnic german, organizație nazistă la ora aceea”!

Însă gogomănia cea mai mare rostită de liderul liberalilor este reprezentată de următoarele cuvinte: „Forumul German s-a delimitat clar de acea grupare, nu există nici o continuitate ideologică.” Cum poţi să vorbesti despre o delimitatare, din moment ce documentele din dosarul nr. 1672/306/2007, de la Judecătoria Sibiu, te contrazic vizibil?  Mai jos aveţi Cererea de chemare în judecată  care a fost depusă de  Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local FDGR), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.). Acesta a înaintat la Judecătoria Sibiu respectiva Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu, reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23.

Hans-Klein-1jpgHans-Klein2Hans-Klein-3pg

Deci, practic, saşii sibieni s-au dat în judecată chiar pe ei înşişi! Culmea ar fi fost să piardă! Nu aveau cum, din moment ce Primăria Sibiu nu s-a prezentat la proces şi nici nu a atacat sentinţa prin care se admitea succesiune FDGR-ului după Grupul Etnic German, astfel încât sentinţa civilă a rămas definitivă şi irevocabilă la nivel de Judecătorie, o instanţă inferioară, deşi s-a tranşat o acţiune foarte gravă care privea în mod cert siguranţa naţională şi încălca flagrant un tratat internaţional, Convenţia de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 şi o lege organică, Decretul-Lege nr.  485, semnat de regele Mihai în data de 7 octombrie 1944. Prin aceste două legi a fost desfinţat DEFINITIV Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe).  Contrar acestor acte oficiale parafate în toamna anului 1944, iată ce cerea Hans Klein în acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”, adică, să priceapă toată lumea, recunoaşterea în mod oficial, fără echivoc, a continuării doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German nu doar în România, ci pe întregul continent european, înaintea şi pe parcursul desfăşurării celui de al Doilea Război Mondial. Judecătoarea iresponsabilă Maria Morar nu a stat mult pe gînduri şi a admis cererea preşedintelui FDGR Sibiu, Hans Klein şi astfel FDGR a devenit OFICIAL succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German prin Sentinţa civilă nr. 2790, din 28 mai 2007!

hotarare-FDGR-1jpg1hot.-fdgr-2_n

Amănunte despre FDGR, succesor al Grupului Etnic German, găsiţi aici: Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război Mondial

 

Acelaşi Klaus Iohannis a afirmat în continuare: „Dacă ar fi fost ceva, în cei 15 ani, cât am fost primar, în cele patru campanii pentru primărie, plus campania din 2009, cineva ar fi sesizat-o și organele competente ar fi intrat în acțiune. Eu stau foarte liniștit, nu am comis vreodată o ilegalitate, nu există.” O nouă minciună, deoarece Klaus Iohannis a avut mai multe doare penale care au fost muşamalizate, dar asta nu înseamnă că au şi fost închise! Unul dintre acestea este relativ recent, fiind începută urmărirea penală, în urma sesizării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Agenţia Naţională de Integritate în luna august a anului trecut. Detalii găsiţi aici, în primul episod al minciunilor iohannnisiene: Noile aventuri al baronului Klaus Werner Iohannis von Münchhausen

După cum se vede, primarul sibian şi preşedinte al liberalilor minte cu acelaşi tupeu balcanic: „S-au reluat discuțiile pe ANI. Vreau să vă spun că am câștigat toate procesele, în toate fazele procesuale față de ANI și nici o acuzație nu a stat în picioare. Sunt convins și mă aștept la noi și noi povești țesute în jurul persoanei mele, dar cei care vor fi interesați de politicianul Klaus Iohannis, mă vor cunoaște și vor știi că nu mă ocup de lucruri slabe.”  Deci, domnul Iohannis Klaus Werner face abstracţie de cele două procese  cu ANI aflate pe rol, unul privind incompatibilitatea (dosar nr. 508/57/2013) aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi altul referitor la conflictul de interese (dosar nr. 780/57/2013), acesta din urmă fiind suspendat de Curtea de Apel Alba Iulia datorită începerii urmăririi penale! De acest ultim dosar face abstracţie şi mass-media, deşi urmărirea penală vizează mai multe infracţiuni: conflict de interese, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tot la postul tv. „Realitatea”, unde este abonat la permanenţă, Klaus Iohannis: „Privesc liniştit spre viitor. Mă aştept la noi şi noi poveşti ţesute în jurul persoanei mele, dar cei care vor fi interesaţi de politicianul Klaus Iohannis vor avea ocazia să mă cunoască mai bine şi să-şi dea seama că eu mă ocup de politică. Niciuna dintre acuzaţii nu a fost adevărată.” Ce spui, Franz? Cum se explică atunci că instanţele braşovene au decis, fără drept de tăgadă că soţia matale şi soacra au fost două escroace care au obţinut un imobil pe baza unui Certificat de moştenitor anulat ca fiind emis pe bază de documente false? La fel, Klaus Iohannis a fost dovedit de aceleşi instanţe braşovene şi ca fiind cumpărător de rea-credinţă a unei părţi din alt imobil sustras statului român pe baza aceluiaşi Certificat de moştenitor eliberat prin falsuri! Amănunte aici: Klaus Iohannis a pierdut în instanţă al doilea imobil obţinut prin uz de fals

Avalanşa de minciuni a continuat şi la Congresul PNL-ului, partid pe care Iohannis îl foloseşte ca trambulină pentru a ajunge la Cotroceni, în locul lui Traian Băsescu, ocrotitorul său de până acuma în faţa Legii! Astfel, cea mai de pomină minciună a fost cea cu denumirea viitorului partid nou, creat prin fuziunea cu PDL, care o să rămână  PNL! Această minciună a fost spusă ca să-i mai anime pe participanţii de la Congres, care căscau de zor la platitudinile debitate de noul preşedinte ales ca Ceauşescu pe vremuri. Această minciună a fost demontată imediat de liderii PDL-ului şi nu are rost să mai insistăm pe acest subiect.

O altă minciună a constat în afirmaţia lui Iohannis că el nu se teme de competiţia cu Crin Antonescu, deşi a fost vizibilă surprinderea preşedintelui proaspăt ales atunjci când a realizat că nu o să fie singura propunere pentru candidatura la alegerile prezidenţiale ale României. Atacul lui Antonescu la candidatura râvnită de Iohannis a dat peste cap planurile acestuia din urmă şi a trebuit să retragă  Rezoluţia privind candidatura sa, fiindcă era clar că la un vot instantaneu, în cadrul Congresului, Antonescu l-ar fi învins fără drept de apel. Pentru cei care au urmărit lucrările Congresului, a fost de-a dreptul distractiv să observe cum, în timp ce Mircea Ionescu-Quintus tot întreba de zor ce candidaţi mai sunt,  Iohannis îl tot indica cu degetul pe Teodor Atanasiu care, conform scenariului, trebuia să parafeze de la tribună unicitatea candidatului Iohannis!

Iohannis Klaus Werner s-a temut întotdeauna de competiţie, el fiind obişnuit să câştige alegerile locale de la Sibiu, ca preşedinteal  FDGR,  datorită unui aparat de propagandă germană bine pus la punct şi a unei atitudini non-combat din partea tuturor partidelor româneşti. Întotdeauna a evitat confruntarea directă, refuzând la toate alegerile un dialog televizat cu contracandidaţii! La fel, întotdeauna s-a eschivat de la asumarea eşecului, aşa cum s-a văzut la alegerile prezidenţiale din 2009, după care Iohannis a afirmat că el nu este un perdant fiindcă nu a candidat, făcând astfel abstracţie că Geoană a mizat pe „proiectul Iohannis” lansat de Crin  Antonescu ca fiind cartea câştigătoare, „asul din mânecă”! Tot aşa, a dat dovadă de lipsa curajului în asumarea eşecului la alegerile europarlamentare de anul acesta! Culmea, iniţial a dat impresia că este om de onare atunci când a fost primul care şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte  al liberalilor ca urmare a rezultatelor slabe la nivel naţional, care s-au repercutat şi la Sibiu, PSD-ul fiind câştigător pentru prima oară în istoria alegerilor! S-a dovedit că aşa-zisa „demisie” a fost un gest parşiv, menit să-l scoată din joc pe rivalul Antonescu, deoarece Iohannis a anunţat imediat că o să candideze pentru preşedinţia partidului. Adică, nu a fost bun ca vicepreşedinte, urmările campaniei electorale, la care a contribuit şi el, fiind dezastruoase prin rezultatul umilitor din alegeri, dar o să fie foarte bun ca preşedinte. Bravo, herr Iohannis, „din greşeală în greşeală, spre  victoria finală”! În rest, rămâne cum am stabilit: eşti un mincinos de ultimă speţă!

Marius Albin Marinescu

                                                                                                                 

Lasă un comentariu