NOUA DICTATURĂ MONDIALĂ CAPITALISTĂ

Imagine

Capitalismul modern are metode de manipulare şi mijloace de reprimare de tip dictatorial. Asistăm la ora aceasta în Europa la cel mai voluminos set de constrângeri şi metode punitive care au existat de la sfârşitul celui de-al Treilea Reich încoace. Paşaportul biometric, moneda electronică, cardul cu cip se vor contopi în final într-un singur microcip care va fi implantat subcutanat în unul dintre braţele fiecaruia dintre noi. Aceste instrumente electronice sunt periculoase din alt punct de vedere: transformă fiinţa umană într-un număr codificat şi într-un obiect de inventar uşor de identificat şi localizat într-un timp record. Cipurile sunt integrante într-un sistem de urmărire prin satelit gen GPS. Pe baza cipului de identitate actuala dictatură mondială te poate debranşa oricând de la sistem, blocându-ţi contul şi lăsându-te pur şi simplu să mori de foame într-un oraş din care nu vei mai avea dreptul să cumperi nimic. Vă puteţi cutremura.
În schimb, de fiecare dată, în numele “asigurării securităţii interne” vor mai fi tăiate câteva libertăţi cetăţeneşti. Distrugerea naturii de care se face atâta caz este voită şi este provocată intenţionat de marea oligarhie trustieră care conduce destinele lumii. Natura a reprezentat dintotdeauna un refugiu pentru insurgenţi şi rebeli. Odată distrusă, nici un căpitan Nero nu se va mai putea ascunde într-un submarin pe fundul oceanelor şi (mare atenţie!) practicanţii muncii neplătite nu vor mai găsi materiale (lemn, frunze, rădăcini sau legume) din care să lucreze bunuri sau cu care să se hrănească şi vor reveni spăşiţi să se angajeze la un trust. Distrugerea naturii este dorită pentru că ea îi va face pe oameni şi mai dependenţi de sistemul capitalist. Nemaiavând unde să se refugieze şi nemaiputând admira pădurile verzi, colinele şi cascadele care-i permit să viseze, omul se va întoarce acasă şi se va aşeza în faţa televizorului, aşteptând ca a doua zi să fie vaccinat “contra tuberculozei” şi să i se implanteze “îngerul digital” care există deja pe piaţă şi este fabricat de Applied Digital Solutions, societate americană. Acest dispozitiv are dimeniunea unui bob de orez, se implantează sub piele şi permite identificarea individului prin satelit. Poate comunica la mii de kilometri nu doar ritmul respiraţiei purtătorului ci şi bătăile inimii acestuia. A fost prezentat de altfel la Salonul Internaţional Digital din Paris în noiembrie 2003.

Lupta de clasă va izbucni devastatoare şi apocaliptică şi va cunoaşte o inversare spectaculoasă: bogaţii lumii care sunt deja uniţi într-o Internaţională a bogaţilor, vor porni războiul împotriva săracilor lumii. Acest război se poartă deja şi nici o metodă nu pare să mai fie considerată imorală dacă este bună pentru a obţine victoria împotriva celor mulţi.

În cele din urmă suspendarea libertăţilor democratice şi constrângerile financiare impuse de fiscalitatea distrugătoare vor duce la izbucnirea Revoluţiei Totale în care se vor folosi inclusiv armele. Clasa oligarhică deţinătoare a puterii politice şi financiare răspunde cu măsuri nu mai puţin dure. Copiii sunt aruncaţi în închisori de la 12 ani (lege votată recent şi în Franţa), dacă au încălcat legea, fiind consideraţi responsabili pentru faptele lor, protestul public se admite tot mai greu de autorităţi, emigranţii sunt îndepărataţi cu forţa încălcându-se drepturile omului. Sub pretextul asigurării securităţii interne şi al luptei contra terorismului, supravegherea şi manipularea populaţiei au atins în Europa şi America niveluri faţă de care teroarea kaghebistă pare o glumă. Pentru că au îndrăznit să voteze contra integrării în Uniunea Europeană şi contra Tratatului de la Lisabona, Irlanda a fost adusă în stare de faliment şi Belgia în pragul dispariţiei ca stat prin posibila scindare a Valoniei.

Planeta ca o închisoare cu şapte miliarde de deţinuţi

Guvernul de la Bruxelles,accelerează implementarea măsurilor severe pe întreg teritoriul Uniunii Europene, pe fondul protestelor din ce în ce mai ample ale opinie publice, care îl urmăreşte la fel cum câinele de vânătoare aleargă pe urmele vânatului. Din păcate asta nu este destul. Ei trebuie să fie şi uniţi pentru ca marea oligarhie să-i asculte.

Activitatea febrilă şi disperată a preşedintelui Băsescu, de a instaura în România regimul prezidenţial de tip absolutist se încadrează în această politică a Bruxelles-ului. Acţiunea la nivel naţional a administraţiei băsesciene de a implementa noile paşapoarte biometrice şi de a generaliza la nivelul întregului teritoriu statal supravegherea populaţiei prin unităţi automate de luat vederi într-o ţară în care nu avem nimic de ascuns corespund probabil cererilor neliniştite ale UE şi programului acesteia.

Prin tot ce face, noua dictatură mondială grăbeşte apariţia noii revoluţii mondiale. Transformarea întregii planete Pământ într-o uriaşă închisoare de tip Guantanamo şi a populaţiei lumii în şapte miliarde de deţinuţi urmăriţi şi atunci când se duc la toaletă, va suda toate focarele izolate de revoltă de pe planetă şi va conduce la o rebeliune globalizată. Nu mai este nici un fel de îndoială că revoluţiile din ţările arabe şi mişcările de stradă din Londra, Paris, Italia sau SUA sunt de fapt erupţiile aceluiaşi vulcan subteran care mai devreme sau mai târziu va erupe.Capitalismul ştie că asta urmează să se întâmple.

Toate inovaţiile aduse de capitalism maşinii sociale în scopul de a amâna supraîncălzirea motorului sunt pe punctul de a deveni inutile. Favoritismele fără precedent acordate minorităţilor şi eliminarea aproape totală a constrângerilor. Televiziunea şi ziarele de ştiri au omorât informaţia şi nu comunică decât spectaculosul, evenimente de microtrotuar şi cancanuri. Libertatea supravegheată electronic de camerele de vederi agăţate pe toţi stâlpii de la intersecţii, manipularea opiniei publice, fascismul fiscal şi schizofrenizarea dirijată a birocraţiei, toate acestea dau impresia că lumea s-a schimbat enorm şi că a devenit mai civilizată şi mai sigură. În realitate toate aceste măsuri nu au urmărit schimbarea ci, dimpotrivă, au luptat împotriva schimbării. Toate aceste măsuri vizează neschimbarea! Adică rămânerea în vechiul sistem capitalist în carfe resursele planetei să fie în continuare dirijate şi folosite de o mână de inşi.

Funcţiile politice se cumpără şi voturile se cumpără şi ele. Se ştie precis cât trebuie să plătească cineva pentru a ajunge senator sau parlamentar în țările capitaliste. Dar pe cine mai reprezintă un astfel de senator ? Justiţia capitalistă a umplut închisorile cu oameni condamnaţi pe cinci ani pentru că au furat o găină sau un sac cu cartofi fiindcă mureau de foame, dar un bancher,politician,rege etc. care a furat o sută de mii de euro a primit drept pedeapsă o condamnare cu suspendare. Adică a fost trimis acasă. Pe cine reprezintă atunci o astfel de Justiţie? Ea confirmă încă odată că în capitalism ideea de dreptate nu există şi Justiţia este o justiţie de clasă care serveşte numai celor bogaţi. Ea arată că statul în capitalism nu mai joacă cinstit şi trişează. Toate legile care s-au dat în ultimi ani în România au vizat, într-ul fel sau altul, distrugerea clasei de mijloc şi a micilor producători şi comercianţi români. În România micii comercianţi şi producători sunt cu toţii de acord că statul român loveşte în ei pentru a face loc pe piaţă marilor supermarchete evreieşti care vin din Occident. Muncitorii şi funcţionarii de azi sunt foarte mulţumiţi de programul aşa zis “modern” de lucru care nu mai este cel de pe vremea lui Ceauşescu (între 6.00-14.00) ci unul cu adevărat “boieresc”: între 10.00-19.00. Puţini ştiu însă că spre deosebire de programul comunist care-ţi lăsa o jumătate de zi la dispoziţie, actualul program capitalist îţi ia toată ziua-lumină, tocmai pentru a te împiedica să munceşti neplătit la tine acasă şi a te forţa să cumperi totul de-a gata. Nemaiavând timp să-ţi prepari singur o mâncare sau o salată le vei cumpăra de-a gata de la supermarket, unde vei da pe ele de zece ori mai mult decât dacă le-ai fi pregătit tu. Nemaiavând timp să-ţi repari frigiderul sau aragazul îl vei arunca şi vei cumpăra altul nou!

 

Un gând despre &8222;NOUA DICTATURĂ MONDIALĂ CAPITALISTĂ&8221;

Lasă un comentariu