Compania americană Chevron Texaco a primit undă verde

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1457607_199744793542966_1598354507_n.jpg  Compania americană Chevron Texaco a primit undă verde de la autorităţile locale din Vaslui să înceapă exploatarea gazelor de şist în România. Localnicii au decis să iasă în stradă şi să protesteze dar partida pare jucată, deoarece şi guvernul pare să ţină partea americanilor.Chevron intenţionează să înceapă forarea unui puţ de explorare la perimetrul de gaze de şist de la Bârlad şi va iniţia studii seismice pentru cele trei perimetre din judeţul Constanţa. Vorbim de Chevron Texaco, una dintre cele mai mari companii americane și unul dintre cei mai mari producători de produse petroliere din lume. Compania e prezentă în aproape 100 de state şi are o cifră de afaceri de 265 miliarde de dolari.

Temerea bârlădenilor legată de pericolul faţă de mediu dar şi faţă sănătate pe care o reprezintă metoda de exploatare folosită de Chevron – fracturarea hidraulică – pare întemeiată la o privire atentă a istoriei companiei americane. Dezastru ecologic în Amazon

În anul 2008, Ecuadorul a dat în judecată compania Chevron pentru depozitarea de deșeuri toxice în zonele din bazinul Amazon. Pe 15 februarie 2011, un tribunal din Ecuador a condamnat Chevron la plata a 8,6 miliarde de dolari deoarce între 1972 şi 1992 compania americană a provocat pierderea recoltelor şi moartea animalelor unor băştinaşi. Dar şi pentru că în zona unde Chevron îşi desfăşura activitatea rata mortalităţii de cancer a crescut. Acţiunea în instanţă împotriva Chevron a fost făcută, în comun, de către 30.000 de ecuadorieni.

A fost pentru prima oară când indigenii au câştigat un proces împotriva unei companii multinaţionale. Chevron nu a fost de acord cu verdictul (deşi a fost unul final) şi a refuzat să plătească. Pentru că la pronunţarea sentinţei Chevron nu avea nici un bun în Ecuador, autorităţile nu au avut ce să confişte.

Poluare masivă în SUA

Una din rafinăriile Chevron din statul Richmond a fost notificată pentru 300 de incidente privind poluarea unor râuri din care se alimentau bazinele cu apă potabile. La începutul anului 2003, în Richmond s-a înregistrat un număr foarte mare de afecţiuni respiratorii sau de cancer.

Distrugerea pădurii virgine din Bangladesh

La 26 iunie 2008, un incendiu puternic a avut loc în Lawachara National Park , o zonă crucială pentru menţinerea biodiversităţii şi echilibrului natural din această ţară. Chevron a fost găstă vinovată deoarece a efectuat studii seismice care au cauzat acest dezastru natural de proporţii.chevron1

A curs sânge în Delta Niger

În luna mai 1998, peste 100 de activişti au demonstrat şi au ocupat pentru o scurtă perioadă o platformă petrolieră din Niger. Ei au avut o întâlnire cu şeful Chevron căruia i-au cerut să ofere mai multe locuri de muncă localnicilor. Reprezentantul americanilor a fost de acord dar după câteva zile forţele militare nigeriene au descins din elicoptere şi au deschis focul împotriva activiştilor omorând doi dintre ei.

Chevron a declarat că a decis să acţioneze în acest fel ca răspuns la „o violare gravă a unei proprietăţi private”. În 2008, Chevron a fost declarat nevinovat. Deliberările au durat două zile.

Poluare masivă în Angola

În 2002, Angola a fost prima ţară din Africa ce a dat în judecată o companie străină – în speţă Chevron – pentru că i-a poluat solul.

Iar aceasta este numai o parte a poveştii. Care merge mai departe în România.Sa ne amintim:

John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), mega colosul Standard Oil stramosul:

Standard Oil of New Jersey (SONJ), redenumita Exxon acum parte a ExxonMobil, corporatie membra Council on Foreign Relations.

Standard Oil of New York, redenumita Mobil, acum parte a ExxonMobil.

Standard Oil of California, redenumita Chevron, corporatie membra Council on Foreign Relations

Standard Oil of Indiana, redenumita Amoco, acum parte a BP, corporatie membra Council on Foreign Relations

Standard Oil of Ohio sau Sohio, acum parte a BP.

Anglo-American Oil Co., acum Esso UK.

South Penn Oil Co., devenita Pennzoil acum parte Shell, corporatie membra Council on Foreign Relations. Scopul real a gazelor de şist este de a otrăvi apa pe toată planeta. Nu va inselati ! Planul este de a otrăvi apa pe toată planeta, ca apoi, rezervele de apă potabilă, să aibă un preţ enorm! Aici vorbim de lăcomie, dar mai mult de atât, e vorba despre control, pentru că dacă o grupare reuşeşte să polueze toate rezervele de apă potabilă, dar în acelaşi timp se asigură că a „privatizat” în propriul beneficiu ce rămas neotrăvit [toate izvoarele de apă curată ale naţiunilor], şi le are sub control strict prin intermediul ONG-urilor de „protecţia mediului” şi agenţiilor criminale ale ONU, atunci … acea grupare conduce TOT! Or să fie războaie pentru acces la apă dacă le vom permite aşa ceva, iar războaiele acelea vor fi devastatoare. Trebuie să ne opunem cu orice preţ, pentru că aceşti indivizi sunt psihopaţi, nu le pasă dacă ucid milioane de oameni, ba chiar ei îşi doresc asta, ca apoi, cei puţini din noi, cei care supravieţuiesc, să fie mai uşor controlabili, prin implantări de microcipuri sau tatuaje electronice vizibile sau invizibile pe mana dreapta sau pe frunte (microcipurile au ajuns la dimensiunea unui ADN, insesizabile) şi alte nenorociri tehnologice ce deja le-au pregătit! VEDETI AICI: http://www.youtube.com/watch?v=xUobC0

Cât de curând va începe „războiul pentru apă” ! În poza din link, bila albastră mai mare, este „toată apa” (oceane, calotele glaciare, gheţari, lacuri şi râuri, apa subterană şi cea din atmosferă). O sfera de cca. 860 mile în diametru. Sfera mai mică este apa dulce din subsol, lacuri, râuri şi mlaştini…

VEDETI AICI: http://www.caseyresearch.com/articles… Nu exista niciun stat liber in istoria lumii in care cetatenii sa nu fi fost inarmati si pregatiti de lupta. Daca o tara vrea sa fie libera, toti cetatenii cu drept de vot trebuie sa poată purta liberi arme. Concluzia corecta o poate trage oricine gandeste sanatos.”

Comisia Europeană pregăteşte de mai mulţi ani, pe uşa din dos, privatizarea resurselor de apă în toată Europa. Numai că, după privatizare, preţul apei a explodat, iar calitatea apei a scăzut. În Portugalia în uma privatizării apei, preţul ei a crescut cu 400% şi continuă să crească cu 6% în fiecare an, iar apa a devenit în unele locuri atât de proastă încât nu mai poate fi băută. Asta i-a speriat pe nemţi care au început să răscumpere acţiunile de la firmele privatizate, pentru ca autorităţile să reia controlul asupra apei, care este un bun public. La Berlin a avut loc în 2011, în urma unei petiţii a cetăţenilor, un referendum pentru desecretizarea contractului de privatizare parţială a companiei BWB, iar în Portugalia au mereu loc ample proteste de stradă. În România nu se aude nimic despre asta, pentru că presa e cenzurată şi aservită, iar guvernanţii ne trădează şi ne vând cu mare drag. Aşa că tot ce putem face este să ne ajutăm noi între noi, să dăm informaţia mai departe şi să participăm la acţiunile civice care se desfăşoară la nivel european.

Vezi detalii în articol: http://dantanasescu.ro/2013/03/18/pri

Dacă vă uitaţi la acest documentar, vedeţi ce au făcut o serie de multinaţionale în SUA după ce au concesionat apa în unele oraşe.

Este o REALITATE: în România, un număr covârşitor de oameni trăiesc în condiţii de auto-suficienţă: pot, prin resurse proprii să se hrănească tot anul, să vândă produse pentru a cumpăra altele necesare, au sursă de APĂ în curte, le mai lipseşte doar să aibă şi energie gratis ca să fie complet INDEPENDENŢI de un sistem (guvern)… iar asta explică oarecum şi indiferenţa românilor la ce se întâmplă. Ei, aceasta NU MAI ESTE REALITATEA în multe state din vest! Şi atunci, te intrebi, cât de importantă este APA pentru a menţine aceste sute de mii de gospodării independente? Să ne amintim că din Ianuarie se numără câte vaci/oi, etc are fiecare, ba chiar si mp de solare din curte spre a fi impozitate! Intradevăr, nu prea pot sa controleze cât câştigă un ţăran, câte legături de ceapă şi ridichii a vândut… şi ajungi la aceeaşi concluzie, Agricultura şi Turismul (mai exact agro-turismul) au un potential URIAŞ în România, şi se pot dezvolta prin resurse proprii oamenilor, independente de stat! Ei bine, asta nu se vrea! Oamenii din România sunt mai liberi decât înţelegem noi, comparativ cu SUA, chiar UK. Această libertate poate fi luată în termen de câteva luni, prin explorări după gaze de şist! „Hopa, scuze… tocmai v-am otrăvit apa” …

Peter Brabeck , CEO al companiei Nestle: „Accesul la apă NU ar trebui să fie un drept public”
Credeţi că apa este un drept uman fundamental? Conform spuseselor lui Peter Brabeck, CEO al companiei Nestlé, apa este un aliment care ar trebui privatizat, nu un drept uman.

2 gânduri despre &8222;Compania americană Chevron Texaco a primit undă verde&8221;

  1. Guvernul de la Bucureşti şi magnaţii de la Chevron ascund opiniei publice efectele catastrofale ale exploatării gazelor de şist din Marea Neagră
    Chevron aruncă în aer Marea Neagră

    Concentraţia ridicată de hidrogen sulfurat din depozitele de gaze de şist expune Marea Neagră la riscuri imense. Cea mai mică scânteie poate provoca cea mai mare explozie • Hidrogenul sulfurat aflat din mediul marin a cauzat, potrivit unor ipoteze emise de specialişti, dispariţia dinozaurilor şi sfârşitul unei epoci • Chevron nu face cunoscute rezultatele înregistrate de experţi cu privire la cantitatea de hidrogen sulfurat din depozitele din Marea Neagră • Bucureştiul cunoaşte aceste informaţii şi, în complicitate cu Chevron, ascunde opiniei publice efectele catastrofale ale contractului cu magnaţii americani • Acestea nu au fost dezvăluite, fiind clasificate ‘strict secret’, tocmai pentru că sunt în contradicţie cu normele şi au efecte devastatoare asupra mediului şi populaţiei
    Emil Străinu: Explozia hidrogenului sulfurat este echivalentă cu cea a unei bombe atomice
    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/guvernul-de-la-bucuresti-si-magnatii-de-la-chevron-ascund-opiniei-publice-efectele-catastrofale-ale-exploatarii-gazelor-de-sist-din-marea-neagra-14075

Lasă un comentariu