Guvernul Cioloş egal Guvernul Söroş

pag-17-militaru

Ce mai tevatură şi cu noul guvern de tehnocraţi! Ce găselniţă/ mişcare inspirată a preşedintelui Klaus Iohannis! S-a terminat, domnule, cu politicienii corupţi care să guverneze România! Au fost abandonaţi cu totul pătaţii şmecheraşi ai lui Ponta. Dar n-au fost luaţi în seamă nici prea cinstiţii oameni ai PNL-ului, deşi acest nou partid, născut din fuziunea liberalilor cu pedeliştii mai mult sau mai puţin reciclaţi, îşi formase faimosul guvern profesional, din umbră, în frunte cu Cătălin Predoiu, cel obsesiv menţionat de către Iohannis ca viitor premier, spre marea dezamăgire a celor ce l-au susţinut pe ex-primarul performant de Sibiu, omul providenţial scos în faţă, precum asul din mînecă, la jocul de poker, preferat de Crin Antonescu.

Tăcutul înţelept Klaus Iohannis a dat lovitura de graţie, alegînd acest Cabinet de independenţi, desigur, după ce şi-a armonizat dorinţa inimii sale cu vrerea protestatarilor din piaţă, oameni pe care i-a cam tras pe sfoară, la fel cum a păcălit mulţimea tînără şi în noiembrie anul trecut.

Domnul preşedinte nu ştia cum să-şi împlinească pohta, adică ,,guvernul meu”, şi să-l dea jos pe Victor Ponta. Protestul sincer al „boborului“ revoltat în urma tragediei de la „Colectiv“ a fost o mană cerească pentru ambiţiile sale. Şi-a infiltrat reprezentanţi ai ONG-urilor, indivizi abili, toţi oameni devotaţi ai magnatului Söroş, despre care se ştie cît de multu iubeşte el pe mutu’, adică România, şi care, precum un vajnic şi dezintersat luptător pentru instaurarea democraţiei în această parte a lumii, a îndesat mulţi euroi în astfel de ONG-uri.

Glasul societăţii civile a fost înăbuşit, uşor, de vocile unora precum Liviu Mihaiu, Sorin Ioniţă ş.a., în frunte chiar cu primul preşedinte al Fundaţiei Söroş în România, Sanda Pralong, actual consilier al preşedintelui Iohannis. Acum se cam leagă lucrurile. Dacian Cioloş, mare tehnocrat, apolitic, dar cu mari reminiscenţe băsiste, a îndeplinit întocmai doleanţele ONG-urilor subvenţionate de Söroş. Prin urmare, s-a constituit Cabinetul Cioloş. Sau, după cum stau lucrurile, Cioloş egal Söroş.

Acum ne explicăm de ce a ţinut morţiş noul premier ales de Bruxelles şi desemnat de preşedinte s-o pună pe doamna Cristina Guseth (de la ,,Freedom House”, un ONG finanţat pe filiera Soroş) să se ocupe de Justiţie. Din fericire, după prestaţia ei dezastruoasă la audierile din comisiile parlamentare, doamna electronistă, fără nici un fel de studii de Drept, a fost retrasă la timp. Altfel, în ciuda tuturor evidenţelor, prietena şi protejata Monicăi Macovei ne pricopsea cu o justiţie ce n-a văzut încă România. După umila noastră părere, dacă am trăi, cu adevărat, în democraţie şi am avea un autentic stat de drept, după o asemenea gafă, ar fi trebuit să-şi cam dea demisia nu numai Cioloş, ci şi mentorul său, Iohannis, care rînjea satisfăcut la depunerea jurămîntului de către membrii ,,guvernului său”, de mari tehnocraţi. Dar, fireşte, nu s-a întîmplat aşa. Ordinul străinilor e ordin. Aşteptăm, înfriguraţi, mărirea salariilor şi a pensiilor promise de Victor Ponta, cel blamat, săpat şi aruncat din fruntea unui Cabinet performant. Fiindcă deja se aud voci: Cioloş şi guvernul lui sînt puşi pe austeritate, frate! Să vedem dacă tinerii, în special, vor mai ieşi în stradă să protesteze.

GEORGE MILITARU

Guvernul „tehnocrat” plin de basisti sub acoperire !

Daca tu crezi ca PSD-ul este cel mai mare rau, sa vezi ce ne va face presedintele tarii, omul care da vizite prin SUA sa primeasca ordinele, culmea , nu de la presedinte ci de la serviciile secrete.
Ne asteapta zile negre fratilor !!

Strada a cerut tehnocrat la Palatul Victoria, acum îl are. Klaus Iohannis l-a nominalizat, așa cum se anunțase la Bruxelles în timpul negocierilor cu partidele politice, pe Dacian Cioloș ca premier desemnat. Fostul comisar european și ministru al agriculturii, ambele funcții obținute cu susținere politică în timpul mandatelor de președinte ale lui Traian Băsescu.

Ma intereseaza daca Romaniei si romanilor o sa le fie mai bine cu acest fel de guvern de tehnocrati.

Imi este frica de obiceiurilor dreptei romanesti cand ne-au furat in draci ,ce va fi acum cand sunt patronati de dreapta europeana/americana.

Nu credeam ca dupa caderea guvernelor Boc si Ungureanu, vom ajunge iar pe mana aceluiasi sistem. Aveam impresia ca acel capitol s-a incheiat, si ca de aici inainte vom putea reconstrui tot ce s-a distrus. Lucrul asta s-a intamplat in timpul guvernarii Ponta, dar acum o luam de la capat se pare.

In ultimii 26 de ani, perioadele de stabilitate sau crestere economica mentinuta de stanga politica si cu o notabila exceptie din partea dreptei, de Calin Popescu Tariceanu, au alternat cu perioade de jaf si distrugere, initiate de CDR, PDL si acum la rand este noul PNL.

Dupa ce vor distruge ce vor putea, acesti „tehnocrati” necunoscuti, se vor retrage la fel de subit precum au venit, inapoi in umbra din care au iesit, fara a putea fi in vreun fel trasi la raspundere.

Cu siguranta ca se va distruge tot, prin executare de ordine, indiferenta si incompetenta. In plus, anul viitor se intampla atat de multe lucruri in plan politic, incat dusmanii Romaniei trebuie sa puna mana pe Guvern cu orice pret. Poate nu intelegeti, dar anul viitor, vor fi alegeri parlamentare unde se va folosi pentru prima data votul prin corespondenta si electronic, se vor numi sefi la parchete, vor fi alegeri pentru CSM, vor fi atat de multe evenimente, in urma carora se va defini viitorul apropiat al Romaniei, incat romanilor care vor binele tarii nu li se poate permite sa decida ei insisi in aceste domenii.

Vocea strazii crede ca s-a facut auzita, ca a impus schimbarea si ca, iata, o si avem. Eu zic sa facem un pas inapoi si sa privim atenti la echipa lui Dacian Ciolos.

Chiar daca unii fac parte din ONG-uri si nu platesc o cotizatie de partid, fac politica. Sau politici. Asa ca, parerea mea, orice autor de politici este, vrem nu vrem, politician. Sau se transforma in politicianul care sustine un anume tip de politica. Daca ea este sau nu in interesul cetateanului, daca e cea mai corecta sau perfectibila, doar timpul si practica o va dovedi.

De SUA si ambasada SUA ati auzit? Ei sunt sefii nostri. Cred ca toti cei care au papat banuti de la SOROS sunt „curati,apolitici, tehnocrati si mai ales cinstiti si patrioti”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s