„JURNALIŞTII PROFESIONIŞTI” LA DATORIE

timthumb.php

În dimineaţa asta am prins o frântură de ştire pe RTV. „Profesionistul” Cătălin Tolontan l-a fixat pe dr. Raed Arafat drept „target” şi l-a băgat în troaca mass-media. Chipurile, pentru faptul că faimosul „Colectiv” nu figura de nu’ş câte luni în evidenţele ISU. Dr. Arafat a menţionat în intervenţia sa telefonică faptul că asemenea intervenţii îi produc greaţă..
Era de aşteptat ca Raed Arafat să fie atacat. Pentru că deranjează. În primul rând pentru că a pus bazele SMURD, un sistem de urgenţă bine pus la punct, care dă rezultate bune. Şi care este pentru oamenii acestei ţări, nu pentru o pătură privilegiată. Apoi pentru că este palestinian. Iar toate astea sunt incompatibile într-un sistem deschis-nu-i aşa?- către „tinerii frumoşi care şi-au luat ţara înapoi”.
Cine l-a atacat pe Raed Arafat? Un „jurnalist profesionist”. Unul care, la fel ca şi colegii săi, în afară de datul cu gura, nu a făcut nimic pentru societatea asta. Ba nu, mint. Ăştia se pricep al naibii de bine să calomnieze, să compromită persoanele demne, verticale, bine pregătite în profesia lor. Ăştia se pricep al naibii de bine, folosind presiunea mediatică, să spele pe creier mase întregi de oameni. Să facă dintr-o naţiune o populaţie amorfă, care să infulece, să cumpere şi iar să înfulece. Da, în acest domeniu sunt „profesionişti”. Dar în serviciul unor puteri străine, al marilor corporaţii. Iar pentru asta sunt bine plătiţi.
Un orgoliu tipic îi face pe aceşti „profesionişti” să dea în turbare atunci când oameni obişnuiţi, dotaţi cu demnitate şi cu „condei” îşţi exprimă ideile, opiniile în mediul online pe bloguri şi pe reţelele de socializare. Iar scrierile acestor oameni se bucură de audienţă, adună aprecieri şi sunt răspândite mai departe.
Ce să vă fac, bibicilor, dreptul la exprimare în scris nu este un monopol care să vă aparţină numai vouă! Datorită faciltăţilor mediului online, s-a creat o veritabilă presă scrisă alternativă. Presa oamenilor obişnuiţi, care nu manipulează, ci informează. Ghinion, mă „profesioniştilor”!!

Marian Rădulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s