Colonia România, raiul corporaţiilor prăduitoare

evil_corporations_copy1

Multinaţionale şi băncile străine, care fac profituri de miliarde nu plătesc nimic la stat pentru că sunt înregistrate în Luxemburg, Cipru sau Barbados. Aşa se face că, în timp ce românii sunt mai tot timpul săraci şi cocoşaţi de taxe şi datorii, străinii scot de la noi din ţară averi în fiecare an.

Deşi se laudă că au creat mii de locuri de muncă şi plătesc sume considerabile la bugetul de stat, companiile multinaţionale care activează în România fură cât pot de la cetăţeanul de rând.

90% din mediul privat este deţinut de străini. De ei nu se atinge nimeni, pentru că au imunitate de la SUA/UE.

Statul nu ar trebui să se lege de săraci, de cei care se luptă pentru supravieţuire. Statul ar trebui să impoziteze profiturile, mai ales cele rezultate din speculaţii, nu mijloacele de existenţă ale celor săraci. Microsoft a încasat ilegal de la stat 400 de milioane de dolari. De ce nu blochează ANAF conturile Microsoft şi de ce nu pune sechestru pe activele Microsoft din România???

Corporatiile care subjuga  Romania

Romania asta este o tara unde curge laptele si mierea, unde aurul se găsește la tot pasul, unde petrolul efectiv se scurge pe pământ, doar trebuind ca cineva sa-l strângă de pe jos.
Văzând toată aceasta bogăție, nenorociții de străini adica toate statele, toate corporațiile mafiote, au pus ochii pe săraca bogata tara si încearcă din răsputeri sa o subjuge sa o fure si sa înrobeasca.

Tâlharii ce corporatiști,niște nenorociți ordinari. Marii rechini internationali,au reușit sa țină in robie, in lanțuri Romania. Unde crezi ca se duc profiturile facute de Schweighofer, OMV, Enel, Eon, Telekom, Cora,Careffour, Auchan, Metro, Selgros si de multi altii ca ei? În Occident.

SUA preseaza de multi ani sa incheie un acord de liber schimb ce prevede, printre altele, dreptul corporatiilor de a primi despagubiri de la statele europene. In cazul nostru, vine o corporatie fantoma, mituieste inalti functionari guvernamentali pentru a i se aproba o investitie care nu respecta legislatia de mediu. Apoi, se duce frumusel corporatia in instanta si cere ca statul sa-i plateasca ce ar fi castigat plus daune morale. Ceva similar s-a intamplat in Canada, a platit statul canadian de s-a cacat pe el, vreo 40 miliarde de dolari. Mai pe scurt, interesul corporatiilor vor prima, vor avea castig de cauza in fata legislatiei tarii respective.

 

Romania de ce credeti ca a intrat in UE, am intrat pentru ca marile corporatii sa poata deschide afaceri la noi, ca pensionarii sa cumpere din pensia lor amarata 1 kg de morcovi adusi din NAPOLI (acolo unde deseurile toxice sunt ingropate de mafie in solul agricol ).

De cand am intrat in UE, s-au deschis doar supermarketuri si mall-uri ,care au generat salarii foarte mici, iar anagajatul nu are niciun drept. Ramai tampit cand la final de zi faci vanzare de 300 de milioane de la un cacat de magazin de pantofi , cand tu esti platit cu 1.000 de lei pe luna, pe langa asta trebuie sa te prezinti la sute de sedinte si sa respecti o gramada de reguli corporatiste fara sa fii macar platit pentru orele pierdute!

Problema este alta la aceste corporatii , nu cantitatea de bani care se duc la ei ci scopul corporatiilor si anume sa elimine/cumpere concurenta, respectiv sa creasca corporatia ! Iar apoi nimeni nu ii va opri sa dicteze piata !

FMI , Comisia Europeana ne obliga ca statul sa vanda o parte de actiuni sau sa privatizeze marile companii de stat, dar pe marile corporatii straine nu ii obliga nimeni nimic!

Aici e marea problema a capitalismului, la inceput totul e bine, dar cand acele corporatii devin niste mamuti mai puternici decat statele care acapareaza toata piata nu mai exista concurenta.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s