Programul de guvernare miliardarului mason George Soroș

12273593_725115820953559_6819839736224967601_o

UNDE ESTE „STRADA”?

După drama de la „Colectiv”, au manifestat pe străzi coloane de tineri care, venind în întâmpinarea politicii anarhice a preşedintelui Iohannis şi a unor ONG-uri finanţate din exterior, au avut ca revendicări – punând astfel în pericol Statul Român. Deşi mulţi dintre ei nu au înţeles că vor fi transformaţi în masă de manevră, în revolta lor faţă deşi consecinţele sărăciei generalizate, această mişcare bine orchestrată a reuşit trista performanţă de a înlocui un Guvern care a restituit populaţiei salariile şi de a  genera aducerea la putere a unui Guvern de oengişti al cărui prim-ministru desemnat a fost exponentul celor care au tăiat românilor salariile şi pensiile. „Rocada” aceasta a fost posibilă doar după ce, acţionând „pe faţă” într-un context delicat, a venit inoportun în România – ca să poată culege „roadele” ongeurilor care au „virusat” protestul stradal – magnatul evreu ungur George Söröş, sponsorul islamizării Europei. Pentru cine nu ştie cine este acesta şi nici cu ce se ocupă oengeurile pe care le patronează, subliniez: George Söröş este campionul proiectelor antiromâneşti, prin deznaţionalizare, iar ONG-urile sale sunt nişte „căpuşe” care îşi permit să se pronunţe în numele poporului şi să pervertească moravurile în relaţia cu autoritatea de stat.

Concluzia ar fi, stimaţi cititori, că ne-am pomenit peste noapte – în ideea că „strada” a vrut o clasă politică nouă – nu doar cu un Guvern al cărui prim-ministru a fost „omul” lui Băsescu, ci şi cu ciudata nominalizare a unor miniştri incompetenţi aflaţi în slujba intereselor anti-naţionale (şi anti-creştine)! Oare pentru aceasta zâmbea preşedintele Iohannis, în „dialogul” său populist din Piaţă, ca unul ce a reuşit să profite exclusiv de incidentul trist de la „Colectiv”? Unde este, acum, „strada”?

Prof. Costel Neacşu

S-a inchis casieria lui SOROS! Votul prin corespondenta s-a incheiat! Strada este la casierie sa isi incaseze drepturile de postac-protestant. Astia frumosi si liberi nu misca un deget fara bani.

Dacă veți studia puțin și programul de guvernare atât de subțire și plin de amatorism (fără date și măsuri concrete!), veți observa că se urmărește o profundă reformă a administrației publice, dar nu în sensul bun. Se vorbește de crearea unor programe de evaluare și selecție a funcționarilor publici (pe criterii de performanță de la Comisia Europeană), dar și de implicarea sau parteneriatul cu ,,societatea civilă”, cu ONG-urile.

Iată așadar cât de importante și puternice au devenit peste noapte aceste ONG-uri aservite ocultei mondiale care merită să fie menționate și combătute mai ales pentru atitudinile deschis anticreștine și false de spirit civic pentru apărarea intereselor cetățenilor români, dintre care enumăr pe cele mai cunoscute nouă: site-urile romaniacurată.ro și hotnews.ro, Uniunea Salvați Bucureștiul, Fundația pentru o Societate Deschisă, Grupul pentru Dialog Social, Pro Democrația, SAR (Societatea Academică Română), APADOR-CH (Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-Comitetul Helsinki), „Freedom House”, ASUR (Asociația Secular Umanistă din România), Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală, „National Endowment for Democracy”, „National Democratic Institute”, „Open Society Institute”, ,,Soros Advising and Placement Center”, ,,Soros Educational Advising Center”, ,,Uniunea pentru Reconstrucția României”, ,,Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, ,,Centrul pentru Dezvoltare Economică”, Fundația ,,Concept”, ,,Centrul pentru Drepturile Omului – București” etc.

Se mai îndoiește oare acum cineva de existența unui complot real regizat la nivel internațional prin care se lucrează la crearea unei Noi Ordini Mondiale (anticreștine) și unificarea statelor lumii la toate nivelele (economic, politic, social, cultural, spiritual)? Să sper că nu mai sunt așa mulți adepți ai ,,Teoriei conspirației”, care trimit în derizoriu toată această problematică complexă și foarte puțin cunoscută, mult timp un tabu pentru mass-media).

Locotenenții lui Soroș din cadrul unor ONG-uri :

Sandra Pralong (consilieră a președintelui Johannis, cea care a făcut propagandă regelui Carol I, pentru a câștiga concursul de la TVR intitulat ,,Mari români”), Cristina Gushet (de la Freedom House, respinsă recent de Comisia juridică din Parlament la portofoliul justiției), Nicușor Dan (de la USB, Uniunea Salvați Bucureștiul), Alina Mungiu Pippidi, Sorin Ioniță, Liviu Mihaiu, Robert Turcescu, Mihai Dragoș, politologul Cristian Pârvulescu (fost președinte la Pro Democrația), jurnalista Corina Drăgotescu (care poate a primit donații de la vreun ONG soroșist când a avut probleme foarte grave de sănătate și acum l-a elogiat public la Realitatea TV pe George Soroș!), academicianul Răzvan Theodorescu, Bogdan Chireac, Bogdan Rareș și alții de la Realitatea TV,Cozmin Mirișan, fost membru PC și PNL, Ovidiu Naumovici, la care și-a dat concursul se pare chiar și Biserica Evanghelică și alții, care prin ONG-urile pe care le conduc la care colaborează au primit sume importante de euro pentru a manipula și mobiliza cetățenii în anumite direcții.

Este foarte important să înțelegem chestiunile legate de acest guvern așa-zis tehnocrat.

De pildă, au trecut doar două zile de guvernare și s-au grăbit iarăși să confiște Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru situații de urgență (calamități) pentru a crea un nou minister și acela mai mult inutil! Deși există deja un minister pentru dialogul social, cel condus de Violeta Alexandru, iată că s-au gândit că mai trebuie creat și un Minister al Consultării Publice. Adică unul destinat pe viitor pentru consultarea cu ,,societatea civilă” reprezentată de ONG-urile plătite cu generozitate de George Soroș, continuând astfel manipularea, consultarea președintelui Johannis, care atunci când a venit în Piața Universității nu a discutat decât cu câțiva reprezentanți ai unor ONG-uri soroșiste!

Lista completă a beneficiarilor burselor Soros nu a fost niciodată făcută publică. O listă a fost avansată de justițiarul.ro. Iată o listă cu o parte din foștii sau actuali membri ai Grupului de Dialog Social, ai Fundației pentru O Societate Deschisă sau ai altor ONG-uri afiliate Open Society Romania Network.

Sandra Pralong – fost consilier al președintelui Emil Constantinescu
Alexandru Lăzescu – fost director al TVR
Andrei Pippidi – istoric, membru în Comisia care a elaborat Raportul Tismăneanu și Raportul Elie Wiesel privind participarea României la Holocaust
Vladimir Tismăneanu – politolog, președinte al Comisiei Prezidentiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România
Andrei Pleșu – scriitor, Ministru al Culturii(28 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991), Ministru de Externe (29 decembrie 1997 – 22 decembrie 1999), membru al CNSAS(2000 – 2004), consilier al președintelui Traian Băsescu ( decembrie 2004 – mai 2005)
Catrinel Pleșu – fost director, Centrul Naţional al Cărţii, din cadrul ICR (2009 – 2012)
Mihai Șora – filosof, Ministrul Educației (decembrie 1989 – 28 iunie 1990)
Renate Weber – consilier al președintelui Traian Băsescu, (2004 – 2005) europarlamentar PNL.
Liviu Antonesei – scriitor, jurnalist
Alin Teodorescu – sociolog, primul președinte al GDS, consilier al premierului Adrian Năstase, Ministru cancelar, șeful Cancelariei Primului Ministru Adrian Năstase, fondator IMAS
Andrei Marga – filosof, Ministru al Educației (1997 – 2000), Ministru de Externe (mai 2012 – august 2012), președinte al ICR (septembrie 2012 – iunie 2013)
HR Patapievici – filosof, membru al CNSAS (2000 – 2004), președinte al ICR (2005 – 2012)
Mircea Mihaieș – critic literar, eseist, fost vice-președinte al ICR( 2005-2012)
Mihai-Răzvan Ungureanu – consilier al Președintelui Iohannis, fost ministru de externe (2004 – 2007), șed al SIE (2007 – 2012), premier al ROmâniei (februarie 2012 – mai 2012)
Cristian Pârvulescu – politolog, președintele Asociației “Pro Democrația”
Victor Rebengiuc – actor
Sabina Fati – jurnalist România Liberă, revista 22
Andrei Oișteanu – etnolog, antropolog, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”
Andreea Pora – jurnalist
Teodor Baconschi – teolog, fost ministru de Externe, decembrie 2009 – ianuarie 2012, ambasador al României la Vatican, în Portugalia, San Marino. Secretar de stat în MAE(2005-2006), Consilier al Președintelui Traian Băsescu (2006 – 2007)
Monica Macovei – europarlamentar, fost Ministru al Justiției(2004 -2007), fost candidat la președinția României
Alina Mungiu – politolog, șef al Știrilor TVR (1997 – 1998), a fondat Societatea Academică din România, profesoară la SNSPA
Stelian Tănase – scriitor, președinte-director general al TVR, fost director al Realitatea TV
Laura Ștefan – membră a ONG-ului “Expert Forum”, director în Ministerul Justiției( 2005-2007), a fost declarată expert – anticorupție de către Ambasada SUA
Adrian Cioroianu – istoric, decan al Facultății de Istorie a Universității București, a fost unul din susținătorii introducerii Manualelor alternative, inițiativă a Fundației Soros. Fost senator, de Timiș, fost europarlamentar, fost ministrul de externe (aprilie 2007 – aprilie 2008)
Rodica Culcer – jurnalist, fost referent la Ambasada SUA de la București( 1985 – 1991), fost director al Știrilor TVR
Adrian Cioflâncă – cercetător științific, fost membru al CNSAS, coator al Raportului Tismăneanu și al Raportului Elie Wiesel.
Stere Gulea – regizor, fost președinte al TVR
Gabriel Liiceanu – filosof, director al Editurii Humanitas( fosta Editură Politică)
Sorin Ioniță – politolog, fost consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani; reprezentant al României ȋn Comitetul Economic şi Social European (EESC), sectiunile Transport-Energie şi Mediu-Agricultură, fost membru în Comisia Prezidențială Pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice
Smaranda Enache – președinte al ONG-ului Liga Pro Europa, fost ambasador al României în Finlanda (1998 – 2001)
Edward Helvig – șef al SRI, fost director General al Institutului de Studii Sociale, Fost consilier al Ministrului de Interne, C. Dudu Ionescu, Fost consilier al lui Mugur Isărescu, fost deputat de Bihor, fost europarlamentar
fost Ministru Dezvoltării Regionale și Turismului în Guvernul Ponta
Radu Filipescu – nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS
Armand (Armant-Constantin) Goșu – istoric, fost consilier al Ministrului de Externe (2010 – 2012), fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza Dictaturii Comuniste în România, fost director al Institului Român pentru Istoria Recentă
Dan Perjovschi – desenator, ilustrator
Mircea Toma – activist, ActiveWatch.
Mihail Bumbeș – istoric, co-fondator al ONG-ului Miliția Spirituală, cercetător în cadrul IICCMER. A obținut, prin Miliția Spirituală, o bursă de 30.000 de dolari de la CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.
Claudiu Crăciun – politolog, lector al Catedrei de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA, fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi Ministerului Educaţiei (2004-2009). Lucrarea sa “The Learning Government Research Project:Assessing Policy Making Reform in Romania” a fost editată sub auspiciile Open Network Society și a Centrului pentru Studii Politice din cadrul Universității Central Europene, ambele înființate de George Soros.”

Dacă francmasonii ne aduc acum în prim-plan tehnocrația, guvernul tehnocrat, meritocrația, ideologii frumos ambalate dar în esență foarte toxice, mizând firește pe naivitatea și ignoranța maselor, este de datoria noastră să sublinez faptul că nici tehnocrația și nici meritocrația (pro monarhistă) nu vor salva România.

Toți au fost numiți printr-o înțelegere ascunsă publicului.

raduiacoboaie.wordpress.com

d81713d8a60780217d0f6a7067008a12

MAFIA ONG. Câte sute de mii de euro au mai încasat Alina Mungiu şi alţi agenţi Soros dintr-un Fond de 25.542.635 euro cu ţintă România

Am mai scris despre uriaşele sume de bani de agenţi sub steag străin care pretind că lucrează “non-profit” în regim de “voluntariat” “Reţeaua Deschisă” a lui George Soros, distrugând România. Anul trecut Alina Mungiu,a încasat oficial, peste o jumătate de milion de euro. Din rândul cadrelor societăţii în civil numai Mircea Toma mai reuşeşte să o depăşească, în ciuda fizicului său firav, într-unul dintre anii trecuţi înregistrând sponsorizări de peste 1.000.000 de euro, prin contracte derulate direct sau prin asociaţii partenere. Acum, când auzim din guriţa mafaldei , Alina Tatiana Mungiu Pipidi, şi a altor soroşişti de pripas, ca propagandistul Cristian Preda sau fosta şefă Soros Renate Weber, trebuie să ne luăm acasă câteva perechi de musulmani de căciulă, m-am gândit că, poate, din fondurile încasate de cei trei tovărăşei de la Soros.

Fără alte comentarii, prezint pentru opinia publică naivă noi contracte şi misiuni plătite gras de Reţeaua Soros. Este vorba de aşa numitul FOND ONG, “manageriat” de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), o suveică mamut autodescrisă drept o “organizaţie pentru organizaţii”, împreună cu Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, “o organizaţie neguvernamentală, independentă şi non-profit, fondată în anul 1999 de Fundaţia pentru o Societate Deschisă” (Soros), după cum se autoprezintă (reţineţi că majoritatea ong-urilor care conţin sintagma de “Centrul de Resurse” pentru orice fac parte din Reţeaua Soros), şi de Fundaţia maghiară “pentru Parteneriat”. Deşi Fondul ONG este înfiinţat de Comisia Europeană, cele trei organizaţii au reuşit să stabilească un monopul asupra sumelor imense, de zeci de milioane de euro, transferându-le către organizaţii cu aceleaşi deziderate ca ale lor, care formează “network”-ul soroşist din România.

Astfel, pentru “prima rundă” de sponsorizări din grantul Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, cu proiecte contractate anul trecut şi aflate în derulare acum, s-au oferit ONG-urile favorite nu mai puţin de 15.930.000 de euro! Iar pentru Runda 2 o altă pleaşcă de 9.612.635 euro. Aţi citit bine: e vorba de un total de 25.542.635 euro. Numai dintr-o singură sursă. Pentru că mai sunt şi altele, cum ar fi CEETrust-ul lui Soros şi ai lui.

Beneficiarii acestor sume astronomice sunt, în cea mai mare parte, cei care se încadrează în corectitudinii politice, după cum puteţi desluşi uşor din limbajul de lemn folosit de monopoliştii “societăţii civile”:

Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România, care va primi o sumă între 75.001 şi 150.000 euro pentru deschiderea unui “Help line”. Aceeaşi asociaţie, condusă de un domn cu numele de Szodoray-Parádi Farkas, a mai primit şi la prima rundă suma de 133,478.10 euro pentru salvarea liliecilor. Din aceeaşi categorie, Asociaţia “Tinutul Secuiesc Verde” a primit 64,226.82 euro pentru proiectul “Şcoală de furnici”. Curat ecologic!

Desigur, de pe “lista albă” a beneficiarilor selectaţi şi în runda a doua, nu lipsesc APADOR – CH, Romani CRISS, Freedom House Romania şi Fundaţia pentru o Societatea Deschisă (Soros) dar şi, evident, Societatea Academică din România (Mungiu) şi Centrul Independent pentru Jurnalism, cu proiectul “Predau diversitate* la orele mele şi elevilor le place” şi Asociaţia ACCEPT cu proiectul “E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!” (* unde “diversitate” a termenul mascat pentru altceva decât normalitate, recte pentru homosexualitate).

Dar haideţi să vedem cine sunt câţiva dintre vectorii anti-România care au avut “norocul” să primească sute de mii de euro pentru spălarea creierelor românilor, cu ţintă precisă – atenţie! – în rândurile “copiilor şi tinerilor”, în 2015 şi pe mai departe. Voi face doar o selecţie minimă, din rândurile celor mai cunoscuţi actori şi figuranţi ai “societăţii civile” soroşiste dar şi a celor mai perverşi, cum este primul exemplu:

Mungiu 1

Mobilizarea universitatilor pentru combaterea discriminarii
INIȚIAT DE: Societatea Academica din Romania (SAR)
FINANȚARE: 73,046.50 EUR

Mungiu 2

Dezvoltarea capacitatii de monitorizare a bunei guvernari prin Alianta pentru o Romanie Curata
INIȚIAT DE: Societatea Academica din Romania (SAR)
FINANȚARE: 200,870.17 EUR

Total Mungiu Fond Ong: 273,916 euro şi 67 de cenţi

Mircea Toma 1

Alina Tatiana Mungiu Pipiddi si Mircea Toma – FOND ONG – FDSC – SorosNet-rangeri impotriva intolerantei
INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
FINANȚARE: 117,673.30 EUR

Mircea Toma 2

Harta Interactiva a Libertatii de Exprimare
INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
FINANȚARE: 74,702.00 EUR

Mircea Toma 3

Decid pentru mine! Drepturi egale prin autoreprezentare pentru beneficiarii de servicii de sanatate mintala
INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
FINANȚARE: 72,270.00 EUR

Mircea Toma 4

Acces egal in spatiul public
INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
FINANȚARE: 66,382.20 EUR

Mircea Toma 5

Brigada civica Cojocna
INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
FINANȚARE: 72,242.00 EUR

Total Mircea Toma Fond ONG: “Fără număr!” sau 403.269 euro şi 50 de cenţi

La Cojocna, un sat de ţigani din Cluj, s-a înfipt şi Tudor Giurgiu, devalizatorul TVR, cu proiectul
Regizam viitorul: integrare prin educatie cinematografica si nonformala
Proiect realizat de: Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc
Nr. contract: RO2013_C2.1_26
Finantare: 72,000.00 EUR
Buget: 80,000.00 EUR

Acelaşi ONG este partener la proiectul de-ţi sta mintea-n loc:
Festivalul National de Film pentru Nevazatori
Proiect realizat de: Fundatia Cartea Calatoare
In parteneriat cu: Asociatia pentru promovarea filmului romanesc
Nr. contract: RO2013_C1.3_25
Finantare: 71,080.50 EUR
Buget: 79,078.50 EUR
Judet: Vrancea
Oras: Focsani

Tovarăşii lui Toma:

Competente media pentru liceeni in lupta contra discriminarii si a discursului incitator la ura in mass-media
INIȚIAT DE: Centrul pentru Jurnalism Independent
FINANȚARE: 141,358.50 EUR

Consolidarea Conventiei Organizatiilor de Media (COM)
INIȚIAT DE: Centrul pentru Jurnalism Independent
FINANȚARE: 74,315.00 EUR

Nicusor Dan 1

Instrumente pentru accesul la justitie al ONG-urilor
INIȚIAT DE: Asociatia Salvati Bucurestiul
FINANȚARE: 60,646.00 EUR

Nicu Şordan 2

Participare publica si actiune juridica pentru decizii de mediu mai bune in Bucuresti
INIȚIAT DE: Asociatia Salvati Bucurestiul
FINANȚARE: 61,576.20 EUR

Acces si remedii adecvate pentru persoanele care sunt victime ale discriminarii
INIȚIAT DE: Asociatia ACCEPT
FINANȚARE: 130,370.00 EUR

Voluntari pentru drepturi egale
INIȚIAT DE: Asociatia ACCEPT
FINANȚARE: 31,684.00 EUR

CRIM la Liceu – Puterea implicarii
INIȚIAT DE: Asociatia Miscarea Civica “Militia Spirituala”
FINANȚARE: 68,740.00 EUR

Aplicarea standardelor de drepturile omului pentru romii din Romania
INIȚIAT DE: Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii – Romani CRISS
FINANȚARE: 191,803.90 EUR

Lagarele de langa tine
INIȚIAT DE: Fundatia Centrul de Resurse Juridice (Soros)
FINANȚARE: 243,972.00 EUR

FII SIR! – Student Implicat de Romania
INIȚIAT DE: Asociatia Pro Democratia
FINANȚARE: 73,475.67 EUR

Eco-Voluntariat in penitenciare
INIȚIAT DE: Asociatia Mai Mult Verde
FINANȚARE: 66,057.00 EUR

Campania Salvati Rosia Montana – solidaritate pentru comunitate
INIȚIAT DE: Asociatia Aurarilor Alburnus Maior
FINANȚARE: 62,440.50 EUR

Mining Watch Romania
INIȚIAT DE: Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu
FINANȚARE: 61,884.15 EUR

Tinerii ambasadori in lupta cu schimbarile climatice
INIȚIAT DE: Fundatia TERRA Mileniul III
FINANȚARE: 124,905.00 EUR

Bucurestiul civic – pentru cetateni cu simt critic
INIȚIAT DE: Fundatia Centrul de Resurse pentru participare publica
FINANȚARE: 67,931.21 EUR

Coalitia pentru date deschise
INIȚIAT DE: Fundatia pentru o Societate Deschisa
FINANȚARE: 46,866.05 EUR

Rapoartele societatii deschise – Date publice deschise in Romania
INIȚIAT DE: Fundatia pentru o Societate Deschisa
FINANȚARE: 72,766.00 EUR

Alte proiecte finanţate, la FONDONG.FDSC.RO.

PS. Bosorogul Soroș de unde are asa multi bani sa arunce pe fereastra ? Evident,din furat din bugetul României.

Indiferent de rezultat, România pierde, iar Soros câştigă.

Corina Cretu cu George Soros, la sediul Comisiei Europene

Comisarul europen Corina Crețu s-a întâlnit cu George Soros la Bruxelles: Apreciez inițiativele venite din partea Fundației pentru o societate deschisă

Corina Crețu, comisar european pe Politică Regională, s-a întâlnit cu miliardarul George Soros, președintele Fundației pentru o societate deschisă, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles:

„Astăzi am avut plăcerea să mă întâlnesc la sediul Comisiei Europene cu domnul George Soros, fondatorul și președintele Fundației pentru o societate deschisă. În cadrul întâlnirii, am reiterat rolul politicii de coeziune în ceea ce privește sprijinirea integrării romilor prin asigurarea accesului la educație, la locuințe, precum și la servicii sociale și de sănătate. În perioada 2014-2020, mai multe programe ce vizează incluziunea romilor vor fi sprijinite din Fondurile Europene Structurale și de Investiții. Parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale care apără drepturile romilor este esențial pentru implementarea cu succes a programelor finanțate prin FESI. Apreciez inițiativele ce vin să sprijine integrarea romilor care au fost lansate în Europa cu aportul Fundației pentru o societate deschisă”, a scris Corina Crețu pe pagina sa de facebook, unde a postat și câteva fotografii de la întâlnirea cu Soros.

 

Adrian Severin: De ce atâta liniște-n oraș? Mai corect ar fi să vorbim despre “România mea”. A cui? În nici un caz a noastră. Înțeleg că ar urma proiectul „Transilvania mea”

Așteptam cu emoție demonstrațiile „tinerilor frumoși și liberi”. Ele nu s-au produs, scrie Adrian Severin.
În mod normal, dacă „schimbarea” i-a satisfăcut pe „revoluționari”, ei ar fi trebuit să iasă în stradă ca să își strige bucuria. Așa cum fac atunci când echipa favorită de fotbal câștiga vreun meci. Dacă, dimpotrivă, nu i-a satisfăcut, atunci ar fi trebuit reluate protestele. Până la victoria finală. Nu ar fi fost nici o problemă întrucât vremea continua să fie frumoasă, iar jandarmii nu intervin împotriva demonstrațiilor neautorizate. (Cel puțin nu până acum.)
Nici una din acestea nu s-a întâmplat. De ce?, se întreabă Severin pe blogul său.
„Poate pentru că aceia care chiar au crezut că revoluționează un regim putred și corupt au înțeles că au fost manipulați și că în realitate au pus umărul la înlocuirea unei democrații bolnave cu o dictatură sănătoasă, desigur perlată. Greșesc. Tocmai înțelegerea faptului că în jur totul se schimbă pentru a nu se schimba nimic ar trebui să îi împingă la continuarea luptei. Așa am decis unii dintre noi acum douăzeci și cinci de ani. Ne-au eliminat în cele din urmă dar nu ne-au învins. Faptul este probat de împrejurarea că încă se mai poate striga și că unele aparențe încă se mai păstrează. (Vezi simulacrul de audieri și de vot din Parlament.)
Poate că explicația absenței demonstrațiilor ieri stă în lipsa de interes a comanditarilor. Țintele au fost atinse. De ce să se mai joace cu focul? Imediat după alegerile prezidențiale de acum un an demonstrațiile își aveau rostul, dincolo de un anumit defazaj în raport cu mersul neprevăzut al evenimentelor, pentru că se dorea ca întreaga putere asupra României – nu în România – să ajungă într-o singură mână. Acum pofta s-a împlinit. Dacă, Doamne ferește, „strada” ar fi avut ieri vreun puseu de personalitate, „Guvernul străzii” ar fi descoperit de îndată că în depozite se găsesc grenade cu gaze lacrimogene, tunuri de apă, bastoane și gloanțe de cauciuc. Gata cu corupția! De acum doar lege și ordine.
În istoricul său discurs de ieri – discurs la care subscriu 100%, cu unicul regret că nu mai am accesul la o tribună parlamentară de la care să îl susțin – singurul lider politic oficial al momentului, Călin Popescu-Tăriceanu, își exprima teama că, după ce proiectele „justiția mea”, „serviciile mele” și „guvernul meu” au fost realizate, la rând să nu vină și „Parlamentul meu”. Îngrijorarea dlui Tariceanu este tardivă și de aceea superfluă”.
Fostul ministru de Externe susține că are informații potrivit cărora, după proiectul „România mea”, urmează „Transilvania mea”, proiect care îi va scoate din nou în stradă pe „tinerii frumoși și liberi”:
„După dezertarea partidelor politice (este drept, lipsite de capacitatea de a-și mai reface legătura de încredere de mult ruptă cu cetățenii) și comportamentul laș, miop și capitulard al Parlamentului, din ultimele zile, (culminând prin votul dat unui guvern de „tehnocrați” neprevăzut de Constituție și lipsit de legitimitate democratică), inclusiv această țintă a fost atinsă. Actualul Parlament s-a întors la statutul fostei Mari Adunări Naționale.
Mai corect ar fi să vorbim, deci, despre „România mea”. A cui? Vom vedea. În nici un caz a noastră.
PS Înțeleg că ar urma proiectul „Transilvania mea”. Până la sfârșitul lunii vom avea iarăși „tineri frumoși și liberi” pe stradă.”

2 gânduri despre &8222;Programul de guvernare miliardarului mason George Soroș&8221;

  1. CA SĂ ÎMPIEDICE MITINGURI DE AMPLOARE ÎN ROMÂNIA ÎMPOTRIVA CLASEI POLITICE, NOUL CABINET (MASONIC) A CONCEPUT UN NOU MINISTER: MINISTERUL CONSULTĂRII PUBLICE ȘI DIALOGULUI CIVIC… ESTE FOARTE CLAR DE CE… ESTE MAI CIVILIZAT AȘA ȘI NU SE MEDIATIZEAZĂ PE TELEVIZIUNI…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

ROMANIA IN AGONIE

Just another WordPress.com site

Octavpelin's Weblog

Cugetarile noastre trebuie sa purceada din bunul simt si din dreapta judecata,sa fie rod al ratiunii noastre

%d blogeri au apreciat: