Mecanismul FMI pervers

WORLD BANK IMF WTO

BCE este o filială a FED în UE. Euro nu este acoperit în aur, ci în dolari de la FMI, printr-un mecanism pervers asemănător cu cel prin care BNR tipăreşte leii în funcţie de euro împrumutaţi de la FMI.

Îi doare undeva pe americani de revoltele din Europa. Scopul lor e ca FMI să dea drumul la împrumuturi. Scopul e să întărească dolarul.

Dolarul puternic face să crească încrederea internaţională în dolar, care este tot mai redusă în ultimul timp. Ruşii au început tranzacţiile în ruble, chinezii în yuani şi prin scăderea preţului la petrol, puterea dolarului a scăzut şi mai mult. Deci riscă să nu mai fie valută internaţională de bază. Iar asta înseamnă că FED pierde controlul asupra economiei globale. Multă lume nu înţelege cum funcţionează sistemul financiar global. Ciclurile inflaţie-deflaţie fac parte din acelaşi mecanism de transfer al bogăţiei, dinspre colonii către metropolă. În anii trecuţi am avut ciclul inflaţiei, de dolari, iar acum vine deflaţia dolarului, adică „şi mâna (FED) greblă se făcu!”

Exact pe acelaşi mecanism am fost păcăliţi şi noi. După boom-ul din 2007-2008, a urma imediat criza din 2009, prin care s-au impus măsuri de austeriate, exact pentru a genera deflaţia şi a maximiza profiturile în euro ale celor care „au investit”.

Este legat de euro, pentru că FMI exprimă împrumuturile României în euro, care sunt generaţi de BCE pe baza dolarilor americani. Plus de asta pe mandatul lui MRU Romania a cumpărat în pierdere bonuri de trezorerie americane de vreo 2 miliarde şi ceva, cu banii împrumutaţi de la FMI. Dobânda la acele bonuri de trezorerie este mai mică decât dobânda cu care am luat banii de la FMI.

De fapt totul ţine de contabilitate. În realitate România nu primeşte fizic bani, ci doar undă verde că poate tipări lei. FMI foloseşte nişte unităţi monetare numite DST, care pot fi echivalate în orice valută. Totul ţine de şmecherii contabiliceşti, pe care numai cei avizaţi le cunosc în totalitate. Sunt şmecherii jidăneşti sofisitcate.

DST-ul va fi moneda unică planetară după instaurarea NOM.

Ca să înţelegem cum stau lucrurile, trebuie să ne amintim că până în 1973, valutele erau acoperite în aur. Începând cu 1973 s-a acceptat ca ele să fie acoperite în dolari, adică nişte chitanţe care creprezintă o promisiune de plată. Deci crearea banilor şi acordarea de credite au devenit operaţiuni pur contabiliceşti, fără legătură cu economia.

Pe vremea lui Ceauşescu minerii scoteau aur de la Baia Mare, statul îl trăgea în lingouri şi BNR mai tipărea nişte „Bălceşti”. Azi, pentru ca BNR să mai poată tipări lei, trebuie să facă un împrumut la FMI sau BM.

Pe acelaşi principiu funcţionează şi BCE. Dacă vrea să dea drumul la tiparniţă trebuie să mai împrumute nişte dolari de la FMI.

Criza din România a fost produsă de Băsescu şi PDL, la ordinul evreilor. Dacă nu făceam împrumut la FMI şi nu luam măsuri de austeritate nu aveam nicio criză în România. Criza nu a fost produsă de creditele populaţiei, ci de creditele statului şi ale firmelor străine care sunt înregistrate ca persoane juridice în România. La care se adaugă aşa zisele măsuri de austeritate ale guvernelor Băsescu-Boc. Creditele populaţiei reprezintă doar 20% din totalul datoriei. Dar propaganda văd că funcţionează foarte eficient.

Dan Tănăsescu
PS. Ceea ce nu stiu multi este ca unii dintre sefii PDL au participat la lovitura de stat din 89 unii din ei fosti securisti care ii canta in struna lui Basescu si americanilor care iau ajutat cu lovitura de stat din 89. Cine crezi ca avea nevoie de resursele noastre in 89? SUA si UE,Israel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s