Victor Vlad Grigorescu, membru în Consiliul de Administraţie al Electrica, coleg cu Baroneasa Arielle Malard de Rothschild

listare-electrica-noua-727x404

Propunerea premierului desemnat Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Energiei este Victor Vlad Grigorescu, membru în Consiliul de Administraţie al Electrica, coleg cu Baroneasa Arielle Malard de Rothschild.

AGOA Electrica SA a aprobat stabilirea unei remuneraţii pentru membrii Consiliului de Administraţie după cum urmează. O sumă fixă brută de 2.500 de euro pe lună, pentru îndeplinirea sarcinilor atribuite acestora prin actul constitutiv şi o sumă variabilă brută de până la 10.000 de euro pe an pentru îndeplinirea obiectivelor care vor fi stabilite de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare în termen de trei luni de la semnarea acordului de servicii de către administratorii din consiliu”, se arată într-un raport cu hotărârile acţionarilor transmis de Electrica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Suma de 2.500 de euro va fi primită de administratori indiferent de numărul şedinţelor la care participă într-o lună.
De asemenea, administratorii vor avea poliţă de asigurare de tip Directors&Officers Liability, pe cheltuiala companiei, cu o valoare asigurată de 10 milioane de euro, se arată în contractul de servicii pe care îl vor semna membrii consiliului de administraţie.
În plus, Electrica se obligă să deconteze administratorilor cheltuieli rezonabile, în contextul desfăşurării activităţii legate de companie, precum cele pentru călătorii – clasa business, hotel, telefon şi restaurant, se arată în raport.
Baroneasa Arielle Malard de Rothschild, cetăţean francez, este fondatorul diviziei de pieţe emergente la banca de investiţii Rothschild & Cie, parte a grupului Rothschild. Înainte de a se alătura Rothschild & Cie în 1999, a petrecut 10 ani ca bancher de investiţii la Lazard Frères & Cie. Începând cu 1989, Arielle Malard de Rothschild a fost consilier financiar în Europa de Est şi Africa de Nord, consiliind iniţial guvernele cu privire la renegocierea datoriilor statului şi asupra privatizărilor, pentru ca mai târziu s-a se implice în fuziuni şi achiziţii.
Arielle Malard de Rothschild are experienţă în proiecte mari de privatizare în România, Polonia, Rusia, Ungaria şi Maroc, coordonând privatizarea unor companii precum MOL, Nafta Polska, ZIL, BCR sau Dacia, se arată în documente disponibile pe site-ul Electrica.
În rolul său actual ca managing director la Rothschild & Cie şi ca vicepreşedinte pentru Europa de Est, Arielle Malard de Rothschild conduce o echipa de 30 de persoane cu sediul la Paris, precum şi cu operaţiuni în diferite ţări vizate de departament.
În vârstă de 39 de ani, absolvent al Facultății de Drept a Universității București, Grigorescu a participat la negocierile de aderare a României la UE, mai ales capitolul 26 – Relaţii Externe sau acordul privind recunoaşterea reciprocă a denumirilor de origine şi indicaţii geografice pentru anumite produse agricole.
Din anul 2007 până în anul 2011, Victor Vlad Grigorescu a fost expert în cadrul reprezentanței României la Uniunea Europeană, dar și expert în Ministerul Economiei condus de Codruț Sereș.
Vorbitor de engleză, franceză şi italiană, Grigorescu a fost, timp de doi ani, directorul societăţii AG Industrial Consult, specializată în consultanță în domeniul politicilor publice. Din această postură a consiliat clienţi din domeniul privat abordând, între altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH, potrivit CV-ului său.
Totodată, el este specializat la Joint Vienna Institute în proceduri de soluționare a diferendelor în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului – în colaborare cu Secretariatul OMC.
Împreuna cu Dr. Oana–Antonia Colibăşanu, (Partner for Eurasia at global geopolitical analysis company Stratfor and
Associate Professor at the Academy of Economic Studies Bucharest, Romania) este unul dintre cei mai mari sustinatori ai Tratatului Trans-Atlantic, TTIP.
PS: Incepe operatiunea „vanzarea/privatizarea perlelor Romaniei” : Transelectrica, Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, etc.

Gandeste Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s