Razboiul si haosul creat de americani in Orientul Mijlociu, au adus sute de mii de morti, raniti si teroare in rindul populatiei

4903859035_9c44be08af

Ceea ce este in opinia mea, total gresit in ceea ce priveste pozitia politicienilor vest europeni fata de acest conflict din Siria, care a ajuns pe prima pagina a tuturor revistelor si ziarelor de pe glob, este faptul ca NU am vazut pentru aproximativ cinci ani, decit citeva interviuri trunchiate de Media Jewmericana cu Presedintele sirian Al Assad.

Mai nimic, in schimb am vazut tot felul de dezbateri, tot felul de papagali venind in fata camerelor de luat vederi sa isi dea cu parerea si sa apere  grupul de interese care i-a trimis acolo, tot felul de politicieni arondati, de duzina, tot felul de propagandisti evrei si asa mai departe.

Dar m-am intrebat: Unde este Assad ? De ce, in spiritul democratiei pe care o trimbiteaza vestul, nu ii da ocazia si lui sa isi spuna punctul de vedere, intr-un conflict devastator pentru tara lui, in care este implicat direct???

Asa arata democratia vestica, un fel de monolog si cor al raspindacilor capitalismului?

Acum vedem unde a dus aroganta si sfidarea lor, lipsa de colaborare, reticenta de a asculta si a da voie opinie publice sa gindeasca corect si raportat la realitate.

Media Jewmericana a spus numai minciuni, a dezinformat si creat atmosfera anti Assad si anti Rusia permanent, au adus imaginile care le doreau ei, insotite de comentarii, tot care le aparau interesele lor.

A venit vremea adevarului. Europa este plina de arabi si africani, izgoniti de prapadul creat de americani si aliatii lor. Din pacate, pentru a putea scrie aceste rinduri, a fost nevoie de un masacru, pe care nu numai ca il regretam, dar sintem alaturi de francezii de rind si familiile celor decedati sub ploaia de gloante a teroristilor fanatici. Sa le fie tarina usoara si Dumnezeu sa le dea linistea pe care nu au avut-o.

ISIS si-a asumat responsabilitatea atacului pervers asupra civililor francezi, in ciuda comentariilor ezitante ale presei care, ba o dadaea cu un presupus model de atac al al Qaeda, fie cu alte grupari teroriste, fie posibilitatea unor atacuri spontane si asa mai departe. Nu doreau sa spuna ISIS, pentru ca au fost si inca mai sint masina de razboi americana pentru Orientul Mijlociu si sa nu ii supere pe stapinii de la Washington.

Ce pot alege vest europenii de rind in discutiile zilnice, intre acest atentat si criza refugiatilor care este in derulare? Cum pot vedea francezi urmatoarea miscare politica din moment ce Marie Le Pen a iesit la rampa si cere masuri greu de aplicat in asa zisa democratie vestica.

Voi reda mai jos un interviu pe care l-a oferit Presedintele al Assad la jumatatea lunii Septembrie a acestui an, iar in continuarea acestui interviu, voi reda un alt interviu al lui, la numai o zi dupa atac.

Septembrie

Al Assad invinovateste pe buna dreptate vestul pentru alimentarea acestei crize a refugiatilor, sustinind grupuri mascate ale asa zisei opozitii, care nu au interesul sa lupte diplomatic, politic, pentru ocuparea unor pozitii in Parlamentul Sirian ci doresc lovitura de stat si indepartarea prin forta a conducerii, ceea ce nici o tara vestica nu accepta la ei in tara.

“Daca dumneavoastra sinteti ingrijorati de acesti opozanti sirieni, opriti subventionarea teroristilor si orice sustinere a lor, sub orice forma.” spunea al Assad la postul de televiziune central al Rusiei, pentru ca doar acolo a avut posibilitatea sa se exprime asupra evenimentelor.

In continuare al Assad a spus:” Este ceea ce noi, sirienii gindim despre aceasta criza a refugiatilor. Este axul central al acestui fenomen”, “Europa de vest este responsabila pentru ceea ce se intimpla, pentru ca aceste tari au sustinut terorismul”, spunea el, de data aceasta la Damasc.

In Mai 2013, UE a ridicat embargoul pentru livrarea de arme rebelilor sirieni care au luptat si lupta impotriva guvernului sirian, ales democratic. In aceasi perioada, guvernul american a oferit sustinere extrem de limitata, militara si logistica, rebelilor sirieni pentru ca acestia sa lupte impotriva ISIS, ceea ce mai tirziu devenea un circ regizat de CIA, care arunca armament din avioane militare, in zonele controlate de ISIS.

Mai departe, al Assad spunea:”Puteti dumneavoastra sa simtiti tristetea pentru moartea unui copil nevinovat in apele involburate ale Marii Mediterane, dar nu puteti fi tristi pentru sute si mii de copii sirieni care au fost omoriti de teroristi in Siria?”, referindu-se la copilul care a fost gasit mort pe tarmul Marii Mediterane in Turcia.

“Deasemenea, puteti sa nu fiti tristi pentru zecile de mii de barbati, femei si batrini, omoriti de teroristi cu singe rece? Tarile vest europene trateaza cu dublu standard, care nu poate fi sub nici o forma acceptat.”

“Sint dornic sa colaborez si sa dau mina amical cu orice lider care se alatura luptei impotriva ISIS si eliberarii tarii mele de acesti teroristi si sper sa pot colabora cu vestul si Arabia Saudita in construirea unei coalitii anti teroriste”, spunea el, dupa cum arata Interfax.

“Niciodata SUA si vestul Europei nu mi-a cerut sa colaboram tactic pentru lupta impotriva ISIS in Siria si Irak. Ei(vestul) nu pot accepta realitatea care arata foarte clar ca Siria este singura forta militara atit aeriana cit si la sol, care poate si doreste cu adevarat sa lupte impotriva ISIS si sa isi apere intergritatea teritoriala”.

“O eventuala acceptare a coalitiei intre SUA si aliatii lor vestici cu Siria, ar fi o recunoastere a efortului si eficientei armatei siriene in lupta impotriva ISIS.”

Cu doua zile in urma:

Presedintele al Assad a condamnat virulent atentatul de la Paris comis de militantii salbatici ai ISIS, spunind ca “un asemenea act de teroare a fost si este similar cu ceea ce sirienii traiesc zilnic de cinci ani, in acest razboi impotriva terorismului care se desfasoara in Siria”, spunea al Assad la Televiziunea Libaneza al Mayadeen.

In continuare al Assad spunea in interviul de ieri, ca “Politica franceza a contribuit activ la imprastierea teritoriala a terorismului, care din pacate a culminat cu acest atac de la Paris, unde, numai pina in present, au murit 129 de persoane nevinovate.”.

La intilnirea de ieri, de la Damasc, cu o delegatie de avocati de top francezi, al Assad a spus ca “greselile politice ale vestului au contribuit la dezastru care a avut loc in tara lui si la imprastierea terorismului.”

“Actul terrorist de la Paris, nu poate fi separat de ceea ce s-a intimplat la Beirut, in Liban cu putin timp in urma si nici de ceea ce s-a intimplat pentru cinci ani de zile in Siria si in alte zone ale globului.” Al Assad se referea la bombele detonate de ISIS in sudul capitalei libaneze, Beirut.

Al Assad a cerut ca toate gruparile care lupta impotriva guvernului si tarii sale, sa fie catalogate ca teroriste, nu numai ISIS.

“Am avertizat cu trei ani in urma Europa de vest, despre iminenta unui asmenea atac al teroristilor ISIS”

“Am spus intotdeauna ca occidentul european sa nu priveasca cu usurinta ceea ce se intimpla in Siria. Din pacate, oficialii europeni nu au ascultat. Ei dorind cu totul altceva, ceea ce acum se dovedeste a fi gresit.”, spunea el la intilnirea de ieri cu grupul de avocati francezi, interviu transmis si la France Europe 1 Radio.

In final, al Assad a reiterat ca Presedintele Hollande “ar trebui sa isi schimbe politica externa”.

“Este politica franceza din ultimii cinci ani corecta? Raspunsul este:NU”, spunea al Assad la finalul interviului de ieri.

Unde gresete al Assad si unde poate fi adevar in politica UE, unde o parte a liderilor acestor tari nu vad realitatea sau nu vor sa o vada, pentru a fi in asentimentul Washingtonului care “deplinge” atentatul de la Paris, dar nu se grabeste nici sa ia cea mai mare parte a refugiatilor, cum ar fi normal si nici sa se concentreze in discutii zonale cu factorii implicati in lupta impotriva ISIS…???

Adrian Cosereanu

Americanii pot sa isi frece miinile de saftisfactie, datorita inca unui succes in lupta pentru crearea unei Europe la comanda lor, inarmata de ei, finantata de ei si comportindu-se ca un bun consumator al produselor americane sau controlate de americani.

Destramarea Europei Unite  este la un pas. Practic nimic nu se mai poate face si nimic nu ii mai poate tine pe europeni impreuna.

Colapsul ideii de socialism real, omorita din fasa de partidele de stinga create la comanda structurilor capitaliste de dreapta, a dus la crearea unei imagini false si vulnerabile a Europei Unite si Europei in general.

S-a luptat la „baioneta” pentru ca Europa sa fie o uniune politica. Americanii au incurajat si creat premisele in sensul ca s-au implicat extrem de mult in acest proces de dezintegrare a Europei, de crearea si intretinerea conflictelor, asa cum este cel din Ucraina, au refuzat sa se implice efectiv in criza refugiatilor dupa ce au creat-o chiar ei, au bombardat Siria si au intretinut gruparile islamice radicale ISIS, al Nusra Front si al Qaeda, in zone geografice bine definite, pentru a lasa populatii intregi sa poata fugii in directia Europei, au prostit in intreg continent european prin amplasatea armamentului si in comunele din tarile UE, vazindu-si intretinut complexul industrial militar bancar, au creat haos in Orientul Mijlociu si au dezbinat toate tarile din acea zona, fara sa isi doreasca un pact Pan Orientul Mijlociu, prin care sa creeze colaborare economica si intelegere, au facut ca relatiile comerciale intre tarile din Orientul Mijlociu sa nu existe si ei sa nu depinda economic unii de altii, tocmai pentru a-i putea controla, au facut tot posibilul ca aceste tari din Orientul Mijlociu sa nu se poata dezvolta economic si sa fie piata lor de desfacere, sa nu aiba sisteme educationale si sa petreaca cit mai mult timp prin moschee, in afara tinerilor care fac parte din familiile bogate ale seicilor, regilor, sultanilor si califilor, care au mers la studii in America, cu alte cuvinte si-au batut joc de populatia si potentialul unei zone largi a globului, cum este Orientul Mijlociu.

Rezultatul: Extremism islamic si ura, terorism si tari devastate, refugiati si foamete, razboaie si structuri politice la comanda Washingtonului.

Americanii si evreii nu au vrut niciodata ca aceasta zona sa fie una a pacii, iar acum, din pacate, Europa trebuie sa se confrunte major cu aceste fenomene, sa moara oameni nevinovati si sa ramina familii distruse de o banda de fanatici islamisti afiliati gruparilor radicale si teroriste din Orientul  Mijlociu, intretinuti de SUA si aliatii lor.

Urmaresc fenomenul european foarte atent de mai mult timp si ma intreb: Ce fel de uniune poate fi aceasta UE si cine o conduce?

Cum poate fi posibil ca fiecare tara sa isi construiasca garduri de delimitare a teritoriului, pe principiul „good fences make a good neighbors” si sa nu doreasca ca uniunea sa creeze securitate la granitele UE, creind o forta militara la granite de sud a Europei?

Cine poate gindii ca acesti refugiati pot intra in Europa prin Grecia, Italia, Spania, Franta si alte tari, dar nu vor putea ajunge in Germania, Olanda, Norvegia si nordul Europei? Este o utopie !

Culmea este ca, nu auzim de grozaviile acestor refugiati, in tarile care ar putea fi parte a intrarii lor in Europa, dar care isi securizeaza granitele in alt mod.

Nu auzim de refugiati intrati in Europa prin Albania, Ucraina sau prin Rusia.

Dar sa revenim la politica si politicienii din UE, fara a evita masacrul de proportii din Paris, pentru care cu totii pastram un adinc si sincer regret.

Cu numai citeva zile in urma, comisarul UE, Timmermanns, avertiza: ” Exista o alternativa la orice. Eu cred in cooperare in Europa datorita tuturor altor forme de cooperare existente in istoria continentului, care au ajutat europenii sa traiasca mai bine, dar trebuie tinut seama de alte forme care au condus la razboaie, ceea ce trebuie sa cceptam ca perfect valabil in acest moment”.

Cu numai citeva ore inainte de atentatul de la Paris, la Praga, Frans Timmermanns, spunea ca UE are o singura alternativa: Razboiul.

Acest lucru era inserat cu numai citeva ore inainte de atentat in paginile ziarului londonez, The Times of London, al carui reporter asistase la conferinta….

Sa fie Timmermanns o „cale” prin care Europa sa raspunda crizei emigrantilor, care incepe sa se contureze ca o amenintare pentru batrinul continent?

La inceputul saptaminii, acelasi Timmermanns, tinea o conferinta la House of Europe Lecture din Amsterdam, el anuntind ca este foarte ingrijorat de soarta Europei, de supravietuirea UE…

Ministrul Afacerilor Externe al Luxemburgului, folosea aceleasi cuvinte in cadrul aceleasi conferinte din Amsterdam, stiut fiind ca el va fi foarte curind Presedintele Consiliului Uniunii Europene, tara sa fiind la rind pentru a conduce aceasta uniune.

Polonezul Donald Task, Presedintele UE in functiune,  s-a grabit sa dea si el un interviu prin care sa remarce starea precara a situatiei europene legata de criza refugiatilor, spunind: „sintem determinati sa cistigam aceasta cursa. Asa cum am avertizat mai devreme, singura cale de a nu dezintegra Spatiul Schengen, este sa asiguram un management corespunzator al granitelor UE”…

Dar cine l-a oprit sa demareze acest proiect si sa creeze o forta comuna europeana de control a granitelor ununii? Oare nu era mai simplu si mai putin costisitor decit fiecare tara sa isi construiasca propriul gard?

Europa nu poate anula aceasta criza a refugiatilor si nici macar sa o limiteze la nivelul la care sa o poata controla, atita timp cit granitele uniunii nu sint securizate, protejate…

Franta, din pacate, datorita lui Hollande, a fost prima tara care a aprobat bombardarea Libiei si inlaturarea de la putere a lui Ghadafi. Am vazut ce a urmat. De ce a facut-o? De ce americanii au initiat un astfel de conflict? Erau ingrijorati de soarta poporulu libian, care traia la fel sau chiar mai bine, de zeci de ani?

Doreau ei o soarta mai buna pentru libieni? Cum ar fi fost ca Libia sa se implice si sa bombardeze America, pentru nivelul extrem de ridicat de saracie care exista atit in SUA cit si in mai toate tarile asa zis dezvoltate, numai pentru ca ar fi fost Ghadafi ingrijorat de soarta acestor amariti?…

America au intervenit in Irak, spinzurindu-l pe Saddam Hussein, lasind Irakul in haos si paragina economica si oferind spatiu de manevra gruparilor jihadiste… Pentru ce au facut-o, din moment ce economia americana se ineaca in petrol si nu mai au capacitati de stocare a petrolului?

Le era americanilor mila de poporul irakian? Dar ani de zile, cit Saddam se plimba de mina cu Bush, situatia in tara era diferita? Saddam arunca cu prafuri chimice peste kurzi rebeli , in acelasi timp, Bush era cel mai bun prieten al fostului presedinte irakian…

A urmat Siria, unde puterea politica se inmineaza in familie ca si la americani, unde Bushii, Clintonii si altii, doresc sa o pastreze in familie…, dar americanii sint din nou “ingrijorati” de poporul sirian..

Gruparile inarmate de CIA, ca ISIS, al Nusra Front si al Qaeda, au inceput asaltul asupra irakienilor, kurzilor, populatiei crestine si teritoriului sirian.

Au devastat o tara, a carei capitala, Damascul, arata ca o perla a Orientului Mijlociu in urma cu zece ani.

Aceasi americani au aprobat tacit distrugerea vestigiilor istorice de la Palmira, din Siria, de catre salbaticii islamisti radicali ai ISIS.

Aceasi americani au creat si drumul acestor grupari teroriste, catre granita cu Turcia si posibilitatea lor de deplasare in Europa, daca ne uitam atent la zonele pe care acesti teroristi le controleaza.

Este surprinzator ca acesti jihadisti, fiind bombardati de rusi, care le-a cam distrus tot ce „cucerisera”, nu creaza probleme si nu instrumentaza acte teroriste in Rusia, ceea ce arata ca liderul de la Kremlin are „reteta” pentru ei, chiar in conditiile in care Federatia Rusa are republici musulmane interne si la granite.

Nu am auzit de prea multe ori discutindu-se de catre liderii europeni, despre ceea ce ar putea sau ar trebui sa faca acesti refugiati, odata veniti in Europa.

Se iau interviuri, iar ei(liderii din tarile UE), spun despre situatia economica si sociala din tarile lor, despre costul cazarii acestor refugiati, despre repartizarea lor si atitudinea populatiei bastinase fata de ei. Le stim si stim si cine este de vina.

Mai departe, ei(refugiatii) spun ca nu mai pot traii acolo. Sintem de acord cu ei si nu facem nimic ca sa stopam mascarul zilnic generat de gruparile islamiste radicale si teroristii ISIS…

Dar nu amauzit in ce domenii pot sau cred ei ca pot sa munceasca, pentru a-si cistiga piinea? Nu am auzit sa li se spuna ca prin aceste tari vestice, au trecut milioane de emigranti, insa fiecare dorea sa munceasca intr-un domeniu, fiecare dorea sa traiasca in conditii mai bune cu familia, fiecare dorea sa mearga la scoala, pentru a invata sistemul si a se perfectiona…

Nu am auzit nimic in acest sens de la ei sau sa fie intrebati de reporteri. Spun acest lucru, facind o paralela intre modul de gindire american si cel european, viciat in totalitate de Media Jewmericana, care creaza alte canale de informatii, specifice fiecarei zone unde sint ei interesati.

Criza refugiatilor din America a luat amploare, SUA detinind in acest moment, peste 12 milioane de emigranti ilegali(cifra oficiala, dar ea este departe de realitate, acestia fiind cu mult mai multi), este o criza pastrata sub control.

De curind, un politician american spunea, legat de acesta criza:”America are trei solutii raportat la criza:1. Sa importe produse agricole si alimente din aceste zone de unde vin emigrantii. 2. Sa importe emigranti si sa ii indrume catre activitatile din constructii rezidentiale, agricultura sau infrastructura, dar in special agricultura. 3. Sa gasim modalitati prin care sa atragem cetatenii americani in agricultura, oferindu-le salarii mici, dar mai ridicate decit ajutorul de somaj sis a acceptam preturimai mari ale alimentelor pe piata.

Europa ce variante are pentru acesti refugiati? Ei nu sint buni de nimic? Sint in general tineri si au capacitate de a muncii si a se adapta vietii si sistemului din vest. Germania incepe din nou exploatarea masiva in sectorul mineritului. datorita renuntarii la centralele nucleare dupa evenimentele de la Fukushima. Pe de alta parte, in Europa sint zone intregi agricole unde ar putea active acesti refugiati si familiile lor, pina cind se vor specializa in ceva sau vor dorii sa isi construiasca propria lor ferma. In zeci de orase europene sint oameni homeless si amariti care au pierdut casele, fiind necesara constructia de case sociale pentru ei, o serie intraga de proiecte de infastructura stau in paragina, incepute si neterminate(numai in Romania sint oeste 40.000), se doreste eliminarea poluarii, dar nu se incearca construirea unor retele de mini trenuri de suprafata in orasele europene. Se discuta de sectorul turistic si capacitatile de cazare, care in cele mai multe orase turistice est europene sint in paragina si multe alte activitati pe care acesti refugiati ar putea sa le faca, pentru a vedea propria lor utilitate in tarile care ii adopta, pentru a vedea ca exista solutii si pentru a se adapta..

Se face ceva? Nimic, absolut nimic. Se discuta in contradictoriu de moschee si alte asezaminte religioase musulmane, pentru a crea tensiue artificiala si imaginea pe care o doresc politicieni.

Daca acesti refugiati ar fi detasati in numar mai mic in diverse zone europene, aceste moschei nu ar mai avea „enoriasi” si nici ei nu ar avea bani sa le construiasca in mica lor comunitate, iar Arabia Saudita, promotoarea proiectelor de constructii de moscheei in Europa, nu ar avea suficienti bani pentr a construii atitea moschei. Europa nu vrea nimic, fiecarui lider fiindu-i frica sa vorbeasca, pentru ca asa este democratia vestica, capitalista, un sistem in care orice opinie poate fi valorificata sau vazuta ca ostila…

Europa trebuie sa treaca de la critici si investitii in garduri in fiecare tara, la securizarea granitelor si la actiuni care sa arate ca gindesc si nu se contreaza inutil in cadrul unor fenomene existente si in permamenta amplificare.

America s-a dezvoltat, primind, cu zeci de ani in urma, emigranti si refugiati, care nu stiau engleza, nu avea educatie, nu aveau o meserie, aveau un numar mare de copii in intretinere, aveau neveste care nu lucrasera vreodata, dar in final, acesti oameni au fost mobilizati la munca, au mers la scoli, au invatat limba si s-au integrat, crescindu-si copii utili pentru societate.

Problema este : De ce nu mai poate face capitalismul acest lucru? Oare il considera un mod de abordare socialist?

Oamenii trebuie sa inteleaga ambele sisteme si sa aleaga sa isi construiasca pe cel care ii avantajeaza, in mod democratic, sa aleaga sistemul care poate distribuii bogatia creata de popor, intr-un mod echitabil, sa aleaga traiul decent realizat prin munca si nu dezechilibrele….

Deocamdata, nimeni nu vorbeste de incapacitatea capitalismului de a manevra favorabil aceasta criza.

De ce? Este foarte clar, mai mult decit evident, ca se inceraca valorificarea crizei si nu rezolvarea ei favorabila.

Din nou venim la sistem si stabilitate……

Pacat, mare pacat de vietiile celor ce au murit in atentatele din Paris. Sa ne rugam pentru ei si linistea lor si sa intelegem modul cum trebuiesc tratati acesti refugiati si daca este posibil sa evitam ca acesti refugiati sa apara intr-un mod in care sa faca jocul politicienilor mizerabili vestici.

Este o rusine a vestului si a intregii umanitati, sa se vorbeasca de pace, stabilitate si comemorarea veteranilor de razboi, iar pe de alta parte sa se genereze conditiile crearii altuia, pe care nu il dorim nici unul dintre noi.

Adrian Cosereanu

Cu putin timp in urma, a inceput atacul aviatiei militare franceze in Siria, in zona centrala si estica a tarii, in capitala ISIS, Raqaa. Vin acum intrebari grele pentru francezi si vremuri si mai grele pentru comunitatea internationala, datorita fanatismului acestor dezaxati mental, care sint capabili de orice, care au fost personalizati de CIA si li s-a dat increderea ca pot face ce vor, pentru ca au acoperierea americanilor, sauditilor si evreilor.

War-USA-400x293

Nimeni nu mai poate face nimic acum, pentru ca Hollande trebuie sa dovedeasca in fata poporului francez, ca Franta a ramas ceea ce a fost dintotdeauna. Nu este usor.

Rusia nu este cu siguranta interesata de acea zona in care bombardeaza francezii, ci de zona vestica cu cele mai mari orase siriene si porturile la Mediterana, atacurile ruse fiind in procent de 85% in aceasta zona vestica.

Datorita acestor atacuri ruse din vestul si nord vestul Siriei, am vazut o stopare majora a refugiatilor sirieni si arabi in general, in migratia lor catre Europa, pentru ca acolo, la granita cu Turcia si in zona porturilor siriene care de fapt sint sub comanda Rusiei de peste 65 de ani, nimic nu poate misca deocamdata.

Rusia continua asaltul si lanseaza cel putin 60 de bombe zilnic asupra pozitiilor ISIS din zona vestica si nord vestica a Siriei. Rusia doreste sa detina in totalitate aceasta zona si Damascul, dupa care va prelua cu siguranta si zona pe care o bombardeaza Franta, dar sub o forma diplomatica care sa ii avantajeze.

Francezii si-au luat un mare risc in aceasta perioada, pentru ca exista realmente posibilitatea ca atacurile lor sa fie indreptate impotriva populatiei civile, ceea ce va crea reactie internationala.

Pe de alta parte, francezii nu pot merge foarte departe, pentru ca ei vor impinge efectivele ISIS catre nordul Siriei, ceea ce ar putea crea tensiuni cu Turcia si SUA, avind in vedere ca la nord de zona controlata de ISIS este o zona in totalitate kurda, iar armata kurda, pashmerga, este singura forta viabila a americanilor in lupta impotriva ISIS, o forta kurda care nu este echipata corespunzator de americani ci doar atit cit sa tina un control firav al teritoriului si sa braveze ca nu lasa ISIS sa inainteze.

Foarte putini cititori ai presei internationale au in vedere harta Siriei, care sint zonele ocupate de ISIS si de ce sint aceste zone la indemina lor, de ce distributia ISIS este sub forma unei caractite cu doua culoare de aprovizionare din Irak si la granite kurda si turca.

Este evident ca aceasta distributie a ISIS este foarte favorabila pentru americani, ei putind alimenta convoaiele ISIS din sud, dinspre Irak, unde americanii detin controlul si in acelasi timp pot controla impingerea de catre ISIS a populatiei din zona nordica a Siriei catre Turcia si Europa, pentru ca americanii sa isi realizeze planul de distrugere a Europei si de mentierea tensiunii in Turcia dar si finantarea guvernelor europene, ei fiind de multe ori surprinsi de atitudinea lui Erdogan in plan politic, el fiind foarte imprevizibil.

Intrebarea care se pune este: De ce Franta intervine acum, atit de tirziu? De ce Franta nu a coalizat cu Rusia si nu a intervenit pe linga America si NATO sa intre in coalitie cu armata rusa pentru eliminarea ISIS?

Daca “tamponul” militar kurd cade, care este situat intre ISIS la sud si granita de nord a Siriei, situatia devine exploziva si SUA poate proceda in acest fel cu perversitate, lasind kurzi sa piarda pentru a-l face pe Erdogan fericit si indreptind ISIS catre nord in directia republicilor musulmane ruse si de la granita rusa, ceea ce ar face ca o interventie rusa in Kurdistan sa fie iminenta.

Deci, Franta stia exact unde sint depozitele de armament ISIS, stia unde sint taberele de pregatire ale lor, stia unde sint efectivele militare ale lor si cu siguranta stia si ce armament detin de la americani si cit de mobili sint acesti teroristi.

De ce au asteptat francezi atita timp si ce credeau ca va aduce pozitiv acesti teroristi, prin temporizarea unei intereventii armate?

Cea mai interesanta pozitie va fi cea a Arabiei Saudite, care sint principalii furnizori ai ISIS de bani si material militar. Exista riscul major ca sauditii sa intervina pe linga americani in ideea ca avioanele militare americane sa bombardeze zona vestica a Siriei, unde se afla aviatia militara rusa, in contrapartida cu decuplarea sauditilor de la ajutorul dat ISIS in zona Raqaa. Este greu de crezut acest lucru, dar americanii sint disperati economic si banii sauditilor, multi dintre ei luati in avans, pot duce SUA la o greseala fatala.

Personal nu cred ca atacurile franceze se vor extinde ci Hollande va repurta o victorie si va defila cu ea, anuntind eliminarea celulelor ISIS, ceea ce este fara discutie o minciuna.

Nu era greu de ghicit faptul ca Franta va actiona, ea trimitind portavionul Charles de Gaulle in estul Mediteranei, acolo unde rusii controleaza militar zona, dar cu siguranta le vor permite francezilor sa atace cu avioanele lor zona centrala si estica a Sirie.

Rusii le vor permite francezilor si atacul ISIS in Irak, pentru a-si face viata lor mai usoara si a se concentra in directia Ucranei.

Daca Franta va avea in vedere eliminarea de la putere a lui Assad, Hollande va pierde totul si efortul lui va fi in zadar, ba mai mult, s-ar putea sa iasa de la Presedentie cu mult mai repede decit a  gindit el. Ar fi o greseala capitalala, chiar daca sint multi bani in acest joc, iar sauditii sint dispusi sa piarda pina la ultimul dolar, numai sa aiba acces la Mediterana pentru ca atit ei cit si qatarezii sa isi poata trage conductele de petrol catre sudul Europei, ceea ce este 100% imposibil, dar sauditii au pus in acest joc, impreuna cu qatarezii, peste 60 de miliarde de dolari pentru scoatrea de la putere a lui Assad de catre americani, insa pina in prezent, americanii i-a plimbat cu zaharelul.

Rusii nu spun nimic, iar Presedintele Putin stie de ce abordeaza acest eveniment sub aceasta forma. Evreii nu spun nici ei nimic, pentru ca trupele ruse sint chiar la granita cu ei si controleaza o zona pe care ar fi vrut ei sa o detina si sa finanteze conductele saudite si qatareze, ceea ce este total imposbil si cred ca evreii au inteles.

Francezii anunta pe toate canalele Media ca beneficiaza de informatii, legate de pozitionarea ISIS in Siria, de la serviciile de inteligenta americane…

Ce informatii le-au dat americanii si in ce masura aceste raiduri franceze sint un success, este o problema politica, dar, daca americanii stiau unde sint bazele principale ale ISIS, vine intrebarea: De ce bombardau in sudul tarii, unde sint citiva circari sustinatori ISIS???

Opinia internationala trebuie sa intrebe, de ce a existat aceasta atitudine duplicitara a americanilor si sa ii considere fara discutie complici la ceea ce s-a intimplat in Paris… De acolo trebuie sa inceapa analiza….

Serviciile de inteligenta americane si in special CIA, au agreat sa ofere francezilor “targeting packages”, dar exista posibilitatea reala ca francezii sa fie “bagati la inaintare” pentru crearea de noi conflicte in zona, pe care americani doresc sa le controleze…

Franta are aparate de zbor militare in Iordania si Emirate, in zona de est si sud est a Siriei, care ar putea fi folosite pentru a lovii ISIS si cele doua tentacule ale lor care sint caile de aprovizionare din Irak, dar vom vedea daca o va face, pentru ca ar face visul americanilor sa devina mult prea incert…

Exista posibilitatea ca un bombardament francez peste limitele acceptate de americani, impotriva ISIS, sa duca la un efect Pearl Harbour al islamistilor impotriva Americii care i-a tradat si atunci situatia devine din ce in ce mai complexa…

Francezilor nu li se permit erori, stiut fiind ca iranienii si rusii sint in partea vestica a Siriei, iar ei il vor mentine pe Assad in putere in Siria, chiar daca ar fi ca Siria sa se restringa la jumatate sau chiar mai putin, in zona vestica, unde sint cele mai importante obiective, Damasc, Latakia si Tartus…

Daca ne uitam pe mapa bombardamentelor ruse in Siria, ne dam seama ca aproape toate atacurile lor au fost destinate mentinerii in control a acestei zone vestice a Siriei, unde este clar pentru ISIS ca nu poate intervenii, indiferent de volumul de ajutor oferit de americani..

Va trimite Franta trupe terestre? Ar fi o greseala capitala a lui Hollande, pentru ca ar putea declansa un conflict major si fara finalitate pentru francezi, iar ocuparea zonei Raqaa ar cadea in responsabilitatea lor de a fi refacuta…

O alta intrebare foarte importanta ar fi : In cazul intetirii bombardamentului francez in zona Raqaa, ce se va intimpla daca ISIS se va deplasa spre sud, in Irak, prin cele doua culoare?

Vor dorii americanii sa permita aceasta retragere, dupa care sa reinceapa avansarea teroristilor sau vor transforma americanii Irakul in baza de pregatire a teroristilor, declarind o victorie de proportii a francezilor si lasindu-i pe francezi sa plece fericiti acasa?

Cineva va trebui sa isi faca bagajele si sa plece din Siria, indiferent de evolutie, iar tratativele de la Viena vor lua o alta turnura, Rusia neputind sa renunte sub nici o forma la vestul Siriei si nici la conducerea tarii de catre Assad.

Politica perversa, insa Rusia tace si stie de ce o face….. joaca pe fundul terenului, ca la tenis, asteptind greseala adversarului, care in nebunia declansata, poate aduce Presedintelui Putin avantaje majore pentru tara sa si economia rusa.

Adrian Cosereanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s