LUPTA ANTICORUPTIE NU ESTE SI PENTRU STRAINI

646x404

Lumeajustitiei face dezvaluiri din afacerea “Microsoft-EADS”. Lumea justitie da o lovitura uriasa prin publicarea numelor cetatenilor straini si a firmelor straine implicate in spagile din „Microsoft-EADS”.

Iata lista :

Wolfgang Horak – director general FSC Austria

Heinz Mazinger – director FSC Austria

Viktor Malinowski – director FSC Austria

Peter Hungler – director in Credit Suisse si Deutsche Bank

Markus Hellental – vicepresedinte EADS

Otto Single – angajat EADS

Siebert Burkhard – angajat EADS

Thomas Heintschel

Helmut Hugle – angajat EADS

Helmut Bar – angajat EADS

Gerald de Woot – angajat EADS

Volker Hagerkoeter – angajat EADS

Walter Spenser – consilier al ministrului, sef al Politiei Federale de Frontiera Germana

Frank Nagorschel – reprezentantul Bearing Point

Khalil Abi Chanin – cetatenie dubla romano-libaneza

Firmele straine implicate in circuitul spagii :

EADS

Fujitsu Siemens Computers

Microsoft

Gessa

Profinet

Zonko Overseas

Colina.

554986_pesok_plyaj_more_kamni_sledyi_palmyi_5708x3506_www-gde-fon-com

Cioloş are sarcina de la FMI sa nu faca nicio marire salariala

“Noi trebuie să devenim o ţară de români angajaţi la multinaţionalele din afară, o ţară de consum, să le cumpărăm numai lor produsele şi noi să ne distrugem economia, parchetele şi serviciile n-au altă treabă decât să urmărească oamenii de afaceri români de dimineaţa până seara, dar pe ăia străini nu-i iau niciodată.”

Eu sunt convins că România poate să mărească, dar nu suntem lăsaţi de afară s-o facem. Eu cred, cum cred mulţi în ţara asta, că totul este o parte a unui plan bine stabilit dinainte şi poate într-o zi ne va spune Victor Ponta de ce a plecat, poate tocmai pentru că ştia că i se pregăteşte ceva mult mai rău dacă se va agăţa de putere şi nu va pleca de acolo.

Vrem să ne mărim salariile, suntem parteneri europeni, ar trebui să avem nişte salarii decente, dar nu le avem, stăm la 200 de euro pe lună, FMI-ul ne spune că nu avem voie dintr-o dată să ne mărim salariile, n-avem voie nici să scădem taxele şi impozitele. Niciodată nu o să vedeţi oficialii marilor puteri că vin să ne critice de ce dăm noi firmelor străine kilometrul de autostradă de 4-5 ori mai mult ca preţ decât în alte state. Şi aici înseamnă că cineva ne ordonă!

Noi trebuie să devenim o ţară de români angajaţi la multinaţionalele din afară, o ţară de consum, să le cumpărăm numai lor produsele şi noi să ne distrugem economia, parchetele şi serviciile n-au altă treabă decât să urmărească oamenii de afaceri români de dimineaţa până seara, dar pe ăia străini nu-i iau niciodată. Şi atunci ce să cred eu din semnalele din afară? Că ne doresc binele cei din afară, când ambasadorii forţelor străine au fost mână în mână cu toţi liderii noştri politici, dar niciodată n-au venit să ne spună: Băi românilor, n-aveţi bani, sunteţi amărâți, dar daţi la companiile noastre atâţia şi atâţia bani, cât nu face!, că afară nu s-ar încheia niciodată un contract la asemenea preţuri.

Eu sunt convins că suntem ţinta unui război economic şi nu avem lideri politici suficient de puternici şi de români ca să poată să facă faţă unui asemenea asalt.

Dacă ne amintim ce spunea Băsescu, că trebuie reduse salariile și le-a redus, dar a dat un miliard și ceva la ministerul lui Udrea ca să se cheltuiască peste tot. De unde a învăţat modelul ăsta? Nu cumva de la FMI? Că FMI-ul cum face? Nu ne lasă pe noi să ne mărim salariile, dar nu ţipă când noi facem cheltuielile alea foarte mari către multinaţionalele care îi ţin pe ăia din FMI în funcţie. Deci vedeţi că nu sunt îngrijoraţi de puşculiţa noastră! Când e să cheltuim pentru firmele străine e bine ce facem, dar când e să ne mărim salariile:

Noi vrem de la guvernul Cioloş sau cine o veni să ne explice aceste ciudăţenii: de ce noi, românii plătim mai mult decât face și suntem mai săraci decât restul? Adică de ce suntem minţiţi? Să ne spună şi nouă adevărul în relaţiile astea cu FMI-ul şi alte organisme internaţionale. Dacă am avea conducători politici cu iubire de ţară ne-ar spune, dar nu ne spun. Nu ştiu cât îşi mai iubesc ţara dacă nu spun un adevăr.

Răzvan Savaliuc

[Poţi să măsori iubirea de ţară a celor care ne conduc] măsurând subvenţiile pe care le au fermierii români în comparaţie cu fermierii din Germania sau din Franţa, de exemplu. Sunt de patru ori mai mici şi sunt stabilite pe vremea când era comisar pentru agricultură domnul Cioloş!

E foarte frumos că discutăm, dar nu ţinem cont de cine este proprietarul acestei ţări! Vă amintesc că suntem în capitalism, nu într-o altă orânduire, şi că în capitalism proprietatea este principiul fundamental şi proprietarul este decidentul! Cine este proprietar decide ce vrea el! Degeaba ne adresăm statului român şi facem cursuri despre cât şi cui plătește statul român. Problema este că statul român nu mai este proprietarul acestei ţări! Proprietarul este străin şi face ce vrea el! Aşa e în capitalism! Nu e un reproş, nu e o critică. Aşa am învăţat, că în capitalism decide proprietarul. Spuneţi-mi şi mie vreun domeniu economic în care proprietar este un român! În România nu decid ăia care au monopol pe resurse, monopol pe bani, monopol pe bănci? Ăia decid! Ăia decid în România!

Mugur Isarescu, cel care se face portavocea FMI, a spus ca nu pot intra in 2016 ambele masuri, mariri salariale si relaxare fiscala, e vorba ori de una ori de cealalta. Ciolos are si el sarcina de la FMI sa nu faca nicio marire salariala.

a spus Ilie Serbanescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s