Guvernul tehnocratilor – o mega-cacealma

20079roundtable
Multor români sătui de politicianismul dîmbovițean le sună bine sintagma ”guvern de tehnocrați”, care promite oameni serioși, competenți, interesați doar de rezolvarea problemelor nației, nu și de gestionarea atentă a unor cariere politice. Din păcate, sunt toate șansele să asistăm nu atît la un hei-rup național, ci la o cacealma strict electorală, cu bătaie spre anul viitor.
Sună frumos, cum spuneam, ideea unui guvern format din profesioniști de excepție în domenii precum economia, dreptul, finanțele șamd. Frumos și seducător.
Aud diferiti indivizi evident lefegii ONG-isti sau de alta natura care-i trag tare cu economia de piata. Trebuie sa fi idiot sa crezi ca a fost vreodata in aceasta lume economie de piata. Capitalismul inseamna preturi cat mai mari pentru profit maxim, si cu monopol la nivel de CORPORATII.
_53288323_composite624

Globalizare, patriotism, manipulare

„Suntem parteneri NATO”! „Suntem cetăṭeni europeni”!
Ce ne mai place să ne fudulim cu asta. Ni s-a oferit tertipul perfect de a evita eticheta de „români”. Am scăpat de o povară. Mândri că nu mai suntem ce ne-a fost dat să fim, ṭanṭoṣi că putem defila la carnavalul lumii fără pene de coṭofană atârnându-ne, peiorativ, la rever.
Dezbăraṭi de anacronisme. Cine mai vorbeṣte azi de patriotism?! Reminiscenṭă comunistă. „Globalizare” este cuvântul momentului la târgul de prostii cu moṭ. Un fel de ghilotină pentru „naṭionalism”. A fi cum te vor scenariṣtii noului feng shui mondial de supravieṭuire, a fi trendy, a fi cool, înseamnă a fi atom liber într-o lume a dictatului fără ruṣine practicat de granzi. Prea multe molecule stabile, adică naṭiuni puternice, cu personalitate, greu de dezbinat sau de adus la consens, nu reprezintă deloc pentru dânṣii o opṭiune de digerat la masa negocierilor.
Până la urmă patriotismul este acel liant care poate asigura unei naṭiuni condiṭia de monolit. Condiṭia de „moleculă stabilă”. Între hotare săpate cu temeinicie de istorie, oameni de aceeaṣi limbă, cultură ṣi idealuri ar trebui, prin patriotism, să se unească, să se regrupeze, să tindă spre masa critică a unei identităṭi naṭionale indestructibile. Însă ei, granzii, nu au nevoie de aṣa ceva.
Cum se raportează, azi, România ṣi românii la patriotism? Dezamăgitor!
Se poate numi patriot un preṣedinte care îṣi îndeamnă medicii să-ṣi caute împlinirea în pribegie? Sau care încurajează grupuri mafiote să devalizeze, în interes personal, bugetul propriei ṭări?
Se pot numi patrioṭi acei ofiṭeri ai serviciilor secrete care, după ce au jurat credinṭă pe drapel, se pun în slujba intereselor egoiste ale altei naṭiuni fără a se înfiora de oroarea că astfel îṣi vasalizează propria ṭară?
Se pot numi patrioṭi acei procurori implacabili, instruiṭi, la ṣcoala spărgătorilor de celule naṭionale, în spiritul cinic, demolator ṣi lipsit de un minim internaṭionalism al scopului care scuză mijloacele? Să distrugi, sub pretextul luptei anticorupṭie, tot ce înseamnă industrie ṣi capital românesc, punând pe tavă, golul de umplut, corporaṭiilor străine, pe care nu le atingi nici măcar cu un dosar de crimă organizată, o fi dragoste de ṭară?
Se pot numi patrioṭi acei politicieni care dau fuga să-ṣi reclame ṣi defăimeze ṭara prin forurile reci, scrobite ṣi dispreṭuitoare de la Bruxelles ori Washington?
Ṣi pentru ca lipsa de patriotism a acestei pleve, ridicată de ocultele internaṭionale la cârma societăṭii româneṣti, să nu poată fi resimṭită de popor în toată amăreala ei, MANIPULAREA a fost avansată, în regim de urgenṭă, la rang de prioritate naṭională.
Manifestaṭiile de stradă ce au urmat autodafeului de la Colectiv au ridicat multe semne de întrebare.

1. Cum de o masă de oameni îndeobṣte pasivi, inerṭiali, nereceptivi la stimuli de turmă, se mobilizează deodată atât de eficient încât în 24 de ore cucereṣte ṭara ṣi răstoarnă guvernul? S-a mai întâmplat asta, aproape identic, la prezidenṭialele din 2014. De ambele dăṭi în favoarea aceluiaṣ politician (KJ), susṭinut de generalul Coldea, ṣi în defavoarea aceluiaṣ politician (VP), căzut în dizgraṭia respectivului general;
2. Cum de niṣte FB-iṣti eterogeni, neorganizaṭi, fără experienṭă în catalizarea acṭiunilor străzii, au putut planifica o înlănṭuire atât de complexă de miṣcări de protest, nu doar în ṭară ci ṣi în străinătate, cu precizări de zile, ore ṣi oraṣe, pentru perioada 04.11 – 01.12, cu un punct culminant, de „ne luăm ṭara înapoi”, stabilit pentru 1 Decembrie (aṣa cum rezultă din Desfăṣurătorul Protestelor prezentat de senatorul Ioan Ghiṣe)?
3. Cum de, la o manifestaṭie de protest având ca principală temă „corupṭia ucide”, liderul incontestabil al mafiei politice din ultimii 10 ani, Traian Băsescu, nu a fost deloc vizat de scandările ṣi lozincile demonstranṭilor? Cum nici binomul SRI – DNA, care i-a închis dosarul Flota ṣi care îl protejează pe faṭă de rigorile justiṭiei adevărate?
4. Nedumerirea în legătură cu ocultarea lui Traian Băsescu de către manifestanṭi este accentuată ṣi de prezenṭa în piaṭă, încă din data de 5 noiembrie, a galeriilor de fotbal. Cum bine ne amintim, la protestele din 2012 membrii acestor galerii au fost printre contestatarii cei mai vehemenṭi ai fostului preṣedinte. Ce să se fi intâmplat între timp cu ei de au devenit atât de îngăduitori cu TB? Să fi primit vreun ordin cu ce să ceară ṣi ce nu? Dacă da, de la cine?

5. Ṣi tot despre galerii: cine să le fi chemat în piaṭă? Prietenii victimelor de la Colectiv? Mă îndoiesc! Oamenii ăia nu aveau nevoie de ṭopăitori printre ei, care să le altereze mesajele ṣi să le discrediteze compasiunea faṭă de cei aflaṭi în suferinṭă. Se cunoaṣte, însă, de multă vreme, la ce stimuli sunt sensibile aceste grupări.
Coincidenṭe, coincidenṭe, coincidenṭe!
Coincidenṭe? Hai să fim serioṣi! Manipulare patentată!

Un cititor, mă critica zilele trecute pentru această opinie a mea privind manipularea Pieṭei Universităṭii de către profesioniṣti ai genului. Argumentul lui era următorul: „Cu totii cunoastem acesti tineri, fie ca ne sunt nepoti, frati, prieteni sau prieteni ai celor mentionati anterior. Din experienta noastra cu ei, din discutii, avem impresia ca ei sunt / pot sa fie manipulati? Eu, personal, nu am avut niciodata succes cu acestia incercand sa ii conving sa faca un lucru cu care ei nu erau de acord”.

Unele persoane, precum cititorul de mai sus, au impresia că manipularea cuiva presupune, neapărat, complicitatea acestuia cu manipulatorul. Greṣit. Poṭi fi absolut onest, de perfectă bună-credinṭă ṣi, totuṣi, să fii manipulat. Fără să-ṭi dai seama, fără să-ṭi descoperi, în principii sau în logica asumată, vreo fisură. Nu întâmplător se spune că cel mai uṣor de manipulat sunt inocenṭii. Tocmai pentru că aceṣtia refuză să se protejeze cu filtrele suspiciunii, ale bănuirii celuilalt de ceva ce ei nu sunt în stare să facă.
Un excelent exemplu de manipulare profesionistă a unor oameni de bună credinṭă ni-l furnizează evenimentele de decembrie 1989. Ultimul miting al lui Ceauṣescu, apoi canonadele cu teroriṣti au demonstrat în practică teorii despre psihologia mulṭimilor.

De ce s-o fi închis dosarul revoluṭiei? Nu cumva tocmai pentru că diversioniṣtii de ieri sunt părinṭii diversioniṣtilor de azi? A-i condamna pe părinṭi înseamnă ai inhiba pe fii. A-i face inapṭi să „salveze” naṭiunea atunci când aceasta stă la mâna soluṭiilor „neconvenṭionale”.
Globalizare, patriotism, manipulare. Iată trei cuvinte cheie din paleta unui vocabular ce încearcă a portretiza, succint, România anului 2015. Globalizare – pierdere de identitate, patriotism – desuetudine, manipulare – simulacru de democraṭie.

Restul e tăcere!

conteledesaintgermain.ro

Face cineva protest pentru asta?
Parlamentul a adoptat legea prin care băncile pot fi SALVATE de la faliment prin confiscarea depozitelor

Camera Deputaților a adoptat legea privind redresarea și rezoluția instituțiilor de credit și firmelor de investiții, care transpune integral Directiva 59 din 2014 (Bank Recovery and Resolution Directive – BRRD) și care prevede confiscarea depozitelor negarantate (bail-in-ul) pentru salvarea băncilor cu probleme.

Operațiunea ”Să punem gheara pe România” începe să se împotmolească. Concepută ca un soi de ”război-fulger”, se transformă într-un război de uzură, și timpul nu joacă în favoarea atacatorilor. Cine sunt combatanții? În primul rând, Bruxellesul-a se citi în special Germania- și grupurile lui de influență din România, din instituțiile statului și din ”societatea civilă”, și Washingtonul, care acționează, la fel ca și ceilalți, prin intermediul agenților săi de influență din aceleași instituții și din aceeași ”societate civilă”. Evident, serviciile secrete românești și străine sunt în avangardă. Ca de obicei.

A existat, fără îndoială, un plan, un scenariu minuțios întocmit, de înlăturare a lui Ponta de la Palatul Victoria. Era ”oaia neagră” a Partidului Popular European, care, după evenimentele din vara lui 2012, i-a vrut pielea cu orice preț. PPE este artizanul ruperii USL. Prin folosirea lui Antonescu, via Adina Vălean. Practic, Antonescu s-a mutat la Bruxelles, după ruperea PNL de ALDE, și trecerea partidului în rândurile PPE. Adina Vălean a fost răsplătită cu postul de vicepreședinte al Parlamentului European. Cu titlu de inventar, se vorbește și de o motivație bănească, venită de la același PPE, către Antonescu. Dar salariul Adinei Vălean e mai mult decât ”motivant”.

De ce era necesară dezertarea liberalilor? Pentru că PPE risca să piardă puterea la Bruxelles, pe fondul nemulțumirilor cetățenilor europeni. PPE a pierdut multe locuri în PE. Stânga ”domesticită” câștigase teren, iar 1 din 4 deputați europeni sunt acum anti-sistem, de la extrema stângă la cea dreaptă. Iar PSD, care dădea 16 euro-deputați, avea ceva de zis în formarea noii Comisii Europene.

Există o complicitate între PPE și PSE, mai ales prin aranjamentele făcute de Daul și de Schulz. Schulz nu s-a înțeles cu Ponta, asta e clar. Sunt multe argumente în favoarea acestei afirmații. Oricum, PSE nu a susținut PSD în multe ocazii, trecând în tabăra contestatarilor lui din PPE. Iar în ultima vreme relațiile PSD, respectiv ale lui Ponta, cu structurile PSE de la Bruxelles au fost ca și inexistente.

Cum spuneam, Bruxellesul-care se identifică acum, mai mult ca niciodată, cu PPE-a vrut să scape de Ponta cu orice preț. Soluția cu Cioloș premier era una de compromis, care ar fi putut ajuta la degajarea unui soi de consens, exprimat printr-un ”guvern de uniune națională” Probabil că Ponta negocia deja o ieșire onorabilă din scenă. Pierzând conducerea PSD-alt episod rămas în ceață-nu putea lupta de unul singur, și în plan intern, și în plan extern. Tragedia din clubul ”Colectiv” a schimbat datele problemei, accelerând căderea lui. Iar demonstrațiile de stradă, cu cerințele lor, au complicat lucrurile în plan politic.

Cei care au profitat de pe urma mormanului de cadavre, pentru a da un alt sens schimbării de putere programată de Bruxelles, s-au bucurat degeaba. ”Clasa politică”, după un scurt moment de buimăceală, începe să se dezmeticească, și organizează rezistența, cu sabia amenințărilor străzii deasupra capului. Ceea ce părea un galop de sănătate pentru Cioloș, în formarea guvernului, devine un soi de marș prin deșert. Putem discuta și de ce. Rezumând, democrația nu-și are sens fără partide politice, fără instituții, precum Parlamentul, și fără legitimarea prin alegeri. Fără să mai vorbim de faptul că nu există fără suveranitatea națională.

Este și un alt aspect, pe care cei ce au încercat să rupă acel consens privind administrarea puterii până la viitoarele alegeri, nu l-au luat în calcul: reacția americanilor. Poate americanii au acceptat o înlocuire de premier, dar nu și-au închipuit amploarea schimbărilor pe care vor să le facă noii veniți la masa puterii. Schimbări care le afectează interesele, în România și în zonă. De data asta au ales o cale mai discretă de a-și manifesta nemulțumirea. Americanii fac astfel încât misiunea lui Cioloș să fie cât mai complicată, iar programul lui să nu fie cel al ”străzii”, ci acela care le convine lor. Cum îi complică viața? De exemplu dând pe ”surse” liste de posibili miniștri, care sugerează preluarea României de către multinaționale, transformarea ei într-un soi de vacă de muls a unor întreprinderi capitaliste vorace, puse doar pe exploatarea românilor, care scot banii munciți de ei din țară. La fel, pentru mobilizarea politicienilor, se lansează nume precum cel al Laurei Ștefan, ”experta” în anti-corupție. Iar insistența cu care sunt scoase în față numele unor români care se afirmă în birocrația Uniunii are rolul de a arăta cu degetul spre ”culpabili”.

Și, ce coincidență, ieri s-a dat sentința într-un proces care trenează de peste un deceniu, proces care-l implică pe Iohannis. Ca urmare a sentinței el pierde una dintre celebrele lui case. Pentru că la dobândirea ei s-ar fi comis fals în acte, sau pe aici. Un avertisment mai clar și mai direct nici nu se putea. Dar nu doar Iohannis a primit un cartonaș galben, ci și SRI, prin dezvăluirile lui Bica despre Coldea, făcute ieri în depoziția sa în fața instanței. Iar băsescu va avea tot timpul să regrete că a tras de coadă tigrul american, cu acuzele lui din ultima săptămână, care i-ar fi permis, se gândea el, să revină în jocurile de putere, în tabăra Bruxellesului, de data asta. Că tot vrea el în PPE cu PMP.

Intrarea americanilor în acest joc le strică multora aranjamentele. Guvernul Cioloș se va naște extrem de greu, mulți dintre cei invitați să facă parte din el vor declina oferta, alungați tocmai de imaginea care i s-a construit încă dinainte de a se naște. Sprijinul parlamentar-esențial, dragi tineri frumoși, liberi, și proști!-este fragil, și Cioloș va trebui să negocieze orice nimic pe care vrea să-l treacă prin Parlament. Un astfel de guvern nu are cum fi performant. De fapt, nu are cum fi, pur și simplu. Vom avea un an pierdut-2016-cu deteriorarea situației economice, și cu inevitabile tensiuni sociale, un an electoral, în care confruntarea va fi mai aprigă ca oricând. Una peste alta, belele în Paradisul de dreapta, pe care ni-l promiteau cei care credeau că pot conduce România fără popor, și împotriva lui.Nu pot. Vor afla repede și cât îi costă prostiile pe care le-au făcut…

constantingheorghe.blogspot.ro

În România nu este comunism. Este un regim fascist neoliberal impus de americani, similar celor din Chile (regimul Pinochet) şi alte ţări sud-americane, instaurate de CIA prin lovitură de stat. Asta am trăit 25 de ani, nici vorbă de comunism.

Democrația directă este o mare țeapă. Vor să vândă această utopie sub forma guvernării cu tehnocrați. Cei care fac propagandă meritocrației și democrației directe spun că desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de premier este un prim pas spre democrația directă. Am impresia că e lucrătură din afară pe filiera servicii/ONG-uri.

Iohannis este strâns cu uşa, pentru a fi şi mai obedient cu stăpânii. Metodă masonică străveche. IOHANNIS A FOST NUMIT GUVERNATORUL ROMÂNIEI, TOCMAI PENTRU CĂ ESTE ŞANTAJABIL!!! Asta e valabil pentru toţi politicienii cu funcţii importante în stat. DACĂ NU AR FI ŞANTAJABILI NU AR AJUNGE NICIODATĂ ÎN FUNCŢIILE ALEA! Toţi politicienii au dosare lăsate în suspensie, pentru a fi şantajaţi cu ele, atunci când e cazul. La fel este şi în cazul lui Iohannis.
Camarazii săi sunt atât de disperaţi, încât credinţa lui Iohannis nu li se pare de ajuns. Ei vor să fie siguri că au slugi totale. Miza este foarte mare, pentru că totul este planificat în perspectiva unui război cu Rusia.

De la Dan Tănăsescu

Vreau sa vad DNA ca ia la control ONG-urile lui ‪#Soros‬. Sa vedem si noi cum spala bani golanii astia. Sa vedem si noi escrocheriile lui Liviu Mihaiu‬ in Delta Dunarii, si restul mizeriilor. Ce fac baietii astia cu milioane de euro pe an? Societatea Academica Romana, condusa de vaca Mungiu, nu a produs in 25 de ani un studiu romanesc, istoric, filosofic. De ce trebuie sa existe institutii fantoma si ONG-uri care spala bani, cu angajati care au peste 3000 de euro pe luna salariu, care au consiliat toate guvernele din ultimii 25 de ani si care, pe baza ideilor lor si pe baza doctrinei lor economice – neoliberalismul – au spoliat poporul, au indobitocit masele, au depopulat tara, au creat aceasta mentalitate de supus iobag in fata stapanirii, cu complexe de inferioritate in fata Vestului, au taiat continuitatea istorica a formarii mentalitatii romanesti. Acesti asasini trebuie ridicati de DNA. Niciun studiu istoric, cultural sau teologic nu a aparut in ultimii 25 de ani in aceasta tara. Avem intelectuali?! Pardon! Avem mercenari ai spiritului, sugaci ai marelui capital care a distrus spiritul producator al tarii, lipitori pe marile fonduri speculative ale lumii pentru inabusirea oricarei sanse de renastere a capitalului national. Cu ei se incepe anticoruptia adevarata.

Autor: Ilie Catrinoiu

Pentru a intelege modul in care un candidat fara sanse reale ajunge presedintele unei tari unde el intotdeauna a fost si va ramane strain (pentru ca asa simte si asa vrea) va trebui sa incercam sa abordam problematica din unghiuri diferite si pe paliere temporale diferite.

Sa incepem cu istoria ultimilor 14 ani de cand particip la procesel electorale fie ca activist politic, fie ca membru sa presedinte al sectiei de votare, fie ca observator al centralizarii rezultatelor.

In 2004, Adrian Nastase si ulterior Mircea Geoana in 2009, castiga detasat impotriva celuilalt favorit al cursei prezidentiale cu o diferenta mare de voturi. Apoi, in cele doua saptamani ramase pana la finala, se procedeaza exact la fel: o importanat parte a massmediei incepe un delir iar candidatul cu cele mai mari sanse este prezentat drept SATANA pentru ca prin comparatie looserul sa fie “umflat”.Firea romanului este una extrem de temperamentala si nu se putea sa nu fie manipulat cu usurinta. Pe baza propriilor sale emotii, emotii ce genereaza o mare cantitate de energie, energie ce este transmisa si retransmisa si de ceilalti oameni din jurul nostru.

Trebuie sa intelegem ca RATIUNEA PENTRU CARE SERVICIILE DE INFORMATII EXISTA nu este ca ele sa depisteze niscavai inamici.Astazi, toate serviciile de informatii sunt pentru ca STAPANIREA (conducerea, managementul, etc) sa aiba OCHI SI URECHI PESTE TOT si sa isi PROTEJEZE PERPETUAREA la PUTERE.

O operatiune a serviciilor secrete considerata DE SUCCES este cea in care se obtine efectul scontat dar fara ca nimeni sa se prinda. Fara ca nimeni sa intuiasca exact cauza si motivul real al desfasurarii actiunii.

Si acum sa trecem in concret.PDL este un partid creat si conceput dupa model american, cu sprijin nemijlocit american. Nu mai are rost sa vorbim de tradare.Membrii PDL sunt loiali si din cauza ca simt o protectie aproapoe divina de la Washington. Iar Washington se poarta extrem de generos cu tradatorii.Ii stimuleaza si-i ocrotesc ca astfel tradarea sa devina o oportunitate.Ajunsi aici ar fi bine sa facem diferenta intre vorbitorii de limba romana si romanii cu inima si sufletul care au si vor muri bucurosi pentru tara llor.Pentru care natiunea de patrie mai inseamna ceva.

Dupa 10 ani de guvernare basista, in care politicile neoconservatoare si neoliberale de la Washington au facut din poporul roman un experiment sangeros pentru care vinovatii ar trebui candva sa platesca, era evident, si dupa votul din 2012 iulie si decembrie ca PDLul si-a epuizat capacitatea de a aduce voturi.

De aceea BASESCU a facut prima miscare inteligenta.El stiind ca este perceput drept SATANA s-a distantat de PDL pentru ca astfel partidul sa poata supravietui.A fost o sceneta penibila prin care KIORETE isi lua adio de la PDL.CAre tata se desparte de copiii sai cu bucurie? Sau definitiv?

Apoi BASESCU, influentat de adorata sa pe viata ELENA UDREA a creat PMP, pentru a cuantifica exact bazinul sau electoral.

MONICA MACOVEI, o procuroare betiva din fostul regim comunist, reuseste performanta de a obtine sprijin financiar si cu o campanie destul de bine facuta ANTISISTEM (dar SISTEMUL era si EA) reuseste sa mai adune niste voturi mai ales de la tineretul pretins educat (dar needucat politic si informativ).

CIOLANIS are un avansat retard, si veti vedea efectele acestu retard mai tarziu, este un prost vorbitor de limba romana, este familist doar ca imagine caci romanii au incredere mai multa in cel care are copii si familie decat in cei care nu au, si are mari probleme cu dobandirea averii.

Mai multe in articol

http://www.thinkagain.ro/explicarea-inexplicabilei-victorii/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s