Prosteala de proportii, cu „tehnocrati” in loc de politicieni

ciolos 1

Fara discutie ca Iohannis a cistigat, a stabilizat saracia si a creat incredere in clasa politica infractoare,deci i a stabilizat capitalismul fara sa faca nimic pentru a arata ceva pozitiv in modul de viata al oamenilor. O sa ma intrebati: Cine crede in ei? Pai, Iohannis, Parlamentul si „Piata”, ca doar asta este Romania…
Daca Ciolos ar trebui sa fie Prim Ministru, ar trebui intrebat taranul roman, care se duce la piata sa cumpere rosii de la turci, varza de la belgieni, ceapa de la olandezi, gaini de la greci si asa mai departe. Acest taran a ajuns, in timp ce Ciolos il reprezenta la Bruxelles, sa isi sape pamintul cu sapa rupta si cu animale de povara. Asta in timp ce Ciolos agreea cu reparititia Fondului de Coeziune pentru Agricultura in UE. Sint multe de spus aici si as dori sa fac o prezentare scurta in continuare.

Am sa evit sa fac referire la unchiul lui Ciolos, „seniorul” ofiter SRI, Virgil Ardelean, denumit si Vulpea, care a stat la baza ascensiunii lui Ciolos si am sa ma refer la cit de politician si cit de tehnocrat este el si ce s-a intimplat la Bruxelles in perioada cind el a activat acolo, cita personalitate a avut el in a promova Romania si agricultura tarii noastre, ce a facut pentru ca fondurile structurale din UE pentru agricultura sa ajunga in Romania si cum a privit frauda cit timp a fost in trupa de „specialisti” agrari ai UE.

Nu voi discuta aici nici de „prosperitatea” adusa de Ciolos la agricultura cind a fost Ministru Agriculturii in guvernul Tariceanu (2007 – 2008).                                                                  
In Noiembrie 2009, acest „tehnocrat” Ciolos ,a fost nominalizat de catre Presedintele Comisiei Europene, Barroso, o alta hahalera „tehnocrata”, pe functia de Comisar pentru Agricultura al UE, post detinut din 2010, pina in Noiembrie 2014, perioada in care Ciolos a fost platit de contribuabilii romani pentru a ancora agricultura romaneasca la UE… si vom vedea cum a facuto.
In perioada cind Ciolos a fost Comisar Agricol la UE si pina in 2012, in timp ce se discuta de acest fond de coeziune pentru agricultura si dispersarea lui pe tari, functie de potentialul agricol, Regina Angliei a beneficiat de o subventie de peste 7 milioane de lire engleze (peste 10 milioane de euro) pentru gradinile ei de zarzavaturi de la Sandringham, pentru ca saraca de ea nu avea bani si avea nevoie de fonduri nerambursabile ca sa manince sanatos…

Asta se intimpla in timp ce agricultura romaneasca disparea dupa harta agricola a Europei si romanii mincau legume si fructe din tari fara potentialul nostru agricol, dar cu fonduri distribuite cu stiinta lui Ciolos.
Pe linga Regina, care a mai primit, atit ea cit si parte din familia regala, subventii pentru agricultura sub obladuirea lui Ciolos, alti praduitori, chiar de linga Ciolos, din Parlamentul European au avut parte de subventii pentru agricultura.

Ministrul Pentru Piscicultura, Richard Benyon, care a primit subventii nerambursabile pentru ferma lui de familie, in valoare de 211.000 de lire engleze…., bani care puteau utila patru comune din Romania cu echipament agricol performant, dar Ciolos a acceptat alta varianta si nu a spus nimic, pentru a-si pastra postul si a fi platit de UE si contribuabilii romani… De aceea ma indoiesc ca un “tehnocrat” ca Ciolos, care a fost platit de conationalii lui pentru a-i reprezenta iar el i-a tradat, va fi in stare sa faca ceva ca Prim Ministru, platit de aceasi oameni de care nu a avut niciodata respect, dar vrea sa le conduca destinele economice…

Uitati-va  mai jos pe cine subventioneaza Comisia Agrara a UE. Asta in conditiile in care Ciolos si acolitii lui de la Bruxelles, nu spun niciodata nimic, iar acest Ciolos nu stie sa foloseasca informatiile pentru a-si favoriza tara si agricultura romaneasca. Asta este tehnocrat sau politician pervers si mincinos, un tradator de tara, pentru ca a primit bani de la contribuabili, care includ si amaritii de tarani care lucreaza pe cimp, in conditii grele…
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/5852319/EU-farm-subsidies-paid-to-big-business.html
Nu putem spune in mod direct ca Ciolos a fost vinovat de aceste actiuni, dar stia si tacea, deci era in gasca de la Bruxelles. In al doilea rind, stia toate matrapazlicurile de la Breuxelles si cu siguranta stia saracia in care se afla agricultura romaneasca, dar nu facea nimic…
Eu l-as intreba pe Ciolos, daca este multumit cu statisticile de mai jos, eliberate chiar de UE, lagate de agricultura Romanie, de faptul ca am ajuns sa cumparam (importam din alte tari)  mai multe produse agricole decit producem, ca avem cote infime la productia de lapte, la carnea de porc si oua, dar avem cifre ingrijoratoare la horticultura, acolo unde este „tehnocratul” Ciolos specialist.

Astea sint cifre care ar trebui sa arate realitatea unei tari cu un potential agricol major, draga Ciolos?
Pentru asta a lucrat Ciolos la Bruxelles si a fost platit de poporul roman? Asta a insemnat pentru Ciolos sa isi cunosca potentialul agricol al tarii si sa dovedeasca ca este patriot?
Ciolos este politician pervers si tradator de tara si Iohannis mincinos si fara cunostiinte dar cu tupeu, iar cifrele si starea agriculturii romanesti, spun totul de la sine.

Deci, Romania nu are nevoie de asa un sforar si manevrant, legat ombilical de sistemele de distrugere economica si agricola a tarii, dictate de la Bruxelles.
Ce masuri de relansare economica poate lua Ciolos in economia romaneasca, daca el a avut aceste performante pe parcursul atitor ani la Bruxelles in calitate de Comisar pe Agricultura al UE, primind salariu si facind nimic?
http://ec.europa.eu/agriculture/statistics/factsheets/pdf/ro_en.pdf
Mi-ar place ca romanii sa il intrebe pe Ciolos, legat de platile directe pe hectar in cadrul CAP(Common Agriculture Policy), alocate tarilor din UE, de catre Comisia Europeana.. Este multumit Ciolos de modul in care este finantata agricultura romaneasca, fata de zone agricole ale Europei, care in mod normal nu au nici pe departe un potential apropiat de potentialul agricol al Romaniei.

De ce aceasta Uniune si liderii de atunci, cum este si cazul lui Ciolos, nu au gasit de cuvinta sa investeasca in agricultura romaneasca, pentru a alimenta cu produse agricole alte tari ale UE ?
Asta este o parte a calitatilor „tehnocratului” Ciolos care de departe actioneaza ca un politician pervers, slujitor al Portii UE si fara nici o legatura cu interesul national…..
Acum, pentru ca a fost o sluga supusa celor din UE, chiar ca merita promovat la nivel de Prim Ministru…..
Ce zic tinerii romanii si „reprezentantii” Pietei Univesitatii ?

Adrian Coșereanu 

Am urmarit la Realitatea TV, o intilnire intre un reporter bufon, Bogdan Rares, cu fata de parastas si pauze mari intre cuvinte, pentru a ne intra bine in cap ceea ce spune, si un grup de tineri care au reprezentat “Piata”, ca si cum acesta este punctul cel mai nevralgic al societatii romanesti, la intilnirea cu Iohannis la Cotoceni.
Vazindu-i in actiune pe acesti tineri, mi-am dat sama ca ei nu stiu nici ce inseamna saracia, nici frustrarile, nici capitalismul in viziuna tinarului plecat de acasa, nici oameni care muncesc si nu isi pot hranii copii sau sa ii trimita la o scoala la oras, nici… de ce s-a ajuns aici.
Urmarindu-i cu atentie si dorind sa le dau un rating, ma gindeam la canadieni. Ei au citeva echipe de hochei angrenate in NHL, liga de hochei nord americana, fara discutie, cel mai puternic campionat de hochei la nivel mondial.

Acesti canadieni, care iubesc hocheiul de cind pleaca de la maternitate sau poate chiar mai mult decit iubesc romanii fotbalul, nu au mai cistigat Stanley Cup de aproximativ 30 de ani si nici nu au vreo sansa sa o cistige vrodata, dar… in aceasta superliga de hochei, activeaza o serie de echipe americane, ele cistigind cupa mereu, iar in loturile lor sint in proporie de peste 85% jucatori canadieni, asa cum in occident sint doctori, ingineri si specialisti romani, iar la noi in tara nu putem prin vocea celor ramasi, sa cerem sa se construiasca un spital, o fabrica sau un complex industrial serios.

Acesti canadieni spun in fiecare an, la inceputul campionatului, ca vor cistiga cupa, dar eu nu cred ca voi traii aici sa prind acest eveniment. Asta se intimpla si in societatea romaneasca, cind la perioade nedeterminate de timp, se pare ca romanii vor cistiga in lupta cu promotorii unui sistem capitalist vestic ucigator. Cu toate acestea, in nici un oras din America nu sint mai multi spectatori si nu se dau mai multi bani si sponsorizari pentru o echipa de hochei asa cum se intimpla la Toronto, care are o echipa de hochei, Maple Leafs, fara nici o calitate sau speranta,
lumea neintelegind unde merg acesti bani si de ce un oras asa de mare nu are niciodata o echipa de hochei si traiesc numai din promisiuni, iar valorile pe care le creaza, pleaca in America. Asta se intimpla in Romania…. Dar canadienii uita repede si trec la hamburgeri si bere si le trec nervii…

Revin la acesti tineri si discutiile lor, fara sa ii critic, dar simtind necesar, pentru ultima oara, findca ca nu voi mai comenta evenimentele actuale din Romania, dorinta de a le oferii o opinie.
Prezentarea lor in studioul Realitatii TV, de catre circarul Bogdan Rares, a fost facuta pentru ca noi sa stim ca discutam cu niste tineri intelectuali, ceea ce pina la un punct nu este rau.

Aproximati intreaga suflare de tineri din studio, erau fie americanizati, adica angrenati in diverse fundatii americane care activeaza in Romania, fie scoliti pe la americani si cu galoane mai mari decit umerii lor. Nimic rau in asta, pina la un punct, dar de romani cine discuta?

Am vazut „revolutionare” imbracate ca pe Fifth Ave., de parca eram prezent la o parada a modei de nivel ridicat, ceea ce nu este rau, dar tinerii romani din tara parca nu ar avea bani sa arate asa.

Au inceput sa isi spuna oful fiecare dintre ei, dar nici unul nu discuta de Romania, ci de cum trebuie sa ne modificam fiecare dintre noi, cit de necesara este clasa politica, altii spuneau ca nu este necesara, cit de bine este sa incepem o conciliere la nivel national, cita filozofie trebuie sa existe in abordarile cu guvernul si presedentia, cit de mult se implica sau doreste sa se implice Iohannis in viata noastra, a romanilor, cite programe de inlaturarea coruptiei trebuiesc implementate, iar in final, a fost preluat via Skype, un asa zis politician roman din Germania, care ne spunea si el despre necesitatea de a lua in consideratie serios colaborarea cu Germania, cit de bine gindesc nemtii, cit de mult bine ne vor si cit de interesanta ar fi o colaborare politica cu ei prin intermediul lui…

Am asteptat sa vad daca se vorbeste si de romani sau a fost doar o prezentare a fundatiilor care activeaza in Romania si a titlurilor obtinute de niste tineri in America si in vest. A fost una dintre cele mai mari deceptii pe care le-am avut in ultima perioada legat de o potentiala refacere a Romaniei.
Nimeni nu a discutat agresiv de Romania, nimeni nu a spus de taranul care este in saracie lucie si foloseste crengi de copaci in loc de baston, „alergind” dupa doua gaini prin curte si uitindu-se la ele ca la ochii din cap pentru ca ii aduc 2-3 oua pe zi, nimeni nu a spus de pensiile taranilor si muncitorilor, care practic ii duc sa se incalzeasca la iarna, ca in fiecare iarna, la surcele si ziare vechi, nimeni nu a spus de sansa copilului de la tara si nu a celui pe care parintii il trimit la Washington sa studieze pe bani cistigati cu „greu”, nimeni nu a spus de valoarea adaugata(aproape de zero) a produselor romanesti realizate in tara, nimeni nu a intrebat de fabricile darimate si in ruina din intreaga tara si orasele muncitoresti de odinioara, in care inginerii au fost avansati ca sales representatives la chioscuri, nimeni nua  intrebat de fabricile cumparate de “cineva” si care sint in ruina asteptind sa fie vindute, nimeni nua  intrebat de spatiile comerciale si rezidentiale din toate orasele, care sint fara stapin si se asteapta spaga pentru ca ele sa isi recunoasca stapinul, in timp ce tinerii locuiesc cu parintii, nimeni nu a spus de un sistem educational in care profesorii sint afaceristi iar bacalaureatul a devenit pentru multi tineri romani, teza de doctorat, nimeni nu a spus ceva legat de calitatea serviciilor medicale, chiar daca spitalele sint numarate pe degete, nimeni nu a spus de copilul de taran, care a fost fundatia inteligentei romanesti si care acum nu mai are bani de autobuz sa ajunga la oras ci numai sa faca o cerere sa plece la cules de capsuni, nimeni nu a spus de sansa tinerilor care termina liceul si nu au nici o sansa de a muncii intr-un mediu constructive-evolutiv pentru viitorul lor, nimeni nu a spus ceva despre parintii lor care se chinuie sa ii sustina, pentru ca… poate parintii acestor tineri nu se chinuie, dupa cum parea, nimeni nu spus despre dorinta protestatarilor de a vedea circuitul banilor in economie, la toate nivelele si modul cum ei au intrat si au iesit din tara, nimeni nu a spus ceva legat de padurile distruse ale Romanei si impactul ecologic asupra populatiei, nimeni nu a spus ca fara energie, tara nu are cum sa aiba o economie, nimeni nu a spus despre cum se fac finantari si de ce bancile nu ofera tinerilor bani pentru a demara propriile lor afaceri, nimeni nu a intrebat de ce in capitalismul romanesc nu exista Legea Falimentului Personal, nimeni nu a spus de ce se da spaga in societatea romanesca si nu de ce se ia, pentru ca asta o stim cu totii..
Nimeni nu a spus ca tinerii nu doresc autoritate, nu o respecta si nu doresc sa isi formeze autoritate din rindul lor… De ce?

Cum se pot exprima ei, in cadrul unei crize de autoritate, atunci cind sint chemati la ordin de Iohannis? Pai, am vazut cum au raspuns chemarilor lui Iohannis si vom vedea in continuare rezultatele. Am fost uimt sa vad ca la intilnire au fost numai reprezentanti de fundatii si numai tineri, dar ma asteptam sa vad tineri din fabrici, someri, studenti datori, tarani cu gradinile in paragina, femei si copii victime ale actelor medicale iresponsabile, pensionari care nu mai au posibilitatea sa isi procure medicamentele, oameni care nu isi mai pot plati intretimerea la apartamentele in care locuiesc…. si altii.
Acestia unde sint? Am inceput sa fiu „mindru” ca sint parte a unui neam de „fudationisti” cu mari legaturi cu lumea „capitalului” si „regii” neincoronati ai acestui capital, ca Soros si altii.

Am inceput sa fiu „mindru” vazind fetite de peste 25 de ani, venind de la fundatiile capitaliste, care vorbesc de facebook si de tinerii frumosi din “Piata”, dar care cu siguranta nu au vazut tara decit pe litoral si in citeva statiuni in afara Bucurestiului…

Ce parodie, pusa in scena de Media jewromaneasca….
Am inceput sa ma intreb, „mindru” fiind de ce vad pe sticla, cu ce se ocupa aceste fundatii, in afara de racolarea valorilor si trimiterea lor afara si a schimbului de informatii „utile” pentru cei ce ii platesc, care este un mare sentiment „patriotic” ce nu a fost amintit de mascariciul de Bogdan Rares, de frica sa nu piarda „gogoasa” de la postul de televiziune…
As fi vrut sa aud pe tineri, care ar fi ponderea intre fundatiile care au potopit Romania si unitatile economice productive si cum pot aceste fundatii sa ajute aparitia acestor unitati economice romanesti si nu sa institutionalizeze pomana catre un popor credul in avantajul moliilor ca Soros?
Cite mici unitati economice au creat aceste fundatii la care sint ancorati tinerii din emisiunea lui Bogdan Rares?  Cite unelte au dus aceste fundatii taranilor, cite seminte si cite cursuri de pregatire au derulat aceste fundatii cu taranii romani, pentru ca ei sa isi mareasca productia si evident nivelul de trai? In cite scoli au creat aceste fundatii programe “afterschool” pentru meditatii in diferite domenii? Cite scoli din mediul rural au fost construite de aceste fundatii? Citi profesori au fost subventionati de aceste fundatii, pentru a merge si preda in mediul rural?
Dar, avem fundatii si ONG… Sa ne angajeze Soros pe toti la fundatiile lui, daca sint atit de eficiente economic si pot aduce prosperitatea unei natiuni !
Nu voi mai scrie prea des despre ce se intimpla in Romania, pentru ca am avut un gust amar legat de aceste intilniri ale tinerilor cu Media si oficialitatile. Conducerea de servitori a Romanei a creat diviziunea necesara lor in rindul populatiei romane, necesara pentru linistea sistemului capitalist din Romania si crearea unei mase de sclavi.
Cei care au fost in emisiunea raspindacului Bogdan Rares nu sint, in opinia mea, tinerii romani reali ci aceia pe care a vrut el si gasca lui sa ni-i arate, pentru a eroda orice sentiment al frustrarii tinerilor reali. Ce urmeaza si ce va pune la cale capitalismul roman? O disputa chiar intre tineri, o ura intre tineri ca va aduce cistig celor ce o vor regiza. Cei de virsta mea vom ramine pe margine uimiti de modul cum sint manipulati acesti tineri…..
Pacat, pacat, pacat de faptul ca sint obligat sa trec de la ceea ce spun mereu generatiei mele si anume ca traim asa cum meritam, la a spune tinerilor romani ca acest lucru este valabil si pentru ei….. Sper sa ma insel si tineri reali, agresivi in dorinta lor de a-si construii o societate a lor, sa iasa in fata, chiar daca vor trebui sa o faca altfel decit in mod tolerant asa cum s-a intimplat in aceste zile….

Saraca tara bogata……

Adrian Coșereanu 

Tinerii din orasele mari, in special Bucuresti, au un dispret profund fata de clasa muncitoare si, in veci, cel putin de aici inainte nu o sa vezi tineri dornici sa munceasca. Eu cam sunt satul de tinerii „artisti” si „softisti”, care „misca tara” si ” ne dau speranta”. Astea sunt niste clisee tembele. Un asa-zis artist castiga 2-3 mii de euro pe luna, lejer, ceea ce la nivel de Romania este enorm. Si nu-i pasa deloc de tara, ci doar de contul din banca, de bolidul ce il conduce si de vila in care sta. La primul cec gras se va vinde si va canta in campania electorala a unui politician executabil.

Un gând despre &8222;Prosteala de proportii, cu „tehnocrati” in loc de politicieni&8221;

 1. 1.
  – Senatorul Ioan Ghişe aruncă în aer protestele „Străzii”:
  „A fost o tentativă de lovitură de stat, dejucată de demisia lui Victor Ponta”
  http://bit.ly/1kPtFKE

  – SENZAŢIONAL: Un documentar aruncă în aer „Revoluţia Colectiv”
  Pe net exista din prima zi un desfăşurător al protestelor până în decembrie
  http://bit.ly/1ks3z0N

  2.
  – Un guvern de tehnocrați este de fapt un guvern politic
  http://bit.ly/20JSicP

  – Să vină prietenii mei elefanții, pardon, tehnocrații!
  http://bit.ly/1kJA0qY

  – Remember: cum voia Dacian Cioloș să interzică olivierele în restaurante
  http://bit.ly/1knUtCf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s