Cizma asupritoare a SUA și UE

index

Încă din primele zile în care a fost năimit zapciu în jilțul de la Cotroceni, Klaus Iohannis nu a avut nici o reținere, ba, din contră, a fost foarte vocal în a revendica ”propriul său guvern”.

Se vede treaba că cei care l-au desemnat să strîngă haraciul, peșcheșul și tributul de sînge, format din tinerii români care slugăresc acum pe la înaltele porți ale Europei, pur și simplu nu au mai avut răbdare pînă în 2016, cînd ar fi putut să preia și puterea executivă prin păstrarea unor minime aparențe, adică în urma unor ”alegeri democratice”.

Guvernul Ponta, ca ultimă amintire a USL-ului și a răbufnirii de orgoliu a românilor împotriva lui Traian Băsescu, tiranul impus de cizma asupritoare a SUA și UE, a deranjat foarte tare imperiile conduse de la Bruxelles și Washington, deși nu s-a plasat deloc pe o poziție de nesupunere și de susținere a intereselor naționale.

Au fost însă de ajuns pretențiile privind încheierea ”colaborării” cu FMI și de luptă cu austeritatea propăvăduită de la Berlin, ca Stăpînirea străină să nu mai aibă răbdare pînă în 2016 și să facă presiuni nemaiîntîlnite asupra guvernului de la București, în pur spirit neo-imperialist, fără măcar a se mai obosi să mimeze democrația sau alte astfel de baliverne.

Așa că s-a încercat inițial crearea, în vară, a Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială a Sistemului Financiar, adică un organism supra-guvernamental, condus de tehnocrați (sic!), în frunte cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care să vegheze ca politicile celui de-Al Patrulea Reich (UE) – austeritate, menținerea deficitelor la cote cît mai reduse și a populației sub capacul unor resurse financiare cît mai mici – să fie respectate.

Măsura s-ar fi constituit însă într-un pecedent extrem de contestabil, care nu ar fi avut nici o legătură cu modul de funcționare al Democrației, așa cum este ea prezentată chiar de înaltele porți de la Washington și Bruxelles, așa că a fost lăsată în coadă de pește, deși slugile supuse de la București păreau dispuse să o implementeze fără să crîcnească.

A contribuit poate și temerea că un astfel de supra-guvern al UE ar fi stîrnit reacții de protest în alte capitale europene, care nu ar fi fost dispuse ca țările respective să fie conduse de organisme care nu au nici o răspundere politică, deci nu pot fi trase la răspundere de către cetățeni.

Klaus Iohannis a fost astfel nevoit să aștepte un moment prielnic pentru a-și impune ”guvernul său”. Pînă să apară acest moment, zapciul de la Cotroceni și-a creat, cu ajutorul procurorilor și al serviciilor secrete, adică adevăratele pîrghii cu care conduce țara, partidul său: Partidul Licuriciului Mare – PLM (PLM = PNL + PSD + UNPR).

Iar PLM, noul partid unic, a subjugat complet Parlamentul mofturilor lui Iohannis. De teama DNA – ului, nu există solicitare a zapciului de la Cotroceni care să nu fie îndeplinită prin vot de cel ce ar trebui să fie organul reprezentativ suprem al poporului român, și nu al intereselor UE și SUA în România.

În ceea ce privește ”guvernul lui Iohannis”, tragedia din Colectiv a arătat că zapciul de la Cotroceni nu are nici un fel de jenă sau de reținere și profită, fără scrupule, chiar de moartea groaznică a unor oameni, doar pentru a servi cît mai prompt interesele Stăpînirii străine.

Așa cum se știe deja, numele lui Dacian Cioloș era vehiculat prin cercurile apropiate de Bruxelles, ca posibil viitor Premier al României, cu mult înainte de rostirea sa pe silabe de către Klaus Iohannis.

”Guvernul lui Iohannis”, fie că va fi condus de Cioloș sau ba, nu va fi altceva decît organismul dirijat de la Bruxelles care va continua măsurile demente de austeritate impuse de Angela Merkel, va subjuga și mai abitir România, sub bagheta FMI, intereselor marilor corporații internaționale, va vinde pe nimic ultimele resurse naturale și active ale Statului român, va lucra și mai abitir la ștergerea identității naționale a românilor, în fața invaziei extrem de interesate a globalizării.

Pe scurt, va face orice pentru ”europenizarea totală a țării”, dirijată de afară prin SRI și DNA și propăvăduită cu atît sînge rece de zapciul de la Cotroceni. Un supra-guvern UE, condus de ”tehnocrați”, care nu va avea nici o răspundere politică, adică cetățenii României nu vor avea nici un cuvînt de spus, așa cum s-a exprimat deja public Iohannis, care socotește că ”alegătorul nu vine cu viziune, cu viziune vine politicianul”.

Un guvern militarizat, în condițiile în care sînt evidente apropierile multor dintre miniștrii propuși de Cioloș de serviciile secrete, și chiar a lui Cioloș însuși. O dictatură militară.

Klaus Iohannis nu face altceva decît să definitiveze, să încetățenească, starea de fapt ca România nu mai este condusă de la București, ci de la Bruxelles, Berlin și Washington – nu neapărat în ordinea asta.

Că soarta și bunăstarea cetățenilor români nu sînt luate de nimeni în considerare, pentru că nu contează, în fața intereselor și a profitului corporațiilor străine.

De cînd a fost pus în scaunul de zapciu de la Cotroceni, Iohannis ”își face treaba” metodic, nemțeste.

12227102_721856981279443_2448176814756814836_n

Klaus Iohannis a profitat politic, la modul cel mai cinic și lipsit de onoare, de tragedia petrecută în Colectiv, din acest punct de vedere, el dovedindu-se un personaj chiar mai odios decît Traian Băsescu.

Profitînd de valul de emoție firesc, declanșat în rîndul opiniei publice, de moartea groaznică a peste 30 de oameni și de suferința altor multe zeci, Iohannis a canalizat furia populară către adversarii săi, în speță toți centrii de putere ai Statului român care îi mai subminau încă poziția autoritară și autoritaristă.

Așa cum Victor Ponta și-a asumat responsabilitatea pentru tragedia petrecută în Colectiv și și-a dat demisia de onoare, doar pentru că nenorocirea s-a petrecut în timpul mandatului său, același lucru trebuia să îl facă și Klaus Iohannis, din poziția sa de cel mai înalt reprezentant al Statului român corupt și nociv la adresa cetățenilor săi.

În schimb, prin instigările la care s-a dedat și prin atacul la adresa instituțiilor democratice ale Statului, Iohannis a declanșat o nouă rebeliune neo-liberală, urmărindu-și propria agendă privind ”europenizarea totală a României”, întărirea poziției corporațiilor și a intereselor străine în țara noastră.

Chiar în timpul protestelor de stradă, în care zeci de mii de oameni au ieșit să își strige nemulțumirea împotriva Sistemului, în București și în marile orașe ale țării, Klaus Iohannis a declarat că susține acordul transatlantic de comerț între SUA și UE, susținînd că TTIP ar fi un lucru nemaipomenit pentru țara noastră.

Asta dacă mai era nevoie de vreo dovadă că Iohannis este cel mai evident și cel mai înalt, prin poziția pe care o ocupă, reprezentant în România al intereselor marilor corporații, susținute de statul militarizat, condus de procurori și de serviciile secrete.

Adică al celor care au prăpădit țara asta în ultimii 25 de ani.

Doar niște naivi pot aștepta de la Klaus Iohannis să le îndeplinească revendicările privind o viață mai bună.

Nu ”corupția ucide”!
Ucide sistemul care a susținut o asemenea corupție cancerosă!
Ucide capitalismul turbat, lipsit de scrupule, ucid corporațiile impuse de UE, SUA și FMI în România!

Așa că orice formă de ”negociere” între Piață și Iohannis înseamnă legitimizarea reprezentantului cel mai de seamă al corupției!

Iohannis ESTE Sistemul, nu a venit din cer parașutat, nu este întruparea Sfîntului Duh.

Pentru ca cei prezenți în stradă să poată vorbi de Revoluție și nu de o simplă răscoală trecătoare, trebuie să răstoarne Sistemul începînd cu cel mai înalt reprezentant al său, trebuie să ceară demisia lui Iohannis!

Însă, acum, ca și în 1990, vocea străzii este confiscată de ”societatea civilă” aflată pe statul de plată sorosist.

Aceiași lingăi care au contribuit decisiv la impunerea neo-liberalismului radical în România, care au instigat la privatizări, la vinderea resurseleor naturale, la desființarea protecției sociale și la demantelarea Statului unitar.

Nu contează ce strigă cei din stradă pe bune, care sînt doleanțele cetățenilor acestei țări.

Contează ce stabilește Klaus Iohanis că s-a strigat, în urma ”negocierilor cu societatea civilă” și, normal, nu va avea cum să nu țină cont de ”solicitările străzii”, gen TTIP, regionalizare, sporirea prezenței armate americane, întărirea puterii procurorilor, dizolvarea Parlamentului, legile Big Brother, toate măsurile necesare pentru transformarea României într-un stat condus cu mînă forte de DNA și SRI.

A striga în stradă despre corupție, despre nivelul de trai dezastruos și despre lipsa de perspective a majorității celor care trăiesc în această țară, fără a identifica adevărații vinovați pentru ceea ce se întîmplă în România, este echivalent cu a protesta doar împotriva efectelor, nu a cauzei.

Cine i-a sărăcit pe români și a jefuit România? Cine a furat viitorul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate? Cine ne-a tăiat pădurile? Cine ne-a otrăvit apele? Nimeni altcineva decît UE, SUA și corporațiile străine, adică Sistemul al cărui reprezentant este Klaus Iohannis!

O răscoală în stradă, care să nu se transforme cu adevărat în Revoluție și să ceară demisia lui Klaus Iohannis, pentru a răsturna cu adevărat Sistemul, este din păcate doar un instrument foarte util rebeliunii neo-liberale declanșată de zapciul străinilor în România, cazat în dealul Cotrocenilor, care vizează slăbirea instituțiilor statului democratic și instaurarea dictaturii militare.

Surse articol :

1, http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/al-patrulea-reich-xi-supra-guvernul-ue

2, http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/rebeliunea-neo-liberala-iii-demisia-iohannis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s