Ce avantaje aduce României şi populaţiei, privatizarea serviciilor şi utilităţilor publice?

12227762_721822127949595_938207638125584351_n

Am tot fost şi continuăm să fim intoxicaţi, cu propaganda care proclamă importanţa maximă a „investitorilor străini” pentru dezvoltarea economică a ţării. Dar ceea ce se întâmplă în realitate este că aceşti aşa-zişi investitori vin doar să facă profituri cât mai mari şi să contribuie în fapt cât mai puţin la bugetul de stat şi la dezvoltarea economiei şi societăţii româneşti. Deci unde unde sunt investiţiile investitorilor străini, făcute de 26 de ani încoace şi unde sunt rezultatele acestor investiţii în economia românească?

Dacă aţi fost suficient de naivi încât să credeţi că „economia de piaţă”, liberalizările, privatizările şi „piaţa liberă” sunt concepute pentru bunăstarea cetăţenilor şi pentru binele general al societăţii, v-aţi înşelat. Economia de piaţă este foarte profitabilă, dar numai pentru samsari. Mai exact samsarii străini.

Pe lângă asta mai este un aspect, care vine în totală contradicţie cu principiile aşa-zisei pieţe libere. Deşi costul de producţie a scăzut, nu numai că piaţa nu a respectat presupusele mecanisme, care ar trebui să aplice în mod natural, dar Comisia Europeană şi FMI ne obligă să scumpim pur şi simplu preţul energiei atât la consumatorii casnici, cât şi cei industriali, după un calendar negociat cu guvernul, care în 2018 trebuie să aducă preţurile din România la nivelul celor din UE, indiferent de costurile de producţie!

Şi în timpul ăsta marii „investitori strategici” gen ENEL, ce au făcut în afară de a ne umfla şi mânări facturile? Păi, investiţii 9% şi cheltuileli administrative 55%. Că nu-i aşa, privatizarea duce la rentabilitate, eficienţă, investiţii şi cheltuirea banilor cu simţ de răspundere, nu ca în cazul statului care e „cel mai prost administrator”!

Îmi aduc aminte cum, cu ani în urmă, tot felul de idioţi pe la televiziuni se bucurau nevoie mare că ne integrăm în Europa şi am ales drumul spre Vest indicat de politrucii care ne conduc de 26 de ani. Ideea era că „o să trăim mai bine” sau măcar „o să fie mai bine”.

Iată însă că au trecut 11 ani de când am intrat în NATO şi 8 ani de când am aderat la UE şi cu toate acestea nu numai că nu o ducem mai bine ci, dimpotrivă, trăim din ce în ce mai prost. Deşi am făcut privatizări peste privatizări, economia este controlată acum în proporţie de 80% de multinaţionale străine, muncim chiar mai mult decât alţi europeni şi productivitatea a crescut, cu toate astea, ne aflăm pe penultimul loc în Europa la capitolul nivelului salariilor.

Din ce cauză salariile românilor rămân în continuare foarte scăzute, în timp ce ni se cere să muncim tot mai mult şi să ne aliniem la preţurile din ţările dezvoltate ale UE? Odată pentru că străinii profită de noi şi ne-au transformat într-o piaţă de desfacere, o sursă de materii prime la preţuri de nimic şi o sursă de mână de lucru foarte ieftină şi pe de altă parte din cauza ticăloşiei celor care ne conduc şi vor să le facă pe plac străinilor.

Alte detalii în articole
 
 
 
De fiecare dată când trebuie privatizată o companie de stat, de mare importanţă naţională, auzim scuza obosită şi repetată la infinit, aceea că statul este un prost administrator şi întreprinderea respectivă trebuie dată pe mâna unor investitori străini, care ştiu să facă performanţă.

Faptul ironic şi impertinent este acela că, în general, cei care vorbesc despre stat ca fiind un administrator prost sunt chiar cei care fac parte din guverne şi structurile administrative ale statului, adică tocmai cei care au fost aleşi şi puşi de noi să aibă grijă şi să administreze cu simţ de răspundere avuţia naţională.

Dar se pare că scuza asta, cu care suntem minţiţi de 26 de ani de către funcţionarii de stat corupţi, este folosită pentru a vinde ţara pe bucăţi, în paralel cu îndatorarea continuă la FMI, pentru că acestor trădători de neam, le este mai dragă şpaga primită în schimbul vânzărilor şi lichidărilor activelor statului, adică ale poporului, decât păstrarea avuţiei naţionale în mâinile românilor.

http://dantanasescu.ro/2013/02/25/de-ce-este-statul-un-prost-administrator.html

În România nu este justiţie, ci poliţie politică comandată de la Washington şi Bruxelles. În vreme ce mulţi au fost băgaţi la puşcărie pentru infracţiuni inventate, infractori mult mai mari sunt total imuni, ba chiar luptă în continuare pentru funcţii importante în stat. Nu a zis nimeni că dacă cineva a comis o infracţiune să fie iertat pentru că este român, dar ceea ce se întâmplă acum în România este o campanie de epurare şi de eliminare a capitalului românesc independent.
Nu România face speculaţii, pentru că România nu este societate comercială sau persoană juridică. Speculaţiile le fac băncile şi „investitorii străini” şi ăştia nu ies niciodată în pierdere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s