Planul Soros pentru „pedepsirea” Rusiei

33453soros_large

Cunoscutul speculant, oligarh și activist politic George Soros a anunțat un plan prin care intenționează să „pedepsească” Moscova pentru acțiunile de „sfidare” a Vestului.

Soros: SUA ar trebui să vândă petrolul acumulat în Rezerva Strategică de Petrol cu scopul de a prăbuși prețul la petrol pe piețele globale. Oligarhul american consideră că o astfel de prăbușire ar distruge economia Rusiei și ar aduce bugetul rus în zona unui deficit insurmontabil. În fond, „planul Soros” nu este altceva decât o reeditare a modalității în care au fost prăbușite veniturile URSS în anii 1980.

Rusia are rezerve valutare în valoare de peste 500 de miliarde de dolari, deci poate rezista la perioade prelungite în care veniturile bugetare nu vor fi la nivelul așteptărilor. Totodată,piața globală a petrolului arată că SUA vor avea mari dificultăți dacă vor încerca să reducă în mod artificial prețul petrolului. Conform ultimelor date oficiale, Rezerva Strategică de Petrol conține 695,9 milioane de barili de petrol. Un calcul simplu arată că Rezerva Strategică a SUA acoperă doar 8,42 zile de producție globală. Rusia produce aproximativ 10,9 milioane de barili pe zi, deci dacă SUA aruncă în piață tot petrolul din rezervă, America va putea înlocui producția rusească pentru doar 64 de zile. În aceste condiții, orice modificări de preț induse de „planul Soros” vor fi de scurtă durată, adică vor dura cel mult câteva luni. Reduceri temporare, fie și foarte drastice, a prețului mondial la petrol nu vor afecta bugetul Rusiei și cu atât mai mult nu vor afecta stabilitatea economică a țării.

În schimb, Moscova dispune de măsuri foarte eficiente prin care poate „pedepsi” Washington-ul în cazul punerii în practică a „planului Soros”. Atât ministrul dezvoltării economice Aleksei Uliukaev, cât și consilierul economic al președintelui Rusiei Serghei Glaziev au declarat că Rusia va putea renunța la utilizarea dolarului american în comerțul cu petrol și gaz. O asemenea măsură al reduce substanțial cererea de dolari în afara SUA, afectând existența „petrodolarilor” care asigură stabilitatea sistemului financiar american încă de la sfârșitul anilor 1970. În acest context, Moscova are la dispoziție și „opțiunea nucleară” care ar viza vânzarea petrolului numai contra aur, distrugând efectiv schema de manipulare prin care băncile centrale și băncile private occidentale (Goldam Sachs, JP Morgan, etc) încearcă să țină sub control prețul metalelor prețioase.

„Papusarul lui Obama” – George Soros- care viseaza pedepsirea Moscovei nu-l intereseaza situatia Europei care se va confrunta cu preturi mai mari la petrol si gaz in situatia in care Rusia va reusi sa-si reorienteze livrarile catre Asia. Cu toate acestea, ONG-urile lui au cumparat uriasele zacaminte de carbune din Kosovo, rezervele de gaz de sist din Polonia, nemaivorbind de biata Romanie, prin urmare industria extractiva (indiferent de ramura) are nevoie de petrol. Cum isi va recupera si cum va scoate profit din ceea ce a achizitionat, doar el stie! Nu degeaba e unul dintre marii dirijori de pe Wall Street, cu o avere de 100 miliarde de dolari obtinuta din tranzactionari la bursa! La 83 de ani ai sai numai intelept si imbatranind frumos nu se poate spune despre acest individ! De altfel multi dintre activistii care ocupau cladirile guvernamentale din Kiev faceau parte din gruparea Spilna Sprava, organizatie finantata si sustinuta de globalistul miliardar George Soros. Avand in vedere ca Ucraina furnizeaza pozitie strategica, produse agricole si resurse minerale, Soros este si va fi omniprezent acolo unde poate avea surse de castig.

Hacked Emails Expose George Soros As Ukraine Puppet-Master

Lui Putin nu-i pasă de strategiile UE şi SUA, Rusia este susţinută de China şi el ştie asta. Sörös s-a numărat printre susţinătorii loviturii de Stat din Ucraina şi am o dovadă. La 22 noiembrie 2013, în Ucraina şi-a început emisiunile pe Internet noul post de televiziune Hromadske TV, un ONG. Acest ONG a avut fulgerător, în vestul Ucrainei, o audienţă de cîteva sute de mii de privitori pe zi. În rapoartele financiare ale ONG-ului respectiv apar următorii sponsori: banca privată a miliardarului ucrainian Kolomoisky, care are o armată particulară în estul ţării; Ambasadele Olandei şi SUA, şi fundaţia internaţională «Renaşterea», a lui Gerorge Sörös. Cu ce scop s-au investit milioane de dolari în acest post TV, ce fel de informaţii oferea el publicului? Iată un exemplu, mai jos. La 24 aprilie 2014, jurnalistul ucrainian Bogdan Butkevich a afirmat, într-un interviu la televiziunea respectivă, că regiunea Doneţk nu este numai într-o situaţie economică proastă, dar şi că are un număr mare de locuitori «inutili». «Doneţkul are vreo 4 milioane de locuitori, dintre care cel puţin 1,5 milioane sînt de prisos. Nu trebuie să avem nici un fel de înţelegere pentru Donbas şi Doneţk, ci numai pentru interesul nostru naţional. Donbasul trebuie folosit numai ca o resursă, eu nu mă pricep cum, dar înţeleg că trebuie făcut rapid un lucru, anume că acolo sînt oameni care pur şi simplu trebuie exterminaţi». Acest interviu este pe net, oricine poate să-l vadă, cu subtitrări în engleză. Ei, şi acum Sörös propune să dăm ajutor militar Ucrainei. Poate îi este teamă că acolo se va instaura pacea şi că, astfel, va pierde bani. Cîţi bani mai vrea să facă din vieţile sacrificate ale ucrainienilor? Dacă Vestul nu ar fi pus la cale o lovitură de stat împotriva guvernului ales al Ucrainei, atunci Ucraina nu ar fi ajuns în necazul în care se află astăzi.

Sörös şi Victoria Nuland au organizat acţiuni subversive împotriva unor naţiuni suverane din întreaga lume, acţiuni în urma cărora au murit mii de oameni, pentru ca ei să-şi promoveze interesele lor neoconservatoare. Acest nenorocit a adus instabilitate şi zavistie în multe ţări,tot el a fost cel care a înveninat relaţiile dintre Rusia şi Ucraina. Acest monstru ar trebui aruncat în temniţă pentru totdeauna.

Sörös are chip de diavol! Informaţi-vă ce le-a făcut conaţionalilor săi unguri… El vrea ca SUA şi UE să pornească războiul contra Rusiei. Foarte bine, să meargă el însuşi să lupte cu 5.000 de rachete nucleare, poate îi convinge şi pe nemţi să-l însoţească… Rusia are acum un partener nou, China, în timp ce UE a rămas pe cap cu America. Acest porc bătrîn este răspunzător pentru toate vieţile pierdute zadarnic în Ucraina, unde i-a împins pe mulți să lupte între ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s