Extrema neoliberală

economy_and_neoliberalism_1729695

De departe cel mai grotesc rol propagandistic în România condusă spre idealurile globaliste de servicii, îl are oficina de ştiri cu nume de Hotnews, această „Scânteia” a neoliberalismului internaționalist. Care face un infografic (!) cu propaganda rusă în România, din care reiese că toţi ortodocşii, cetăţenii ţării şi mai ales tinerii care se revoltă împotriva sistemului, patrioţii etc, sunt, fără să vrea neapărat, cu voie sau fără voie, agenţii Moscovei.

Extrema neoliberală a ILD începe să pălească de invidie.
Iată ce scrie în preambul, ca „măsură de precauţie” – şi de aici reiese că acest site al serviciilor are adevărate obsesii opresive şi totalitare care intră deja în domeniul patologiei:
” NU inseamna ca majoritatea ONG-istilor militanti, a tinerilor revoltati, a patriotilor si ortodocsilor dedicati promoveaza automat si voluntar mesajele Rusiei, ci ca aceste mesaje se regasesc extrem de des – fara ca ei sa-si dea seama, de cele mai multe ori – in ceea ce ei spun, fac si distribuie in randul cunostintelor lor.
-NU inseamna automat ca opiniile si credintele lor sunt automat gresite sau condamnabile, ci ca ele devin un canal natural si usor manipulabil pentru propaganda rusa.”

Practic, peste 90% din populaţia ţării ar trebui să se suspecteze de filorusism, ceea ce seamănă răzbit cu starea de suspiciune din distopiile orwelliene pe care cei care au trăit în comunism o perioada mai consistentă a vieţii o cunosc foarte bine.
Pentru Hotnews (şi servicii, i compris), TOATĂ LUMEA este suspectă dacă nu gândeşte cum dictează Hegemonul.

În general toată reţeaua băsistă din media şi servicii poartă cu sine acest handicap epistemologic, dacă îmi permiteţi mica malitozitate, pe care l-a avut intelighenţia comunistă din Occident în secolul trecut şi care a fost cel mai bine exprimată de Jean-Paul Sartre: L’enfer c’est l’autre (Iadul este celălalt).

Iulian Capsali

„Acum trei ani, pe 29.07.2012, la 40 de grade Celsius, cetatenii Romaniei il demiteau prin vot liber si legitim pe presedintele Traian Basescu. Din pacate vointa democratica exprimata de electorat va fi rasturnata prin diktat extern si votul anulat fara vreo mare rezistenta din partea opozitiei. Istoria va consemna acest 29 iulie 2012 drept un „moment de cotitura” al evolutilor democratice din Romania postcomunista.”


Iulian Capsali,  ne aduce aminte de un moment crucial in instoria recenta, dupa care lucrurile nu au mai fost la fel ca inainte.

In primul rand, implicarea masiva a serviciilor secrete, care au jucat pe cartea antinationala prin sprijinul direct dat UE si SUA, hegemonii care isi doreau cu orice pret ca omul lor de baza in colonie sa pastreze principala functie in stat. Din acea clipa a fost limpede ca SRI la care s-a adaugat DNA au sabotat permanent orice incercare de independenta a României. Mai mult, din acel moment a inceput demantelarea institutiilor care ar putea sa franeze procesul globalist – partide nationale, oamenii de afaceri care sustineau sau ar fi putut sustine proiecte identitare sau partide si, o premiera post-’89, Biserica Ortodoxa Romana, principalul izvor de traditie si stabilitate sociala, proteguitoarea Familiei si a Statului national.


Diversiunea sustinuta a fost aceea a „loviturii de stat”, forjata permanent de de presa neoliberala (Hotnews, Adevarul, B1TV etc), care a inceput din acel moment sa atace fundamentele independentei statale.
Al treilea factor important a fost intelectualitatea neoliberala pe care Basescu, desi o dispretuia profund, a stiut sa o foloseasca fara scrupule. Iar lor le-a placut teribil asta: a fost un viol liber consimtit.
Principalii promotori ai „basismului” (denumirea sub care se ascunde ideologia globalista/neoliberala) au fost Andrei Plesu (si toata gruparea de tineri crescuta la sanul Colegiului NOUA Europa), prietenul sau G. Liiceanu (Humanitas), seful ICR la acea vreme, Patapievici si ideologul totalitarismului neoliberal, V. Tismaneanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s