Marile corporaţii susțin drepturile comunității gay

554986_pesok_plyaj_more_kamni_sledyi_palmyi_5708x3506_www.Gde-Fon.com

Homosexualii, o afacere bună pentru Big Business. Chevron, în topul corporațiilor ce susțin drepturile comunității gay

Elvețienii de la Credit Suisse oferă clienților săi americani ce dețin bunuri cu o valoare mai mare de două milioane de dolari, posibilitatea de a investi imediat într-un portofoliu de 26 de mari companii peste Ocean.

Este vorba despre firme care au dovedit un comportament exemplar în ceea ce privește promovarea drepturilor homosexualilor, lesbienelor și transexualilor.

Cele 26 de companii sunt parte a Indexului Campaniei pentru Egalitate Corporată, care include, deocamdată, doar afaceri americane. Printre acestea, nume extrem de cunoscute din așa numitul Big Bussines: agenția de presă Thomson Reuters, companiile farmaceutice Merck și Pfizer sau gigantul petrolier Chevron.

Firmele care stau bine în acest index își asumă un angajament public pentru a promova egalitatea, inclusiv cea bazată pe comportamentul sexual. Măsura celor de la Credit Suisse vine ca o încercare de a atrage cât mai mulți clienți homosexuali.

Banca vrea să-și diversifice portofoliul de clienți și să adauge alții noi. În lupta pentru talent și clienți, aceasta este o zonă care ne interesează – Tim O’ hara, Director Investiții al Credit Suisse.

Acesta nu este un gest singular în America.  Wall-Street a descoperit, recent, că simpatizează homosexualii.

Lloyd Blankfein, șeful Goldman Sachs, a apărut într-un video în care apăra căsătoriile homosexuale.

Companiile americane au învățat demult că egalitatea este bună pentru afaceri și este un principiu absolut corect – Lloyd Blankfein,  Președinte Goldman Sachs

marriage-equality-brands

Lista celor 379 de corporații și mari afaceri din SUA care au remis o intervenție în cazul Obergefell contra Hodges, solicitând Curții Supreme a SUA să declare căsătoria între persoane de același sex „drept constituțional” este cu adevărat impresionantă. De la Amazon la Apple, de la Microsoft la IBM, de la Citigroup la Coca-Cola, de la Pfizer la Verizon, ele reprezintă fără discuție un adevărat Goliat al economiei americane.

Dar conținutul documentului semnat de aceste companii este încă și mai remarcabil: nu oferă niciun argument legal, ci doar o explicație despre cum și de ce aceste companii găsesc dezirabil, politic vorbind, ca „mariajul” gay să fie legal în toate cele 50 de state ale SUA.

Aceste motive sunt rezumate prin afirmațiile „afacerile noastre beneficiază prin diversitate și incluziune” („our businesses benefit from diversity and inclusion”) și „discriminarea în căsătorie [citește, limitarea căsătoriei la adevărata sa definiție, n. red.] afectează afacerile noastre” (“marriage discrimination injures our businesses”).

Argumentul esențial este acela că, dacă statele continuă să fie divizate în ce privește legislația căsătoriei, „cei mai talentați” homosexuali se vor stabili în statele liberale, unde se pot „căsători”, și nu în cele conservatoare. Așadar, întrucât „mai mult de 70% dintre americani trăiesc într-un stat care celebrează și recunoaște căsătoria între persoane de același sex” (“more than seventy percent of Americans live in a state that celebrates and recognizes same-sex marriages”) a venit momentul ca aceeastă „căsătorie” să fie impusă asupra restului țării.

Argumentele sunt perfide și ușor demontabile.

Perfide pentru că aserțiunea „mai mult de 70% dintre americani triesc într-un stat care celebrează și recunoaște căsătoria între persoane de același sex” sugerează în mod fals că ar exista un sprijin puternic în societatea americană pentru această pervertire a căsătoriei. De fapt, în 24 din cele 37 de state „căsătoria” gay a fost IMPUSĂ prin activism judiciar motivându-se printr-un drept care nu există nicăieri în lege sau Constituție. Mai mult, pe întreg cuprinsul țării au avut loc 32 de referendumuri petnru modificarea constituțiilor statale cu scopul protejării căsătoriei autentice. În toate – TOATE – aceste state referendumurile au avut succes. Unele din aceste referendumuri au fost anulate de aceiași judecători. Fără aces abuz sistematic, consistent, asupra deciziilor cetățenilor, situația ar fi stat cu totul altfel. Ceea ce ne duce cu gândul la următoarea întrebare: mai este America o democrație?

Ușor demontabile, pentru că ele pot fi folosite spre a proba exact opusul: dacă problema nu este mariajul în sine și natura lui, ci daor fragmentarea legislației căsătoriei pe tetitoriul statelor diferite, aceasta ar putea fi rezolvată foarte simplu prin interzicerea „căsătoriei” unisex în toată țara, în loc de legalizarea ei. Desigur, adevărata problemă este că susținătorii „căsătoriei” unisex au impresia că această instituție este o invenție arbitrară, pe care puterea politică sau judecătorească o poate modifica la fel de arbitrar.

Chiar presupunând că argumentația lor „orientată către profit” ar fi bine fundamentată, ea nu are ce căuta într-un proces, mai ales unul de asemenea importanță, întrucât nu are niciun fundament juridic.

Întrebarea la care Curtea Supremă este chemată să răspundă este dacă statele care refuză să ofere licențe de „căsătorie” cuplurilor de homosexuali vilează Constituția SUA. Întrebarea este absurdă; dat fiind că legea fundamentală este în vigoare din 1789, iar prima dată „căsătoria” unisex a fost declarată legală în Massachusetts în 2004 – ca urmare a unei decizii judecătorești – se poate oare presupune că în Constituția americană a existat un drept ascuns și neluat în seamă vreme de peste 2 secole?

Mai departe se pune și întrebarea dacă problema legiuirii căsătoriei este de competență federală – iar răspunsul dat de Petre Costea, avocat din SUA și președinte ale Alianței Familiilor din România este că NU, ci doar statală.

În fine, acestea sunt spețe juridice care trebuie rezolvate cu argumente specifice și bazate pe interpretarea Constituției SUA. Adică exact ceea ce NU găsim nicăieri în textul intervenției corporatiste, cinică și „business oriented”, cum se zice în limbaj corporatist.

Care să fie deci adevăratul scop al acestui amicus curiae? Evident, se dorește a fi o demonstrație de forță: forță economică GIGANTICĂ a semnatarilor și totodată forța ideologică strivitoare a lobby-ului homosexual, care le-a convins să înainteze petiția. E greu de crezut că management-urile tuturor celor 379 de afaceri chiar cred în prostiile pe care le-au semnat. Cel mai probabil, ei au fost convinși cu un mic „ajutor” constând în amenințări de boicot, campanii media negative sau cine știe ce dezvăluiri legate de aspecte mai delicate ale vieții intime a unora dintre managerii de vârf.

culturavietii.ro

4784078-3x2-700x467

Lista, pe care o reproduc mai jos integral, include corporații precum Coca-Cola, Goldman Sachs, Google, Bank of America, Morgan Stanley, Amazon, Barclays, HP etc.

Putem astfel înțelege de unde vine puterea financiară strivitoare a lobby-ului homosexual la nivel mondial.

Iată lista completă a business-urilor care au semnat intervenția:

A.L. Nella & Company, LLP, CPAs

A.T. Kearney

Aardema Whitelaw, PLLC

Acacia Home LLC*

Accenture

Aetna Inc.

Air Products and Chemicals, Inc.

AJ Leo Electric and Solar

Akamai Technologies, Inc.

Alaska Airlines

Alcoa Inc.

Amazon Services Inc. *

Amazon.com, Inc.

American Airlines Group Inc.

American Apparel*

American Express Company

American International Group, Inc.*

Aparicio-Mercado Law, L.C.*

Apple Inc.

AppNexus Inc.*

Aramark

Arbor Brewing Company, LLC

Arnold & Porter LLP

Aspen Skiing Company

Assemble Sound LLC

AT&T Inc.

Atlas Cut Stone

Atticus Circle

The Austin Gay and Lesbian Chamber of Commerce

Avanade Inc.

Bain & Company, Inc.*

Bakehouse Art Complex*

Baker & McKenzie LLP

Bank of America

The Bank of New York Mellon Corporation

Barclays

Barnes & Noble, Inc.

bebe stores, inc.

Becton, Dickinson and Company

Belcampo Inc.

Ben & Jerry’s

Big Duck Studio, Inc.

Bigelow Villa LLC

Billy’s Farm*

BlackRock, Inc.

Bloomberg L.P.

Blue Apron, Inc.

Blue Heron Ventures

Blue Moon Hotel / Winter Haven Hotel*

Blume, Faulkner & Skeen, PLLC*

Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, Inc.*

Boston Community Capital, Inc.

Boston Consulting Group

The Boston Foundation*

Boston Medical Center Corporation*

Boston Scientific Corporation

Brady Mills LLC

BrandQuery LLC

Bristol-Myers Squibb Company

Broadcom Corporation

Brocade

Cablevision Systems Corporation

Capital One Financial Corporation

Captain Wendell’s Marine Services LLC

Cardinal Health, Inc.*

Care Resource

CBS Corporation

CEB

Central Physical Therapy and Fitness, PSC

CGI

Charlotte Business Guild

The Chubb Corporation

CIGNA Corporation

Cisco Systems, Inc.

Citigroup Inc.

City Catering Company

City Lites Neon, Inc.

The City of Ann Arbor, Michigan

Civitas Public Affairs Group

Clean Yield Asset Management

CloudFlare, Inc.

CMIT Solutions of Seattle Downtown

The Coca-Cola Company

Cohen & Associates

Colgate-Palmolive Company

Columbia FunMap, Inc. *

Comcast Corporation

The Computer Butler

ConAgra Foods, Inc.*

The Corcoran Group

Corner Brewery, LLC*

Corning Incorporated*

Cox Enterprises, Inc.

Crazy Misfits Pet Services

Credit Suisse Securities (USA) LLC

Cummins Inc.

Cupcake Royale*

CVS Health Corporation

Dallas Voice

Dana-Farber Cancer Institute, Inc.*

Danaher Corporation

David J. Jarrett, P.C.

David Kosar Insurance Agency

David Mack Henderson Income Tax Preparation

DCI Group AZ, L.L.C.*

Deloitte LLP

Delta Air Lines, Inc.

Depository Trust & Clearing Corporation*

The Desert Business Association*

Deutsche Bank AG

Diageo North America, Inc.

DIRECTV

DocuSign

Domini Social Investments LLC

The Dow Chemical Company

Dreamcatcher Arts and Publishing Ltd. *

Dropbox, Inc.

DuPont

eBay Inc.

Edelman

Eldercare Consulting

Electronic Arts Inc.

EnduringHydro, LLC

Ernst & Young LLP

The Estée Lauder Companies Inc.

Event Rents*

Everything Real Estate LLC

Express Movers Inc.

Facebook, Inc.

Farella Braun + Martel, LLP

Fastsigns*

Fenwick & West LLP

First Data Corporation*

1st Security Bank

1stdibs.Com, Inc.

FIT Technologies

Flanery CPA

Full Court Press Communications

G.A.W., Inc. *

The Gay and Lesbian Chamber of Commerce Nevada*

General Electric Company

General Mills, Inc.

Gensler

Gilt Groupe Holdings, Inc.

GlaxoSmithKline LLC

Gleason & Associates Claims Services

Go Factory, Inc.

Goethel Engelhardt, PLLC

The Goldman Sachs Group, Inc.

Google Inc.

Goulston & Storrs, P.C.*

Great Officiants LLC

The Greater Connecticut Gay and Lesbian Chamber of Commerce

Greater San Diego Business Association*

Greater Seattle Business Association

Greensulate

Grossman Marketing Group

Group Health Cooperative*

Groupon*

Growing Hope

Harrell Remodeling

The Hartford Financial Services Group, Inc.*

Healthline

Hewlett-Packard Company

Hilton Worldwide Holdings Inc.*

Holdredge Wines

Homeward Pet Adoption Center

Horizon Air Industries, Inc.

House Packard LLC

HSBC

Ikard Wynne LLP

The Independence Business Alliance

The Inland Northwest Business Alliance

Insala, Ltd

Inspirato, LLC

Integrated Archive Systems, Inc.

Integrity Law Group*

Intel Corporation

Intuit Inc.

INUS Group, LLC

Jackson Hole Group LLC

Jagod Designs

Jazz Pharmaceuticals, Inc.

Jenn T. Grace International LLC

Jennifer Brown Consulting

JetBlue Airways Corporation

The Jim Henson Company

Johnson & Johnson

Johnston, Kinney and Zulaica LLP

Jonathan L. Bowman, Attorney at Law, PS

JPMorgan Chase & Co.

Julian Chang Consulting, Inc.

kapchur.us photography

The Kathy A. Janssen Foundation

Kazan, McClain, Satterley, & Greenwood, PLC

Keir Jones Agency – State Farm

Keker & Van Nest LLP*

KEO Marketing Inc.

Kimberly-Clark Corp.

Kimpton Hotel & Restaurant Group, LLC

Kollmar Sheet Metal Works, Inc.

Kotzan Chiropractic*

KPMG LLP

Lambda Business Association

Laparoscopic Institute for Gynecologic Oncology

Larson Marketing & Communications LLC

Laughton Properties*

Law Offices of Joel L. Sogol

Law Office of Lisa E. Schuchman

Law Office of Lorie L. Burch, PC

Law Offices of Robin L. Bodiford, P.A.*

The Law Office of Susan K. Fuller, PLLC

Levi Strauss & Co.

Liberty Burger*

Lieff Cabraser Heimann & Bernstein, LLP

Life & Love Celebrations*

Link in the Chain Foundation, Inc.

Littler Mendelson, P.C.

LNT, Inc.

The Long Beach Gay & Lesbian Chamber of Commerce

Lori Karbal et al*

Loring, Wolcott & Coolidge Trust, LLC

The Los Angeles Gay & Lesbian Chamber of Commerce*

Main Street Hair Shoppe Ltd.

Marriott International, Inc.

Marsh & McLennan Companies, Inc.

Massachusetts Mutual Life Insurance Company

McGraw Hill Financial, Inc.*

McKesson Corporation*

McKinsey & Company, Inc.*

Merca Property Management

The Miami-Dade Gay & Lesbian Chamber of Commerce

Microsoft Corporation*

The Mid-America Gay & Lesbian Chamber of Commerce

Miller & Olson, LLP

Miller Shelton Group, LLC*

MillerCoors LLC

Mintz, Levin, Cohn, Ferris, Glovsky and Popeo, P.C.

Mona Smith PLLC

Moody’s Corporation

Morgan Miller Plumbing

Morgan Stanley

MWW Public Relations

NAMI Dallas, Inc. *

The Nashville LGBT Chamber of Commerce

The National Gay & Lesbian Chamber of Commerce

Nationwide Mutual Insurance Company

Neumann Capital Management, LLC

The New England Patriots

New Leaf Columbus

New York Life Insurance Company

Nifty Hoops, LLC

NIKE, Inc.*

Nixon Peabody LLP*

North Texas GLBT Chamber of Commerce*

Northrop Grumman Corporation

OBOX Solutions

Office Depot, Inc.

The Ogilvy Group, Inc.

Ogletree, Deakins, Nash, Smoak & Stewart, P.C.

ONE Community Media, LLC

1 Source Consulting Solutions*

Oracle America, Inc.

Orbitz Worldwide, Inc.*

Out & Equal Workplace Advocates

Outerwall Inc.

Pakmode Publications, LLC

d/b/a Pakmode Media + Marketing

Pandora Media, Inc.

PATH

Peabody & Arnold LLP*

Pepper Hamilton LLP

PepsiCo

Pfizer Inc.

Pixelligent Technologies LLC

Plexus Education Foundation

Plexus LGBT and Allied Chamber of Commerce

Portland Area Business Association*

PricewaterhouseCoopers LLP

PrideFest

The PrintingWorks

Pro-Tec Data, Inc.

Procter & Gamble

ProTrials Research, Inc. *

Prudential Financial, Inc.

Puma Spring Vineyards

Qualcomm Incorporated

Quorum

RAFI Architecture and Design*

Rainbow Chamber of Commerce Silicon Valley

Ralph’s Regal Weddings

Ray Holley Communications*

RBC Capital Markets, LLC

Replacements, Ltd. *

Restaurant Management Concepts

Reverberate! Marketing Communications, Inc.

Rising Tide Brewing Company*

RJR Photography

Robert H Stutz Jr CPA*

Rockwell Automation, Inc.

Rotella & Hernandez, LLC

The Sacramento Rainbow Chamber of Commerce*

Sadek Bonahoom PLC

The San Francisco Chamber of Commerce

The San Francisco Giants

The Seattle Lesbian, LLC

Seattle Metropolitan Chamber of Commerce*

Sempra Energy*

Seyfarth Shaw LLP

Shingles Roofing LLC*

Sidetrack, Inc. *

Simon, Schindler & Sandberg LLP

Skellenger Bender, P.S.

Skyworks Solutions, Inc.*

Sleeves Up Productions, LLC*

Sōw

Spectra Law PS

Spry Vision, Inc.

St. Jude Medical, Inc.

Staples, Inc.*

Starbucks Corporation

Starrtek LLC*

State Street Corporation

Steven Graves Insurance Agency*

Stonewall Behavioral Health

Stonewall Columbus

Stuffed Cakes, LLC*

Sun Life Financial (U.S.) Services Company, Inc.

SunDaily

Support.com, Inc.

Sweet Dixie Kitchen*

Symantec Corporation

Taber Food Services, Inc.

dba Hobee’s California Restaurants

The Tampa Bay Rays

Target Corporation

TD Bank, N.A.

TD Securities (USA) LLC

Tech Data Corporation*

TestTracks

Thinking Cap Communications & Design

Third Point LLC

Thomson Reuters*

Tiwary Entertainment Group LLC

TNT Promotions, LLC*

TOCA Events, LLC*

TravelOut, Inc.

Tutta Bella Neapolitan Pizzeria

Twitter, Inc.

206 Inc. *

UBS AG

The Ultimate Software Group, Inc.

United Air Lines, Inc.

United Therapeutics Corporation

Uptown Physicians Group*

VCB Consulting & Accounting Services*

Verizon Communications Inc.

Viacom Inc.

Visa Inc.

VitaPerk*

VMware, Inc. *

W. M. Martin Advertising

W.W. Grainger, Inc.*

W/S Development Associates LLC*

Walsh Wellness Center*

The Walt Disney Company*

Wasserman Media Group

Wells Fargo & Company

Whey Natural! USA LLC

Wisconsin LGBT Chamber of Commerce

Witeck Communications, Inc.

The Workplace Equality Index

Wyndham Worldwide Corporation

Xerox Corporation

Xfund

YES DESIGN GROUP

Ypsilanti Downtown Development Authority

Zausmer, Kaufman, August & Caldwell, P.C.

Zingerman’s Community of Businesses

ZoomSystems

Zynga Inc.

Surse articol :

1, http://www.themerzgroup.com/blog/2015/07/making-history-countless-brands-show-support-for-gay-marriage-decision/

2, http://www.culturavietii.ro/2015/03/11/sute-de-mari-companii-din-sua-sprijina-legalizarea-casatoriei-intre-persoane-de-acelasi-sex-la-curtea-suprema/

3, http://www.activenews.ro/prima-pagina/Homosexualii-o-afacere-buna-pentru-Big-Business.-Chevron-in-topul-corporatiilor-ce-sustin-drepturile-comunitatii-gay-2520

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s