Prohodul „excepţionalismului” american

7-unclesamsuicidec200

A fost nevoie de intervenţia armatei ruse în Siria pentru a se pune capăt acestei creaţii monstruoase ce-şi spune pompos „Statul Islamic”. Această făcătură a serviciilor secrete americane, ridicată pe ruinele unor state cândva libere şi prospere, a scăpat de sub control iar unchiul Sam nu ştie ce să facă pentru a opri aceasta.


De aceea , în culisele recentei Adunări Generale a ONU, Vladimir Putin a obţinut acordul ca Rusia să intervină în Siria, deoarece armata sa este singura capabilă să stopeze acest flagel ce riscă să producă o destabilizare de proporţii, pe care o lume întreagă nu o doreşte. Şi care, prin barbaria şi primitivismul său, provoacă teamă pe tot mapamondul.
Cotidianul american New York Post a menţionat într-un articol scris de Benny Avni că „ Obama a transferat lui Putin rolul de lider al noii superputeri mondiale”, în întrevederea pe care cei doi lideri au avut-o tete-a tete în ziua rostirii discursurilor în faţa Adunării Generale a ONU. Aceasta înseamnă, pur şi simplu, sfârşitul hegemoniei americane şi al ipoteticei lumi monopolare ce ar fi urmat a fi instaurată cu ajutorul „jandarmului mondial”. Înseamnă, pur şi simplu, obştescul sfârşit al „excepţionalismului” american, redus la poziţia mortului întins pe năsălie, căruia popa îi citeşte „Stâlpii”, în miros de tămâie şi la radiaţii de lumânare.
În concluzie, lumea în care trăim nu poate fi decât multipolară, bazată pe dreptul popoarelor la autodeterminare, pe colaborare şi respect reciproc. Spre acest scop trebuie să tindă lumea zilei de azi, în care există mai multe centre de putere, ce se confrumtă pentru supremaţie. Nu spre acea lume monopolară, aşa cum a fost concepută în imaginaţia bolnavă a unor indivizi aflaţi pe malul Potomacului, care s-a dovedit a fi o creaţie monstruoasă, bazată pe moarte şi distrugere. O lume cu câţiva stăpâni aflaţi în zgârie-norii de pe Wall Street şi cu nenumăraţi sclavi pe tot mapamondul.
Până una-alta, unchiul Sam nu mai este „jandarmul mondial”. Nici nu mai are cum, deoarece există alte forţe, superioare numeric si ca pregătire militară: Rusia şi China. Ce să-i faci, unchiul Sam şi-a făcut-o cu mâna lui, promovând un capitalism eminamente speculativ. Cum aşa?
Acea”alba-neagra” a speculaţiilor financiare şi bursiere s-a propagat ca o veritabilă ciumă în plan economic, reuşind să distrugă o mare parte a capitalurilor reale, distrugând firme americane de renume, lăsând pe drumuri mulţi oameni cu înaltă calificare. Iar politica executărilor silite în cazurile de incapacitate de plată a dus la aruncarea în stradă a multor cetăţeni oneşti, la pustiirea multor localităţi (vezi Detroit). Invariabil, distrugerea unei părţi însemnate a economiei reale americane a însemnat pierderea locului 1 în lume şi slăbirea potenţialului pe multe planuri. Inclusiv în plan militar, mai ales în ceea ce priveşte dotarea cu armament.
Ce-i drept, această recesiune a fost mascată de o propagandă pe cât de insidioasă pe atât de agresivă. Propagandă care a stat la baza”revoluţiilor portocalii”, care nu au reuşit decât să înlăture prin violenţa străzii conducerile legitime ale unor ţări(Egipt, Libia, Ucraina, etc) , să instituie un jaf nemaiîntâlnit asupra finanţelor şi resurselor ţărilor-ţintă. Iar această pradă nu a intrat în vistieria SUA, nu a ajutat la relansarea economiei americane, ci a întrat în buzunarele unor indivizi ca Joe Biden, Victoria Nuland şi alţii de teapa lor.
Iar acel ISIS, „copilul de suflet” al serviciilor americane, clădit cu banii care ar trebuit să fie investiţi în economia reală americană, a scăpat de sub control; tocmai de aceea Washingtonul a dat Rusiei mână liberă pentru a stârpi acest flagel periculos. Şi va fi stârpit, pentru că nu este admisibil ca umbrele Evului Mediu să se reîntoarcă acum, în sec XXI.
Însă trebuie dusă de acum încolo o luptă mult mai grea:cea pentru stârpirea „excepţionalismului”american şi a ideilor sale otrăvite. Idei pe care “generosul” unchi Sam le-a exportat odată cu “democracy”. Cum, nu ştiţi? „A face bani cu orice preţ”, „Fiecare doar pentru el”, „Cui îi pasă” şi alte baliverne. Ca să nu mai vorbim de modul de lucru: promovarea nu după profesionalism şi competenţe, ci după „imagine” sau, mai ales, după cât de jigodie eşti. De asemenea, marginalizarea individului pe criterii de vârstă şi de avere, îngrădirea dreptului la muncă pe tot soiul de motive stupide. Peste toate, lupta între indivizi conform „legii junglei”, pe principiul „învingătorul ia totul”.
Pentru ca societatea să poată evolua normal, trebuie stârpite toate aceste principii mizerabile neoliberale şi aruncate la coşul de gunoi al istoriei. Numai aşa putem fi oameni, nu fiare sălbatice!
Fie ca această ofensivă a Rusiei să fie un nou Stalingrad în acest război cu adevăratul „imperiu al răului”, cel care a provocat toate relele de pe acest pământ! Fie ca acesta să fie începutul luptei pentru acea lume multipolară care trebuie să existe! Va fi o luptă grea, deoarece unchiul Sam nu va ceda uşor. Şi nu va ezita să folosească tot arsenalul său murdar: acte de terorism, asasinate, lovituri fianciar-bancare şi bursiere, “revoluţii portocalii”. Dar, pentru că lumea sa este clădită strâmb, nu va reuşi!
Un lucru este cert: “excepţionalismul” american şi faimoasa sa lume monopolară şi-au dat obştescul sfârşit! ALELUIA!

marianradulescu55.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s