Noua Ordine Mondiala, instaurata de corporatii

590963_thalasso_bora-bora_more_palmyi_peyzaj_4812x3187_www.Gde-Fon.com

Trans-Pacific Partnership (TPP) este o organizatie prin care se implementeaza in secret Noua Ordine Mondiala. Instrumentul principal de control al TPP asupra guvernelor nemultumite de hotararile elitei va fi un Tribunal International, ale carui legi vor prima in fata legilor federale si nationale.

Tribunal international pro corporatii

Mecanismul este „simplu” si daca va functiona ca uns in cadrul TPP, se va instaura practic la nivel mondial, iar ca acesta sa reziste, trebuie sustinut de state politienesti, in care supravegherea cetateanului de rand sa fie totala. De aceea se si constata achizitionarea a tot mai multe mijloace de control asupra multimii, de catre state care fac parte dintr-un parteneriat economic. In schema guvernarii mondiale creata de corporatiile transnationale, guvernele nationale, alese vor avea doar rolul sa fie aservite prin legaturi juridice si economice severe agentilor corporatiilor transnationale. Armata, politia si tribunalele nationale vor avea ingratul rol sa tina la „bara” cetatenii. Mecanismul de functionare a statele membre va fi asemanator cu cel experimentat acum in Zona Euro.

Schema guvernarii statelor TPP,include un sistem de justitie paralel, care sa fie administrat de trei judecatori. Acestia vor avea dreptul suveran sa impuna guvernelor lumii tot felul de legi si taxe care vor favoriza corporatiile transnationale. Sistemul a fost experimentat pe parteneriate, ca NAFTA. In cadrul acestui acord comerical, s-au platit deja corporatiilor peste 350 de miliarde de dolari numai prin taxe: de transport, de protectie de mediu, de toxicitate, timbre pentru taxe de drum etc. Tribunalul international „corporatist” este construit din start sa dea dreptate intotdeauna transnationalelor. De exemplu, daca o corporatie transnationala va actiona in judecata un stat pentru ca i-a permis sa investeasca in vederea obtinerii unei licente de exploatare si apoi nu a mai acordat acea licenta, Tribunalul Transnational poate obliga statul respectiv sa permita exploatarea propriilor resurse, in conditiile impuse de corporatii. Daca refuza, statul rerspectiv va fi exclus de pe lista investitorilor si va fi ingenunchiat economico-financiar. Evident, statele de pe lista investitorilor corporatisti sunt bogate in resurse naturale!

Puțin cunoscut publicului larg, Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii („Transatlantic Trade and Investment Pact” – TTIP) este un acord de liber schimb între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii care se află în negocieri – în spatele ușilor închise – din iulie 2013. Printre alte cazuri celebre se numără Bechtel vs. Bolivia, Chemtura vs. Canada, Cargill vs. Mexico sau Philip Morris vs. Uruguay. TTIP, în speță mecanismul ISDS pe care îl prevede, va face posibile astfel de procese și în raporturile dintre SUA și UE.

Statele Unite ale Americii gaseste acordul privind TPP. Cadrul lumii se compune în liniștea mass-mediei.

America vrea să sublinieze hegemonia economică pentru următoarele secole. Se deplasează in mod viclean pe planul continental, obiectivul său final este aprobarea definitiva a TTIP. Acesta este motivul pentru care TPP – a nu se confunda abrevierile, acesta din urmă este prescurtarea de la Trans-Pacific Parteneriat – a ajuns la un acord final.

S-a întâmplat acum câteva zile, în tăcerea generală a mass-mediei. Cinci ani de negocieri pentru a găsi forma tratatului de liber schimb dintre Statele Unite și în alte 11 țări din întreagul Pacific: Japonia, Canada, Australia, Brunei, Chile, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore și Vietnam.

Acest acord gigantic implică ceva de genul 90% din economia globală și a pus cu spatele la perete suveranitatea națională. Motivul? Pe langa faptul ca încă este necunoscut conținutul exact al actelor, cu siguranță este si clauza ISDS, discordia reala si a tratatului TTIP.

TPP a început ca o margine la creșterea economică din China, care în acest model de dezvoltare hazardata, a domnit în ultimul deceniu. Pentru a învinge un astfel de monstru de producție, SUA vrea să predea controlul asupra piețelor în curs de dezvoltare la multinaționale (singurele care se desprind cedand acordul).

Efectul psihologic de presiunie pe Europa, mai ales după opoziția in mare parte din Parlamentul European pe TTIP, este evident în ambele sensuri (nimic, sau aproape, nu se cunoaște încă), atât în calendarul (având în vedere accelerarea negocierilor).

Mingea trece la săracele state membre, care ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor, să intre în vigoare si este nevoie de ratificarea Congresului SUA (dupa cum pare greu combatut chiar de democrați, în ciuda faptului ca Obama este primul promotor) și guvernele respective ale celorlalte 11 țări.

Lobby-urile deja ascut cutitele.

Această cvasi-privatizare a justiției transatlantice ar dovedi încă o dată natura profund neo-liberală și pro-corporatistă a SUA și Uniunii Europene și ar reprezenta o lovitură grea pentru suveranitatea statului. Corporatiile influenteaza judecatorii.

Războiul inițiat de SUA și susținut de UE

Dilema constă în poziţia liderilor Uniunii Europene care, fie că sunt orbi şi au căzut în plasa SUA, fie că fac parte din aceeaşi cohortă cu administraţia de la Washington.

Acest proiect, numit şi un „NATO Economic”, are drept scop angrenarea celor două economii prin eliminarea totală a tarifelor vamale existente, reducerea cu 25 la sută a barierelor non-tarifare şi multe alte prevederi cunoscute numai negociatorilor şi corporaţiilor internaţionale care,ar fii principalii beneficiari ai acordului TTIP, dar total necunoscute opiniei publice.

Bătălia pentru comerțul și finanțele mondiale

Este o victorie importantă pentru elita intereselor sectorului financiar corporatist care încearcă să mai lase o moștenire politică majoră – Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) și Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Impactul economic al TTIP va schimba modele sociale, pornind de la reducerea beneficiilor sociale. Impunerea modelului liberal anglo-american nu va face decât să grăbească ceea ce pare a fi – dispariția statului. Această perspectivă, deopotrivă emoțională și pragmatică, este calul de bătaie al opozanților TTIP în Europa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s