Cîteva informaţii pe care trebuie să le ştiți despre Fondul Monetar Internaţional

imf-world-bank-702x336

Societatea şi economia românească sunt în ruină. FMI-ul mănâncă rahat pentru ca fraierii să mai înghită nişte noi taxe şi să înceapă să facă iar credite la bănci, ca să repornească economia bazată pe speculaţii şi bule imobiliare. Deja au reînceput la TV emisiunile care fac propagandă la construcţia de case pentru săraci şi renovări. Bula imobiliară se va forma în viitorul apropiat, dacă reîncepe acordarea de credite pentru construcţia de case şi renovări.

Instituţiile financiare şi (FMI, BM etc) copleşesc statele prin politici speculative şi conspirative. Aşa numitele politici de ajutor financiar şi promisiuni ,,copertate” seducător, camuflează de fapt un neocolonialism economic, bazat pe aceeaşi metode folosite de coloniştii veniţi în loc de mărgele din sticlă ,, aborigenii”de azi primesc credite de la respectivele instituţii, sacrificând în schimbul acestora independenţa şi dreptul la autodeterminare economică.

Clasa politică vede în FMI şi BM o ,,mîină cerească”, colacul de salvare al economiei, plăţilor sociale şi chiar ţării. Este oare chiar aşa?

Ponta şi ai lui au mai îndreptat puţin economia şi au mai reparat din stricăciunile făcute de diavolii portocalii, dar totul s-a făcut pe spinarea săracilor şi a micilor întreprinzători din clasa de mijloc, oligarhia străină şi locală nu au contribuit cu nimic şi nu au suportat nicio cheltuială.

Sistemul economico-financiar global organizaţiile financiare internaţionale nu reprezintă soluţia, ci mai degrabă problema. FMI şi BM servesc în primul rând interesele străine ( în mare parte Anglia și Statelor Unite ale Americii), activitatea acestora este ghidată şi coordonată eficient . De fapt aceste instituţii dacă am face o paralelă pe înţelesul tuturor, reprezintă vîrful aisbergului, sau materia primă, folosită în producere. FMI, BM sunt utilizate de un grup specializat, numiţi Asasini Economici.

Folosindu-se de sprijinul financiar total, Asasinii Economici fac tot felul de favoruri. Aceste favoruri constau în împrumuturi pentru dezvoltarea infrastrucurilor – centrale electrice, autrostrăzi, porturi, aeroporturi, sau parcuri industriale. O condiţie a acordării acestor împrumuri este ca companiile de construcţii şi inginerie tehnologică să fie de peste hotare (străine), acestea să se ocupe de proiectele respective. În realitate banii primiţi de la ( FMI, BM sau alţi creditori similari) nu părăsesc niciodataă teritoriul SUA, ci sunt transferate pe conturile firmelor prestatoare de servicii, corporaţiilor. Rolul Asasinilor Economici în acest sens este substanţială. Dacă asasinul dobândeşte un succes deplin, atunci împrumuturile sunt atît de mari încît, după cîtiva ani, statul debitor ajunge în imposibilitatea de a mai plăti datoria. Următoarea procedura este determinată de slăbiciunea statului. El este nevoit să accepte condiţii precum: instalarea unor baze militare, control asupra voturilor în ONU, accesul la resurse naturale (petrol, gaz etc), controlul asupra unui port, canal, libertate totală acordată corporaţiilor. Rezumativ, aşa un stat se transformă de facto într-o colonie iar FMI este unul dintre intrumentele folosite .

România are ,, marele noroc” să aibă o relaţie ,,fructuoasă” cu FMI-ul. În secolul nostru, tehnicile de supunere a statelor s-au perfecţionat considerabil, iar pe lîngă război, care nu dispare din peisaj, activitatea unor instituţii precum Banca Mondială, Organizaţia Internaţională a Comerţului şi Fondul Monetar Internaţional reprezintă calea cea mai eficientă de a controla sistemul financiar mondial. Sistemul Bretton Woods, creat în anii Războiului II Mondial a instituit o nouă ordine financiară internaţională, bazată pe principiul ,, îmbogăţirii celui bogat şi sărăcirii celui sărac”. Impasul şi deznadejdea oferă mîină liberă FMI-ului de-a propune ,,soluţiile magice,,:

– constrângeri bugetare

– dictarea regulilor economice

– reglementare industrială

– stabilirea preţurilor şi a cotei inflaţiei

– privatizările ramurilor şi întreprinderilor strategice

intervenţia corporaţiilor şi liberalizarea pieţii

Luate în cumul aceste strategii nu reprezintă nimic altceva decît impunerea unui neocolonialism economic. Formula folosită de colonialişti e simplă – să încurajeze finanţarea în baza creditelor externe, acceptând această , FMI-ul şi alte extensii de acest gen aplică vechea zicală : cine plăteşte , acela comandă muzică.

Activitatea instrumentelor financiare, precum şi consecinţele nefaste pentru economiile multor state sunt informaţii mai puţin cunoscute în spaţiul mediatic naţional şi internaţional.
Niciodată un stat , nu va atinge progresul mult dorit, atît timp cît se va baza pe credit extern si politici macroeconomice sub dictat al FMI, BM etc . Aceste instrumente de exploatare sunt sub influienţa a SUA,UK,Israel,Vatican etc care contribuie financiar, deci obţin şi ,,dreptul” de a domina şi spolia coloniile. Dacă în secolul XIX-XX statele optau pentru independenţa şi suveranitatea politică, în secolul XXI vitală este independenţa şi autodeterminarea financiară care din păcate este tot mai dificilă de obţinut, datoriă intereselor tenebre al unor actori bogați şi state ce aspiră la control şi supremaţie mondială.
FMI,BM isi face jocul,subjugand economic,tarile mai slab dezvoltate. FMI este un fond privat care urmărește profitul. UK si SUA fiind o superputere nu va lasa pe nici un stat sa se dezvolta. Concurenta trebuie sa fie nimicita de la bun inceput. Ei reusesc sa faca acest lucru de minune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s