Controlul minţii şi condiţionarea maselor

11705252_669845566480585_6462705236299118221_n

Manipularea maselor prin tulburare emoţională

Diferite tipuri de convingeri pot fi implantate oamenilor după ce funcţile creierului au fost în mod deliberat tulburate prin inducerea accidentală sau deliberată a fricii, furiei, sau entuziasmului. Dintre rezultatele cauzate de astfel de perturbaţii cea mai comună este insuficienţa temporară a gândirii critice şi o sugestibilitate mai mare. Diferite astfel de manifestări de grup, uneori sunt clasificate sub denumirea de “instinct de turmă” şi apar în modul cel mai spectaculos, pe timp de război,precum şi în toate perioadele similare de pericol comun, care cresc anxietatea şi de asemenea sugestibilitatea individuală şi de masă.

Acestea fiind spuse, cred că vă este clar acum de ce se aruncă în mass-media zilnic atâtea diversiuni cu scandaluri politice, mondene, crize, ştriri catastrofice, profeţii apocaliptice care produc permanent agitaţie emoţională şi confuzie. Rezultatul se vede, prin multitudinea de indivizi spălaţi pe creier, care sunt total lipsiţi de judecată şi dau mai departe, ca nişte roboţi, mesajele de propagandă portocalii, băsiste, globaliste, europene etc. Pe unii dintre ei îi puteţi vedea comentând, plini de patimă, pe acest site.

Dezinformarea prin informaţii amestecate

Dezinformarea prin transmiterea de informaţii autentice amestecate cu mesaje toxice, de propagandă este una dintre cele mai eficiente şi mai perfide forme de manipulare. Are mare efect, în special asupra unui auditoriu naiv şi neiniţiat în tehnicile diversioniste. De obicei această metodă este aplicată prin intermediul unor persoane cu funcţii publice, care au posibilitatea de comunicare în masă: vedete tv, jurnalişti, oameni politici, savanţi, oameni de cultură, intelectuali etc.

În prima fază persoana în cauză dezvăluie o serie de informaţii adevărate şi de interes public, informaţii care vin în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor. Scopul este câştigarea încrederii audienţei şi crearea unei aureole de expert, de specialist cu autoritate în domeniul în care se doreşte realizarea manipulării. Persoana respectivă va câştiga în scurt timp o serie de fani, care îl vor admira şi îl vor privi ca pe un erou, o persoană curajoasă, care nu se teme să spună lucrurilor pe nume.

Apoi, odată ce încrederea publicului estet câştigată, manipulatorul începe să strecoare, pe lângă informaţiile adevărate şi o serie de mesaje “otrăvite”, de propagandă, care au scopul de induce victimelor anumite opinii şi atitudini care să-i determine să accepte anumite lucruri care sunt împotriva intereselor lor.

Deşi există în România multe persoane care sunt exponenţii acestui tip de dezinformare, ba chiar şi instituţii şi trusturi de presă întregi, nu voi face nominalizări, ca să nu mă complic. Vă las să-i descoperiţi singuri.

Surse și autor articol :

1, http://dantanasescu.ro/2012/07/02/manipularea-maselor-prin-tulburare-emotionala.html

2, http://dantanasescu.ro/2011/02/08/dezinformarea-prin-informatii-amestecate.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s