SUA forţează declanşarea unui război atomic în Europa

US-Nuclear-War

Rusia a condamnat un test nuclear efectuat recent de armata americana, acuzand Statele Unite si NATO ca examineaza posibilitatea lansarii unui atac atomic pe teritoriul rus din tari est-europene, informeaza agentia Sputnik, citand declaratii facute de oficiali din Ministerul Apararii de la Moscova.

Fortele Aeriene americane au efectuat pe 1 iulie un test militar in Desertul Nevada, lansand o bomba nucleara inactiva dintr-un avion de vanatoare F-15E in Poligonul Tonopah. Dispozitivul nuclear testat, B61-12, a fost creat in timpul Razboiului Rece, iar acum este parte a unui program de prelungire a duratei de utilizare, a comunicat Pentagonul.

Controversatul test militar a atras reactia vehementa a Rusiei. „Recentul test nuclear efectuat de Statele Unite reprezinta o provocare. Actiunile intreprinse de Statele Unite in actualul context international sunt provocatoare”, a declarat luni Anatoli Antonov, adjunct al ministrului rus al Apararii. „Suntem foarte preocupati de testul efectuat cu un avion de vanatoare de tip F-15E. Aceasta situatie ne face sa credem ca testul a fost efectuat pentru analizarea posibilitatii folosirii unei bombe nucleare B61-12 transportata de avioane militare NATO stationate in Europa”, a atras atentia oficialul guvernamental rus.

„Testul militar confirma intentia Statelor Unite de a mentine in Europa arme nucleare care sa poata fi lansate pe teritoriul Rusiei; in plus, se intentioneaza maximizarea eficientei acestor arme. Noi consideram acest test o dovada a reticentei persistente a Statelor Unite de a coopta state NATO care nu au capabilitati nucleare la misiuni comune care incalca direct obligatiile asumate in cadrul Tratatului de neproliferare nucleara”, subliniaza oficialul rus. „Sub pretextul unei amenintari fictive din partea Rusiei, Statele Unite nu doar ca suplimenteaza capacitatile militare si prezenţa în ţări NATO situate in apropierea frontierelor vestice ale Rusiei, dar modernizeaza si arsenalul nuclear”, arata Antonov.

La inceputul lunii iunie, Pentagonul a anunţat că analizează „in mod activ” posibilitatea de a folosi arme nucleare impotriva unor obiective din Rusia, tara acuzata ca nu respecta Tratatul INF, Moscova anuntand ca urmareste cu atentie informatiile despre planul SUA de instalare a unor rachete nucleare in Europa si in Asia. Administratia Obama analizeaza un plan care prevede instalarea de rachete nucleare in Europa si Asia pentru a putea distruge tinte nucleare pe teritoriul Rusiei. Mai precis, potrivit agentiei Associated Press, Pentagonul analizeaza „in mod activ” posibilitatea folosirii armelor nucleare impotriva unor tinte militare din Rusia, ca reactie la presupusa incalcare de catre Moscova a Tratatului Fortelor Nucleare Intermediare (INF), semnat in anul 1987.

Parlamentarul rus Yevgeny Fedorov sustine ca are dovezi cum ca oligarchi rusi sunt in proces de negocieri cu Casa Alba despre organizarea unei revolutii in Rusia cu eliminarea lui Putin si dezmembrarea Federatiei ruse. (Am citit in presa ruseasca, ca acesti oligarhi rusi sunt de fapt evrei).

http://www.infowars.com/u-s-conspiring-with-russian-oligarchs-to-overthrow-putin-says-duma-member/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s