De la „preşedintele-jucător” la „preşedintele-voiajor”

index

Au trecut 8 luni de cînd Germania şi Masoneria ne-au impus, cu ajutorul unor inconştienţi din SRI, un individ sub-mediocru în funcţia de preşedinte. Încă de atunci am strigat, cît am putut de tare, că această porcărie reprezintă o insultă nemaivăzută pentru Poporul Român. O palmă zdravănă, care ne-a făcut să cădem grămadă. Nu ne-am ridicat nici acum. Am căzut pe gînduri ca proasta-n cur pe scînduri. Aici, în această anomalie înfiorătoare, se vede întreaga noastră slăbiciune – ca Neam şi ca Ţară. Românii încă nu s-au revoltat. Tac şi înghit. Acceptă un Mălai Mare care nu-i bun nici măcar de portar de hotel. Cine crede că trebuie să-i dăm răgaz Salamului de Sibiu să se exprime (?!) e un imbecil. Ăsta nu se poate exprima nici în limba română, darmite în politică. El se mişcă aidoma unui boulean, scăpat în lanul de lucernă. Pute locul sub el. Bea şi mănîncă porceşte. Joacă poker pînă face scurtă la mîini. Apoi voiajează. Decorează. Rînjeşte fasolea la televizor. Răspunde presei monosilabic. El tace nu de profund ce e, ci de prost. A ajuns un handicapat ca ăsta, străin de Neamul Românesc, urmaşul lui Mihai Viteazul şi al lui Al.I. Cuza? E un coşmar? Sau e realitate? Încep, eu însumi, să devin confuz, în mintea mea se suprapune planul visului cu planul realităţii. Aştept să se întîmple ceva, nu ştiu ce. Să se dezmeticească românii, din somnul cel de moarte. Dar, ei n-o pot face singuri. Românii, ca să se trezească, trebuie luaţi la palme. Cine s-o facă? Nu mai există clasă muncitoare, a fost înlocuită de clasa politică. Ori asta nu munceşte, trîndăveşte. Nu mai sînt nici mineri. Nici sindicate. Trăim într-un vid istoric. Dar trăim, noi, oare? Mai degrabă supravieţuim. Vegetăm. Tîrîişul şarpelui şi pasul gîndacului. Pas cu pas. Iar impostorul absolut crede că toate onorurile i se cuvin. El simte că starea de „leşin naţional” a românilor e cea mai bună protecţie a lui.

Una-două, îşi ia nevasta de mînă, ca pe-o şcolăriţă, şi pe-aici ţi-e drumul! Străinii care nu prea le au cu istoria şi cu geografia cred că România asta e un protectorat german. Confundă România cu Renania. Hai, că ne-au copt-o nemţii ăştia, pentru cele două trădări istorice, din primul şi din cel de-al II-lea război mondial! La atîta sadism nu mă aşteptam. De unde l-aţi scos, mă, pe acest nepot retardat al lui Hitler? Cît credeţi că puteţi întinde coarda, scuipînd în ochi un întreg popor? Ce legătură are Slănină Vodă cu ţara asta latină? Ce ştie să facă? Meditaţii? Luaţi-l la voi, acolo, în Germania, să o mediteze pe Angela Merkel la fizica pămîntului pînă o bagă în pămînt.

Există vreo soluţie să scăpăm de marioneta asta penibilă? Da: nesupunerea civică! Să nu-l recunoască nimeni. Să-l boicoteze toate televiziunile! Pînă o să-l lămurească nevastă-sa că, ghinion, e din alt film şi că îl evită toţi ca pe-o fantomă. Daţi-i săsălăului cu cartea de Istorie în cap, să-i facă nişte cucuie zdravene Ştefan cel Mare, şi Iancu de Hunedoara, şi Horea, şi Tudor Vladimirescu. Fiindcă de vorbă bună nu pricepe, el se droghează cu carmol, aşa că nu-şi dă seama că e-n curul gol. Lămuriţi-l să plece singur. Ori să-şi prindă testicolele în mixer pînă cîntă yodlere: Ola-ri-ti! Ola-ri-ti!

KLAUS IOHANNIS E DECIS SĂ-L NUMEASCĂ

PRIM-MINISTRU PE „TEHNOCRATUL” CĂLIN GEORGESCU – MASON CARE ARE O FIRMĂ LA VIENA ŞI SE AUDE CĂ

E IMPUS DE SPONSORII AUSTRIECI AI SALAMULUI DE SIBIU. CE LE-O FI PROMIS?

(ION MINULESCU)

Cine sunt abonatii la agenda culturala a Sibiului pe 2015

Urmasii lui Klaus Iohannis la primaria Sibiu au facut plata pentru recompensarea prietenilor politici care l-au ajutat pe presedinte, in campania electorala, sa ajunga sef al statului. Este vorba de 6 milioane de euro pe anul 2015, mare parte din acesti bani pentru diferite asociatii, firme si ONG,din cercurile de influenta ai lui Iohannis. Cu alte cuvinte, bani ascunsi in agenda culturala a anului in curs! In aceste organizatii functioneaza numerosi oameni de presa, personaje din anturajul lui Iohannis, directori de institutii din Sibiu, fiice ale acestora sau sponsori politici.

O forma subtila de capusare a bugetului , dar si de “cumparare” a presei locale. In asociatiile asa zis culturale, care au primit finantare din bugetul local, se ascund jurnalistii loiali ai lui Klaus Iohannis si ai urmasilor acestuia de la Primaria Sibiu, astfel ca in acest oras nimeni nu-si permite sa aduca critici modului in care binomul PNL-FDGR conduce urbea.
Este un patent de succes implementat de Iohannis, de pe vremea cand era primar al Sibiului: prietenii si clientii politici ( inclusiv reprezentanti ai institutiilor locale) si-au infiintat asociatii, ONG-uri, SRL-uri, care au “castigat” contracte cu primaria, fiind finantate pentru diverse activitati culturale ale orasului. Si cum Sibiul se remarca prin agenda sa culturala, aceste asociatii non-profit ( in mare parte) organizeaza, pe banii publici, tot felul de evenimente, mai mult sau mai putin de bun gust.

Numai prietenii s-au abonat la agenda culturala

Ca sa revenim la agenda din 2015, primaria Sibiu a alocat suma de 6 milioane de euro pentru evenimente culturale. Cine organizeaza aceste festivaluri? Este vorba, in special despre cateva asociatii, ONG-uri si SRL-uri clientelare politic: SC Creative SRL, Asociatia Focus Sibiu, Asociatia Sibiul de Odinioara, Asociatia Events for Tourism, Asociatia Sibiu 1191, Asociatia pentru infrumusetarea orasului Sibiu, Asociatia de Bun Gust, Casa de Cultura a Studentilor.
Printre cei finantati din bani publici, sunt Ovidiu Dragoman, director al Casei de Cultura Sibiu, fiica acestuia, Sandra Dragoman, Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu, finul lui Klaus Iohannis, ziaristi de la Tribuna, Turnul Sfatului si Ora de Sibiu, sau de la televiziuni locale, apropiati ai presedintelui si ai urmasilor acestuia de la primaria Sibiu.

Mai toate festivalurile culturale care se organizeaza in Sibiu se desfasoara in Centrul Vechi al orasului. Oamenii se bucura ca manifestarile au coborat in strada, dar nu cunosc motivul. Autoritatile au introdus noul concept de cultura de strada tocmai pentru a-si acoperi deficientele: lipsa unei Sali multifunctionale.

De exemplu, Festivalul International de Teatru este organizat, in mare parte, in piata centrala, din lipsa de spatiu. Teatrul Radu Stanca functioneaza intr-o cladire improprie, care poate cadea la un cutremur mai mare si care a fost revendicat de Biserica Evanghelica. Primaria a promis de multi ani construirea unei cladiri adecvate cerintelor unui festival international de teatru, dar banii s-au dus pentru ridicarea Filarmonicii, in conditiile in care sediul acestei institutii culturale ( cu cea mai buna custica din oras) a fost retrocedata unui client al lui Klaus Iohannis si transformat in carciuma.

De aceea, mai toti banii alocati pentru actul de cultura sunt pentru manifestari in strada. Exista destul de multi critici care vorbesc despre un adevarat kitschi cultural.

Dragoman, directorul fara studii superioare

Un prim beneficiar al sumelor mari de la buget pentru agenda culturala este Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultura Sibiu si fiica acestuia, Sandra Dragoman. De exemplu, Asociatia SC Be Creative SRL, coordonata de Sandra Dragoman a primit finantare de la Primaria Sibiu, 250 000 de lei, pentru spectacolul “Sibiu Lights and More”. Aceasta suma enorma de bani este alocata pentru un proiect care consta in realizarea unui décor format dintr-o expozitie de leduri ( lumini colorate), expuse pe bulevardul Nicolae Balcescu. Acest spectacol mananca 250 000 de lei in fiecare an, din anul 2013. Deci pana acum, 750 000 lei, pentru un kitschi cultural!!!

La randul sau, Ovidiu Dragoman, a obtinut finantare de 90 000 de lei, prin intermediul Casei de Cultura a Studentilor, ( pe care o conduce), pentru doua evenimente: Sibiu Dans Festival-editia a 12 si Aniversare – Ansamblul Flocloric Ardealul 20 de ani. Nu prea suna a activitati culturale studentesti!

Cine este Ovidiu Dragoman? Este absolvent al Liceului de Coregrafie din Bucuresti, fara sa aibe studii superioare. Cu toate acestea, el ajunge in 1997 sa fie director al Casei de Cultura a municipiului Sibiu iar din 2008, director al Teatrului de Balet Sibiu.

Vedetele TV ciupesc si ei ceva bani de la primarie

O alta asociatie culturala de succes este “Asociatia Sibiu 1191”, care a primit din bani publici de la Primaria Sibiu, pe anul acesta, suma de 175 000 de lei pentru trei evenimente: “Sibiu 825-Infinite Love”, editia 1, “Lighting Sibiu” si “Vecinatatea Activa”.

Din aceasta asociatie fac parte Claudiu Gavrea , fost director Antena 1 Sibiu si Razvan Marcu, fost redactor sef “Tribuna”.

Potrivit presei locale( justitiarul.ro) Claudiu Gavrea a fost agent de circulatie, inainte a fi propulsat in functia de director la Antena 1 Sibiu, de catre detinatorul francizei, Vasile Presecan, patron al firmei “Trans Agape”. Dupa ce a fost data afara din acest post, Gavrea a ajuns membru si trezorier al Clubului Rotary Sibiu District 2241, unde a devenit prieten cu fostul presedinte PNL Sibiu, Mircea Cazan. Impreuna cu Razvan Marcu a infiintat emisiunea “Raluca si Razvan” de la TV Eveniment, unde primarul Klaus Iohannis avea permanent usa deschisa. Prietenii stiu de ce!

Al doilea om de baza din cadrul Asociatiei Sibiu 1191 este Razvan Marcu, o mica vedeta locala, prezentator la emisiunea “Raluca si Razvan” de la TV Eveniment. La prima emisiune din 6 februarie 2012, invitatul special a fost Klaus Iohannis, la vremea aceea primar al Sibiului. Din acea perioada a inceput sa curga si finantarea pentru Asociatia Sibiu 1191! Marcu este membru in Clubul “Lions Brukelthal”, unde ii are drept colegi pe Martin Bottesch, fost presedinte al Consiliului Judetean Sibiu si pe Jurgen Porr, finul lui Klaus Iohannis si presedinte al FDGR. Si Iohannis a fost membru al acestui club, ocupand chiar functia de presedinte al clubului intre 2004-2005. Un alt membru controversat al acestui club a fost, potrivit acelorasi surse, Victor Caldarar, un tigan arestat in 2012 pentru violarea unor copii si propagarea pe internet de material pornografic pentru pedofili. Acest personaj a fost angajat de Razvan Marcu ca fotograf la emisiunea “Raluca si Razvan”.

Finul organizeaza Targul de Craciun

Un client politic abonat la banii primariei Sibiu este Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu si finul lui Klaus Iohannis. El coordoneaza Asociatia Events for Tourism, organizatie care a primit de la Primarie suma de 210 000 lei pentru doua evenimente: Program Cultural al CibinFest 2015 si Program Cultural al Targului de Craciun Sibiu 2005. Care este contributia acestei asociatii pentru organizarea evenimentelor? Surse politice sustin ca Asociatia Events for Tourism aduce in centrul orasului mai multe casute din lemn, pe care le inchiriaza pe preturi piperate pentru comerciatii care isi vand produsele cu ocazia celor doua evenimente: CibinFest – un festival de bere si Targul de Craciun.

Andreas Huber isi petrece Revelioanele cu Klaus Iohannis. Este un om de afaceri din Sibiu, care a prosperat in perioada cand Iohannis era primar al urbei. El este de asemenea, un apropiat al patronului concernului austriac Holzindustrie-Schweighofer.

De asemenea, Asociatia Focus Sibiu, formata din fotografii de la Turnul Sfatului ( ziar care nu are decat cuvinte de lauda la adresa lui Iohannis), a obtinut finantare de la Primaria Sibiu in suma de 250 000 de lei pentru doua evenimente: Festivalul International de Fotografie Focus Sibiu( 150 000 lei) si Focus Festival (100 000 lei).
Asociatia Sibiul de Odinioara, coordonat de Dragos Popescu, redactor sef de la Ora de Sibiu a incasat 185 000 lei pentru doua evenimente: Sibiu de odinioara (120 000 lei) si Sibiu Vin Fest ( 45 000 lei).

Sibiu este infrumusetat doar de clientela

O alta asociatie formata din personaje agreate de Klaus Iohannis, Asociata pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu, a primit finantare de la Primarie in suma de 85 000 de lei pentru doua evenimente: Zilele vecinatatii (75 000 lei) si Prin Sibiu meu ( 10 000 lei). In aceasta organizatie ii gasim pe vicepresedintele PNL, Alexandru Zavatin, pe Razvan Marcu ( realizator la emisiunea “Raluca si Razvan”), pe Alin Bratu, redactor sef la Turnul Sfatului. Presedinte al Asociatiei este arhitectul Tudor Stefan Popa, din grupul de apropiati ai lui Klaus Iohannis.

Asociatia Bun Gust, in spatele caruia se afla jurnalistii de la Turnul Sfatului, a primit finantare in valoare de 18 000 lei pentru “Festivalul traditiilor si ceremonialelor militare istorice” si de 35 000 lei pentru proiectul “Adopta un copac”.

Si nu in ultimul rand, SC Casa de Presa si Editura Tribuna SRL, care editeaza ziarul Tribuna a obtinut o finantare de 180 000 lei pentru proiectul “Tribuna Music&More”. Amintim faptul ca patronul ziarului Tribuna este omul de afaceri Ilie Carabulea, fost sponsor al lui Klaus Iohannis,.

ancheteonline.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s