Guvernanţii români sînt foarte implicaţi în viaţa Clubului masonic Rotary

logo-maconnique-rotary-club-Algerie

În 3 iulie 2009, s-a văzut că înşişi guvernanţii români sînt foarte implicaţi în viaţa Clubului Rotary, cînd, la Iaşi, în Sala Mare a Primăriei, avea loc ceremonialul de schimbare a guvernatorului Rotary al Districtului 2241 (România şi Moldova). Atunci, alături de primarul rotarian al Iaşilor, Gheorghe Nichita, participa şi ministrul Culturii, masonul Theodor Paleologu, membru al unui club Rotary din Copenhaga, ca şi toate oficialităţile locale şi politicienii ieşeni. Delegaţiile tuturor rotarienilor din România îl ungeau atunci, după intonarea Imnului Rotary International, pe Daniel Condurache, profesor universitar ieşean, ca nou guvernator al rotarienilor români.

Acesta a ţinut să sublinieze că rotarienii din sală reprezintă „clasa politică şi clasa de afaceri românească”. S-au mai aflat pe scena evenimentului şi liberalul Cristian Adomniţei (fost ministru al Educaţiei din partea PNL), sau reprezentanţii Grupului de Dialog Social (precum Alexandru Lăzescu). Evident că totul s-a încheiat cu un banchet de tip masonic, numit Gala Dinner, la Restaurantul Ramada.

Ceea ce a atras atenţia este faptul că ministrul Paleologu a efectuat, în timpul discursului său, salutul masonic cu mîna pe piept, pe care l-a făcut discret, în timp ce alţi rotarieni îl efectuau cu gesturi ample. În fotografia de mai sus îi vedem pe primarul Nichita, pe fosta guvernatoare şi pe noul guvernator Rotary pe România şi Republica Moldova efectuînd salutul masonic în plină întrunire.

În România, miliardarul evreu George Sörös finanţează anumite „programe de exchange pentru elevii de liceu” ale Rotary Club, prin care unii tineri români participă la „rotaţia pe familii”, locuind cîte 3 luni la diferite familii din străinătate, bine alese.

interactb

Pentru a lămuri ce ar reprezenta aceste „programe”, trebuie să amintim deciziile Conventului masonic al Marelui Orient al Turciei, din 25 aprilie 1989, nr. 4 B („Să se elimine imediat bănuielile şi prejudecăţile cu privire la Masonerie. Pentru această misiune să se canalizeze cluburile noastre afiliate: Rotary, Lions etc.”) şi nr. 8 A („Să se continue observarea şi selectarea de tineri adecvaţi prin intermediul cluburilor premasonice: Lions, Rotary, Dinners etc.; să se înceapă educarea acestor tineri”), publicate în revista „Ronessance“ nr. 6, din 1991.

CORNEL-DAN NICULAE

Clubul Rotary a fost fondat de un mason

Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima întâlnire au participat doar patru persoane: Harris, inginerul minier Gustave Loehr (despre care se ştie cu certitudine că era şi el francmason), negustorul de cărbuni Silvester Schiele şi croitorul Hiram Shorey. Loehr şi Shorey s-au retras la scurtă vreme de la aceste întâlniri, astfel că Rotary, la acea vreme nici măcar nu se putea numi club, fiind alcătuit din doar două persoane.

Acest început dezastruos contrastează izbitor cu rapida răspândire pe care Rotary o cunoaşte de la un moment dat încolo şi care se datorează, fără îndoială, intervenţiei din umbră a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, în scurt timp, ceea ce începuse ca o întâlnire între doi anonimi să aibă deja anvergură naţională? În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni.

Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, întâlnirile au început să se ţină în hoteluri. Acest lucru face ca astăzi, în holurile celor mai mari lanţuri hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza să fie plasate, chiar la recepţie, anunţuri privind ziua şi ora când se ţine întâlnirea Rotary. De altfel, proprietarii şi managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piaţă a respectivelor hoteluri se datorează în mare parte afilierii acestora la Rotary.

Cercul închis al „Elitei” masonice

Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”.

rye

Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice.

Legături ale clubului Rotary cu masoneria

Legăturile strânse dintre masonerie şi Rotary sunt şi mai  evidente dacă analizăm situaţia din Marea Lojă a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numită de masoni şi loja mamă a lumii, întrucât este organizaţia reprezentativă la nivel mondial. La nivelul UGLE există mai multe loji Rotary.

Poate cea mai cunoscută şi mai veche a fost constituită în 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care înconjoară un compas şi litera G, simbolul francmasoneriei. Într-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizează că toţi cei înscrişi în Rotarian Lodge no. 4195 făceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astăzi loja îşi ţine întâlnirile chiar în Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). În cadrul acesteia mai există încă şapte loje Rotary. Două dintre ele au fost constituite la începutul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 şi North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adaugă altele cinci, apărute în ultimii douăzeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 şi Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.

Programul Rotary Polio Plus, o ameninţare la adresa generaţiilor viitoare

După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător.

În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe.

Însă pentru rotarieni vaccinurile sunt mai „profitabile”, din punct de vedere al costurilor, decât hrănirea şi crearea de condiţii de viaţă prielnice pentru aceşti copii. În fond, companiile pe care le conduc majoritatea dintre ei sunt chiar cele care contribuie la sărăcirea ţărilor în care trăiesc aceşti copii.

3 gânduri despre &8222;Guvernanţii români sînt foarte implicaţi în viaţa Clubului masonic Rotary&8221;

  1. OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT: https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/07/09/academia-romana-miscarea-legionara-nu-a-fost-fascista/

    OARE DE CE NU A AVUT O ATITUDINE SIMILARĂ ȘI INSTITUTUL DE INVESTIGARE A CRIMELOR COMUNISMULUI ȘI A EXILULUI ROMÂNESC CONDUS DE RADU PREDA?…

    DOMNIA SA NU CONȘTIENTIZEAZĂ CĂ ASISTĂM PRACTIC LA O REEDITARE A HOLOCAUSTULUI SOVIETIC ÎMPOTRIVA CULTURII ROMÂNE DIN 1945?

    DE PE 4 IULIE LEGEA DEMONICĂ CARE CONDAMNĂ MIȘCAREA LEGIONARĂ SE AFLĂ SPRE PROMULGARE SAU RESPINGERE PENTRU REVIZUIRE PE MASA PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI, CARE SE DECLARĂ ANTICOMUNIST… EVIDENT, PÂNĂ LA PROBA CONTRARIE…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s