Dragi români iubitori de capitalism

images

În Anglia fiecare proprietar de casa subvenționează din banii săi corporațiile cu 3.500 de lire sterline anual.
Am tot zis insa nu s-a inteles:

Sistemul economic Capitalist este un sistem nesustenabil intrucât fură resurse de la oamenii obisnuiti si le dăruiește oamenilor foarte bogați . Bogăția pe această planetă este obtinută in mod fraudulos printr-o distribuire defectuoasă a resurselor planetare. Asadar orice om bogat este un infractor fiindcă bogătia si-a obtinut-o doar pentru ca un GRUP INFRACTIONAL a acaparat PUTEREA pe aceasta planeta si i-a permis să FURE LEGAL.

Una din caile prin care UNINUNEA SATANISTO-EUROPEANA distruge România este aceasta!

Nu este o noutate pentru nimeni ca terenul agricol din Romania, incet, incet, merge catre proprietari straini. Romania fiind si singura tara unde cetatenii straini pot cumpara teren agricol foarte usor. Prin 2009 jigodia Ordinara betiva si schizofrenica Traian Basescu a relaxat conditiile de obtinere a cetateniei romane, chipurile de dragul romanilor de peste prut ! In realitate , peste un milion de străini au capatat si drept de vot dar si dreptul de a cumpara pamant.

Din taxele , accizele si impozitele (TVA este un impozit indirect adica nu e platit direct la FISC ci la Carrefour si e colectat ulterior) romanilor. România este un contributor net si obligat la bugetul UE. Miliarde de euro anual merg la UE. De acolo vin catre marii fermieri detinatori de suprafete imense de teren agricol subventii uriașe. Intelegeti ? Adica strainii cumpara pamantul udat cu sangele stramosilor nostri timp de 3.000 de ani pe lucru de nimic, si mai apoi primesc BONIFICATII IMENSE nefacand absolut nimic!

In acest timp romanii sufera de foame si muncesc pe lucru de nimic (200 de euro salariu care are serviciu) si platesc aceleasi preturi cu europenii!

TRAIASCA PIATA LIBERA !
O sa strigati TRAIASCA CAPITALISMUL pana va ramane doar CAPITALISMUL in viata!

Luci Lucescu

Minciunile sfruntate legate de indicatorii economici si lipsa conexiunilor lor in analizele economice capitaliste, au creat de-a lungul timpului ideea de refacere economica. Dar oamenii asteapta aceasta refacere economica de ani si ani de zile, ei si-au vindut casa asteptind, au pierdut automobilele la banci asteptind, s-au mutat la blocuri insalubre asteptind, au pierdut locurile de munca asteptind, au cerut pomana de la guvernele capitaliste asteptind, au divortat din motive economice asteptind, au pierdut prietenii asteptind, au fost si sint o povara pentru parinti si bugetul acestora asteptind si asa mai departe.

A venit vremea cind nimeni nu mai poate astepta dar nici nu poate actiona, pentru ca raza de actiune in plan economic individual este restrinsa, iar sistemul are nevoie de oameni ascultatori si fara personalitate, de oameni care sa inteleaga faptul ca daca nu sint cuminti, isi risca existenta fizica. In continuare voi lua citeva coordonate economice pentru a arata ca minciuna nu mai poate fi sustinuta in context economic de ansamblu.

Liderii americani si cei din UE, discuta lunar de scaderea numarului de crearea de noi locuri de munca, fara sa ne spuna si daca ele au fost sau sint ocupate si de ce sint sau nu sint ocupate.

Aceasi economisti vestici, ne spun ca o eventuala crestere economica intr-un ciclul economic este data de cererea de pe piata, iar in ani din urma si chiar acum, aceasta cerere este intr-un declin evident si indubitabil va mai fi in continuare.

Venitul mediu pe gospodarie americana si capitalista in general, a scazut dramatic in ultmii ani, datoriile pe familie au crescut, guvernele sint in situatia in care trebuie sa isi reduca cheltuielile sau sa imprumute daca au posibilitatea, ceea ce face ca poporul sa plateasca dobinzile din ce in ce mai mari, taxele sint din ce in ce mai mari si buzunarul contribuabilului din ce in ce mai gaurit, dobinzile sint la un nivel minim posibil, apropiat de zero la bancile centrale capitaliste si nu mai au unde sa se duca pentru a stimula o economie care a pierdut toate pirghiile.

Dar ceea ce este cel mai interesant, capitalisti nu discuta de furnizarea de marfuri pe piata , structura de marfuri, citi muncitori va avea nevoie economia si ce productivitate vor avea sau va trebui sa aiba ei pentru a echilibra economia.

Acesti capitalisti se prevaleaza de mecanismele pietei care de fapt nu mai exista, iar punind intrebari ca cele de mai sus, ei sa grabesc sa spuna ca ele fac parte dintr-o economie socialista centralizata, dar divergentele care apar in economia capitalista, cele mai multe dintre ele fara rezolvare, sint de natura sa duca spre imposibilitate sistemului capitalist in a functiona.

Discrepanta dintre numarul angajatilor in economia americana si valoarea produselor realizate in economie, arata ca tara si economia americana trebuie sa faca fata nu numai unei cereri scazute, asa ca, din moment ce din ce in ce mai multi lucratori activeaza in economie, producind mai putin, deci productivitatea scade.

Il aud pe Obama spunind ca s-au creat in fiecare luna sute de mii de locuri de munca, dar cu un numar mai mic de produse realizate, pentru ca piata nu cere, in consecinta productivitatea lor este mult mai mica. Standardul de viata intr-o economie depinde de productivitatea munci pe ansamblul economiei.

Pe de alta parte, asistam la minciunile si mecanismele inutile ale Bancii Centrale a Americii (Rezervele Federale), pentru ca inflatia a crescut mult mai repede cind capacitatea economica creste mult mai incet.

Ceea ce inseamna necesitatea cresterii dobinzilor cu mult mai repede si mai pronuntat decit se asteapta americanii, pentru a  veni in economia reala si teoria economica.

Intr-o economie care creste foarte incet, este evident ca este o cerere mult mai mica de capital, dar Rezervele Federale tiparesc continuu si arunca bani pe piata interna si internationala.

Datorita dorintei politicienilor de a raporta cresteri ale locurilor de munca (repet, nu si a celor interesati sa le ocupe), productivitatea munci a inregistrat un declin de 0,4% numai anul trecut, cind forta de munca nu crescuse in economie, ceea ce ne arata dezastrul actual, cind se raporteaza cresteri ale fortei de munca in fiecare luna.

Totul este o manevra politica, pentru a arata ca economia are capacitatea de angajare, ceea ce este o minciuna si se discuta in mod real de locuri de munca part time sau cu salarii extrem de mici.

Marea banca americana JP Morgan, recunoaste ca potentialul de crestere al economie americane este de 1,75% in acest an, care inseamna jumatate din rata anuala medie intre 1947 si 2007, ceea ce poate fi luat ca un dezastru sau o reala stagnare economica.

Un alt aspect ar fi, faptul ca forta de munca, incepind din 2010 si pina in prezent, a crescut numeric cu 0,3% in medie pe an, fata de perioada 2000-2010, cind se inregistra o crestere numerica a fortei de munca de 0,8% pe an.

Participarea fortei de munca potentiale americane in cimpul muncii, a scazut semnificativ, deci din ce in ce mai multi oameni sint apti de munca prin crestere demografica sau emigrare, insa contrar asteptarilor, participarea in cimpul muncii este cu mult mai mica decit in 2008, atunci fiind de 65,9%, iar acum fiind de 62,8%, aceasta cifra fiind anuntata oficial, dar realitatea este chiar mai dura.

S-ar putea spune ca imbatrinirea in grupuri mari a populatiei, rata fertilitatii si declinul major in numarul de emigranti, au dus sistemul capitalist la o debalansare majora din punct  vedere economic.

Productivitatea, dupa cum spuneam, a scazut masiv, de la o crestere medie anuala de 2,3% intre 1947 si 2007, la mai putin de 1% din 2007 pina in present ceea ce este evident ca ciclul fatal al capitalismului a inceput, increderea populatiei in sistem la cote de avarie si imposibil de recuperat, iar criza financiara controlata in favoarea unui grup a descurajat investiile in principal in productie…

Partea de investitii din PIB ul tarilor capitaliste si in special America, a scazut constant chiar in IT si continua sa scada…

Ca sa imbunatateasca cresterea economica , liderii politici capitalisti au apelat in disperare la solutii de genul cresterea perioadei de munca si o pensionare tirzie, dar astfel de improvizatii vedem clar ca nu pot functiona si in curind, liderii politici capitalisti se vor vedea in fata unei enigme imposibil de descifrat, deoarece lucratorii in virsta vor fi pensionari la un moment de timp, fara discutie, iar din spate vor veni grupuri masive de tineri care au fost rupti de productie si de un mediu de lucru organizat datorita celor in virsta carora le-a fost prelungita perioada de lucru.

Acesti tineri, vor veni in cimpul muncii fara incredere in sistem, vor schimba locurile de munca foarte des, nu isi vor construi familii si nu vor avea determinarea necesara achizitiilor in familie si vor veni dupa pregatirea intr-un sistem educational fara veleitati.

In luna Mai, peste 3,2% din locurile  munca scoase pe piata americana au ramas vacante, nefiind ocupate, inregistraindu-se astfel cea mai mare rata din ultimii sapte ani, dar nimeni nu se intreaba de ce.

Realitatea este ca tinerii care trebuie sa inlocuieasca pe cei in virsta nu sint pregatiti si nu au o atitudine motivata fata de munca.

De ce? Pentru ca ei au trait intr-un haos economic capitalist, in care orice profesie ar fi imbratisat, peste noapte nu mai era de actualitate, vazind ca sistemul ii marginalizeaza si face din ei sclavii contemporani cu IPhone in mina si fara locuinta… din pacate pentru acesti tineri si pentru noi toti care avem asteptari de la ei, dar sistemul ii duce in zona lui neagra….. 

Mai poate functiona sau mai poate avea vreun viitor acest sistem? Ar fi interesant ca cineva sa contrazica logica evenimentelor din cadrul lui….

 Adrian Cosereanu

alternativaromaniei.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s