SUA – STAT POLITIENESC DE TIP LUMEA A TREIA

images

SUA devine rapid un stat poliţienesc de tip lumea a treia

În calitate de P.T. (adesea numit şi veşnic călător, turist permanent sau fost contribuabil), am călătorit în aproape 100 de ţări. În timpul acestor călătorii a existat întotdeauna un moment definitoriu la intrarea într-o ţară, care arăta că ţara respectivă este ceea ce se consideră în general a fi o „ţară din lumea a treia”. Este vorba despre momentul în care, la sosire, trebuie să plăteşti o taxă ca să intri în ţară. Motivul fiind, în general, faptul că guvernul ţării a distrus atât de mult economia şi/sau are o atât de vagă idee despre ceea ce aduce bunăstare, încât consideră că soluţia pentru a-şi face ţara prosperă este să perceapă o taxă la intrare, în loc să permită oamenilor să intre liber şi să facă afaceri, să comercializeze şi să introducă bani în economie. Asta, sau guvernul este atât de ahtiat după bani, încât recurge la acest lucru ca la o sursă importantă de venituri.

Cambogia, Indonezia, Bolivia şi numeroase alte ţări asemenea percep o astfel de taxă. Acum şi SUA.

Pentru SUA “taxele pentru solicitarea vizelor” sunt de multă vreme folosite ca un mod de a strânge bani, escrocând oameni din ţări precum Thailanda, iar acum SUA a anunţat că intenţionează să perceapă şi de la canadieni o taxă de 5.50 dolari la intrarea în ţară. Taxa este ridicolă şi contraproductivă din mai multe motive, dintre care, nu în ultimul rând, fixarea ei la cinci dolari şi cincizeci de cenţi, asigurându-se că plata tranzacţiei va dura de două ori mai mult ca de obicei pentru a face rost de mărunţiş. Canadienii, care se numără printre grupurile mari de oameni care desfăşoară activităţi economice în SUA, vor fi opriţi atât de taxa la intrarea în SUA, cât şi de cozile lungi şi suplimentare la care vor trebui să stea pentru a schimba banii pentru taxă.

Să nu mai vorbim de ilaritatea numelui de “taxă de control”. Acest lucru înseamnă că dacă nu vrem să fim controlaţi, atunci nu mai trebuie să plătim?

Puncte de control ivite peste tot în Statele Unite

În ultima vreme, punctele de control au ajuns şi în Flint, Michigan, iar echipele VIPR (Visible Intermodal Prevention and Response) din programul TSA [Administraţia Securităţii Transporturilor] s-au răspândit peste tot în Tennessee, oprind conducătorii auto şi “verificându-le actele”.

De asemenea, în cadrul recentei conferinţe Libertopia la care am participat în San Diego, am întâlnit trei tineri liberali care mi-au spus că pe drumul de la Phoenix la San Diego au întâlnit trei puncte de control diferite.

Greu de intrat – şi mai greu de ieşit

Tocmai m-am întors din SUA şi, ca de obicei, a trebuit să trec de o mulţime de funcţionari guvernamentali ca să pot ieşi. Din fericire, nu am încercat să ies printr-un aeroport de genul Boston Logan în care TSA a început să efectueze “chat-downs” unde bătăuşii/teroriştii de la TSA îşi fac drum prin aglomeraţia din aeroport ca să discute puţin cu dvs.! Dacă refuzaţi să staţi de vorbă cu ei, veţi fi reţinuţi pentru cercetări suplimentare!

Cu toate acestea, m-am supus controlului standard al TSA şi, după cum se întâmplă tot mai frecvent, pe pasarela spre avion mai mulţi funcţionari guvernamentali se ascund după colţ şi vă opresc să vă întrebe dacă aveţi la dvs. sume mai mari de 10.000 dolari. Le-am făcut o poză din mers. Pe când mergeam pe pistă, unul dintre indivizii care purtau arme mi-a spus “Du-te la al treilea om de mai jos, el va avea grijă de tine acolo.” Oh, asta fac ei, au grijă de noi? Nu aşa mi se pare.

Injecţii pentru tulburări cronice ale sistemului nervos, acum disponibile

Este din ce în ce mai bizar ce se întâmplă în SUA.

Ca şi cum nu era de ajuns toată hărţuirea guvernului, pe când ieşeam din aeroportul din San Diego am zărit un “post pentru vaccinarea împotriva H1N1”.

H1N1 (mai ţineţi minte farsa cu gripa porcină?) s-a dovedit a fi aproape inofensiv şi totuşi acum, în Statele Unite ale Americii, încă mai există locuri în care vă puteţi vaccina împotriva H1N1. Apropo, s-a dovedit că aceste vaccinuri provoacă tulburări cronice ale sistemului nervos. În mod tragic, chiar familia mea a avut de suferit anul trecut, când mama mea, fără ştirea mea, s-a lăsat convinsă să se vaccineze împotriva gripei porcine. După câteva zile nu a mai putut merge. Nici acum nu poate.

Statul poliţienesc merge înainte

Fotografiile provenite din SUA continuă să semene cu ceea ce am vedea în ţări precum Coreea de Nord sau din vechiul bloc sovietic.

Această fotografie, de la o mică adunare de protestatari Occupy Wall Street din Phoenix, arată nu numai că poliţia depăşea numărul protestatarilor, dar şi nivelul de intimidare şi forţă folosite împotriva a câţiva oameni care stăteau într-un parc. Crima lor? Că erau acolo după “asediu”. M-am uitat în Constituţia Statelor Unite ale Americii, căutând trimiteri la starea de asediu, dar nu am găsit nimic.

Zilele mele de vizită în SUA sunt numărate

Am spus deja că nu îmi voi aduce familia în Statele Unite până ce nu voi vedea schimbări majore, iar TSA nu va pune capăt băilor de radiaţii şi pipăielilor. Cu toate acestea, sunt foarte aproape de punctul în care nu voi mai merge deloc.

Pentru oricine îşi ţine ochii deschişi şi este atent, semnele a ceea ce se va întâmpla în Statele Unite sunt evidente. Este nevoie doar de un alt eveniment 9/11 sau ca guvernul SUA să nu îşi mai poată plăti datoriile sau ca dolarul să urce în hiperinflaţie, iar SUA va fi închisă ca o închisoare.

În multe feluri, este deja.

Pentru cei care locuiesc în Statele Unite, este imperios necesar să ia măsuri de protecţie.(…)

Țesături orwelliene in ”țara libertății”. CUM IA CHIP IN SUA SUPRAVEGHEREA OMNIPREZENTĂ

Doua curente sunt vizibile in tendinta de edificare a unui sistem de supraveghere electronica ubicua a persoanelor:

1) frontul oarecum clasic al identificarii persoanelor prin date biometrice, al stocarii in baze de date tot mai centralizate si al folosirii biometriei pentru crearea de profiluri comportamentale;

2) mai nou, frontul propagandistic de manipulare a opiniei publice prin folosirea noilor medii – a ceea ce este numit social media (Facebook, Twitter, platformele de bloguri).

O stire recenta arata cum Armata SUA dezvoltase un proiect prin care sa-si promoveze propaganda prin astfel de retele de internet. In articolul de mai jos aflam o serie de detalii despre acest gen de operatiuni prin care se creeaza programe soft ce permit infiltrarea de adevarati agenti de influenta pe lumea internetului care sa pistoneze intr-o directie sau alta; detaliile sunt bine puse la punct, existand inclusiv prevederea ca utilizatorul se beneficieze de un IP schimbator pentru a se putea deghiza mai bine. Nu ca nu stiam deja de “profesia” de “postac” sau de “troll”, insa acum exista confirmarea ca se lucreaza cu astfel de instrumente intr-un mod sistematic si serios, ”profesionist”.

Nu e de mirare, atunci, ca tot mai multi lideri se simt amenintati si acuza folosirea noilor social media in tentativele de generare a unor curente contestatare care pot ajunge pana la declansarea unor  revolte si revolutii, cum a fost, de altfel, cazul in Tunisia si Egipt. Ca cercul sa fie complet, aflam despre astfel de operatiuni prin scurgeri gen Wikileaks (cum e cazul si cu unele informatii din articolul de mai jos), ele insele fiind, probabil, niste operatiuni CIA. Avantajul inventarii internetului (de altfel internetul a inceput in urma cercetarilor impulsionate de armata americana) este, de altfel, tocmai capacitatea extraordinara de camuflaj pe care o ofera spatiul virtual, fronturile multiple de atac, modalitatile de deghizaj sub cele mai diferite masti posibile (si mai reusite, croite special pentru a amagi), astfel incat nu mai stii unde unde vine atacul, manipularea, si unde este tintita. Un ”razboi nevazut” in toata regula…

Toate aceste programe de supraveghere si de bruiaj informational sunt justificate, cum altfel, prin razboiul impotriva terorismului si, mai nou, prin necesitatea de a raspunde ”atacurilor” gen… Wikileaks. Un truc ieftin. In loc sa se aleaga respectarea legii (nu in sensul sec al literei, ci in cel normativ al domniei legii, in care legea nu e o productie arbitrara care serveste instrumental puterea) se lasa o ”libertate” controlata in care prolifereaza tot felul de miscari controlate si dirijate catre scopurile “sistemului”, pentru a pune apoi capastrul pe intreaga societate, odata de infrastructura controlului a fost creata…

Biometrie, recunoaştere facială, identitate asistată de calculator…

articol publicat pe platforma Global Research de Tom Burghardt

Începând cu dezvăluirile din 2006 ale informatorului Marc Klein de la AT&T, cum că giganţii telecomunicaţiilor din SUA au colaborat în secret cu guvernul pentru a-i spiona pe americani, un material ne-a convins că ne confruntăm cu o serie intimidantă de inamici invizibili: firmele de securitate şi de informaţii care acoperă cerul întunecat al siguranţei naţionale.

Pe măsură ce ecourile dezvăluirilor de luna trecută făcute de Anonimul colectiv în gherila cibernetică continuă să reverbereze, email-urile şi documentele date la iveală de HBGary oferă o înţelegere tantalică a cât de puţină lumină există între companiile private şi conducere. Ultimul front în războiul în curs împotriva libertăţilor civile şi drepturilor la viaţa privată îl reprezintă interesul Pentagonului în “software-ul de gestionare a persoanelor”.

Un eufemism pentru o serie de unelte high-tech care echipează un operator – militar sau corporaţie, cum doriţi – cu multiple avatare sau marionete, ultimii eroi din umbra zilei speră să reuşească să-şi domine adversarii din “războiul ideilor” prin campanii de propagandă ascunse, rebranduite sub numele de “operaţiuni de informare”.

Un regim de supraveghere omniprezentă

Suntem înconjuraţi din toate părţile de semne ale unui regim de supraveghere omniprezentă. De la “cooky-urile persistente” care ne urmăresc fiecare mişcare pe internet, până la indexarea disidenţilor deja introduşi preventiv în baze de date publice şi private: ameninţări la adresa libertăţii de exprimare fără grijă sau mai rău, nu au fost niciodată mai mari.

Aşa cum omul de ştiinţă Jack Balkin a avertizat, transformarea a ceea ce a fost cândva o republică democratică, bazată pe principiul statului de drept într-o “supraveghere naţională”, determină

“investiţii uriaşe în supravegherea electronică şi diverse manevre evazive cu privire la tradiţionala Declaraţie a drepturilor şi aşteptările legate de procedură”.

“Aceste manevre evazive,” a scris Balkin, “au inclus cooperarea publică şi privată în supravegherea şi schimbul de informaţii, dezvoltarea doctrinei secretului de stat, extinderea mandatelor administrative şi scrisori naţionale de securitate, un sistem de detenţie preventivă, utilizarea extinsă a închisorilor militare, transferuri extraordinare spre alte ţări, şi tehnici agresive de interogare în afara celor admise de legile tradiţionale ale războiului”.

Dar pentru a crea mai eficient un profil, fie în Cairo, Kabul sau New York, aparatcicii securităţii statului şi partenerii lor privaţi consideră necesar să strângă tot mai multe date dintr-un sistem de supraveghere deja săturat de o supra-abundenţă a “conştientizării situaţiei”.

“În octombrie anul trecut,” a relatat Secrecy News, “DNI a arătat că bugetul pentru anul fiscal 2010 pentru Programul Naţional de Informaţii (PNI) a fost de 53.1 miliarde dolari. Iar Secretarul Apărării a dezvăluit că bugetul pentru anul fiscal 2010 pentru Programul de Informaţii Militare (PIM) a fost de 27.0 miliarde dolari, prima dată când bugetul PIM a fost făcut cunoscut, cu un buget global pentru informaţii de 80.1 miliarde dolari pentru anul fiscal 2010.”

Acesta exclude, desigur, bugetul negru al CIA şi Pentagonului care ascunde o învălmăşeală de programe ultra-secrete şi programe speciale de acces, cu o gamă ameţitoare de nume de cod şi acronime. În februarie, Wired ne-a informat că bugetul negru “este de aproximativ 56 miliarde dolari, la fel ca anul trecut”, dar acest lucru “poate însemna doar latura vizibilă a unor fonduri secrete însemnate.”

În timp ce caracterul scandalos al astfel de cheltuieli într-o perioadă în care intensele atacuri economice şi sociale asupra clasei muncitoare (?! – n.n.) sunt evidente, mai puţin evidente sunt mijloacele folosite de aşa-zisa “comunitate de informaţii” pentru a apăra un sistem nejustificat de exploatare şi corupţie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s