Referendumul din Grecia a fost o mare ţeapă

BERLIN, GERMANY - MARCH 23:  German Chancellor Angela Merkel and Greek Prime Minister Alexis Tsipras depart after speaking to the media following talks at the Chancellery on March 23, 2015 in Berlin, Germany. The two leaders are meeting as relations between the Tsipras government and Germany have soured amidst contrary views between the two countries on how Greece can best work itself out of its current economic morass.  (Photo by Carsten Koall/Getty Images)

Angela Merkel și Alexis Tsipras  23 Martie 2015 in Berlin, Germania.

Referendumul de ieri, care a avut loc în Grecia, a agitat mult opinia publică din întreaga Europă. Chiar şi în România s-au creat două tabere, în care una din părţi se declara alături de poporul grec şi îl îndemna să voteze NU, iar cealaltă tabără considera că grecii îşi merită soarta pentru că sunt puturoşi, consumă mai mult decât îşi pot permite şi apoi nu vor să-şi plătească datoriile.

Tot acest spectacol public, susţinut intens de mass-media, nu a fost însă decât o uriaşă manipulare, în plasa căreia am căzut şi eu la început. Manipulatorii au folosit metoda lor preferată, adică „divide et impera”. Au fost create două tabere şi puse una împotriva alteia pe o temă complet falsă şi înşelătoare.

Unii erau convinşi că grecii trebuie să voteze NU şi dacă se va întâmpla asta, va fi o uriaşă victorie pentru toată Europa împotriva troicii FMI/BM/UE, iar alţii considerau că grecii trebuie să voteze DA şi să accepte condiţiile FMI.

Ceea ce s-a omis în toată această manipulare, a fost tocmai ce este esenţial la un referendum: care era întrebarea la care trebuia răspuns cu DA sau NU! Nu am aflat nici până la ora asta din presă care a fost întrebarea şi cum a fost ea exact formulată, dar am dedus că grecii, dacă votau DA, asta ar fi însemnat că acceptă programul impus de FMI, iar dacă votau NU asta însemna că resping condiţiile impuse de Fond.

Şi care este programul impus de FMI? Ei, aici e şmecheria! FMI voia program de AUSTERITATE, deci grecii au spus NU austerităţii. Austeritate ştim cu toţii ce înseamnă pentru că am trăit-o din plin sub dictatura lui Băsescu, dar ce înseamnă că grecii nu mai vor austeritate?! Dacă nu mai e austeritate înseamnă că guvernul elen trebuie să facă noi împrumuturi, asta chiar dacă o parte din datorie este ştearsă sau plătită din banii UE! Deci până la urmă se va întâmpla ceea ce şi-a dorit de la bun început FMI, adică Grecia să rămână în continuare sclava cămătarilor internaţionali, la fel ca restul statelor UE. Iar chestia cu sfârşitul austerităţii şi tipărirea de noi miliarde de euro fusese de asemenea dorinţa UE, fiind anunţată de oficialii de la Bruxelles cu mult înainte de reizbucnirea crizei din Grecia!

De asemeni însuşi Barack Obama anunţa cu ceva timp în urmă că Grecia trebuie să renunţe la programul de austeritate, pentru a-şi putea plăti datoriile. Deci să fie clar! Grecii nu au votat pentru ieşirea din UE, nici pentru ieşirea din zona euro şi nici măcar pentru încetarea relaţiei cu FMI şi Banca Mondială. Ei au votat pentru „sfârşitul austerităţii”, adică pentru menţinerea legăturii cu FMI, rămânerea în zona euro şi contractarea de noi împrumuturi. Chiar şi Tsipras a declarat aceste lucruri, după ce rezultatul referendumului, 61,3%-NU şi 38,7%-DA, a fost sărbătorit şi considerat o mare victorie naţională.

În concluzie, O MARE ŢEAPĂ, pe care am luat-o cu toţii!

Sursa și autor articol :

http://dantanasescu.ro/2015/07/06/referendumul-din-grecia-a-fost-o-mare-teapa.html

Nu e nicio palmă dată neocolonialismului UE, pentru că rezultatul referendumului a ieşit exact aşa cum au vrut ei, lăsând oamenilor impresia că au obţinut o mare victorie. Banii pe care îi tipăreşte BCE sunt destinaţi împrumuturilor viitoare pe care le va face Grecia, Spania, Portugalia şi alte ţări de mâna a doua sau a treia din UE, printre care şi România. Dacă înţelegi cum funţionează sistemul bancar îţi dai seama imediat. Din cauza asta este exilat şi Ponta în Turcia, pentru că nu vrea să încheie un nou acord cu FMI şi ăştia vor să îl termine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s