Listă cu cele mai toxice surse de informare din România. Radio, TV, Filme, Ziare, Site-uri

11692622_939009856161083_6296558269930509182_n

Suntem bombardaţi din toate părţile cu informaţii: televiziune, ziare, radio, reviste, internet, filme, publicitate, emisiuni de divertisment. Toate aceste mijloace media ne restructurează în permanenţă ideile şi opiniile, valorile şi credinţele, ne influenţează uneori fără să ne dăm seama, înlocuind realitatea cu o imagine deformată despre ea. Ele sunt instrumentele cele mai importante prin care poate fi influenţată percepţia oamenilor asupra evenimentelor. Evident, cine deţine aceste mijloace de comunicare are puterea asupra masei de cititori-spectatori. În joc sunt afaceri de milioane de euro şi mai ales imaginea unor mari grupuri economice şi a patronilor lor.

SUA şi monopolul media internaţional impus de ea reprezintă doar modelul dus la extrem pe care celelalte ţări l-au preluat. Şi în România tendinţa este aceeaşi ca la nivel mondial: formarea unor mari grupuri care activează în sectoare cât mai diversificate şi deţin cel puţin o televiziune, un radio şi un ziar. . Este greu de crezut că mass-media poate fi obiectivă şi independentă atunci când trăieşte din banii unor companii ce au tot interesul să îşi vândă produsele, să aibe bune relaţii cu anumiţi parteneri cărora le promovează o imagine favorabilă şi să distrugă imaginea altora.

Cine ne dezinformează fără să ne dăm seama şi în interesul cui?
Cele 6 companii internationale care controleaza perceptiile si vointa populatiei globului

Dacă ați crezut că trusturile media care dețin și controlează majoritatea presei și a altor societăți adiacente din showbiz reprezintă doar un fenomen în România, trebuie să vă (și să ne) dezamăgim. Cam așa e peste tot în lume, mai cu seamă în America.

Dar mai întâi să le luăm la rând, în ordinea importanței lor:

1 General Electric (GE) este principalul conglomerat american, a doua companie din Statele Unite ale Americii ca valoare de piață după ExxonMobil și a treia din lume (a doua fiind Petrochina). Printre alte societăți, deține COMCAST, cea mai mare companie de broadcasting din lume, având în portofoliu posturile TV și radio NBC, NBCSN, CNBC, MSNBC, Syfy, E!, Bravo TV, Esquire TV, Hallmark, Diva Universal, Diva TV, 13th Street Universal, Universal Channel, Studio Universal, revista Esquire și casa de producții Universal Pictures. De asemenea, are o participație de 32% din serviciul video online Hulu.

2 The Walt Disney Company este una din cele mai mari companii de producție cinematografică din lume și a doua cea mai mare companie de broadcasting după Comcast. A fost fondată la 16 decembrie 1923 de Walt Disney și fratele său, Roy ca un mic studio de animație. Astăzi este una din cele mai mari companii de producție de la Hollywood (având Walt Disney Studios, Pixar și LucasFilm – adică „universul” Star Wars, dar și The Muppets Studio). Deține 9 parcuri Disneyland, compania de reviste de benzi desenate Marvel, posturile de televiziune Disney Channel, Disney Junior, Disney , ESPN, History Channel, rețeaua de televiziune ABC (incluse fiind aici posturile locale WABC-TV New York, KABC-TV Los Angeles, WLS-TV Chicago, WPVI-TV Philadelphia, KGO-TV San Francisco, KTRK-TV Houston, WTVD-TV Raleigh-Durham, KFSN-TV Fresno) și, de asemenea, mai deține 32% din acțiunile serviciului video online Hulu.

3 Time Warner este al treilea gigant media deținând casa de producții cinema Warner Bros. New Line Cinema, Cartoon Network Studios, Hanna-Barbera și Castle Rock Entertainment, posturile de televiziune HBO, CNN, HLN, TBS, TNT, Cartoon Network, TCM, Boomerang, Adult Swim, TruTV, Cinemax, grupul AOL și revistele Time, Sports Illustrated, People, InStyle, Life, Travel+Leisure, Food & Wine, Fortune, GOLF Magazine, Southern Living, Essence, This Old House, All You și Entertainment Weekly, revistele de benzi desenate DC Comics, dar și The CW Television Network (incluse aici fiind posturile locale WPIX, KTLA, WPSG, KMAX-TV și multe altele), pe care îl deține alături de CBS Corporation.

4 News Corporation (abreviată News Corp.) există din anul 1979. Imperiul miliardarului Murdoch include posturile de televiziune marca FOX, posturile National Geographic Channel, publicații precum The Sun, Times, New York Post, News of the World și recent adăugatul în portofoliu Wall Street Journal. Inițial deținuse și studiourile 21st Century Fox, aceasta însă a devenit o companie independentă în anul 2013. Corporația, de altfel, deține și ea 27% din acțiunile serviciului video online Hulu și… din 2004 până în 2010, a deținut 12,5% din acțiunile postului tv din România, B1 TV.

5, Viacom este o companie mass-media americană ce deține brandurile MTV, Viva, VH1, Nickelodeon, CMT, Logo TV, Comedy Central, BET și, nu în ultimul rând, casele de producții Paramount Pictures, Paramount Animation, MTV Films, Nickelodeon Movies și Viacom International.

6, CBS Corporation a fost inițial deținătorul companiei United Paramount Network, până ca acesta să fie cumpărată de Viacom. Cu toate acestea, continuă să fie unul dintre giganții media din America, deținând posturile TV și radio marca CBS, Showtime, Movie Channel, Flix, Eleven, site-urile CNET, Last.fm și TVGuide.com, editura Simon & Schuster, Westinghouse Licensing Corporation, The CW Television Network (50%) și TVGN (50%)

În prezent, 118 oameni conduc mai mult de 200 de companii media şi consiliile lor de administrare, care dirijează aproape tot ceea ce vedem, auzim sau urmărim ca ştiri din lumea întreagă. 118 oameni de pe această planetă reuşesc să controleze şi să coordoneze acest cancer informaţional.

Aproape toate canalele media care furnizează ştiri şi informaţii controlează în acest fel modul în care oamenii percep realitatea înconjuratoare. Mass-media face aceasta în unicul scop de a determina fiinţele umane să cumpere serviciile, bunurile şi produselor anumitor firme, în detrimentul altora.

Această tristă realitate afectează omul zilelor noastre la toate nivelele existenţei sale: de la alimentaţie, la prietenii pe care îi are; de la ceea ce cumpără, la cariera pe care şi-o alege. Ceea ce este însă şi mai grav, e faptul că această „metodă” malefică de influenţare a voinţei umane are un efect negativ asupra percepţiei de sine a omului, întrucât el ajunge să creadă că este la fel de valoros ca bunurile pe care le achiziţionează sau ca „femeia fierbinte” pe care o posedă, întrucât sexul şi banii sunt principalele modalităţi de influenţare a omenirii, pe care media le exploatează la maxim.

Lumea şi societatea actuală a atins cote ale cenzurii pe care nici măcar nu le bănuim. Faptul este cu atât mai tragic, cu cât această cenzură odioasă se manifestă în prezent atât în mod ocultat, cât şi „pe față”, fără jenă. Iată în continuare cele 6 corporaţii gigant, care controlează absolut orice post de emisie media la care are acces omul de rând:

COMCAST – iniţial deţinută de General Electric. Controlează MSNBC, NBC şi Telemundo.
DISNEY – controlează ESPN, History Channel, A & E şi Lifetime.
VIACOM – compania-parinte a Paramount Pictures, BET şi MTV
CBS – şi zecile ei de filiale în întreaga lume.
NEWSCORP – controlează Fox News, New York Post, Wall Street Journal
TIME WARNER – controlează CNN, Time, People Magazine şi Warner Brothers

La nivel naţional:

Libertatea (Ringier)
Evenimentul zilei (Ringier)
Jurnalul naţional (Dan Voiculescu)
Gazeta Sporturilor (Dan Voiculescu)
Pro Sport (Ringier)
Adevărul (fosta Scânteia)
Naţional
România liberă
Ziua News
Ziarul Financiar (Media Pro)
Ziarul
Curierul Naţional
Gardianul
Curentul
Realitatea
Pro TV
Antena 1,2,3
TVR 1,2,3
Acasă TV
Pro Cinema
Sport.ro
MTV România
Euforia TV
Lifestyle TV
ZU TV
Cațavencu
DIGI TV
U TV
Music Channel
Hora TV
Favorit TV
Prima TV
Kiss TV –
Kanal D
B1 TV
România TV
Nașul TV
Neptun
Diaspora TV
Trinitas TV
Etno TV
Taraf TV

Ziare sau reviste nationale

Ziarul National
Adevarul
Academia Catavencu
Anuntul telefonic
Averea –
Atac
Azi
Banii Nostrii
BBC Romania
Bursa
Capital
Cotidianul
Cronica Romana
Curentul
Curierul National
Economistul
Fanatik
Formula AS
Gandul
Gardianul
Gazeta Sporturilor
Independent
Libertatea
Jurnalul National
Pro Sport
Realitatea Romaneasca
Romania Libera
Saptamana Financiara
Sport total
Topbusiness International
Tricolorul
Ultima Ora
Ziarul financiar
Ziarul Ziua
Academica
Arhitext design
Auto Expert
Auto Mondial
Auto Motor si Sport
Auto Press
Avantaje
Biblioteca
Bravo
Buletinul auto
Caminul
Casa de lux
Case din lemn
Casa mea
Casa de vacanta;
Camion super market;
Connect
Cool Girl
Computer Bild
Cultura
Gradina mea de vis
Ideal Decor
Lumea Femeilor
Motor extrem
MyComputer
Olivia
PC Magazine
Popcorn
Practice
ProMotor
Quattroruote
Story
Soc
Supercar;
Tango
Tribuna constructiilor
Tribuna economica
TVmania
TV Satelit
Unica
Univers moto
XtremPC

Presa online din Romania (ziare si reviste din Romania care se pe internet):

hotnews
itpedia
presa-zilei
roportal
astazi
infonews
allpress
newscafe
infoportal
ronews
stiri.targetit
online-stiri
stiri.biz
fibiz
bizwords
smartfinancial
onlinesport
netsport
sportonline
stiri.rol
stiri.kappa
stiri.itbox
sport365
presazilei
arenait
antitepari.ro –
Mediafax
ZIAR.COM
PresaOnline
Puterea
RoBanks
România Liberă
România Literară
România Mare
Săptămâna Financiară
Sport Total
Tricolorul
Ziarul Financiar
Ziua
Ziua, generic
Academia Cațavencu
Observatorul
Adevărul
Allgemeine Deutsche Zeitung
Azi
Bucharest Business Week
Cancan
Capital
Contemporanul
Cotidianul
Curentul
Curierul Național
Evenimentul Zilei
The Epoch Times
Gardianul
Ghimpele

etc.

Un gând despre &8222;Listă cu cele mai toxice surse de informare din România. Radio, TV, Filme, Ziare, Site-uri&8221;

  1. Ai uitat sa adaugi si radiourile. In special cele care promoveaza ECUMENISMUL SI MASONERIA. RADIO ACTUALITATI, RADIO TRINITAS ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s