FMI a plătit jurnalişti greci pentru a-şi face propagandă în această ţară şi a-i minţi frumos pe oameni! Uite aşa suntem păcăliţi de mass-media oficială

imf-rejected-unofficial-greek-debt-rescheduling-request.w_l

Cum îşi face FMI-ul imagine în lume? Plătind ziariştii! Iată ce ştire interesantă putem citi pe site-ul redpilltimes.com, intitulată “FMI i-a instruit pe jurnaliştii greci în Washington, pentru a prezenta ştiri favorabile FMI-ului şi Comisiei Europene”.

Fostul reprezentant al Greciei la FMI, Panagiotis Roumeliotis, a mărturisit că jurnaliștii greci au participat la seminarii finanțate de FMI și au fost instruiți să prezinte FMI într-o lumină favorabilă. În ceea ce poate fi descris doar ca o “mărturie șocantă”, fostul reprezentant al Greciei la FMI, Panagiotis Roumeliotis, în fața comisiei parlamentare speciale privind datoria Greciei, a declarat că mai mulţi jurnaliști greci au fost “instruiți” în Washington DC, în scopul de a sprijini poziții ale FMI și ale Comisiei Europene în mass-media din Grecia.

Roumeliotis a mărturisit că … “FMI a pregătit jurnalişti greci, astfel încât aceştia să promoveze pozițiile FMI și ale Comisiei Europene în mass-media din Grecia”.

În conformitate cu Roumeliotis, seminariile și cursurile de formare au avut loc în Washington DC, dar şi în Grecia. Roumeliotis a refuzat să divulge numele jurnaliștilor implicați. Președintele Parlamentului și șeful comisiei, Zoe Konstantopoulou, a menționat că întreaga comisie de investigare a datoriei Greciei va încerca să descopere numele jurnaliștilor care au luat parte la sesiunile de instruire de la Washington.

Roumeliotis a remarcat faptul că mulți jurnaliști au căzut victime ale campaniei de dezinformare a FMI-ului, care susţinea că împrumuturile luate de Grecia de la FMI sunt “de interes public”. Şi nu doar jurnaliştii au participat la această propagandă pro-FMI, ci şi mai mulți economiști și profesori universitari.

P.S. Iată cum se manipulează mass-media într-o ţară. Exemplul Greciei este unul edificator: se plătesc şi se mituiesc jurnalişti şi alţi lideri de opinie, pentru a expune o propagandă a unei instituţii (cum este FMI în cazul acesta). Aceşti “jurnalişti” nu se deosebesc mult de prostituate: se vând oricui pentru bani…

lovendal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s