“Stânga” şi “Dreapta” sunt mijloace artificiale. Cei mai mulţi discută pe baza unor opinii formate după ce au citit pe net și presă. Asta e cel mai tragic!

378626l

Sunt foarte scârbit de Facebook! Este plin de idioţi, aroganţi şi puturoşi, care se lasă păcăliţi de tot felul de ideologii de dreapta sau de stânga, pe care de fapt nici nu le prea înţeleg, dar cred că ei sunt cei desemnaţi să salveze planeta de asupritori! Cei mai mulţi discută pe baza unor opinii formate după ce AU CITIT PE NET. Asta e cel mai tragic!

De 25 de ani populaţia este polarizată precum albinele la roit. Fiecare a îmbrăţişat o parte a eşichierului politic, de „dreapta”, ori de „stânga”, fără a înţelege exact despre ce e vorba. “Stânga” şi “Dreapta” sunt mijloace artificiale pentru a aduce schimbarea, iar extremele politice de stânga şi de dreapta sunt elemente vitale într-un proces de schimbare controlat :

http://dantanasescu.ro/2013/11/01/stanga-versus-dreapta-si-dialectica-hegeliana-in-politica-americana.html

De la bun început ţin să precizez că mi se pare o prostie să judeci problemele şi administrarea unei ţări în termeni de stânga vs. dreapta, partide şi ideologii, dar pentru a respecta regulile jocului politic românesc mă voi referi la subiect din această perspectivă.

Rezultatele parţaile ale votului de ieri arată clar că dreapta şi-a luat-o rău de tot de la electorat şi după reacţiile ulterioare demonstrează că nici acum nu a înţeles ce înseamnă să conduci o ţară şi să câştigi în politică.

Indiferent ce bazaconii de dreapta sau de stânga ai avea în cap şi indiferent ce gen de politici ai aplica, nu poţi trece peste nişte reguli elementare de bun simţ. Pentru a avea câţi mai mulţi susţinători şi implicit alegători, trebuie să faci un număr cât mai mare de oameni să fie mulţumiţi. Dacă o mare parte din oameni sunt nemulţumiţi, ba mai mult, grav prejudiciaţi de politica pe care o aplici, atunci cei care te vor (mai) vota vor fi tot mai puţini.

La ora actuală toată „dreapta românească”, asta incluzând pe lângă PNL, PDL şi partidul artificial al lui Băsescu, PMP şi partiduleţele satelit gen Forţa Civică şi Noua republică, toate la un loc au un electorat care reprezintă maxim 30% din masa totală de votanţi. Şi mai mult de atât nu poate creşte din motivele pe care le voi expune în continuare.

La ora actuală societatea românească este compusă din 80% cetăţeni săraci, aflaţi aproape la limita supravieţuirii sau chiar mai rău şi restul de 20% cetăţeni care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc şi cei foarte bogaţi, această categorie incluzând în special toţi şmecheraşii, oportuniştii şi trădătorii care au profitat de situaţia creată după evenimentele din decembrie 1989.

Prin urmare cei 20% de avantajaţi ai sistemului reprezintă electoratul de dreapta, cel care votează PNL, PDL şi restul. La această cifră se adaugă 10% de păcăliţi prin propagandă şi tot felul de combinaţii, incluzând probabil şi fraude electorale. Deci nu poţi pretinde să ai la alegeri un masiv vot popular, dacă prin politica ta nu ai reuşit să aduci prosperitate în rândul celor 80% săraci, pentru a-i face să capete încredere în politicile aşa-zise de dreapta!

Însă nu este vorba numai de asta. Politicienii de dreapta, nu numai că nu au înţeles aceste lucruri şi nu au făcut nimic concret, dar au dat dovadă şi de un amatorism şi de o mârlănie şi lipsă de prestanţă care s-a întors în final împotriva lor.

Iniţial, fiecare alianţă de dreapta care a ajuns la putere,  a promis în campania electorală că va aduce prosperitate aşa cum România nu a mai văzut vreodată. A promis că va elimina corupţia, care este evident de natură bolşevică şi că în final va creşte nivelul de trai al populaţiei, încurajând libertatea economică, iniţiativa privată şi spiritul antreprenorial.

După preluarea puterii însă, nu numai că nu au adus propsperitatea şi libertatea economică promise, dar au început să înstrăineze cu fervoare activele economice ale statului şi resursele naturale ale ţării, au îndatorat ţara la niveluri fără precedent la cămătarii internaţionali şi în final au adus o sărăcie, dezorganizare socială şi dezbinare mult mai mari ca înainte.

Şi după toate acestea au mai făcut ceva, care îi descalifică definitiv. Au început să îi sfideze, să îi batjocorească şi să îi trateze cu aroganţă pe cei care i-au votat, pe care i-au minţit, sărăcit şi vândut străinilor. După ce au sărăcit o mare parte a populaţiei, au lăsat milioane de oameni fără locuri de muncă şi au lovit chiar şi în cei pe care pretindeau că îi susţin în mod special, falimentând sute de mii de IMM-uri şi mici afaceri, dreptacii au început să îi sfideze cu tupeu şi aroganţă pe cei care au fost sărăciţi şi excluşi din societate, numindu-i „asistaţi social”, paraziţi, „viermi”, „mahala ineptă”, „pupători de moaşte”, ţărani proşti care îşi vând votul pe o găleată de plastic, un kil de ulei şi o pungă de făină etc. lansând în ultimul timp chiar şi teoria conform căreia această categorie de oameni nu ar mai avea dreptul să voteze! Asta în timp ce membrii de partid şi clienţii lor politici îşi umflă buzunarele prin furt şi afaceri oneroase pe banii statului. Orice om cu un minim de raţiune îşi poate da seama că procedând astfel, vor fi din ce în ce mai puţini oameni care vor avea încredere în tine şi te vor vota la alegeri, oricare ar fi ele.

Nici după ultimele eşecuri, „dreapta reunită” nu a învăţat lecţia democraţiei. În loc să îşi îndrepte greşelile, să încerce să facă ceva şi pentru populaţie, nu numai pentru gaşca lor, au aplicat tactica distrugerii adversarului şi a campaniilor de imagine de tip publicitar. Pe de-o parte au desfăşurat o furibundă campanie de distrugere mediatică a PSD şi a aliaţilor săi portretizaţi ca „bolşevici”, „ciuma roşie”, „grup infracţional organizat”, „groparii economiei româneşti” şi în general sursa tuturor relelor pe pământ, la care s-a adăugat poliţia politică a lui Traian Băsescu, exercitată prin instituţiile de forţă create special în acest scop, DNA şi ANI, numite în mod generic „justiţie”. Pe de altă parte o vastă campanie publicitară, susţinută de televiziunile şi publicaţiile băsiste, pentru a-o face cât mai populară pe Elena Udrea şi pe complicii săi din partidul artificial creat de Băsescu special pentru ea. Este vorba de saltul cu paraşuta, participarea la maratonuri, flashmob-uri, proteste, lucruri ştiute, aşa că nu intru mai mult în detalii.

Nici după alegeri partidele de dreapta nu au înţeles că nu poţi recâştiga electoratul doar cu promisiuni mincinoase, cu şmecherii de marketing şu cu veşnica luptă împotriva comunismului şi a corupţiei. Mi-a dat seama de asta din ultimul discurs al lui Crin Antonescu şi din intervenţiile Elenei Udrea pe la diverse posturi de televiziune.

Subiectul articolului nu este ce scor a obţinut PSD la alegeri. Eu am scris despre modul în care partidele autointitulate de dreapta s-au comportat faţă de electorat. Nu am avut ca scop să analizez PSD şi partidele de stânga!

Când vorbim despre mere nu este în mod necesar să ne referim şi la pere şi invers.
Repet, aici nu e vorba despre stânga vs. dreapta, care e mai bună şi care este subordonată cuiva. Este vorba doar despre ATITUDINEA GREŞITĂ ŞI NEREALISTĂ A PARTIDELOR DE DREAPTA FAŢĂ DE ELCTORATUL DIN ROMÂNIA!

Sursa și autor articol : dantanasescu.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s