Regionalizarea teritoriala a Romaniei este un proiect al marilor corporaţii

adbusters_corporate_flag

Asediul marilor corporaţii

Corporaţiile dictează la ora actuală politicului în cea mai mare parte a lumii. Urmărind doar propriul profit, ele ascund realitatea, subminând viitorul generaţiilor tinere şi privând naţiunile existente de lideri autentici şi de patrioţi. 200 de multinaţionale sunt mai puternice decât 150 de state la un loc.

Domeniul economic este condus de Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Comerţului. Troica aceasta a dus la prăbuşire economică şi la dezastru ecologic în multe locuri din lume.

În loc de politici economice serioase, românilor li se oferă pâine şi circ: să cumperi marfa altora şi să crezi că trăieşti bine. Totul, pe un fond de sărăcie şi decădere morală fără precedent. Să nu uităm asediul FMI asupra României.

Țara noastră are nevoie de un sistem financiar care să-i aparţină, de o politică monetară care să răspundă nevoilor specifice şi de o politică fiscală dictată de realităţile noastre. În țara noastră se moare efectiv de foame, bătrânii sunt umiliți, copiii nu au viitor, pământul este vândut străinilor, iar credința strămoșească este călcată în picioare – iată realitatea! Iar dezastrul este băgat sub preș. Se dau cifre, care mai de care mai umflate.

România se află sub dictatura marilor corporaţii. Străinii exploatează ţara. Întrebarea este în cât timp va rămâne România fără resurse. În România, cetăţeanul de rând este stăpânit prin frică şi foame. Acum, în România se trăieşte sub imperiul fricii. Exploatarea omului de către om s-a transformat în manipularea omului de către om. Totul se face doar spre profitul marilor corporaţii.

Regionalizarea este o cerinţă impusă de UE la nivelul întregii Europe, deci este vorba de un proiect politic prin excelenţă. În afară de politicieni, fie ei portocalii sau roşii, câţiva unguri care vor să profite de moment şi birocraţii de la Bruxelles şi-a mai manifestat cineva din ţara asta, vreun cetăţean român, care nu e propagandist, dorinţa de regionalizare??? Mă tem că nu!

Şi dacă învăţăm din experienţele anterioare, toată treaba asta cu regionalizarea şi descentralizarea administrativă este doar „un picior în uşă”; după ce va fi realizată, noilor guvernatori li se va urca puterea la cap, „investitorii străini” vor face lobby şi presiuni şi parcă văd că regiunile vor începe să îşi declare autonomia teritorială precum Kosovo! Iar asta va însemna exact dezmembrarea statului naţional unitar numit România.

Regionalizarea face jaful mai uşor

Am stat şi m-am gândit, de ce este atât de importantă această regionalizare, în fapt o împărţire administrativă a României, echivalentă cu fragmentarea statului naţional unitar. Îmi dau seama acum, că este promovată nu numai de Băsescu şi ai lui, ci şi de actuala putere, de UE şi chiar de americani.

Am ajuns la concluzia că regionalizarea nu este făcută în beneficiul poporului român, nici măcar al maghiarilor de aici sau din Ungaria, ci pentru marile corporaţii transnaţionale. Imaginaţi-vă că România ar fi deja regionalizată. În acest caz, la Roşia Montană, „Gold Corporation” nu ar mai trebui să convingă o ţară întreagă de oportunitatea începerii exploatării miniere, ci lupta de convingere s-ar da doar cu câţiva ţărani, rătăciţi prin munţi, slab informaţi şi înfometaţi de sărăcie. De asemenea, e mult mai uşor să corupi câţiva funcţionari locali, decât să plăteşti şpăgi uriaşe la administraţia centrală, pentru a obţine un contract, o concesiune, sau un aviz.

Dacă nu v-aţi trezit până acum, aflaţi că în lumea globalizată în care trăim, jocurile nu se mai fac pentru ţări, cu atât mai puţin pentru popoare, ci totul este planificat, organizat şi dirijat în folosul multinaţionalelor, cartelurilor, instituţiilor bancare internaţionale şi implicit al celor care le controlează. Regionalizarea României nu are alt scop decât acela de a uşura efortul corporaţiilor de a controla şi acapara resursele naturale, economice şi umane, care încă ne mai aparţin, cât de cât.

Surse articol

1, http://dantanasescu.ro/2013/02/20/regionalizarea-este-un-proiect-national-pe-naiba.html

2, http://dantanasescu.ro/2012/12/13/regionalizarea-face-jaful-mai-usor.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s