”Democrația” pumnului în gură

MG_3350

”Democrația” UE este democrația directivelor și a dictatelor, a băgării pumnului în gura cetățenilor europeni de către niște indivizi care nu au fost aleși de nimeni să conducă, în condițiile în care Comisia Europeană, iar nu Parlamentul European, conduce ostilitățile și implementeză abuziv măsuri legislative care îi prejudiciază grav pe oamenii simpli ce trăiesc în Europa, totul pentru susținerea corporațiilor și a marilor concerne internaționale.

Lucrul acesta a putut fi văzut cu ochiul liber cu ocazia referendumului din 2012 din România, cînd voința unui popor, de data aceasta cel român, a fost infirmată cu brutalitate de conducătorii Uniunii Europene, care nu au avut nici o reținere să îi calce pe cap pe cetățenii din România, pentru a-și proteja lacheul de la Cotroceni.

Abuzurile au continuat, iar intenția anunțată a guvernului de la București, de a nu semna un nou acord cu FMI, a fost taxată imediat cu deschiderea, în mod absurd și lipsit de orice temei, a procedurii de infringement privind lipsa investițiilor străine în țara noastră.

Cum Comisia Europeană bombardează în stînga și în dreapta cu proceduri de infringement, care oricum nu prea sînt luate în seamă, s-a trecut la măsuri cu adevărat eficiente, iar guvernul român ce s-a declarat împotriva austerității și a continuării acordurilor cu FMI a fost lovit năpraznic.

Astfel, ministrul de Finanțe a fost băgat în pușcărie, fie și sub forma unui arest preventiv, iar premierul obligat să se autoexileze în Turcia și să își bage diverse membre în ghips, în încercarea disperată de a nu fi aruncat, la rîndul său, după gratii.

Propaganda este însă atît de intensă și de mizerabilă, că oamenii nu mai pot vedea Europa fără UE.

Ceea ce este similar cu a fi incapabil să vezi un cîine fără căpușele care îi sug vlaga.

Comisia Europeană face presiuni fără precedent asupra țărilor din UE să implementeze, pînă la sfîrșitul verii, legislația care să permită băncilor procedura de ”bail – in”, adică să ofere instituțiilor financiare aflate ”în dificultate” posibilitatea de a transfera, îm mod unilateral și arbitrar, către capitalul propriu, capitalul acționarilor și al creditorilor. De menționat că, în categoria ”creditori” ai unei bănci, intră și cei care își deschid depozite la respectiva bancă.

Ce s-a întîmplat în Cipru nu a fost, deci, decît un exercițiu, o testare a reacțiilor unei piețe de dimensiuni restrînse, pentru ca procedura să fie ulterior extinsă la nivelul întregii UE.

Semnalul către legiferarea unor astfel de practici a fost transmis, încă de acum doi ani, de către FMI și Bundesbank, banca centrală a Germaniei, care recomandau la unison ca statele aflate aproape de faliment să folosească averea propriilor cetăţeni pentru a evita colapsul, aplicînd o taxă excepţională pe capital, înainte de a cere ajutorul altor ţări!

Așadar, zburdă libertatea și democrația în UE.

Surse :

1, http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/al-patrulea-reich-viii-democratia-pumnului-in-gura

2, http://www.invectiva.ro/economic-cel-muc/grecii-astia-ce-oameni-rai-ii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s