Capitalismul post-industrial si ofensiva gay

gty_gay_marriage_rally_ll_130627_16x9_992

Cultura homosexuală + capitalismul = LOVE

Sâmbătă 20 iunie la EXPO de la Milano, guvernul SUA inaugurează GayPride 2015. Apple, Google celebrează, cu fast şi eleganţă, agenda LGBT şi Gender. Dar de ce forţe importante ale capitalismului transatlantic impun cultura homosexuală şi a Genului? Mulţi îşi pun această întrebare, pentru că, nu mai avem dubii, asistăm la o impunere.

Rămânem uimiţi în faţa acestei accelerări ale evenimentelor. Cele ce până acum reprezentau simple revendicări ale asociaţiilor LGBT, astăzi se pare că s-au transformat în drepturi civile, drepturi ce nu mai pot fi puse la îndoială într-o normală discuţie democratică.

Afirmarea faptului că există un tratament diferit pentru familia naturală în Constituţia Italiană, reprezintă, în concepţia şi logica asociaţiilor LGBT-Gender, violarea drepturilor omului. Această logică a devenit, de ceva timp, un element constitutiv al sistemului cultural dominant în ţările cu un capitalism avansat şi nu mai poate fi afirmat rolul familiei (naturale) în schimbul generaţional, cu toate consecinţele comportate de acest lucru în privinţa echilibrului demografic şi a susţinerii sistemelor sociale. Ca să nu mai vorbim de justiţie socială.

Această concepţie, într-un orizont temporal mediu spre lung, va genera efecte devastatoare pe plan social; dar din punctul de vedere al capitalului internaţionalizat, acest proces nu trebuie considerat un lucru negativ: capitalul se valorifică într-o dimensiune globală, iar schimbul de generaţii în Occident reprezintă un exces, un cost inutil, nu o bază de profit.

Programa asociaţiilor LGBT şi Gender, înainte de a intra oficial în politica guvernului SUA, sub sigla „diversității”, făcea deja parte din politicile firmelor, inclusiv ale industriei culturale (Holywood, agenţii de publicitate etc.), deci din acea parte a economiei care astăzi înregistrează printre cele mai înalte profituri.

Sectoarele în cauză se aseamănă prin faptul că nu tratează produse fizice în stare de a satisface nevoi – aşa cum se întâmpla cu economia tradiţională – ci bunuri nemateriale, virtuale, ca răspuns la cererea consumatorilor. Exemplul ce mai elocvent în poate constitui IPhone-ul vândut la preţul de 500 de euro şi ce are un cost material de producţie (de maxim) 50 de euro. Diferenţa o constituie valoarea culturală. Iar atunci devine fundamental pentru industria post-materială garantarea dorinţelor, a imaginaţiei şi identităţii consumatorilor. La fel de important, pentru a putea menţine ciclul vânzărilor, este extinderea la infinit a dorințelor consumatorilor, în stare să depăşească toate graniţele materiale ale identităţii persoanei, ale fizicităţii şi ale limitelor sale.

În istoria modernă, conceptul de „homo economicus” se restrânge în principal la sfera producţiei și în special la producţia de bunuri materiale. În faţa „căderii ratei de beneficiu a profitului”, ca să folosim termenul creat de Marx, ce s-a verificat în mare parte începând cu anii 70, de acum înainte, profiturile trebuiesc realizate în sfera „reproducţiei”. Prin urmare, termenul „homo economicus”, paradigmă a unui individ abstract, interesat exclusiv în maximizarea profiturilor şi beneficiilor personale, se extinde la sfera reproducerii, adică la acea sferă în care sunt plasate micro-relaţiile, viaţa intimă şi familia.

În mod paradoxal, chiar protestele din mai ’68, care au marcat deschiderea revoluției sexuale în timp ce se proclama victoria asupra capitalismului tout court, contribuiau puternic la extinderea paradigmei „homo economicus”, la întreaga societate cu intenţia de a se stabili mai mult în sufletul şi în mintea persoanelor, atât de mult încât capitalismul în cheie conceptuală, şi nu doar morală, astăzi apare de necriticat.

Programa asociaţiilor LGBT şi Gender reprezintă expresia unei voinţe de a extinde la maxim libertatea individuală, în dauna drepturilor comunitare(menţinerea sistemelor sociale, a drepturilor educative ale părinţilor etc.) depăşind limitele naturii însăşi. În acest sens, agenda este coerentă cu legea pură a capitalului, când acea lege nu este îmblânzită, integrată şi umanizată de conştiinţa şi de voinţa oamenilor.

Mult din actuala situaţie ne aminteşte de prima fază a capitalismului, când acesta elibera imense energii productive, dar care se deosebea prin generarea de sărăcie, mizerie şi exploatare până la punctul de a pune în pericol însăşi existenţa sa. Atunci, societatea civilă, mişcarea muncitorilor, Biserica cu doctrina ei socială şi alte forţe s-au adunat în vederea domesticirii şi umanizării capitalismului industrial ce abia se născuse. De acelaşi efort avem nevoie şi astăzi din partea persoanelor cu bunăvoinţă, cu scopul de a neutraliza potenţialul distructiv al capitalismului post industrial din Occident, intenţionat, încă o dată, să distrugă omul pentru obţinerea de profit.

  • Stiripentruviata: 

Străzile orașelor americane invadate de parade gay weekend-ul trecut

După ce Curtea Supremă a legalizat „căsătoriile” homosexuale, pe întreg teritoriul al Statelor Unite au avut loc parade LGBT care să sărbătorească evenimentul.

Biserica Ortodoxă Rusă rupe legăturile cu principalele biserici protestante din Franța și Scoția datorită problemei „căsătoriilor” între persoane de același sex

Biserica Ortodoxă Rusă afirmă că rupe legăturile cu principalele biserici protestante din Franța și Scoția datorită problemei „căsătoriilor” între persoane de același sex.

Patriarhia Moscovei a declarat pe 3 iunie că orice “contacte oficiale”, cu cele două instituții au devenit inutile după ce Biserica Protestantă Unită din Franța a votat în luna mai să permită clerului binecuvântarea căsătoriilor de același sex, iar Biserica Scoției a permis clerului să hirotonească preoți aflați în uniuni civile de același sex.

“Luăm la cunoștință, cu regret, că astăzi avem o nouă divizare în lumea creștină, nu numai în ceea ce privește subiectele teologice, dar și în ceea ce privește problemele morale”, a declarat Patriarhia.

Patriarhia Moscovei a menționat că a suspendat anterior legăturile cu Biserica Episcopală din SUA, în 2003, după ce aceasta a consacrat un episcop declarat homosexual, și cu Biserica Luterană din Suedia după ce a oficiat ceremonii pentru uniunile civile în 2005.

Biserica Ortodoxă Rusă a fost vocea de sprijin a ceea ce criticii Kremlinului numesc represiunea sistematică a guvernului rus privind drepturile LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual) în ultimii ani.

Dar și în Irlanda, Biserica Presbiteriană ia atitudine: într-un gest fără precedent între Irlanda și Scoția, Adunarea Generală Irlandeză a votat să nu trimită un reprezentant în Adunarea Scoțiană anul viitor, astfel rupând o lungă tradiție între cele două biserici-surori.

Au dorit astfel să facă o dojană răsunătoare fraților scoțieni, în semn de protest asupra controversatului vot care permite celor aflați în parteneriate civile de același sex să devină preoți și diaconi.

Această decizie se va aplica pentru un an, dar nu împiedică o invitație către Biserica Scoției de a trimite un reprezentant la Adunarea Generală din Belfast anul viitor.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Prezbiteriene Irlandeze a declarat, printre altele, că “mulți au simțit tristețe și regret profund în legătură cu decizia Bisericii Scoției de a permite numirea de preoți aflați în căsătorii de același sex.”

Decizia Adunării Generale de a boicota întâlnirea de la anul de la Edinburgh nu a fost pe placul nou-venitului Moderator, reverendul  Ian McNie, care a apelat în cuvântul de deschidere la o mai mare tolerare de către societate a opiniilor Bisericii, declarând: “Toleranța este o stradă cu două sensuri.”

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

  • ActiveNews: 

Biserica Episcopală din SUA spune că va oficia căsătorii între persoane gay

Biserica Episcopală din SUA a anunțat că va oficia căsătorii între persoane de același sex, după legalizarea lor pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Totuşi, Biserica Episcopală nu-i obligă pe membrii clerului său să oficieze căsătorii dacă aceștia se opun.

“Așa cum acest lucru este permis de lege, canoanele vor permite de acum tuturor cuplurilor să se căsătorească în Biserică”, a anunțat Biserica Episcopală pe contul său Twitter

Biserica Episcopală americană este o ramură a Bisericii Anglicane care numără 80 de milioane de credincioși în 160 de țări. Biserica Episcopală din SUA este apropiată de comunitatea LGTB. În anul 2009, biserica a acceptat şi clerici homosexuali care pot accede la orice funcţie din ierarhia bisericească.

Pe 26 iunie 2015, Curtea Supremă a legalizat căsătoriile homosexuale pe întreg  teritoriul Statelor Unite ale Americii, în toate cele 50 de state. Într-o decizie de 5 la 4, judecătorul Anthony Kennedy a anunțat în numele majorității că o căsătorie este un drept constituțional de care toată lumea trebuie să beneficieze.

Câteva paradoxuri ale capitalismului

După căderea regimului comunist, în decembrie 1989, în România a fost promovată o singură ideologie, neoliberalismul, iar ca sistem economic, capitalismul. Capitalismul nu numai că a fost prezentat ca fiind cel mai minunat, generator de prosperitate, dezvoltare şi civilizaţie sistem, ci şi unica opţiune valabilă şi singurul care funcţionează.

Cu toate acestea, observăm că în realitate lucrurile nu stau tocmai aşa, Capitalismul, pe lângă faptul că generează crize după crize şi produce inegalităţi între oameni, popoare şi inechitate socială, mai dă naştere şi unor contradicţii, paradoxuri, care ne fac să ne întrebăm dacă în spatele acestora se ascunde o minciună şi tot sistemul se bazează pe o mega escrocherie.

Voi prezenta în continuare o listă succintă a câtorva din aceste paradoxuri, fără să le comentez. Vă las pe voi să meditaţi asupra lor.

1. Deşi s-au tipărit până acum cantităţi uriaşe de bani, cu cât se tipăresc mai mulţi, cu atât guvernele, companiile şi oamenii se plâng că „nu sunt bani”.

2. În capitalism este tot timpul supraproducţie şi cu toate astea mulţi oameni nu au nici strictul necesar pentru un trai decent, iar unele popoare, din aşa-numita „lume a treia” pur şi simplu mor de foame.

3. Deşi este supraproducţie şi multe mărfuri rămân nevândute, oamenii care produc aceste bunuri nu au suficienţi bani pentru a le achiziţiona şi de aceea apelează la credite.

4. Cu toate că firmele şi antreprenorii se luptă neîncetat pentru a produce cât mai mult şi se află în permanenţă într-o competiţie sălbatică pentru profit, iar statul percepe taxe şi impozite tot mai mari, toată lumea are datorii şi apelează la împrumuturi de la bănci, care culmea, deşi nu produc nimic, au tot timpul bani de dat cu împrumut.

5. Toate guvernele, companiile, şi foarte mulţi cetăţeni ai aceste planete au datorii care sunt tot mai mari şi mai greu de plătit. Deci, dacă toată lumea are datorii, către cine sunt făcute aceste datorii, dacă toată lumea este datoare??? Planeta este cumva datoare la extratereştrii?!

Şi lista poate continua…

SURSA:

http://dantanasescu.ro/2015/07/03/cateva-paradoxuri-ale-capitalismului.html

Fundația Bill Gates a facut o donație de 5 milioane dolari unui centru de cercetare din Oregon pentru crearea unei pilule unice, care ar sta la baza unei noi metode de contracepție”, care sa fie „atat sigura, cat și de durata”.

Aceasta pilula se va adresa in special „femeilor care au destui copii sau celor care nu-i doresc deloc” și va permite femeilor „sa evite luarea pilulei zi de zi, folosirea prezervativelor cu partenerii lor și schimbarea regulata a implanturilor”. „Scopul nostru este foarte simplu: sa facem fiecare sarcina un eveniment planificat și dorit”, a spus Jeffrey Jensen ginecolog, seful departamentului de cercetare de la Universitatea de Știința și Sanatate din Oregon.

Fundatia Bill Gates a finanțat, de asemenea,  un proiect de dezvoltare in valoare de 6,7 milioane de dolari pentru micro-implanturi, ce ar permite „livrarea sau sistarea de substanțe contraceptive in timp util, pe o durata de pana la 16 de ani”.

Cipul funcționeaza prin injectarea a 30 micrograme de substanța hormonala zilnic in fluxul sanguin, printr-o sarcina electrica mica. „Avantajul acestei soluții, comparativ cu o soluție definitiva este oprirea contracepției in orice moment”, spune Robert Farra, președinte al MicrosoftCHIPS și cercetator la MIT. El a precizat ca „posibilitatea de a activa sau nu cipul permite o flexibilitate anumita pentru cei care doresc sa-și planifice familiile”.

Faza de testare a acestei tehnologii a inceput deja, iar cipul ar putea fi  introdus pe piața incepand din 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s