Mitul că esticii sunt leneşi şi nemţii muncitori

1001004_627942953883505_2117166929_n

Pentru că m-am săturat să aud toată ziua clişeul ăsta obosit!

Odată cu revenirea în actualitate a problemei din Grecia şi intrarea acestui stat membru UE în incapacitate de plată, a reapărut şi propaganda „de dreapta” cu bogaţii care sunt harnici şi săracii care sunt săraci pentru că sunt puturoşi.

Clişeul, rulat de dimineaţă până seara pe la televiziuni, răspândit pe Internet şi preluat de mulţi naivi ca adevăr absolut este acela că grecii şi popoarele mai sărace din Europa sunt, prin specificul lor cultural, mai leneşi şi mai indisciplnaţi şi de aceea consumă mai mult decât produc, acumulând mari datorii. Asta în contrast cu nemţii şi alte popoare din ţări cu economii dezvoltate, care sunt harnici, conştiincioşi, organizaţi şi mai inteligenţi şi astfel produc mai mult şi îşi plătesc la timp datoriile.

Evident este vorba de un stereotip cultural şi o propagandă întreţinută cu scopul de a menţine statele mai puţin dezvoltate din UE la stadiul de colonii sărace şi ţări „de mâna a doua”. Cu siguranţă, dacă veţi căuta oameni leneşi şi indisciplinaţi, veţi găsi probabil şi în Germania la fel de mulţi ca în Grecia, România sau alte state, pentru că nu de hărnicia sau lenea oamenilor depinde prea mult dezvoltarea economiei capitaliste.

Motivele pentru care unele ţări sunt mai bogate şi mai dezvoltate economic decât altele ţin de cu totul alt gen de factori. Este vorba în principal de două lucruri: gradul de industrializare/tehnologizare şi capitalul de care dispune ţara respectivă pentru investiţii. Grecia are o economie destul de slab industrializată, fiind bazată mai mult pe turism, servicii, şi producţie alimentară, în timp ce Germania are o industrie mult mai bine dezvoltată, bazată pe tehnologii de vârf şi cercetare, la care se mai adaugă şi un sistem bancar propriu destul de puternic.

Dar cum se face că Germania este liderul economic al Europei, în timp ce alte state se adâncesc în sărăcie şi datorii?

Spre deosebire de alte state membre UE, Germania a beneficiat, după Al Doilea Război Mondial, de o masivă infuzie de capital şi tehnologie din partea Statelor Unite, prin aşa-numitul Plan Marshall. Americanii aveau nevoie de un stat vasal puternic în Europa prin intermediul căruia să controleze economia bătrânului continent. Aşadar, deşi era puternic sărăcită de război şi nu deţinuse colonii, la fel ca alte state, care să-i permită să adune bogăţii, deci să-şi formeze un capital puternic, Germania a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă în plan industrial şi tehnologic, iar prin capitalul primit de la americani a putut să îşi dezvolte schimburile economice internaţionale, investiţiile şi cercetarea în domenii de vârf.

Sursa articol

http://dantanasescu.ro/2015/07/02/mitul-ca-grecii-sunt-lenesi-si-nemtii-muncitori.html

Nu contează ce vrea poporul, votul va fi oricum mânărit

Poate iniţia populaţia din statele UE proiecte legislative? NU! Poate vota direct populaţia proiecte legislative? NU! Poate sancţiona populaţia pe cei care iau decizii în numele ei? NU! Poate vota populaţia membrii Comisiei Europene, organismul care conduce de facto UE? NU!

Ca să vă faceţi o idee despre ce înseamnă referendumurile în UE, dacă încă nu v-aţi lămurit după cel din iulie 2012 de la noi.

În Irlanda, în 2008, a avut loc un referendum pentru acceptarea Constituţiei Europene, care urma să fie ratificată prin Tratatul de la Lisabona. Rezultatul referendumului a fost NU. Ăia de la Bruxelles au spus că rerefendumul nu e valabil şi că trebuie să mai facă încă unul. Au mai făcut un referendum în 2009 şi de data asta „cetăţenii” au votat DA.
Alt exemplu. În Italia, în 2008, a fost un referendum pentru privatizarea apei. 80% din populaţie a votat NU şi Berlusconi a spus că va respecta voinţa cetăţenilor. Imediat lui Berlusconi i s-a făcut dosar penal şi a fost băgat la puşcărie. Următorul premier, pus de UE şi FMI, a ignorat referendumul şi a dat drumul la privatizarea apei.

Pentru toţi cei cărora li se pare că „ce tari sunt grecii că fac duminică referendum” şi care o ţin în continuare cu „RESPECT GRECIA”, vă aduc aminte că şi în Scoţia a fost un referendum pentru autonomie faţă de Marea Britanie şi „poporul” a votat NU. Tare mie teamă că grecii vor vota duminică pentru DA, adică Grecia să rămână în zona euro şi să fie sclava FMI. După aia toată lumea va zice: „Vedeţi, asta a vrut poporul!” Aşa cum şi noi am vrut în iulie 2012 să rămână Băsescu preşedinte!

Nu contează ce vrea poporul, votul va fi oricum mânărit. Toate referendumurile care s-au făcut în UE au fost fraudate. Fraudate, manipulate sau ignorate. Unele sunt fraudate, altele manipulează populaţia, iar altele ignoră pur şi simplu rezultatul.

Dan Tanasescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s